BONAPARTE INVESTMENTS

Divers


Dénomination : BONAPARTE INVESTMENTS
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 546.638.352

Publication

26/02/2014
ÿþ,. Mod Word 11,1

~ 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

nri\

~ ' ~ ~~i3~r

~; ,.çç~~-

i~f~L%~v`~~~~ L}'w~ ~.~IIi'i? ~`L~~i f=-~

vao Ecepi,in to Arº%i;asrHea, op

Griffie 1 7 EEB, 2014

i

III

Onder airnng: 0 54 $" G 3 S . 3 5 2

Be(voluit) : BONAPARTE INVESTMENTS

(verkort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Gitschotellei 250 te 2140 Borgerhout

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uittreksel oprichtingsakte van 6/12/2013

OPRICHTINGSAKTE BURGERLIJKE VENNOOTSCHAP MET DE RECHTSVORM VAN EEN

GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

BONAPARTE INVESTMENTS

Overeenkomstig artikel 202-209 Belgisch Wetboek Vennootschappen

Tussen ondergetekenden,

1.De heer Berendsen Johannes Wijnandus Maria, met Nederlandse nationaliteit, met woonplaats te 6881 LH Velp GLD (Nederland), Wilhelminastraat 5D, geboren te Gendringen (Nederland) op 9 juli 1939; Beherende vennoot,

2.Mevrouw Cambron Thérèse Gabriëlle Remie Anna, met Belgische nationaliteit, met woonplaats te 2000 Antwerpen, Sint Aldegondiskaai 20, geboren te Antwerpen (België) , op 30 augustus1955, Stille vennoot,

Werd overeengekomen hetgeen volgt:

I. OPRICHTING

Rechtsvorm  naam  zetel  vennoten

Er wordt een burgerlijke vennootschap opgericht met de rechtsvorm van een gewone commanditaire

vennootschap (overeenkomstig artikel 202-209 Belgisch Wetboek Vennootschappen),

met de naam Bonaparte Investments.

De zetel van de vennootschap wordt voor het eerst gevestigd te België, 2140 Borgerhout, Gitschotellei 250.

De heer Berendsen Johannes Wijnandus Maria neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde (beherende) vennoot voor de duur van de vennootschap. Hij staat hoofdelijk en onbeperkt in voor alle verbintenissen van de vennootschap.

Mevrouw Gambron Thérèse Gabriëlle Remie Anna neemt deel aan de oprichting als commanditaire (stille)

vennoot en staat slechts in voor de schulden en verliezen van de vennootschap ten belope van

haar inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele beheersdaad stelt.

Op de laatste biz. van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Maatschappelijk vermogen -- deelbewijzen  volstorting

Het maatschappelijk vermogen is volledig geplaatst en bedraagt 1.000 EUR.

Het maatschappelijk vermogen is vertegenwoordigd door 100 deelbewijzen op naam zonder vermelding van nominale waarde. Het aantal deelbewijzen waarop een vennoot gerechtigd is staat in verhouding tot zijn inbreng. Bij kapitaalverhoging zullen nieuwe deelbewijzen worden toegekend in verhouding tot de inbreng van elke vennoot bij deze kapitaalverhoging.

De vennoten verrichten volgende inbreng in geld:

1)Door de heer Berendsen Johannes Wijnandus Maria: 990 EUR. Als vergoeding voor zijn inbreng worden aan de heer Berendsen Johannes Wijnandus Maria 99 deelbewijzen toegekend,

2)Door mevrouw Cambron Thérèse Gabriëlle Remie Anna: 10 EUR. Als vergoeding voor haar inbreng wordt aan mevrouw Cambron Thérèse Gabriëlle Remie Anna 1 (één) deelbewijs toegekend.

Deze inbrengen zullen door de vennoten worden volstort op de bankrekening die geopend zal worden in naam van de vennootschap zodra deze ondertekende akte werd neergelegd op de griffie van de bevoegde rechtbank.

HOOFDSTUK I; RECHTSVORM - NAAM

Artikel 1. - VORM - NAAM

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap genaamd Bonaparte Investments, met rechtspersoonlijkheid.

