BREEVENDUIKERS

Association sans but lucratif


Dénomination : BREEVENDUIKERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 423.591.476

Publication

10/01/2013
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

r '< 1= 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

À. na neerlegging van de akte ter griffie

1\ E. G E .,.. _

IUIII iii 1111o

*i3esas*

2 8 ~12- 2012

RECH : aA.M r.<

KOOPHANDEL te, M :.'

V(

beha

aai

Bel

Staa

M

Ondernemingsnr : 0423.591.476

Benaming

(voluit) : Bornemse Breevenduikers

(verkort) : Breevenduikers

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Barelstraat 111b, 2880 Bornem

Onderwerp akte : Wijziging zeteladres, naam, samenstelling bestuur & statuten

STATUTEN

Titel I : NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1. De vereniging draagt de naam "BREEVENDUIKERS VZW". Alle stukken, uitgaande van de vereniging, moeten deze benaming vermelden, alsook het hierna vermeid adres van de zetel van de vereniging.

Artikel 2. De vereniging is gevestigd te B-2880, Bornem, Roddam 14, en ressorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen. Het oude zetel-adres (Barelstraat 111b, 2880 Bomem) vervalt en is niet langer in gebruik.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel: het beoefenen en het bevorderen van de watersport In ai haar vormen, in het bijzonder de duiksport en alle hiermee verwante activiteiten, alsook het inrichten van allerlei manifestaties in verband met dit doel.

Zij is bevoegd, alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendoms- of andere zakelijke rechten te verwerven.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbeperkte duur.

Titel : LEDEN

Artikel 5. Er zijn twee soorten leden:

a) "gewone leden", van wie het aantal wettelijk niet minder mag bedragen dan drie. Hun rechten en plichten worden bepaald door de wet, alsook door de hiernavolgende statutaire bepalingen, Om gewoon lid te worden moet men:

1) Genieten van de volledige afwezigheid van verzet, uitgaande van de gewone leden. Dit gebeurlijk verzet moet schriftelijk en gemotiveerd aan de voorzitter kenbaar gemaakt worden, en het moet door de Raad van Bestuur aanvaard worden.

2) Aangenomen worden door de Raad van Bestuur,

3) De door de Raad van Bestuur bepaalde bijdragen betalen.

4) Zich gedragen naar alle wettelijke en statutaire vereisten.

5) De meerderjarige leeftijd bereikt hebben.

b) "toegetreden leden" overeenkomstig Artikel2 ter van de VZW-wet, van wie de rechten en plichten bepaald

worden door de hiernavolgende statutaire bepalingen.

Om toegetreden lid te worden moet men:

1) Voldoen aan de vier eerste bepalingen betreffende de gewone leden,

2) Voor minderjarigen: de toelating, schriftelijk te geven door de ouders of voogden van de minderjarige, en door hen aan de voorzitter te overhandigen.

ti

Bijlagen bij hët Bé7gïscli

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mao z.2

Artikel 6. De jaarlijkse bijdrage ten laste van de gewone leden bedraagt maximaal 400,00 ¬ . De betaling en de gebeurlijke teruggave van de bijdragen, zowel van de gewone als van de toegetreden leden, worden eveneens bepaald door de Raad van Bestuur.

Artikel 7. Eik lid kan te allen tijde, mits het er een maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet v66r de opeisbare bijdragen zijn betaald. Het ontslag moet per aangetekende brief aan de Raad van Bestuur ter kennis gebracht worden. Weigering om de bijdragen te betalen wordt ais ontslagneming aanzien.

Tot uitsluiting van een lid, zowel van een gewoon als van een toegetreden lid, kan enkel door de algemene vergadering van de gewone leden worden besloten met 2/3e meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde gewone leden, en nadat het lid is gehoord door de Raad van Bestuur. Opgave van redenen is niet vereist.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval het lid overlijdt of onbekwaam wordt verklaard of ander voorlopig bewind wordt gesteld, en eveneens zodra het lid aan de hierboven onder art.5 gestelde voorwaarden niet langer voldoet.

Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid kunnen nooit aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch op teruggave van de gestorte bijdragen, van aanbrengsten of andere prestaties.

Titel III : BESTUUR

Artikel 8. De vereniging wordt bestuurd door een raad van minstens vijf bestuurders, allen gewone leden van de vereniging. De Raad van Bestuur bestaat uit een voorzitter, een secretaris, een penningmeester, een materiaalmeester, een feestleider en een PR-verantwoordelijke. Het aantal bestuurders moet In elk geval lager zijn dan het aantal gewone leden. Hun mandaat duurt 3 jaar en zij zijn steeds herkiesbaar. Hun mandaat eindigt bovendien door overlijden, ontslag of afzetting.

