BLUEPOWER

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : BLUEPOWER
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 525.734.852

Publication

05/08/2013
ÿþd

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Mod 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, op

2 5 BU 2013

Griffie

Ondernemingsnr :0525.734.852

Benaming (voluit) : BLUEPOWER

(verkort):

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel :Scheldedijk 30, Haven 1025, 2070 Zwijndrecht

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte : EXTERNE VERTEGENWOORDIGING

In aanvulling op de publicatie van oprichtingsakte van de naamloze vennootschap BLUEPOWER verleden voor meester Paul Wellens, notaris met zetel te Mortsel, Eggestraat 28, op 28/03/2013, gepubliceerd in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van 15/04/2013 onder nummer 13058552 blijkt dat:

Externe vertegenwoordigingsmacht

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur als college, wordt de vennootschap in en buiten rechte rechtsgeldig verbonden door twee (2) gezamenlijk handelende bestuurders. Deze twee gezamenlijk handelend bestuurders zijn respectievelijk één bestuurder van categorie A en één bestuurder van categorie B.

Besluit de Raad van Bestuur tot het benoemen van één of meerdere algemene directeurs of gedelegeerd-bestuurders, zoals bedoeld in artikel 19, dan wordt aan de directeur(s) of gedelegeerd-bestuurder(s) alle macht verleend, om (indien er meerdere directeurs of gedelegeerd-bestuurders zijn, gezamenlijk handelend) namens de vennootschap op te treden binnen het kader van het dagelijks bestuur en tevens aldus de vennootschap rechtsgeldig te vertegenwoordigen. De vennootschap wordt tevens rechtsgeldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden binnen de perken van de hun verleende volmacht.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL (get.) notaris Paul Wellens

Bijlagen bij het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

15/04/2013
ÿþ Mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Reesgekgd irr. r `'~i0 vu Ca norhtbnic van Ko©phantiw Antilaspan, oe

0 4 APR, 2013

Griffie

Ondernemingsnr : 0 5 Z b " 7 3 4 " 8 5 a

Benaming (voluit) :BLUEPOWER

(verkort):

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel :Scheldedijk 30, Haven 1025, 2070 Zwijndrecht

(volledig adres)

Onderwerpen) akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden voor meester Paul Wellens, notaris met zetel te Mortsel, Eggestraat 28, op 28/03/2013, blijkt dat een naamloze vennootschap genaamd "BLUEPOWER" werd opgericht als volgt:

ZIJN VERSCHENEN:

1) De naamloze vennootschap "WINDENERGIE PRODUCENT", afgekort "WEP", gevestigd te 3500 Hasselt, Trichterheideweg 8, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Hasselt onder nummer 0451.603.690, waarvan de statuten meermaals gewijzigd werden en voor de laatste maal blijkens akte verleden voor notaris Marc Jansen te Hasselt ter standplaats Kermt, op negentien november tweeduizend en acht, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van tweeëntwintig januari tweeduizend en negen onder nummer 09011663. Alhier vertegenwoordigd door de beer Frederic Verbeeck, wonend te 2930 Brasschaat, Frilinglei 63 (nationaal nummer 73.10.30-101.20) , ingevolge onderhandse volmacht de dato 22 maart tweeduizend dertien.

2) De naamloze vennootschap "DEME BLUE ENERGY", afgekort "DBE", gevestigd te 2070 Zwijndrecht, Scheldedijk 30, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Antwerpen onder nummer 0823.286.708, opgericht blijkens akte verleden voor geassocieerd notaris Johan Kiebooms, te Antwerpen op vijftien februari tweeduizend en tien, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van drie maart tweeduizend en tien onder nummer 0032429 en waarvan de statuten voor het Iaatst gewijzigd werden blijkens akte verleden voor geassocieerd notaris Frederik Vlaminck te Antwerpen op zesentwintig juli tweeduizend en elf, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van tien augustus tweeduizend en elf onder nummer 0123403.

Alhier vertegenwoordigd door de heer Frederic Verbeeck, voornoemd, ingevolge onderhandse volmacht de dato 22 maart tweeduizend dertien.

