BOUWWERKEN VERSTRAETEN

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : BOUWWERKEN VERSTRAETEN
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 408.118.293

Publication

09/05/2014
ÿþ Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging ter griffie van de akte





Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblac

1111111111

*14096558*

NEEFIUELEOU ,

2 8 -Oit- 2014

FttCE-ITf3AiK van p" OOs'r1ANDEL ANTWERPariffifid. MECHELEN

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit)

Rechtsvorm :

Zetel :

0408.118.293

B.V.B.A. BOUWWERKEN VERSTRAETEN

besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Liersesteenweg 164 te 2590 Berlaar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Uit een akte verleden voor notaris Brigitte Cuvelier te Berlaar op 25 maart 2014, "Geregistreerd te Heist-op-den-Berg op 27 maart 2014, boek 300, blad 85, vak 12, vijf bladen, geen verzendingen. Ontvangen: vijftig euro (¬ 50). (Getekend) De Ontvanger ai C. Jacobs adviseur a.i.", blijkt dat de buitengewone algemene vergadering van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "B.V.B.A. Bouwwerken Verstraeten", met zetel te 2590 Berlaar, Liersesteenweg nummer 164, volgende besluiten genomen heeft:

1. en 2. Wijziging van het doel van de vennootschap.

Na bespreking van het verslag voorgeschreven door artikel 287 van het wetboek van vennootschappen en van de staat van activa en passiva besluit de vergadering het doel van de vennootschap te wijzigen en uit breiden als volgt:

"De vennootschap heeft tot doel:

Hetzij voor eigen rekening, hetzij voor rekening van derden of bij deelne-ming, het aannemen, onderaannemen, en uitvoeren van alle bouw-, metsel-, beton, en plafonneringswerken. Het leggen van vloeren, alsmede de aan- en verkoop van al de materialen die hiermee verband houden.

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik, recht van opstal, erfpacht, ..,), zoals de huurfinanciering van onroerend goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, het ontwerpen en opvolgen van projecten, en het maken van studies met betrekking tot immobiliën; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen; alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van voormelde roerende en onroerende goederen.

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; aile verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop, het beheren van aandelen, aandelenopties, obligaties, kasbons, afgeleide producten of andere roerende waarden, van welke vorm ook, uitgegeven door Belgische of buitenlandse emittenten.

Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, in eender welke vorm; het zich borg stellen of aval verlenen, in de meest ruime zin; alle handelsoperaties en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan deposito-banken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisaiieondememingen.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België ais in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen aile commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken; ze kan leningen of schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar aandeelhouders en haar bestuurders) en kan alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht.

De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich bovendien dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

Deze opsomming is niet beperkend doch enkel aanwijzend.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel,"

3. Wijziging van de artikelen twaalf en dertien van de statuten van de vennootschap.

De vergadering besluit de artikelen twaalf en dertien van de statuten betreffende het bestuur van de vennootschap te wijzigen en te vervangen door de artikelen elf en twaalf van de tekst van de nieuwe statuten zoals hieronder weergegeven.

4. Afschaffing van de nominale waarde van de aandelen,

De vergadering besluit de nominale waarde van de aandelen van de ven-pootschap af te schaffen, Vanaf

heden zullen de aandelen van de vennootschap zonder aanduiding van nominale waarde zijn.

5, Besluit tot uitkering van dividenden.

De vergadering verklaart kennis te hebben genomen van het verslag van de zaakvoerder van 26 december 2013.

In het kader van de overgangsregeling van artikel 537 WIB, wordt voorgesteld over te gaan tot uitkering van een tussentijds dividend, onmiddellijk gevolgd door een inbreng in natura van de schuldvordering door de dividendgerechtigden tot beloop van negentig procent (90%) van het uitgekeerde dividend na afhouding van tien procent (10%) roerende voorheffing.