Elke medebestuurder, aangeduid door de Raad van Bestuur om tussentijds een opengevallen mandaat uit te oefenen, is hiermee slechts gelast voor overblijvende duur van zijn eigen mandaat.

Artikel 9. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De Raad is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten, daarin begrepen de organisatie, de benoeming, het ontslag en de bezoldiging van personeel. De raad is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen, die niet uitdrukkelijk door de wet of door onderhavige statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 10. De algemene vergadering kan onder de leden van de Raad van Bestuur een afgevaardigd bestuurder aanduiden, die voor een bepaalde duur met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling, en ondertekent namens de vereniging aile kwijtingen en ontvangstbewijzen ten aanzien van derden.

Voor handelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzonder opdrachten vallen, en voor deze, waarvan de waarde 500 ¬ te boven gaat, is de vereniging slechts gebonden door de handtekening van minstens twee bestuurders.

Voor aile andere handelingen volstaat de handtekening van de bestuurder, onder wiens bevoegdheid die handelingen vallen en nadat hij hiervoor door de Raad van Bestuur gemachtigd werd.

Artikel 11. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder. De besluiten worden genomen indien ten minste de helft der bestuurders aanwezig is, en bij gewone meerderheid der aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering. De notulen warden bijgehouden in het verenigingsarchief, en worden voor archivering via elektronische post afgeleverd aan alle bestuursleden welke hun opmerkingen kunnen toevoegen ter correctie of vervollediging.

Titel IV : ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12. De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering van de gewone leden vertegenwoordigt aile leden. Haar besluiten verbinden aile leden, zowel de gewone als de toegetreden leden. Zij beraadslaagt en beslist in alle zaken die de vereniging aanbelangen en die niet uitdrukkelijk tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur behoren. De algemene vergadering kan bij gewone meerderheid van de gewone leden haar bevoegdheden aan de Raad van Bestuur overdragen, behalve deze, die door Artikel 4 van de VZW-wet aan de algemene vergadering voorgehouden zijn.

Artikel 13. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens ais het doel of het belang van de vereniging dit vereist. Zij moet ook ten minste één maal, binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar bijeengeroepen worden voor de goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, alsook van het beleid van de bestuurders.

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, de algemene vergadering bijeen te roepen telkens er ten minste 1/5e van het totaal aantal gewone leden, zoals dit blijkt uit het laatste ter griffie van de bevoegde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

rechtbank neergelegde ledenregister, daarom verzoeken, en wel binnen één maand na het indienen van zulk schriftelijk verzoek bij Raad van Bestuur. AI de gewone leden moeten opgeroepen worden ten minste acht dagen vbbr de algemene vergadering. De oproeping gebeurt via email. De oproeping vermeldt steeds de agenda, de plaats, de dag en het uur van de vergadering.

Artikel 14. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders. De voorzitter duidt desnoods twee stemopnemers aan. Al de gewone leden beschikken in de vergadering over één stem.

Elk gewoon lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander gewoon lid. Niemand mag méér dan één lastgever vertegenwoordigen.

De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur. Over onderwerpen die niet op de agenda staan, kan niet geldig gestemd worden.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste 1/20e van het totaal aantal gewone leden, zoals dit blijkt uit het laatste ter bevoegde griffie neergelegde ledenregister, moet op de agenda geplaatst worden.

Artikel 15. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid der aanwezige gewone leden, hoe groot het aantal aanwezigen ook is, behalve ingeval van statutenwijziging en de ontbinding van de vereniging. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering. Voor statutenwijziging en de ontbinding van de vereniging is evenwel de aanwezigheid van 2/3e van de gewone leden vereist. Indien dit quorum niet bereikt wordt, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde gewone leden. Die tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

Een wijziging van het maatschappelijk doel en de ontbinding van de vereniging kunnen enkel aangenomen worden met een 415e meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde gewone leden; elke andere statutenwijziging vereist een 213e meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde gewone leden.

Titel V : NOTULERING

Artikel 16, De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ten zetel van de vereniging bijgehouden archief, en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering en door de leden die zulks wensen. Afschriften of uittreksel worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur en de secretaris ondertekend. De notulen worden tevens op de website toegankelijk gemaakt voor alle leden.

Artikel 26 novies van de VZW-wet vereist dat de Raad van Bestuur binnen één maand na de algemene vergadering een afschrift van de notulen neerlegt ter griffie van de bevoegde rechtbank, samen met het geactualiseerd ledenregister en de jaarrekening,

Bestuurswijzigingen, statutenwijzigingen en beslissingen over ontbinding en vereffening moeten via zelfde griffie bij uittreksel bekend gemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Titel VI : REKENINGEN EN BEGROTING

Artikel 17. Het boekjaar van de vereniging start op 1 augustus en eindigt op 31 juli. Na elk boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en de balans. Zij worden binnen de zes maand na de afsluiting aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet bij wijze van dividenden aan de leden uitgekeerd worden.