Rechtsvorm en Naam

De vennootschap heeft de vorm van een naamloze vennootschap en draagt de naam "BLUEPOWER".

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vennootschap, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "naamloze vennootschap" of de afkorting "N.V.", of in het Frans "société anonyme" of de afkorting "S.A.".

Zetel

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 2070 Zwijndrecht, Scheldedijk 30, Haven 1025. De Raad van Bestuur mag de zetel verplaatsen naar iedere andere plaats in België mits inachtneming van de taalwetgeving ter zake, zonder dat hiervoor een statutenwijziging is vereist. Hij draagt zorg voor de publicatie van elke verandering van de zetel van de vennootschap in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Doel

De vennootschap heeft tot doel :

Het ontwikkelen, financieren, ontwerpen, leveren, bouwen, installeren, beheren en onderhouden van getijde energieparken in binnen en -buitenland, of het nemen van participaties in vennootschappen met voormelde of gelijkaardige doelomschrijving in binnen- en buitenland.

Het verwerven van participaties in om het even welke, al dan niet Belgische ondernemingen, teneinde haar vermogen te beleggen en/of derde ondernemingen waarin zij participeert bij te staan in de bedrijfsvoering op commercieel, administratief; industrieel, financieel en technisch gebied. Aldus kan de Vennootschap

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

~

nu A 111





Voor-

behouden

aan het

r Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

ondernemingen waarin zij participeert mede besturen en toezicht uitoefenen op de bedrijfsvoering teneinde de ontwikkeling en de realisatie van het maatschappelijke doel van deze ondernemingen te stimuleren en te coördineren.

Zij kan de participaties verwerven door aankoop of enige andere rechtsgeldige wijze van verwerving.

Anderzijds kan de Vennootschap zelfs zonder enige participatie in het maatschappelijk kapitaal financiële, administratieve en consultatieve bijstand verlenen aan ondernemingen en personen, inclusief het verlenen van voorschotten, overname van vorderingen, intekenen op obligaties, waarborgverstrekking, verlenen van managementadvies en aanverwante verrichtingen.

Zij kan met het oog op de realisatie van haar maatschappelijk doel alle commerciële, industriële, technische, financiële, roerende en onroerende verrichtingen stellen die zij noodzakelijk, nuttig of aangewezen acht, zowel direct als indirect.

De Vennootschap mag alle roerende of onroerende goederen, materialen en benodigdheden, verwerven, huren of verhuren, vervaardigen, overdragen of ruilen, en in het algemeen alle commerciële, industriële of financiële handelingen verrichten, met inbegrip van de onderaanneming in het algemeen, en de uitbating van alle intellectuele rechten en industriële of commerciële eigendommen die er op betrekking hebben.

Zij mag aile roerende en onroerende goederen als investering verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks noch onrechtstreeks verband houden met het maatschappelijk doel van de Vennootschap.

De Vennootschap mag het bestuur en de vereffening waarnemen in alle verbonden vennootschappen, met dewelke een of andere band van deelneming bestaat en mag aile leningen van gelijk welke vorm en voor gelijk welke duur, aan deze laatsten toestaan of persoonlijke en zakelijke zekerheden verstrekken voor deze vennootschappen.

Zij mag bij wijze van inbreng in contanten of in natura, van fusie, inschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of op een andere wijze, een aandeel nemen in. alle bestaande of op te richten vennootschappen of bedrijven in België of het buitenland, waarvan het doel identiek, gelijkaardig of verwant is met hare, of van aard is de uitoefening van haar maatschappelijk doel te bevorderen.

Zij mag haar onroerende goederen in. hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur te rekenen van de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte.

Zij kan slechts door de wil van de aandeelhouders ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten gelden, tenzij het vermogen van de vennootschap gedaald is beneden één/vierde van het kapitaal. In dit geval kan een speciaal daartoe bijeengeroepen buitengewone algemene vergadering tot de ontbinding van de vennootschap besluiten als het voorstel terzake goedgekeurd wordt door éénvierde van de op die vergadering uitgebrachte stemmen.

