BRECHTS KINDER THEATER, AFGEKORT : BKT

Association sans but lucratif


Dénomination : BRECHTS KINDER THEATER, AFGEKORT : BKT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 547.578.460

Publication

04/03/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

BKT  Brechts Kinder Theater

2960 Brecht

STATUTEN.

Ondergetekenden, allen van Belgische nationaliteit:

Dorekens, Liliane, actrice, groenstraat 12, 2960 Sint Lenaarts;

Van Schoor, Marleen, bediende, Schotensteenweg 245/1, 2960 Brecht;

Verheyen, Kato, student, Oude Veldstraat 65, 2960 Brecht

zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de statuten luiden als volgt:

TITEL I. Naam, zetel, doel, duur.

Art. 1. De vereniging wordt genoemd: BKT  Brechts Kinder Theater.

Art. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Ten titel van inlichting en zonder hieraan enig statutair karakter te verlenen, geldt als volledig adres Groenstraat 12 te 2960 Sint Lenaarts. De raad van beheer is bevoegd om het adres van de maatschappelijke zetel te wijzigen binnen de grenzen van het gerechtelijk arrondissement.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel het inrichten, organiseren, deelnemen aan en het bezoeken van culturele activiteiten in de meest ruime zin. Om dit doel te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks dit doel te kunnen bevorderen.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II. Lidmaatschap.

Art. 5. Het aantal leden van de vereniging is niet beperkt. Het minimum wordt vastgesteld op drie. De eerste leden zijn de ondergetekende oprichters.

Art. 6. De bevoegdheid nieuwe leden aan te nemen komt uitsluitend toe aan de raad van beheer. Zij beslist hier autonoom over.

Art. 7. De leden kunnen zich op ieder ogenblik terugtrekken uit de vereniging mits schriftelijk ontslag gericht aan de raad van beheer. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derden van de aanwezige stemmen. De raad van beheer kan de leden die zich aan een zware overtreding der statuten of van de normen van eer schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Art. 8. Het ontslagnemend, geschorst of uitgesloten lid en de erfgenamen of rechthebbenden van het overleden lid hebben geen recht op het vermogen van de vereniging, noch op de door hemzelf ingebrachte bijdrage. Zij kunnen staat noch rekeningsopgave, noch verzegeling, noch boedelscheiding eisen of vorderen.

Art. 9. Het bedrag van een jaarlijkse bijdrage zal bepaald worden door de algemene vergadering. De jaarlijkse ledenbijdrage mag maximaal 125,00 ~ per lid en per jaar bedragen.

TITEL III. Algemene vergadering.

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld door alle leden, evenwel hebben enkel de meerderjarige

leden stemrecht.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Brechts Kinder Theater

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : BKT

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Groenstraat 12

*14302209*

Luik B

0547578460

2960

België

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Brecht (Sint-Lenaarts)

Griffie

Neergelegd

28-02-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Art. 11. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet of de statuten. Behoren zeker tot haar bevoegdheid:

De wijziging van de statuten;

De benoeming en de afzetting van de beheerders;

De goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen;

De vrijwillige ontbinding van de vereniging;

De uitsluiting van leden.

Art. 12. De algemene vergadering moet minstens een maal per jaar worden bijeengeroepen, in de loop van de maand januari . Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen door een beslissing van de raad van beheer of op vraag van minstens één derde van de leden. Iedere vergadering wordt gehouden op plaats, dag en uur, vermeld in de oproepingsbrief. De dagorde moet bij de oproepingsbrief gevoegd worden. Elk voorstel dat door één derde van de leden ondertekend is, moet op de agenda worden geplaatst. Alle leden moeten erop worden uitgenodigd.

Art. 13. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van beheer bij gewone brief, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van beheer, die minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder lid wordt gestuurd. Behalve in de gevallen voorzien in artikel 8 (ingeval van statutenwijziging), 12 (in geval van uitsluiting van een lid) en 20 (in geval van ontbinding van de vereniging) van de wet van 27 juni 1921, kan de algemene geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Art. 14. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij ontstentenis door de ondervoorzitter. Bij ontstentenis van deze laatste door de oudste van de aanwezige beheerders.