De rekeningen worden tijdens de jaarvergadering ter kennis gebracht aan de gewone leden, die alsdan inzage kunnen vorderen, doch zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen gesteund zijn.

De algemene vergadering van het vorig jaar kan één of meer commissarissen voor de rekeningen aanstellen, die dan verslag uitbrengen op deze jaarvergadering.

De jaarrekening wordt door de Raad van Bestuur binnen één maand na deze jaarvergadering ter griffie van de bevoegde rechtbank neergelegd.

Titel VII : ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 18. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zoverre het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 15 van onderhavige statuten, ofwel door een gerechtelijke beslissing. Ingeval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de gevoegde rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van de tegeldemaking der goederen en van de vereffening der schulden vastgesteld.

MOD 2.2



e Voort' behouden Luik B - Vervolg

aan het Belgisch Staatsblad Artikel 19. Ingeval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging met een belangenloze doelstelling, namelijk: aan een vereniging zonder winstoogmerk met hetzelfde maatschappelijk doel als deze vereniging.











Artikel 20. Voor alles waarin in onderhavige statuten niet is voorzien, wordt verwezen naar de wet van 27/6/1921 betreffende de VZW's, gewijzigd door de wetten van 2/5/2002 en 1811/2003.

Titel VIII : BESTUURDERS



De huidige bestuurders met hun volledige identiteit, volgens de stemming van de Algemene Vergadering op 20 december 2012. De taakaanduidingen zijn enkel indicatief opgegeven.

- Luc De Rechter (voorzitter, herverkozen)

R.Veremansstraat 11 - 9120 Beveren - 014/11/1963

- Stefan Van pellicom (secretaris, herverkozen)

Roddam 14 - 2880 Bornem - 015/12/1963

- Guido Braem (penningmeester, herverkozen)

Zwaluwenlaan 35 - 9100 St. Nikiaas - 020/05/1961

- Guy Lejon (materiaalmeester, herverkozen)

Wissenstraat 18 - 2880 Bornem - 008/11/1957

- Bart Vereist (PR-afgevaardigde, herverkozen) Kloosterstraat 26 - 2880 Bornem - 010/02/1962

- Thomas Govaerts (feestleider, nieuw verkozen) Koningin Astridlaan 164 - 2880 Bornem - 001/05/1972



Uittredend

- Piet Roovers (feestleider, uittredend)

Bareldreef 59 - 2880 Bornem - 001/05/1972



Bovenstaande gecoördineerde statutenwijziging werd aangenomen door de algemene vergadering van 20 december 2012.



Voor gelijkvormig afschrift,

Luc De Rechter, voorzitter Stefan Van pellicom, secretaris









Op de laatste blz. van jiik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

" bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

30/01/2015
ÿþOndernemingsnr : 0423.591.476

Benaming

(voluit) : Bornemse Breevenduikers

(verkort) : Breevenduikers

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Roddam 14, 2880 Bomem

Onderwerp akte Wijziging samenstelling bestuur

De samenstelling van de raad van bestuur werd gewijzigd door de algemene vergadering van 11 december 2014, en onderstaande gecoordineerde statutenwijziging werd aangenomen.

Het ontslag van volgend bestuurslid werd aanvaard :

- Guido Braem (penningmeester, ontslagnemend)

Zwaluwentaan 35 - 9100 St. Niklaas - °20/05/1961

Het bestuur werd door deze vergadering als volgt samengesteld.

- Luc De Rechter (voorzitter, herverkozen)

R.Veremansstraat 11 - 9120 Beveren -014/11/1963

- Stefan Van pellicom (secretaris, herverkozen) Roddam 14 - 2880 Bomem - 015/12/1963

- Ingrid Van Overloop (penningmeester, nieuw verkozen)

Koning Boudewijnhof 13 - 2880 Bornem - °14/02/1966

Thomas Govaerts (feestleider, herverkozen)

Koningin Astridlaan 164 - 2880 Bomem - °01/05/1972

Guy Lejon (materiaalmeester, herverkozen)

Wissenstraat 18 - 2880 Bornem - 008/11/1957

- Bart Vereist (PR-afgevaardigde, herverkozen) Kloosterstraat 26 - 2880 Bornem - °10/02/1962

Voor gelijkvormig afschrift,

Luc De Rechter, voorzitter Stefan Van pellicom, secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

1 0 7132*

,~. ~ :~ ~.M

,

u

2 0 1Afi, 2015

RECHTBANK van KOOPHANDEL ANTWERPE E iiii MECHELEN

MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
BREEVENDUIKERS

Adresse
RODDAM 14 2880 BORNEM

Code postal : 2880
Localité : BORNEM
Commune : BORNEM
Province : Anvers
Région : Région flamande