Kapitaal

Het geplaatst kapitaal van de vennootschap bedraagt twee miljoen euro (2.000.000,00 ¬ ).

Het wordt vertegenwoordigd door tweeduizend (2.000) aandelen zonder vermelding van nominale waarde, waarvan:

duizend (1.000) aandelen, genummerd 1 tot en met 1.000 gehouden door de naamloze vennootschap "WEP" en worden aangeduid als de aandelen van de categorie "A";

duizend (1.000) aandelen, genummerd 1.001 tot en met 2.000 gehouden door de naamloze

vennootschap "DEME BLUE ENERGY" en worden aangeduid als de aandelen van de categorie "B"; die alle zullen genieten van dezelfde rechten en voordelen, behoudens uitdrukkelijk andersluidende bepalingen. Bij overdracht van aandelen van een bepaalde categorie aan een aandeelhouder van een andere categorie, worden deze aandelen automatisch omgezet in de categorie van de aandelen van de overnemende aandeelhouder. De Raad van Bestuur van de vennootschap is bevoegd om de wijzigingen aan onderhavig artikel notarieel te laten acteren.

De inschrijvers verklaren en erkennen dat ieder aandeel waarop door hen werd ingeschreven, gedeeltelijk volgestort is voor een bedrag van zeshonderd euro per aandeel, of een totaal bedrag van één miljoen en tweehonderdduizend euro.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van één miljoen en twee honderd duizend euro (1.200.000,00 £).

Het bedrag van de stortingen bestemd voor de gedeeltelijke volstorting van de hierboven vermelde inbrengen in geld werd gestort op een bijzondere rekening, geopend op naam van de vennootschap in oprichting bij KBC, op rekeningnummer BE61731028648317.

Een bankattest, gedateerd op 21 maart 2013, werd als bewijs van de storting overhandigd aan Ons, instrumenterende notaris, en bewaard in het dossier.

Wij, notaris, bevestigen dat het gestorte kapitaal werd gedeponeerd overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen.

Samenstelling van de Raad van Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit zes (6) bestuurders.

Luik B - vervolg

Wanneer een rechtspersoon wordt benoemd tot bestuurder, dient deze rechtspersoon onder zijn aandeelhouders of vennoten, bestuurders, zaakvoerders, leden van de directieraad of werknemers, een vaste vertegenwoordiger aan te stellen die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon-bestuurder. Uiteindelijk dient deze vaste vertegenwoordiger een natuurlijk persoon te zijn,

Alleen de Algemene Vergadering is bevoegd om het aantal bestuurders te bepalen.

Drie (3) bestuurders worden benoemd uit de kandidaten voorgedragen door de houders van de aandelen categorie .`A"; deze worden aangeduid als bestuurders "A".

Eenzelfde aantal bestuurders als benoemd op voordracht van de houders van de aandelen categorie "A" zal worden benoemd uit de kandidaten voorgedragen door de houders van de aandelen categorie "B"; deze worden aangeduid als bestuurders "B".

De leden worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van maximum zes jaar, op elk ogenblik herroepbaar. Aftredende bestuurders zijn herkiesbaar.

In geval van voortijdige vacature in de Raad van Bestuur dient de Algemene Vergadering onverwijld een nieuwe bestuurder te benoemen met dien verstande dat deze bestuurder dient verkozen uit een kandidatenlijst, voorgedragen door dezelfde houders van aandelen als deze op voordracht van wie de te vervangen bestuurder werd verkozen. Elk op deze wijze door de Algemene Vergadering benoemde bestuurder beëindigt de opdracht van de bestuurder die hij vervangt.

Bevoegdheden van de Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen te verrichten die nodig of

dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap.

Hij is bevoegd alle daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door de onderhavige statuten aan de

Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan bijzondere lasthebbers aanstellen.

Algemene Vergadering

De regelmatig samengestelde Algemene Vergadering vertegenwoordigt alle aandeelhouders,

De gewone Algemene Vergadering der aandeelhouders, jaarvergadering genoemd, wordt jaarlijks gehouden op de

derde vrijdag van de maand roei om tien uur op de zetel der vennootschap behoudens andersluidende bijeenroeping..