Artikel 2. - MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De vennootschap is gevestigd te 2140 Borgerhout, Gitschotellei 250.

De maatschappelijke zetel kan worden overgebracht naar elke andere plaats in België bij beslissing van de

beherende vennoten, mits inachtname van de toepasselijke taalwetgeving.

Artikel 3, - DOEL

De vennootschap heeft tot doel:

-Het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of nog op te richten rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie van de ontwikkeling en investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al dan niet een participatie aanhoudt.

- Administratie, consultancy en managementactiviteiten, omvattende onder meer:

oVerlenen van advies op het gebied van bedrijfsvoering en beheer, het verlenen van adviezen en hulp aan het bedrijfsleven en de overheid op gebied van bijvoorbeeld planning, organisatie, efficiëntie en toezicht, het verschaffen van informatie aan de bedrijfsleiding, het berekenen van de kosten en baten van de voorgestelde maatregelen op het gebied van planning, organisatie en efficiëntie, het verlenen van adviezen op het gebied van beheer in het algemeen;

ohet tussenkomen in het dagelijks bestuur en het vertegenwoordigen van bedrijven door onder meer het uitoefenen van mandaten van bestuurder, zaakvoerder, directeur of vereffenaar;

-Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen, met uitsluiting evenwel van handelingen die zijn voorbehouden aan vennootschappen voor vermogensbeheer en beleggingsadvies.

-Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij alle handels- en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatïeondernemingen.

Zij heeft in het algemeen de volle rechtsbekwaamheid om alle handelingen en verrichtingen te

voltrekken die een rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of welke van die aard zouden zijn dat zij de verwezenlijking van dit doel, rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of ten dele vergemakkelijken. Zij mag haar goederen In pand stellen, zij mag zich borg stellen en aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen, zowel voor haarzelf als voor aile derden, op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4. - DUUR

De vennootschap wordt opgericht voor 12 jaar, te rekenen vanaf de neerlegging van deze statuten ter griffie van de rechtbank van koophandel.

HOOFDSTUK ii: MAATSCHAPPELIJK VERMOGEN  DEELBEWIJZEN

Artikel 5,  MAATSCHAPPELIJK VERMOGEN

Het maatschappelijk vermogen van de vennootschap bedraagt 1.000 EUR en is vertegenwoordigd door 100 deelbewijzen op naam, zonder vermelding van nominale waarde.

Elke vennoot verwerft een deelneming in het maatschappelijk vermogen van de vennootschap dat in verhouding staat tot zijn inbreng. De beherende vennoten zullen een register bijhouden waarin de deelbewijzen van elke vennoot worden vermeld. Bij kapitaalverhoging zullen nieuwe deelbewijzen worden toegekend in verhouding tot de inbreng van elke vennoot bij deze kapitaalverhoging.

Artikel 6.  OVERDRACHT VAN DEELBEWIJZEN

Zonder de voorafgaandelijke schriftelijke goedkeuring van alle andere vennoten, kan een vennoot zijn deelbewijzen niet onder levenden overdragen (bijvoorbeeld door middel van verkoop, ruil of schenking), verpanden etc. aan een medevennoot of aan een derde.

Zonder de voorafgaandelijke schriftelijke goedkeuring van aile andere vennoten, kan een vennoot onder levenden geen zakelijk recht (vb. een recht van vruchtgebruik) vestigen (om niet of onder bezwarende titel) op zijn deelbewijzen.

Artikel 7. BEHERENDE VENNOTEN EN STILLE VENNOTEN

A) De beherende vennoten

De beherende vennoten zijn ieder hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor aile verbintenissen van de vennootschap. De beherende vennoten zijn diegene die in de oprichtingsakte worden aangeduid ais beherende vennoten, of deze die in die hoedanigheid tot de vennootschap toetreden.

B) De stille vennoten

§1 De aansprakelijkheid van de stille vennoten voor de schulden en verliezen van de vennootschap is beperkt tot het bedrag van hun inbreng.

§2 De stille vennoten moeten zich onthouden van enige daad van bestuur, hierin begrepen krachtens een volmacht.