Uit de goedgekeurde jaarrekening van 31 december 2012 blijkt dat de vennootschap over zeshonderd en tweeduizend zevenhonderd zestig euro (¬ 602 760,00) aan overgedragen belaste winsten beschikt, De jaarrekening afgesloten op 31 december 2012 werd goedgekeurd op de algemene vergadering van 15 juni 2013 en de jaarrekening werd vervolgens neergelegd en gepubliceerd op 29 augustus 2013.

Bijgevolg kan de vennootschap overgaan tot uitkering van een tussentijds dividend van de belaste reserves zoals die ten laatste op 15 juni 2013 zijn goedgekeurd door de algemene vergadering, rekening houdende met de bepalingen van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen, van maximaal zeshonderd en tweeduizend zevenhonderd zestig euro (¬ 602 760,00).

De vergadering besluit over te gaan tot uitkering van een dividend van vierhonderdduizend euro (¬ 400 000) onder de voorwaarden en bepalingen van artikel 537 WIB.

De kapitaalverhoging door de inbreng in natura is van belang voor de vennootschap, aangezien de kapitaalverhoging en de inbreng in natura tot doel hebben het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap te verstevigen door het inbrengen van reserves die minstens 4 jaar behouden blijven in de vennootschap,

De vergadering besluit het dividend van vierhonderdduizend euro (¬ 400 000) betaalbaar te stellen op heden.

De aangifte 273A zal ingediend worden binnen de 15 dagen na betaalbaarstelling zoals voorzien door de fiscale wetgeving; de roerende voorheffing van 10% zal eveneens binnen dezelfde termijn worden betaald.

6, Kapitaalverhoging.

Vervolgens besluit de vergadering om het kapitaal van de vennootschap te verhogen met een bedrag van driehonderd zestigduizend euro (¬ 360 000) door inbreng in natura, zoals hierna bepaald, om het te brengen van tweeëndertigduizend tweehonderd zesentwintig euro zestien cent (¬ 32 226,16) op driehonderd tweeënnegentigduizend tweehonderd zesentwintig euro zestien cent (E 392 226,16).

De Heer Jules Jozef Verstraeten en Mevrouw Lea Valentina Paula Jacobs, voormelde vennoten, verklaren een inbreng in natura te doen van de integrale schuldvordering die zij hebben tegenover de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "B.V.B.A. BOUWWERKEN VERSTRAETEN".

Meer bepaald verklaren de vennoten dat zij een eisbare schuldvordering hebben tegenover de vennootschap voor een bedrag van driehonderd zestigduizend euro (¬ 360 000), doordat hiervoor beslist werd om dividenden toe te kennen en betaalbaar te stellen, doch in feite werden deze netto-dividenden nog niet uitgekeerd.

Van deze vaststaande en eisbare schuldvordering doen de hogervernoemde vennoten thans onherroepelijk afstand ten belope van het volledige bedrag, om deze in natura in te brengen ais kapitaal van de vennootschap.

Als tegenprestatie voor deze inbreng besluit de vergadering duizend zevenhonderd dertig (1 730) nieuwe aandelen te creëren, die dezelfde rechten en voordelen bieden als de bestaande aandelen en die zullen delen in de winsten vanaf heden.

Deze aandelen worden toegekend aan de vennoten als volgt:

- aan de Heer Jules Jozef Verstraeten duizend zeshonderd drieënzestig (1 663) aandelen;

- aan Mevrouw Lea Valentina Paula Jacobs zevenenzestig (67) aandelen.

Verslag van de zaakvoerder en van de bedrijfsrevisor

Volgens artikel 313 van het Wetboek van Vennootschappen geeft de zaakvoerder lezing van voormeld bijzonder verslag van de zaakvoerder, waarin hij uiteenzet waarom de kapitaalverhoging en de inbreng in natura van belang zijn voor de vennootschap,

Op verzoek van de zaakvoerder heeft de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "A & F Bedrijfsrevisoren", met zetel te 9100 Sint-Niklaas, Plezantstraat nummer 8 B, vertegenwoordigd door de Heer Geert Van Hemelryck, bedrijfsrevisor, op 22 januari 2014 verslag uitgebracht over de inbreng in natura, over de toegepaste schattingswijze en over de als tegenprestatie verstrekte vergoedingen,