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering de eerstvolgende werkdag plaats op hetzelfde uur,

Een buitengewone Algemene Vergadering kan worden bijeengeroepen telkens het belang van de vennootschap het

vereist en moet worden bijeengeroepen telkens de aandeelhouders die samen ten minste één/vijfde van de aandelen

vertegenwoordigen.

Boekiaar - vertegenwoordig

Ieder boekjaar begint op één januari om te eindigen op éénendertig december van dat jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt de Raad van Bestuur de

inventaris en de jaarrekeningen op,

Reserve - winstverdeling - interim-dividend

Het batig saldo van de resultatenrekening vormt de nettowinst van de vennootschap, waarop jaarlijks vijf ten honderd

wordt voorafgenomen voor de wettelijke reserve.

Deze voorafname is niet meer verplicht maar facultatief wanneer het reservefonds één/tiende van het geplaatste

kapitaal der vennootschap bedraagt.

Omtrent het overige zal de Algemene Vergadering jaarlijks opnieuw besluiten onder voorbehoud van hetgeen is

bepaald in het Wetboek van Vennootschappen.

De Raad van Bestuur bepaalt het tijdstip en de plaats van uitbetaling van eventuele dividenden en heeft de

bevoegdheid om, op het resultaat van ieder boekjaar, een interim-dividend uit te keren binnen de bepalingen van het

Wetboek van Vennootschappen.

SLOTBEPALINGEN

L BENOEMINGEN

a) Overeenkomstig artikel 518 van het Wetboek van Vennootschappen, worden tot bestuurders benoemd voor

een periode van zes jaar:

op verzoek van de houders van de aandelen categorie "A":

(1) de heer Johan Maria T. Geebelen, wonend te 3960 Bree, Luytenstraat 3, rijksregister nummer 44.08.06263.52;

(2) de heer Peter Albert L. Jans, wonend te 3600 Genk, Stoffelsbergstraat 8, rijksregisternummer 73.03.19195.13;

(3) de heer Ludo Erik Kelchtermans, wonend te 3990 Peer, Kruisdijk 3, rijksregistemummer 60.09.30-245.81; op verzoek van de houders van de aandelen categorie "B":

(4) de heer Alain Bernard, wonend te 9111 Sint-Niklaas, Bosstraat 28, rijksregisternummer 55.12.29-211.61;

(5) de heer Marc Georges M. Maes, wonend te 3140 Keerbergen, Dennendreef 22, rijksregisternummer 52.02.12-057.10;

(6) de naamloze vennootschap Participatiemaatschappij Vlaanderen, afgekort P.M.V., met zetel te 1000 Brussel, Oude Graanmarkt 63, in eschreven in het rechts " ersonenregister te Brussel onder nummer 0455.777.660, vast

Voor-

behouden

aan het

~F~èfgisch

Staatsbfed

Luik B - vervolg

vertegenwoordigd door de heer Jan Pieter Van De Voorde, wonend te 9900 Eeklo, Veenbiesstraat 5, rijksregisternummer 73.07.31-191.73;

De bestuurders zullen hun mandaat gratis uitoefenen.

b) Wordt benoemd als commissaris van de vennootschap:

De burgerlijke vennootschap onder de vorm van een cvba Ernst&Young Bedrijfsrevisoren, met zetel te 1831 Diegem, De Kleetlaan 2, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel onder nummer 0446.334.711, vast vertegenwoordigd door de heer De heer OLIVIER Stefan Marie Jan, geboren te Tongeren op twaalf juli negentienhonderd zevenenzestig, wonende te 3540 Borgloon, Nielstraat $7.

U. EERSTE BOEKJAAR EN JAARVERGADERING

- Eerste boeklaar

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid verkrijgt. Het eerste boekjaar zal worden afgesloten op éénendertig december tweeduizend dertien.

- Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend veertien overeenkomstig de statuten. HL OVERGANGSBEPALING

Overname door de vennootschap van de verbintenissen aangegaan door de Raad van Bestuur gedurende de tussentijd

De comparanten verklaren te weten dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid zal bezitten en dat de vennootschap slechts tot stand zal komen van zodra een uittreksel van onderhavige oprichtingsakte ter griffie van de Rechtbank van koophandel zal gedeponeerd zijn.