§3 Bij niet-naleving van §2 zijn de stille vennoten jegens derden onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

Zij zijn ook voor verbintenissen waaraan zij niet hebben meegewerkt onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk jegens derden, indien zij er een gewoonte van hebben gemaakt de zaken van de vennootschap waar te nemen of indien hun naam in de naam van de vennootschap voorkomt.

HOOFDSTUK !IL -- BESTUUR EN CONTROLE

Artikel 8. -- BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere beherende vennoten, benoemd door de algemene vergadering van vennoten. Wordt in die hoedanigheid benoemd voor de duur van de vennootschap:

De heer Berendsen Johannes Wijnardus Maria, met Nederlandse nationaliteit, met woonplaats te 6881 LH Velp GLD (Nederland), Wilhelminastraat 5D, geboren te Gendringen (Nederland) op 9 juli 1939;

Zijn mandaat kan niet zonder wettige redenen herroepen worden zolang de vennootschap duurt, Het mandaat van de beherende vennoot is onbezoldigd behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering,

Artikel 9. - BEVOEGDHEDEN

De beherende vennoot, en in geval er meerdere zijn, ieder van hen, beschikt over alle machten om de vennootschap te besturen en kan zowel daden van beheer ais daden van beschikking stellen, zonder toestemming van zijn medevennoten. De beherende vennoot is bevoegd elke handeling te stellen behoudens de handelingen die in onderhavige statuten exclusief aan de algemene vergadering

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

werden voorbehouden,

Artikel 10. - VERTEGENWOORDIGING VAN DE VENNOOTSCHAP

De vennootschap wordt ten overstaan van derden, in en buiten rechte, met inbegrip van deze waarvoor

de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig verte-'gen-woordigd door het

afzonderlijk optreden van een beherende vennoot,

Artikel 11, CONTROLE

Voor zover de vennootschap hiertoe wettelijk verplicht is, wordt de controle over de financiële toestand van de vennootschap, de jaarrekeningen en de regelmatigheid van de verrichtingen van de jaarrekening overeenkomstig het wetboek vennootschap en onderhavige statuten, toevertrouwd aan een commissaris, benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het instituut van de bedrijfsrevisoren. De commissaris wordt benoemd voor een hernieuwbare periode van drie jaar. Zijn mandaat is onbezoldigd behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Indien de vennootschap niet gehouden is een commissaris te benoemen, beschikt iedere beherende of stille vennoot over een individuele onderzoeks-en controlebevoegdheid. In dat geval heeft iedere vennoot het recht om kennis te nemen van alle boeken en bescheiden, brieven, verslagen en, in het algemeen, van alle maatschappelijke documenten op de zetel van de vennootschap. Hij kan zich laten vertegenwoordigen en laten bijstaan door een externe accountant, ingeschreven op de lijst van het instituut van de accountants en de belastingconsulenten.

HOOFDSTUK IV. --ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12. - ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering van vennoten wordt iedere tweede dinsdag van de maand juni om 18h00 bijeengeroepen op de maatschappelijke zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats aangeduid in de oproeping.

De beherende vennoten kunnen tevens een algemene vergadering bijeenroepen telkens als zij dit redelijkerwijze noodzakelijk achten.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering de volgende werkdag plaats.

Artikel 13.  BEVOEGDHEDEN

De algemene vergadering beschikt uitsluitend over volgende bevoegdheden:

-de goedkeuring van de jaarrekening van de vennootschap;

-het verlenen van decharge aan de beherende vennoten en aan de commissarissen;

-de benoeming en het ontslag van een vennoot tot niet-statutaire beherende vennoot;

-de benoeming en het ontslag van een commissaris;

-de wijziging van de statuten, met inbegrip van de verhoging of vermindering van het maatschappelijk

vermogen;

-de ontbinding van de vennootschap;

-de toetreding van een nieuwe vennoot of de overdracht van deelbewijzen door een vennoot aan een

andere vennoot of aan een derde;

Artikel 14. - STEMRECHT

Elk deelbewijs geeft recht op één stem.

Artikel 15. - AANWEZIGHEIDSQUORUM - MEERDERHEID

Opdat de algemene vergadering van vennoten geldig kan beraadslagen, moeten de vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn die ten minste de helft van het maatschappelijk vermogen van de vennootschap vertegenwoordigen, Iedere vennoot kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot, Altden schriftelijke volmachten zijn toegelaten en worden gehecht aan het proces-verbaal van de algemene vergadering.

