BOCHIZON

Association sans but lucratif


Dénomination : BOCHIZON
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 547.619.537

Publication

05/03/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

vereniging zullen toetreden, wat volgt overeen te komen.

HOOFDSTUK I - Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. Onder de benaming  Bochizon  wordt voor onbepaalde duur een vereniging zonder winstoogmerk opgericht.

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd op het adres Heibloemstraat 10, 2220 Heist-op-den-Berg, in het gerechtelijk arrondissement Mechelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk, bij te dragen tot de opbouw en de ondersteuning van de plaatselijke Jeugdbeweging "Chiro Zonderschot" (Feitelijke Vereniging) die deel uitmaakt van de plaatselijke christelijke gemeenschap en gekend is bij Chirojeugd Vlaanderen onder het stamnummer MG0403.

Dit houdt onder meer in en dit in de breedste zin:

- het helpen en bijstaan van de jeugdbeweging om haar continuïteit te verzekeren;

- het leveren van de materiële, financiële en morele ondersteuning aan de feitelijke vereniging Chiro Zonderschot; - het ondersteunen van de jeugdbeweging bij bijzondere acties tot verwerving van fondsen en activiteiten die het algemeen welzijn van de gemeenschap nastreven;

Artikel 4.

De vereniging telt twee soorten leden: de werkelijke leden en de toegetreden leden. Het aantal leden is onbeperkt, maar het aantal werkelijke leden moet op zijn minst één meer bedragen dan het aantal bestuurders, met een minimum van vijf werkelijke leden.

Alle leiders, leidsters en volwassen begeleiding die deel uitmaken van de actieve leidingsploeg van de feitelijke vereniging Chiro Zonderschot zijn lid van de vereniging. Daarnaast heeft de vereniging minimaal drie leden buiten de leidingsploeg.

Artikel 5.

Als voorwaarde voor het lidmaatschap is vereist:

* dat men zich akkoord verklaart met het confessioneel rooms-katholiek karakter van de vereniging en met de

doelstelling, zoals bepaald in art. 3.

* dat men bereid is een actieve bijdrage tot de verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging te

leveren. Deze bijdrage kan zich zowel op materieel, financieel, technisch of moreel vlak situeren.

Nieuwe leden worden aanvaard door de Raad van Bestuur.

Alleen de werkelijke leden beschikken over het volledige lidmaatschap, zoals voorzien in de statuten en

omschreven in het huishoudelijk reglement.

De toegetreden leden hebben geen stemrecht in de algemene vergadering, doch kunnen hierop wel uitgenodigd

worden met een adviserende opdracht.

Artikel 6. De werkelijke leden van de vereniging zijn:

1. de stichtende leden;

2. de leiders, leidsters en volwassen begeleiding die deel uitmaken van de actieve leidingsploeg van de feitelijke vereniging Chiro Zonderschot.

3. de personen die voorgedragen worden door een lid van de vereniging, op voorwaarde dat de Raad van Bestuur hun lidmaatschap aanvaardt als werkelijk lid.

De vereniging kan daartoe alle initiatieven nemen en daden stellen die de feitelijke vereniging Chiro Zonderschot en hun werking ten goede komt. Daartoe mag zij alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

De vereniging heeft zeker niet tot doel de autonome werking van de feitelijke vereniging Chiro Zonderschot op enig vlak te beheren.

HOOFDSTUK II  Lidmaatschap

Artikel 7. De ledenlijst, opgesplitst in werkelijke en toegetreden leden van de vereniging, wordt jaarlijks door de Algemene Vergadering goedgekeurd en vastgesteld.

Artikel 8. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillige inbrengen doen of bijdragen storten. Bij het einde van hun lidmaatschap kunnen deze leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de gedane inbrengen of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 9. Het lidmaatschap van de leden is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden.

Elk lid kan op elk moment uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk of per email aan 2 leden van de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

De uitsluiting van een lid kan alleen beslist worden door de Algemene Vergadering. Een meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te voorzien.

HOOFDSTUK III - Algemene Vergadering

Artikel 10. De Algemene Vergadering bestaat uit de werkelijke leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander werkelijk lid of door een toegetreden lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 11. De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en afzetting van de bestuurders;

- de goedkeuring van de begroting, de rekening en het huishoudelijk reglement;

- de jaarlijkse kwijting aan de bestuurders;

- de jaarlijkse vaststelling van de ledenlijst en/of uitsluiting van de leden;

- de ontbinding van de vereniging;

- alle andere gevallen waarin deze statuten of de wet van 27 juni 1921 dat vereisen.

Artikel 12. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten of wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt.

Artikel 13. Alle leden van de Algemene Vergadering ontvangen de uitnodiging voor een Algemene Vergadering per e-mail en dit ten minste acht dagen op voorhand. Op aanvraag wordt de uitnodiging verstuurd per post. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter van de Raad van Bestuur of van twee bestuurders. Alle werkelijke leden moeten opgeroepen worden. Voor advies kunnen eveneens toegetreden leden uitgenodigd worden.

Artikel 14. De oproeping voor de algemene vergadering vermeldt dag, uur, plaats, alsook de agenda van de vergadering.De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid ,door de ondervoorzitter ,bij ontstentenis van deze, door het oudste aanwezige lid. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent de punten die op de agenda vermeld zijn.

