BIG C

Société en commandite simple


Dénomination : BIG C
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 543.810.110

Publication

15/01/2014
ÿþMod Word 11.1

Onderne m r : S1(3.-(/i

Benaming

(voluit) : BIG C

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Kleine Meyistraat 26 - 2550 PO

(volledig adres)

Onderwerp akte ; Oprichting

Een gewone commanditaire vennootschap wordt opgericht op 2 januari 2014 tussen de hierna genoemde vennoten, die het maatschappelijk kapitaal volstorten als volgt:

).wi:P ~--_ or- In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

ter griffie van da ReCl1tba

vars sUop(ïiin1'M k fpen9 op

n 6 JAN 2014

Griffie

1. Mevrouw Nancy Taets, wonende te Kleine Meylstraat 26, 2550 Kontich onderschrijft en volstort het maatschappelijk kapitaal voor een bedrag van negenhonderdnegenennegentig euro en nul eurocent (999,00 EUR).

2. De heer Johan Taets, wonende te Sint-Hubertusdreef 23, 3090 Overijse onderschrijft en volstort het maatschappelijk kapitaal voor een bedrag van één euro en nul eurocent (1,00 EUR).

Het onderschreven kapitaal bedraagt aldus duizend euro en nul eurocent (1.000,00 EUR) dat volstort werd op de financiële rekening van de vennootschap.

De statuten worden vastgesteld ais volgt:

STATUTEN

Artikel 1

Een gewone commanditaire vennootschap (Comm.V.) wordt opgericht en is genaamd "Big C".

Artikel 2

De vennootschap heeft tot doel, zowel in het binnen- en het buitenland, alle verrichtingen dle, algemeen genomen, op één of andere wijze verband houden met:

" Het verstrekken van managementadvies, consultancy en dienstverlening inzake commercieel, strategisch, financieel en administratief management, inzake technisch management, design en vormgeving, inzake public relations, publiciteit, marketing en vooral op het gebied van personeelsbeleid, ondermeer inzake outplacement, individueel of in groepsverband en in careercounselling en loopbaanplanning;

'Het bieden van loopbaanbegeleiding, training, opleiding, coaching en carrière-advies, met inbegrip van het organiseren van zakenreizen, conferenties en seminaries, het organiseren van privaatcursussen of schriftelijke cursussen voor beroeps-, managements- en carrièrevorming;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouder aan het Belgisch Staatsblai

'Consultancy en dienstverlening inzake management, bedrijfsvoering en beheer;

"De aankoop van titels en effecten van vennootschappen en het beheer ervan;

" Net beheren van exploitatiemaatschappijen;

"Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen: alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten, zoals de aan- en verkoop, het in vruchtgebruik nemen, de bouw, de verbouwing, de binnenhuisinrichting en decoratie, de huur en verhuur, de ruil, de ruilverkaveling en in het algemeen, alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het beheer of op het productief maken van onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten;

"Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen: aile verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals de aan- en verkoop, de huur en verhuur, de ruil; in het bijzonder het beheer en de valorisatie van aile verhandelbare waardepapieren, aandelen, obligaties en staatsfondsen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen of ondernemingen.

De vennootschap kan in het algemeen aile commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten delen te vergemakkelijken.

Artikel 3

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Kleine Meylstraat 26, 2550 Kontich.

Artikel 4

De duurtijd van de vennootschap is niet beperkt.

Artikel 5

De vennoten van de vennootschap worden onderverdeeld in stille en beherende vennoten.

De oprichter hiervoor genoemd onder sub 1 is beherend vennoot.

De oprichter hiervoor genoemd onder sub 2 is stille vennoot.

Artikel 6

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt duizend euro en nul eurocent (1.000,00 EUR), is volstort en is ingeschreven in de boeken ten name van:

JMevrouw Nancy Taets, voor negenhonderdnegenennegentig (999) aandelen;

ODe heer Johan Taets, voor één (1) aandeel.

Artikel 7

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot-natuurlijk persoon noch door de

ontbinding van een vennoot-rechtspersoon,

De nalatenschap zal tot de vennootschap kunnen toetreden.

Artikel 8

leder aandeel heeft recht op één stem.