De besluiten van dit verslag luiden letterlijk:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

"Tot besluit van ons onderzoek, verricht overeenkomstig de controlenormen van het Instituut der Bedrijfsrevisoren, verklaren wij, de Burgerlijke Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "A & F Bedrijfsrevisoren", hier vertegenwoordigd door Geert Van Hemelryck, dat ;

- de intentie geuit is om een kapitaalverhoging door te voeren bij de BVBA "Bouwwerken Verstraeten" middels een inbreng in natura van de vordering van de vennoten uit de tussentijdse dividenduitkering goedgekeurd door de Bijzondere Algemene Vergadering op 26 december 2013 ten bedrage van EUR 400.000,00 onder de afhouding van 10% roerende voorheffing conform het artikel 537 van het Wetboek van de Inkomstenbelastingen. Het totale netto dividendbedrag bedraagt EUR 360.000,00;

- het bestuursorgaan verantwoordelijk is voor de beschrijving en de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor het bepalen van de vergoeding voor de inbreng in natura;

- de beschrijving van de inbreng in natura voldoet aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid;

- de voor de inbreng in natura door het bestuursorgaan weerhouden methode van waardering in de gegeven omstandigheden bedrijfseconomisch verantwoord is en dat de waardebepaling waartoe deze methode van waardering leidt ten minste overeenkomt met de vergoeding voor een bedrag van EUR 360.000,00 zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is;

- indien alle vennoten besluiten om de ontvangen netto dividenduitkering volledig in het kapitaal te incorporeren, zullen als vergoeding voor deze inbreng in natura 1.730 nieuwe aandelen van de BVBA "Bouwwerken Verstraeten", zonder nominale waarde, gelijk aan de bestaande aandelen voor een totale waarde van EUR 360.000,00 worden uitgegeven;

- De nieuw uitte geven aandelen zullen als volgt worden toegekend:

- 1.663 nieuwe aandelen aan de heer Verstraeten Jules;

- 67 nieuwe aandelen aan mevrouw Jacobs Lea.

- door de inbreng in natura zal het kapitaal worden verhoogd met EUR 360.000,00 teneinde het te brengen van EUR 32.226,16 op EUR 392.226,16.

Het huidig controleverslag wordt afgeleverd onder de uitdrukkelijke opschortende voorwaarde dat alle vennoten van de vennootschap hun reeds uitgedrukte intentie daadwerkelijk uitvoeren. Indien echter een of meerdere vennoten niet wensen deel te nemen aan de voorziene kapitaalverhoging voor het volledige netto dividendbedrag, zal het kapitaal slechts worden verhoogd ten bedrage van het netto dividendbedrag waarmee de vennoten wensen in te tekenen op de kapitaalverhoging.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting of, met andere woorden, dat ons verslag geen "faimess opinion" is."

7. Wijziging van de statuten.

De vergadering besluit de bestaande statuten van de vennootschap te wijzigen aan voormelde besluiten en aan de bepalingen van het wetboek van vennootschappen.

Artikel 3. DOEL:

De vennootschap heeft tot doel:

Hetzij voor eigen rekening, hetzij voor rekening van derden of bij deelneming, het aannemen, onderaannemen, en uitvoeren van alle bouw-, metsel-, beton, en plafonneringswerken, Het leggen van vloeren, alsmede de aan- en verkoop van al de materialen die hiermee verband houden.

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten (vruchtgebruik, recht van opstal, erfpacht, ...), zoals de huurfinanciering van onroerend goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen, het ontwerpen en opvolgen van projecten, en het maken van studies met betrekking tot immobiliën; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen betreffende de inrichting en uitrusting van onroerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen; alsmede zich borg stellen voor het goede verloop van verbintenissen, door derde personen aangegaan, die het genot zouden hebben van voormelde roerende en onroerende goederen.

Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend vermogen; alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop, het beheren van aandelen, aandelenopties, obligaties, kasbons, afgeleide producten of andere roerende waarden, van welke vorm ook, uitgegeven door Belgische of buitenlandse emittenten.