De comparanten verklaren dat de vennootschap met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan binnen de twee jaar voor het verlijden van onderhavige akte. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De verbintenissen aangegaan tussen het verlijden van onderhavige oprichtingsakte en de deponering ervan ter griffie, dienen overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen te worden bekrachtigd door de vennootschap binnen de twee maanden nadat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

1V. RAAD VAN BESTUUR

Terstond beslissen, met eenparigheid van stemmen, de bestuurders voornoemd, te benoemen, onder de opschortende voorwaarde van het neerlegging van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel:

- tot dageliiks-bestuurder: de heer Joury Van Gijseghem, geboren te Reet op zes augustus negentienhonderd achtenzestig, wonende te 1981 Hofstade, Dijkstraat 45.

V. HABILITERING TOEGELATEN KAPITAAL

Het door de oprichtersvergadering ingestelde toegelaten kapitaal van twee miljoen euro (2.000.000 ¬ ), kan door de Raad van Bestuur worden aangewend onder de volgende voorwaarden en met het oog op de hierna vermelde objectieven.

De Algemene Vergadering machtigt de Raad van Bestuur het kapitaal te verhogen door gebruik van het toegelaten kapitaal om in geval van dringende nood aan bijkomende middelen vrij snel te kunnen optreden en hieraan tegemoet te komen.

Meer bepaald zal de Raad van Bestuur van zijn bevoegdheid gebruik maken indien bijkomende middelen noodzakelijk zijn om de concurrentiele marktpositie van de vennootschap te handhaven en te versterken.

Tevens zal van deze bevoegdheid gebruik gemaakt worden indien dringende of belangrijke investeringen noodzakelijk zijn resp. worden om de marktpositie te handhaven en de groei van de onderneming te bevorderen. Meer in het algemeen zal van de toegekende bevoegdheid gebruik gemaakt worden, telkens wanneer de positie van de vennootschap, hetzij financieel, hetzij concurrentieel, of anderszins hi het gedrang komt of dreigt te komen, zowel rechtsreeks als onrechtstreeks.

V1 VOLMACHT

De vennootschap stelt bij deze als haar bijzondere Lasthebber aan de vennootschap onder firma "Administratie, Secretariaat en Consulting", afgekort "AS&C", gevestigd te 2100 Antwerpen (Deurre), Dascottelei 9 bus 6, BTW-plichtige met ondernemingsnummer 0863.958.808, rechtespersonenregister Antwerpen, vertegenwoordigd door Mevrouw Simone Moyaert, wonende te 2100 Antwerpen (Deurre), Dascottelei 9 bus 6 om alle nodige formaliteiten te vervullen betreffende het tekenen en neerleggen van alle verklaringen op de griffie en of bij de Kamer van koophandel, de inschrijving van de vennootschap bij de btw administratie, controle belastingen en de Kruispuntbank voor Ondernemingen en het ondernemingsloket en alle administratieve autoriteiten. Deze machten hebben betrekking op alle mogelijke wijzigingen, inschrijvingen, doorhalingen en andere formaliteiten en dat voor de voorgaande en huidige beslissingen. Deze bijzondere volmacht omvat eveneens het verzorgen van alle publicaties in het Belgisch staatsblad en andere gelijkaardige instellingen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL (get.) notaris Paul Wellens

Voor-

behouden

aan het

Bereciii

I Staatsblad

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad`

Luik B - vervolg

Tegelijk hiermee neergelegd: Afschrift van het " roces-verbaal

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

03/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 05.06.2015, NGL 24.07.2015 15356-0243-025
21/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 20.05.2016, NGL 13.06.2016 16183-0504-026

Coordonnées
BLUEPOWER

Adresse
SCHELDEDIJK 30, HAVEN 1025 2070 ZWIJNDRECHT

Code postal : 2070
Localité : ZWIJNDRECHT
Commune : ZWIJNDRECHT
Province : Anvers
Région : Région flamande