Artikel 9

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Geen stille vennoot Kan zijn aandeel in de vennootschap geheel of ten dele overdragen, noch aan derden, noch aan medevennoten, dan met uitdrukkelijk geschreven akkoord van alle vennoten. De beherende vennoot kan ten allen tijde zijn aandeel in de vennootschap geheel of ten dele overdragen, zowel aan derden, als aan medevennoten. Een persoon kan slechts als vennoot toegelaten worden op voorwaarde dat zijn kandidaatstelling aanvaard wordt met algeheelheid van stemmen. De titel van vennoot komt persoonlijk toe aan elke vennoot. De aandelen zijn ondeelbaar en de vennootschap erkent slechts één persoon, die als eigenaar van een aandeel kan worden aanvaard en zij mag de uitoefening der rechten verbonden aan een aandeel, met uitzondering van de rechten op uitkering van een dividend schorsen, totdat een enkele persoon werd aangeduid als eigenaar van het aandeel, ten opzichte van de vennootschap.

Artikel 10

De vennootschap wordt bestuurd door de beherend vennoot zoals uiteengezet in artikel 5.

De beherende vennoot wordt dan ook benoemd als zaakvoerder.

Bijkomend kunnen meerdere zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoot benoemd

worden als zaakvoerder.

Zo er slechts één zaakvoerder wordt benoemd, wordt de vennootschap geldig verbonden en in rechte vertegenwoordigd door de handtekening van deze zaakvoerder.

Zo er meer dan één zaakvoerder wordt benoemd, handelen de zaakvoerders als een college.

Het mandaat is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering hierover anders beslist. Het mandaat geldt voor onbeperkte duur.

Artikel 11

Het boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Artikel 12

De algemene vergadering wordt gehouden ten maatschappelijke zetel de laatste vrijdag van mei, of indien deze dag een wettelijke feestdag is, de eerste daaropvolgende werkdag, te 20 uur.

Artikel 13

Over de aanwending van het resultaat van het boekjaar beslissen de vennoten bij gewone meerderheid.

Artikel 14

Ingeval van ontbinding van de vennootschap, wordt de vereffening verzorgd door de vennoten. De vereffenaars treden evenwel pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 15

Er wordt melding gemaakt dat artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen van toepassing is. Dit artikel luidt: "Tenzij anders is overeengekomen, zijn zij die in naam van een vennootschap in oprichting en " vooraleer deze rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, in enigerlei hoedanigheid een verbintenis hebben aangegaan, persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk, behalve wanneer de vennootschap binnen twee jaar na het ontstaan van de verbintenis het in artikel 68, van het Wetboek van Vennootschappen, bedoelde uittreksel heeft neergelegd en zij bovendien die verbintenis binnen twee maanden na voormelde neerlegging heeft overgenomen. in dit laatste geval, wordt de verbintenis geacht van het begin af door de vennootschap te zijn aangegaan".

De comparanten verklaren overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, dat de vennootschap alle verbintenissen over-neemt die zijn aangegaan voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

V oor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Artikel 16

Alle statutaire bepalingen die niet in overeenstemming zouden zijn met de dwingende bepalingen van het Wetboek van vennootschappen zullen als niet geschreven worden beschouwd.

Alle bepalingen van het Wetboek van vennootschappen die overeenstemmen met onderhavige statuten en die er nog niet in vervat zijn, zullen er van rechtswege worden aan toegevoegd.

De bepalingen van deze statuten die een dwingende wettelijke regel zouden schenden, worden ais niet-geschreven beschouwd zonder dat die onregelmatigheid invloed heeft op de overige statutaire bepalingen.

OVERGANGSBEPALING

Het eerste boekjaar vangt aan op heden en verstrijkt op 31 december2015. De eerste algemene vergadering zal gehouden worden in 2016.

Volmacht wordt verleend met recht van substitutie, aan

-de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Boehme & Anthoon, met maatschappelijke zetel te Kontich, Veldkant 31,

-de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Ad-Ministerie, met maatschappelijke zetel te Meise, Brusseisesteenweg 70 a, vertegenwoordigd door de heer Adriaan De Leeuw;

aan wie de macht wordt verleend om, elk afzonderlijk handelend, al het nodige te doen en alle documenten te tekenen met het oog op de inschrijving van de vennootschap in de Kruispuntbank voor Ondernemingen en haar registratie als BTW-belastingplichtige, inclusief de macht om deze inschrijvingen te verbeteren en / of te wijzigen indien nodig, en al het nodige te doen inzake vennootschapsbelasting en bij andere fiscale instanties.

Aldus opgesteld in viervoud te Kontich op 2 januari 2014, waarvan elke partij erkent één origineel exemplaar

ontvangen te hebben, de overige exemplaren zijn bestemd voor de registratie en BTW-administratie.

Nancy Taets Zaakvoerder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BIG C

Adresse
KLEINE MEYLSTRAAT 26 2550 KONTICH

Code postal : 2550
Localité : KONTICH
Commune : KONTICH
Province : Anvers
Région : Région flamande