Artikel 15. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de werkelijke leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

In geval dat op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

Artikel 16. De verslagen van de Algemene Vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De verslagen worden voorlopig goedgekeurd op Raad van Bestuur en definitief goedgekeurd op de volgende Algemene Vergadering. Een verslag wordt ten laatste 2 maanden na de Algemene Vergadering toegevoegd aan de verzameling met verslagen. Verslagen zijn beschikbaar op de zetel van de vereniging.

HOOFDSTUK IV - Raad van Bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 17. Het minimum aantal leden van de Raad van Bestuur bedraagt 5 personen. De leden worden benoemd door de Algemene Vergadering en ten alle tijden door deze afzetbaar.

Artikel 18. De leden van de Raad van Bestuur worden voor onbepaalde duur benoemd door de Algemene Vergadering. Een bestuurder kan op elk ogenblik beslissen om ontslag te nemen uit de Raad van Bestuur. Bij het nemen van het ontslag als bestuurder gaat het ontslag pas in op het einde van het boekjaar. De Algemene vergadering kan beslissen een bestuurder te ontslaan. De bestuurders duiden onder elkaar minstens een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en/of een schatbewaarder aan.

Artikel 19.§1. De Raad van Bestuur leidt, vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering of zonder van machtiging blijk te moeten geven. Hij beschikt daartoe over de ruimste machten met inbegrip van de daden van beschikking. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bestuursbevoegdheid delegeren aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, of lid, overeenkomstig art.13, lid 4 van de vzw-wet van 27 juni 1921, zoals later gewijzigd. De machtiging wordt verleend voor een hernieuwbare duur door de Raad van Bestuur te bepalen en kan ten allen tijde herroepen worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 20. Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De Raad van Bestuur stelt de rekening vast van het vorige jaar en maakt de begroting op. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK V - Ontbinding van de Vereniging

Artikel 21 Behoudens het geval van gerechtelijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig de wettelijke bepalingen. In het ontbindingsbesluit worden tevens een of meer vereffenaars aangeduid, eveneens overeenkomstig de toepassing van de vzw-wet van 27 juni 1921, zoals later gewijzigd.

Artikel 22 Voor alles wat niet door de statuten geregeld is, is de vzw-wet van 27 juni 1921, zoals later gewijzigd, van toepassing.

§2. In afwijking van het eerste lid kunnen de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de schatbewaarder de vereniging vertegenwoordigen in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen zonder dat er een bevoegdheidsdelegatie vanwege de Raad van Bestuur vereist is, door het gezamenlijk optreden van minstens 2 van deze 4 vernoemde functies. Zij beschikken in dat geval over de ruimste machten, met inbegrip van de daden van beschikking.

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Van elke vergadering van de Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de

voorzitter of de secretaris.

Het vermogen van de vereniging zal na ontbinding in de eerste plaats toegekend worden aan een lokale vereniging met dezelfde doelstellingen als de feitelijke vereniging Chiro Zonderschot. Wanneer deze niet bestaat zal het vermogen overgedragen worden aan de v.z.w. Dekenaat Rupel-Nete regio Heist-op-den-Berg, welke het geld zal beheren tot er een nieuwe lokale feitelijke vereniging wordt opgericht met dezelfde doelstellingen als de feitelijke vereniging Chiro Zonderschot of een VZW of instelling met analoge doelstellingen. Waarna het vermogen aan die nieuwe vereniging wordt overgedragen.

Na aanvaarding van de statuten wordt verder besloten:

De Algemene Vergadering van de vzw Bochizon heeft op 22 februari 2014 de volgende personen benoemd als lid van de Raad van Bestuur:

- Bellekens Dieter, Peremansheidestraat 39a, 2220 Heist-op-den-Berg, 12/06/1991, Bonheiden;

- Buts Marino, Kloosterveldstraat 15, 2221 Booischot, 23/03/1972, Herentals;

- Heremans Johan, Heibloemstraat 10, 2220 Heist-op-den-Berg, 31/05/1962, Lier;

- Heremans Joost, Heibloemstraat 10, 2220 Heist-op-den-Berg, 02/04/1987, Lier;

- Heremans Rikke, Heibloemstraat 10, 2220 Heist-op-den-Berg, 02/04/1987, Lier;

- Heremans Steven, Bergebeekstraat 11a, 2220 Heist-op-den-Berg, 06/12/1972, Bonheiden;

- Vandeperre Kirsten, Leopoldlei 63, 2220 Heist-op-den-Berg, 30/09/1981, Lier,

Alle voornoemde hebben verklaard hun mandaat te aanvaarden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

UITTREKSEL UIT HET VERSLAG VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Aansluitend bij de voornoemde algemene vergadering heeft de Raad van Bestuur vergaderd omtrent volgende punten:

1 Samenstelling van de Raad van Bestuur

- Heremans Joost, Voorzitter

- Bellekens Dieter, Ondervoorzitter

- Buts Marino, Secretaris

- Heremans Rikke, Schatbewaarder

- Heremans Johan, Bestuurslid

- Heremans Steven, Bestuurslid

- Vandeperre Kirsten, Bestuurslid

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Heist-op-den-Berg 22 februari 2014.

Buts Marino Heremans Joost

Secretaris Voorzitter

Coordonnées
BOCHIZON

Adresse
HEIBLOEMSTRAAT 10 2220 HEIST-OP-DEN-BERG

Code postal : 2220
Localité : HEIST-OP-DEN-BERG
Commune : HEIST-OP-DEN-BERG
Province : Anvers
Région : Région flamande