In beginsel worden alle beslissingen van de algemene vergadering genomen bij gewone meerderheid van stemmen, onthoudingen niet meegerekend.

Artikel 16.  WIJZIGING STATUTEN

Over de wijziging van de statuten (met inbegrip van de verhoging of vermindering van het maatschappelijk

" e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

vermogen) en de ontbinding van de vennootschap, kan alleen worden beslist indien aile vennoten aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn op de vergadering. De algemene vergadering neemt een beslissing met een meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde deelbewijzen. Een onthouding geldt als tegenstem.

Artikel 17, --TOETREDING NIEUWE VENNOTEN

Een persoon of rechtspersoon kan slechts toetreden na voorafgaande schriftelijke goedkeuring van alle vennoten van de vennootschap.

HOOFDSTUK V. -- BOEKJAAR -- JAARREKENING  VERDELING

Artikel 18. - BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Op het einde van ieder boekjaar maken de beherende vennoten een inventaris en de jaarrekening van de

vennootschap op.

Artikel 19.  WINSTVERDELING

De winst blijkt uit de jaarrekening, na aftrek van kosten en afschrijvingen. De algemene vergadering beslist over de winstverdeling en het desgevallend aanleggen van een reserve. In voorkomend geval wordt de winst verdeeld onder de vennoten in verhouding tot hun respectievelijke deelneming in het maatschappelijk vermogen.

In voorkomend geval worden de verliezen gedragen door de vennoten in verhouding tot hun deelname in het maatschappelijk vermogen met dien verstande dat de bijdrage van de stille vennoten in de verliezen hun inbreng niet mag overtreffen.

HOOFDSTUK VI  EINDE VAN DE VENNOOTSCHAP

Artikel 20.  VOORTZETTINGSBEDING

oDe vennootschap zal niet ontbonden zijn bij vrijwillige of onvrijwillige terugtrekking, overlijden, faillissement, collectieve schuldenregeling van één van de vennoten.

oDe vennootschap zal blijven voorbestaan tussen de andere vennoten voor zover de vennootschap minstens twee vennoten telt.

oln geval van overlijden van één van de vennoten zal de vennootschap voortduren met de erfgenaam, of indien er meerdere erfgenamen zijn, met alle erfgenamen van de overleden vennoot, waarbij het begrip erfgenaam/erfgenamen de wettelijke (ab intestato), testamentaire en contractuele erfgenaam/erfgenamen omvat.

oDe erfgenamen en rechtsopvolgers van de overleden vennoot kunnen in geen geval de zegellegging of het opstellen van een inventaris vorderen, noch kunnen zij de voortzetting van de activiteiten van de vennootschap verhinderen.

Artikel 21. -- VRUCHTGEBRUIK OP DEELBEWIJZEN

Ingeval een recht van vruchtgebruik onder levenden wordt gevestigd overeenkomstig de bepalingen van artikel 6, of ingeval een recht van vruchtgebruik wordt gevestigd ingevolge overlijden, geldt onderstaande regeling.

Behoudens andersluidende regeling in de titel krachtens dewelke het recht van vruchtgebruik wordt gevestigd of andersluidende overeenkomst tussen vruchtgebruiker en naakte eigenaar, wordt het stemrecht verbonden aan de deelbewijzen uitgeoefend door de vruchtgebruiker wanneer er beslist wordt over de goedkeuring van de jaarrekening, de bestemming van het resultaat, de bestemming van de beschikbare reserves, de aanstelling en het ontslag van de bestuurders en commissarissen en het verlenen van kwijting aan bestuurders en commissarissen. In alle andere gevallen wordt het stemrecht uitgeoefend door de naakte eigenaar.