Art. 15. De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige stemmen genomen, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten. Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter de doorslag, of bij ontstentenis de stem van de ondervoorzitter. Bij ontstentenis van deze laatste de stem van de oudste van de aanwezige beheerders.

Art. 16. De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en de overige beheerders. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel en zal op vraag van de leden moeten worden voorgelegd. Iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de bijlage van het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een beheerder en voor de ontbinding van de vereniging.

TITEL IV. Raad van beheer.

Art. 17. De vereniging wordt beheerd door een raad van beheer, samengesteld uit ten minste drie leden, benoemd door de algemene vergadering. Zij worden gekozen voor onbepaalde duur en kunnen worden afgezet door de algemene vergadering.

Art. 18. De raad van beheer kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de ondervoorzitter.

Art. 19. De raad vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee beheerders. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemming is de stem van de voorzitter of bij ontstentenis van de stem van ondervoorzitter beslissend. Van de beslissingen worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven worden in een speciaal register. Art. 20. De raad van beheer heeft de meest uitgebreide macht voor het beheer en het bestuur van de vereniging. Enkel de handelingen die krachtens de wet of de onderhavige statuten tot exclusieve bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, vallen buiten haar bevoegdheid.

Art. 21. De raad van beheer kan het dagelijkse bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging wat dat bestuur aangaat, opdragen aan een gedelegeerd bestuurder gekozen onder zijn leden en waarvan hij de machten vaststelt.

Art. 22. De akten die de vereniging verbinden, andere dan deze met betrekking tot het dagelijks bestuur worden geldig ondertekend door de gezamenlijke handtekening van twee beheerders, waaronder de voorzitter of de secretaris.

Art. 23. Door de beheerders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie, hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun gegeven opdracht. Hun ambt wordt kosteloos uitgeoefend.

TITEL V. Begroting en rekeningen.

Art. 24. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van de oprichtingsakte tot 31 december 2014. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van beheer de rekeningen van het afgelopen jaar af, maakt de begroting voor het volgend boekjaar op en legt deze ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering.

Luik B - vervolg MOD 2.2

TITEL VI. Ontbinding en vereffening.

Art. 25. Bij ontbinding, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk, zal het netto overblijvend maatschappelijk actief toegewezen worden aan het kinderkankerfonds. De algemene vergadering duidt één of twee vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Opgemaakt te Brecht, 24 februari 2014

Dorekens Liliane Van Schoor Marleen Verheyen Kato

voorzitter ondervoorzitter/penningmeester secretaris

RAAD VAN BEHEER.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

De leden van de vereniging zonder winstoogmerk  BKT  Brechts Kinder Theater hebben op de vergadering van

24 februari 2014 tot leden van de raad van beheer benoemd:

Dorekens, Liliane, actrice, groenstraat 12, 2960 Sint lenaarts;

Van Schoor, Marleen, bediende, Schotensteenweg 245/1, 2960 Brecht;

Verheyen, Kato, student, Oude Veldstraat 65, 2960 Brecht.

Allen zijn van Belgische nationaliteit.

Deze hebben onder elkaar aangesteld:

Dorekens, Liliane als voorzitter;

Van Schoor, Marleen als ondervoorzitter/penningmeester;

Verheyen, Kato als secretaris.

Dorekens Liliane Van Schoor Marleen Verheyen Kato

Voorzitter ondervoorzitter/penningmeester secretaris

Echt verklaard, 24 februari 2014

Coordonnées
BRECHTS KINDER THEATER, AFGEKORT : BKT

Adresse
GROENSTRAAT 12 2960 SINT-LENAARTS

Code postal : 2960
Localité : Sint-Lenaarts
Commune : BRECHT
Province : Anvers
Région : Région flamande