Het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, in eender welke vorm; het zich borg stellen of aval verlenen, in de meest ruime zin; alle handelsoperaties en financiële operaties verrichten, behalve deze die wettelijk voorbehouden zijn aan deposito-banken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondememingen.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op aile wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of gedeeltelijk te vergemakkelijken; ze kan leningen of schulden aangaan bij derden (met inbegrip van haar aandeelhouders en haar bestuurders) en kan alle kosten maken en investeringen doen die zij nodig of wenselijk acht.

xr

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De vennootschap mag evenwel geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich bovendien dienen te onthouden van werk-zaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen, voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

Deze opsomming is niet beperkend doch enkel aanwijzend.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, fusie, inschrijving of op elke andere wijze in ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel.

Artikel 5.. - KAPITAAL:

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt driehonderd tweeënnegentigduizend tweehonderd zesentwintig euro zestien cent (¬ 392 226,16), vertegenwoordigd door drieduizend dertig (3 030) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Artikel 11. - BESTUUR:

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders al dan niet vennoten.

Statutaire zaakvoerder van de vennootschap is de Heer Jules Jozef Verstraeten, aannemer, wonende te 2590 Berlaar, Liersesteenweg nummer 164.

De zaakvoerders worden aangesteld door de algemene vergadering.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alleen alle handelingen te stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, niet uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is. Behoudens dezelfde beperking vertegenwoordigt hij alleen de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of verweerder. De zaakvoerders moeten tegenover de Heer Hypotheekbewaarder enkel hun hoedanigheid van zaakvoerder kunnen bewijzen.

Zonder afbreuk te doen aan de bevoegdheden die de zaakvoerders zouden overgedragen hebben ingevolge artikel 12 hierna, zullen alle akten, met inbegrip van dezen waaraan een openbaar of ministerieel ambtenaar zijn me-dewerking verleent, geldig zijn wanneer zij ondertekend worden door één zaakvoerder alleen.

Artikel 12. De zaakvoerders worden aangesteld voor onbepaalde duur. Zij mogen bijzondere of beperkte bevoegdheden overdragen aan derden, al of niet vennoten, doch enkel bij speciale volmacht.

Artikel 13. - CONTROLE: Indien in toepassing van artikel 141 van het wetboek van vennootschappen geen commissaris moet worden benoemd, mag de controle op de verrichtingen van de vennootschap onbeperkt uitgeoefend worden door alle vennoten individueel. In alle andere gevallen zal de algemene vergadering der vennoten een bedrijfsrevisor tot commissaris benoemen voor de duur van drie jaar en hemieuwbaar. Zijn honoraria vallen voor rekening van de vennootschap.

Voor ontledend uittreksel,

Notaris Brigitte Cuvelier



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tegelijk hiermee neergelegd:

- uitgifte akte statutenwijziging dd. 25/3/2014 niet tekst gecoördineerde statuten;

- ontledend uittreksel voormelde akte dd. 25/3/2014;

- verslag bedrijfsrevisor;

- verslag zaakvoerder;

- staat van activa en passiva.



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/10/2014 : ME045296
03/09/2012 : ME045296
06/09/2011 : ME045296
27/08/2010 : ME045296
27/08/2009 : ME045296
27/08/2008 : ME045296
29/08/2007 : ME045296
01/09/2006 : ME045296
30/08/2005 : ME045296
02/08/2004 : ME045296
03/08/2015 : ME045296
12/09/2003 : ME045296
20/08/2003 : ME045296
18/12/2002 : ME045296
13/09/2002 : ME045296
31/07/1999 : ME045296
14/09/1990 : ME45296
05/09/2016 : ME045296

Coordonnées
BOUWWERKEN VERSTRAETEN

Adresse
LIERSESTEENWEG 164 2590 BERLAAR

Code postal : 2590
Localité : BERLAAR
Commune : BERLAAR
Province : Anvers
Région : Région flamande