Behoudens andersluidende regeling in de titel krachtens dewelke het recht van vruchtgebruik wordt gevestigd of andersluidende overeenkomst tussen vruchtgebruiker en naakte eigenaar, komen alle dividenden die worden toegekend voor periodes waarin het recht van vruchtgebruik bestond alsook alle uitkeringen van beschikbare reserves waartoe tijdens de duur van het vruchtgebruik wordt beslist, in voile eigendom toe aan de vruchtgebruiker, Onverminderd hetgeen voorafgaat, behoren aile aan de deelbewijzen verbonden rechten, die ertoe kunnen leiden dat de vennoten van de vennootschap

i

Z 4 " h

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

nieuwe effecten van de vennootschap, speciën of enig ander goed of recht verwerven, toe aan de blote

eigenaar. De nieuwe effecten, speciën of andere goederen of rechten die uit hoofde van de uitoefening van

voornoemde rechten wordt verkregen, komen in blote eigendom toe aan de blote eigenaar en

in vruchtgebruik aan de vruchtgebruiker. Indien voor de uitoefening van het recht dat kan leiden tot

het verwerven van de nieuwe effecten van de vennootschap, speciën of enige ander goed of recht

enige handeling van de blote eigenaar vereist is en deze nalaat deze handeling te stellen, vervalt

het betrokken recht definitief, Alle andere aan door de vennootschap uitgegeven deelbewijzen

verbonden rechten dan deze die hiervoor in dit artikel zijn vermeld, komen uitsluitend toe aan de

blote eigenaar.

Ingeval een recht van vruchtgebruik werd gevestigd over één of meerdere deelbewijzen, stellen

de vruchtgebruiker of de naakte eigenaar de vennootschap hiervan in kennis per aangetekend schrijven,

met voorlegging van de titel krachtens dewelke het vruchtgebruik is gevestigd, die desgevallend

een bijzondere regeling door de volle eigenaar bevat die afwijkt van deze statutaire regeling. Binnen

vijf dagen na verzending van dit schrijven is deze regeling tegenstelbaar aan de vennootschap.

Hetzelfde geldt indien de vruchtgebruiker en naakte eigenaar een overeenkomst sluiten die van

deze statutaire regeling afwijkt.

Artikel 22, -- UITTREDING DOOR EEN VAN DE VENNOTEN

Een vennoot kan niet uittreden uit de vennootschap, tenzij mits voorafgaande schriftelijke goedkeuring van alle andere vennoten, en, indien de vennootschap slechts twee vennoten telt, mits een andere vennoot toetreedt tot de vennootschap die de uittredende vennoot vervangt.

Artikel 23. - ONTBINDING - VEREFFENING

De vennootschap kan op elk moment door de algemene vergadering worden ontbonden met toepassing van de bepalingen van artikel 16 van deze statuten.

Indien de vennootschap is ontbonden, worden de vereffenaars aangeduid door de algemene vergadering. De vereffenaars treden pas in functie na bevestiging door de Rechtbank van Koophandel van de benoeming door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van vennootschappen. Zij beschikken over de machten genoemd in de artikelen 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder verdere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergade-ring anders beslist. Indien niet alle deelbewijzen in dezelfde mate werden volge-stort, herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaan-delijke betalingen te doen.

Artikel 24. - BEVOEGDE RECHTBANK

In geval van betwisting zijn de rechtbanken van Antwerpen bevoegd.

SLOTBEPALI NGEN

Afsluiting eerste boekjaar

Het eerste boekjaar vangt aan op heden, en eindigt op 31/12/2014.

Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden op laatste vrijdag van mei 2015 te 14u.

Volmacht formaliteiten

De oprichters verlenen bijzondere volmacht aan PDB BVBA met maatschappelijke zetel Straatsburgdok Noordkaai 33 te 2030 Antwerpen en ondernemingsnummer BE 0465.660.376, met bevoegdheid om individueel te handelen, evenals aan hun bedienden, aangestelden en lasthebbers, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling te verzekeren van de formaliteiten van neerlegging van deze overeenkomst bij de griffie van de rechtbank van koophandel en de formaliteiten bij het rechtspersonenregister en, desgevallend, bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen.

Johannes Wijnandus Maria Berendsen

Beherend Vennoot

Coordonnées
BONAPARTE INVESTMENTS

Adresse
GITSCHOTELLEI 250 2140 BORGERHOUT(ANTW)

Code postal : 2140
Localité : Borgerhout
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande