BUITENGEWOON ONDERWIJS IN DE NOORDERKEMPEN-BERKENBEEK, AFGEKORT : BERKENBEEK

Association sans but lucratif


Dénomination : BUITENGEWOON ONDERWIJS IN DE NOORDERKEMPEN-BERKENBEEK, AFGEKORT : BERKENBEEK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 418.063.565

Publication

29/01/2015
ÿþ MOD 2.2

In de bijsagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



I

111

15 6396*

Ondernemingsnr : 0418.063.565

Benaming

(voluit): Buitengewoon Onderwijs in de Noorderkempen-Berkenbeek

(verkort) : Berkenbeek

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Nieuwmoerse Steenweg 113B, 2990 Wuustwezel

Onderwerp akte : Benoeming commissaris - Ontslag bestuurder

Uit het verslag van de gewone algemene vergadering en de raad van bestuur, gehouden op 20 mei 2014, blijkt het volgende:

De vergadering beslist om de BV BVBA Van den Keybus - Van der Jeught , bedrijfsrevisoren gevestigd te 2000 Antwerpen, Tabakvest 87, BTW BE 0543,291.951, vertegenwoordigd door de heer Erik Van der Jeught, Montebellostraat 27, 2018 Antwerpen aan te stellen als commissaris-revisor en dit voor een termijn van drie jaar.

De heer Reinold De Beukelaer, Bredabaan 195, 2990 Wuustwezel neemt ontslag als bestuurder van VZW Berkenbeek.

Etienne Loots Maria Aertsen

voorzitter bestuurder

Op de laatste biz, van ruik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

02/10/2012
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK KOOPHANDEL

201E

ANTIIOEfIRPEN

I~

" 12163385*

Voc beha[

aan

Belgi Staats

Ondernerningsnr : 0418.063.565

Benaming

(voluit) : Buitengewoon Onderwijs in de Noorderkempen - Berkenbeek

(verkort) : Berkenbeek

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Nieuwmoersesteenweg 113E te 2990 Wuustwezel

Onderwerp akte : Statutenwijziging - ontslag, benoeming en herbenoeming bestuurders

Uit de notulen van de algemene vergadering gehouden op de zetel van de vereniging op 8 mei 2012 blijkt dat de volgende beslissingen werden genomen:

De leden van de vzw Buitengewoon Onderwijs in de Noorderkempen- Berkenbeek hebben volgens artikel 6 van de statuten en artikel 4 van de wet van 2 mei 2002 betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, beslist tot hiernavolgende statutenwijziging:

Titel 1: Het voorwerp van de vereniging.

Artikel 1,

De vereniging draagt als benaming Vereniging zonder winstoogmerk, "Buitengewoon Onderwijs in de

Noorderkempen - Berkenbeek", afgekort vzw Berkenbeek.

De vzw Berkenbeek, vormt samen met de vzw Revalidatiecentrum, de vzw Spectrum en de vzw de Schelp

een netwerk van verenigingen, waarin de vzw de Sohelp optreedt als organisator van het netwerk.

Artikel 2.

De zetel van de vereniging is gevestigd aan de Nieuwmoersesteenweg 113 B te 2990 Wuustwezel in het

gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel het geven, besturen, verspreiden, ontwikkelen en steunen van het vrij buitengewoon onderwijs in de regio. Hiertoe streeft zij ontwikkelingsgerichte doelstellingen na, In het kader van en volgens de richtlijnen van het Katholiek onderwijs en volgens het eigen pedagogisch project.

Hieronder wordt ondermeer verstaan

- het oprichten en beheren van instellingen voor buitengewoon basis- en secundair onderwijs, i.c. maar zonder uitsluiting van alle andere, de basisschool Berkenbeek voor buitengewoon basisonderwijs en de secundaire school Berkenbeek voor buitengewoon secundair onderwijs, beiden gevestigd te 2990 Wuustwezel

- het ondersteunen van de werking van de vzw de Schelp, de vzw Revalidatiecentrum en de vzw Spectrum. De vereniging zal haar werking afstemmen op de gemeenschappelijk vastgestelde doelstellingen in respect en solidair met de andere verenigingen van het netwerk.

Met het oog op de verwezenlijking van haar doel, zal de vereniging alle door de wet toegelaten handelingen mogen stellen, hierin begrepen en zonder beperkend te zijn, alle roerende en onroerende verhandelingen: de aankoop, de verkoop en de huur, de leasing en de landpacht van roerende en onroerende goederen, het toestaan van en het verwerven van erfpachtrechten, opstalrechten, de afstand van het recht van natrekking, alsook het verstrekken van alle materiële en financiële hulp, in het bijzonder aan de voormelde derden, met inbegrip van het verlenen van leningen.

De vereniging zal zich binnen de statutaire verwezenlijkingen van haar doel in haar eigen werking en in deze van de verenigingen van het netwerk en initiatieven die ze ondersteunt, laten inspireren door de Christelijke waarden.

Titel 2: De leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

"

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4.

Het aantal leden is onbeperkt maar mag nooit minder dan tien bedragen.

Om lid te worden van de vereniging moet men het doel ervan nastreven, door de raad van bestuur worden voorgedragen en aanvaard door de algemene vergadering.

Elk lid van de vereniging kan te allen tijden zijn ontslag indienen bij de raad van bestuur bij aangetekend schrijven. Bij twee ongerechtvaardigde, opeenvolgende afwezigheden op de ledenvergaderingen, wordt het lid geacht ontslag nemend te zijn en zal de raad van bestuur zonder verwittiging hiervan akte mogen nemen.

Het lidmaatschap van de vereniging is niet verenigbaar met de hoedanigheid van personeelslid van de verenigingen die deel uitmaken van het netwerk. Deze bepaling geldt niet voor de directeur(s) van de instelling(en) die door de vereniging worden beheerd.

Artikel 5.

Eeb lid dat bande in strijd met cie belangen en doelstellingen vaan de vereniging, ican door de algemene vergadering worden uitgesloten op vcorstel van de raad van bestuur. De ultslulfingsbeslissing kan slechts geldig worden genomen met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid, evenals zijn erfgenamen of rechtskrijgenden, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit of welk vormogen van de vereniging ook.

Titel 3: De algemene vergadering.

Artikel 6.

De algemene vergadering is bevoegd voor:

- Het wijzigen van de statuten

- Het goedkeuren van het huishoudelijk reglement

- Het benoemen van de leden van de raad van bestuur

- Het benoemen van de directeur(s) van de instellingen van de vereniging

- Het benoemen van een rekeningtoezichter / bedrijfsrevisor in overeenstemming met de wettelijke

bepalingen

- Het bepalen van de eventuele bezoldiging van de rekeningtoezichter/ bedrijfsrevisor

- Het verlenen van kwijting aan de bestuurders en rekeningtoezichter / bedrijfsrevisor

- De goedkeuring van het activiteitenverslag, de resultatenrekening en de begroting

- Het aanvaarden en uitsluiten van leden

- De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

- Het ontbinden van de vereniging

- Andere door de wet of deze statuten aan de algemene vergadering expliciet toegekende bevoegdheden.

De algemene vergadering kan een jaarlijkse ledenbijdrage vaststellen die niet hoger mag zijn dan 25 euro

per jaar.

Artikel 7.

De algemene vergadering is samengesteld uit minstens tien leden. Hiervan mogen minstens de helft + één geen rechtstreekse belangen hebben met de instellingen van de vereniging. Worden verondersteld rechtstreekse belangen te hebben:

- de personeelsleden van de instellingen van het netwerk, uitgezonderd de directeurs

- de bloed- en aanverwanten tot in de tweede graad of samenwonende van een personeelslid van de instellingen van het netwerk

- de leveranciers van de instellingen van het netwerk.

De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid, behoudens in de gevallen waarin de wet of de statuten een bijzondere meerderheid vereist. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de algemene vergadering doorslaggevend.

leder lid is stemgerechtigd en beschikt over één stem, Wanneer een lid om gerechtvaardigde redenen niet kan aanwezig zijn op de algemene vergadering, kan een ander lid voor hem/haar bij een schriftelijke volmacht deelnemen aan de stemming. Geen enkele gemachtigde mag meer dan één schriftelijke volmacht bezitten.

Artikel 8.

De Algemene Vergadering wordt minstens eenmaal per jaar, in de loop van het eerste semester samengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur. Telkens het maatschappelijk belang het vergt kan de voorzitter van de raad van bestuur een bijzondere algemene vergadering bijeen roepen, Hij is daartoe verplicht wanneer de raad van bestuur en/of één vijfde van de leden hierom verzoeken.

De leden worden tot de gewone, bijzondere of buitengewone algemene vergadering opgeroepen minstens acht dagen voor de algemene vergadering per brief, fax of e-mail. ln de oproeping worden de plaats, de datum, het uur en alle agendapunten van de vergadering vermeld.

Behoudens de gevallen door de wet anders bepaald, beraadslaagt de algemene vergadering van de vereniging geldig, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

,e

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 9.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij zijn/haar ontstentenis door de ondervoorzitter en bij zijn/haar ontstentenis door een door de algemene vergadering zelf aangewezen bestuurder.

De secretaris van de vereniging, en bij zijn/haar ontstentenis het door de voorzitter van de algemene vergadering ter zitting aangewezen lid notuleert de beslissingen van de algemene vergadering. De notulen worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

De beslissingen over benoemingen en afzetten van bestuurders en het uitsluiten van leden, worden genomen met geheime stemming van zodra één van de leden van de vereniging hierom verzoekt.

Voor de benoeming van de directeur(s) moet minstens tweederde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en moet van deze tweederde minstens tweederde akkoord gaan met het voorstel van benoeming. Vooraleer de procedure tot benoeming van een directeur aan te vatten moet door de raad van bestuur van de vereniging, om geldig te kunnen benoemen, advies over die procedure gevraagd worden aan de raad van bestuur van vzw de Schelp. Dit advies moet worden uitgebracht uiterlijk een maand na hiertoe te zijn uitgenodigd.

Voor een statutenwijziging is het advies van de raad van bestuur van de vzw de Schelp bindend. Dit advies moet worden uitgebracht uiterlijk twee maanden na hiertoe te zijn uitgenodigd.

Titel 4: Raad van Bestuur.

Artikel 10,

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, die is samengesteld uit minstens zeven leden.

De mandaten van de leden van de raad van bestuur duren vier jaar. De bestuurders zijn herkiesbaar. Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden afgezet. Indien door vrijwillig ontslag, verstrijken van het mandaat of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de overblijvende bestuurders in functie om geldig beslissingen te kunnen nemen.

Elke bestuurder kan uit deze functie worden ontheven wanneer hijfzij zonder gerechtvaardigde reden driernaat opeenvolgend afwezig is op de vergaderingen van de raad van bestuur.

De raad van bestuur benoemt uit zijn leden een voorzitter, ondervoorzitter, een secretaris en een financieel bestuurder. De benoeming van de voorzitter wordt voorafgegaan door een overleg met de raad van bestuur van de vzw de Schelp. Het mandaat van voorzitter is slechts eenmaal hernieuwbaar.

Het mandaat van bestuurder is niet verenigbaar met de functie van personeelslid van de instellingen van het netwerk, De helft + één van de bestuurders mogen geen rechtstreekse belangen, zoals omschreven in artikel 7, hebben met de instellingen van het netwerk.

De leden van de raad van bestuur zijn onbezoldigd.

Artikel 11,

De voorzitter en de secretaris roepen de raad van bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen van de raad van bestuur voor. Bij zijn afwezigheid wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter en bij zijn afwezigheid door het oudste lid van de aanwezige bestuurders.

De raad kan slechts geldig beslissen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is, Indien dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien minstens vier bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige leden. Vertegenwoordigers van verhinderde bestuurders bij volmacht is niet toegestaan. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diegene, die hem vervangt, doorslaggevend.

Artikel 12

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tot het stellen van aile daden van beheer of van beschikking nodig voor het bereiken van het doel van de vereniging en die niet door de wei: of de statuten aan de algemene vergadering worden voorbehouden.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk toevertrouwen aan een of meer leden of aan derden. in het huishoudelijk reglement worden de modaliteiten bepaald waaronder deze bevoegdheden kunnen worden uitgeoefend zowel wat het intern dagelijks bestuur betreft ais wat de externe vertegenwoordigingsbevoegdheid voor het dagelijks bestuur betreft.

De directeur van de vereniging woont ambtshalve de vergaderingen van de raad van bestuur bij zonder stemrecht. Hij staat in voor de administratieve ondersteuning van de raad van bestuur en voor het verstrekken van advies telkens hij dit nuttig acht of hem hierom wordt gevraagd.

De raad van bestuur stelt met het oog op een goede werking een huishoudelijk reglement op, dat de toepassingsmodaliteiten van deze statuten vaststelt. Dit reglement en de wijzigingen ervan moeten worden goedgekeurd door de algemene vergadering.

Titel 5: Diverse bepalingen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Artikel 13

Het maatschappelijk dienstjaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van hetzelfde jaar, datum

waarop de rekeningen worden afgesloten.

De boekhouding wordt gevoerd volgens de bepalingen vastgesteld door de subsidiërende overheid en de

ter zake geldende wettelijke bepalingen.

De jaarrekening wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de gewone algemene vergadering, samen met een

verslag over de toestand van de vereniging en van de begroting voor het volgende dienstjaar.

De goedkeuring door de algemene vergadering geldt als kwijting voor de bestuurders.

De algemene vergadering wijst een rekeningtoezichter  bedrijfsrevisor aan die belast is met het nazicht van

de rekeningen in overeenstemming met de wettelijke bepalingen.

Artikel 14

Alle akten, waarbij de vereniging verbonden is, uitgezonderd deze van het dagelijks beheer, moeten worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of bij ontstentenis er van door twee bestuurders zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

Voor daden van beschikking namens de vereniging betreffende onroerende goederen en/of de uitbouw en werking van de vereniging is de handtekening van de voorzitter en de secretaris of bij ontstentenis ervan van twee bestuurders vereist.

De rechtsvorderingen, als eiser en verweerder, worden in naam van de vereniging door de raad van bestuur gevoerd, op vervolging van zijn voorzitter of van de secretaris, Zij zijn bevoegd om alleen handelend procedures in kortgeding of op de wijze van het kortgeding in te leiden, zonder dat zij van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

Artikel 15

De raad van bestuur duidt de personen aan die door hun handtekening de vereniging kunnen verbinden wat betreft de financiële verrichtingen op bank- en postrekeningen, spaarrekeningen en beleggingsrekeningen inbegrepen. In het huishoudelijk reglement worden de modaliteiten bepaald waaronder deze handtekeningbevoegdheid kan worden uitgeoefend.

Artikel 16

Zowel bij vrijwillige als bij gerechtelijke ontbinding van de vereniging duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. Ingeval van vereffening wordt het netto overblijvend actief van de vereniging, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan een andere vereniging of stichting waarvan het doel dat van de vereniging zo veel mogelijk benadert.

Artikel 17

Alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, wordt geregeld door de beschikkingen van de wetgeving op de verenigingen en stichtingen, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake van toepassing.

De algemene vergadering beslist tot de beëindiging, met onmiddellijke ingang, van de mandaten van

volgende bestuurders:

- de heer Jan Speltincx, wonende te 2990 Wuustwezel, Kievitstraat 30, geboren te Ekeren op 19 juli 1972,

- de heer Ludovicus de Koning, wonende te 2920 Kalmthout, Schooldreef 78, geboren te Zundert op 15

oktober 1951.

De algemene vergadering beslist tot de benoeming van volgende bestuurder, met onmiddellijke ingang voor een periode van 4 jaar, d.w.z. tot na de gewone algemene vergadering van 2016:

de heer Arthur De Vrij, wonende te 2960 Sint-Job-in-'t-Goor, Vijfhoeklaan 4, geboren te Rijkevorsel op 9 februari 1950.

De algemene vergadering beslist tot de herbenoeming van de volgende bestuurders, voor een periode van 4 jaar (conform artikel 10 van de statuten), d.w.z. tot na de gewone algemene vergadering van 2016:

- mevrouw Maria Aertsen, wonende te 2990 Wuustwezel, Kasteelweg 1B, geboren te Loenhout op 6 maart 1954;

- de heer Herman Bemaerts, wonende te 2990 Wuustwezel, Kruisweg 8, geboren te Essen op 23 september 1956;

- de heer Alfons Gommers, wonende te 2990 Wuustwezel, Het Blok 24, geboren te Wuustwezel op 29 juni 1947;

- mevrouw Cornelia Mertens, wonende te 2960 Brecht, Gasthuisstraat 35, geboren te Loenhout op 13 augustus 1940;

- de heer Etienne Loots, wonende te 2960 Sint-Job-in-'t-Goor, G.Petitlaan 8, geboren te Antwerpen op 12 september 1946;

- de neer Willy Reijniers, wonende te 2140 Borgerhout, Stuivekenskerkestraat 9, geboren te Mortsel op 3 juni 1946;

4

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

- de heer Reinofd De Beukelaer, wonende te 2990 Wuustwezel, Bredabaan 195, geboren te Deurne op 13-november 1970;

- de heer Paul van der Straeten, wonende te 2910 Essen, Kleiputtenlaan 46, geboren te Mortsel op 9 april 1952.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Conform artikel 12 van de statuten worden de volgende directieleden ambtshalve toegevoegd aan of herbenoemd in de raad van bestuur:

- mevrouw Christe! Loots, wonende te 2960 Sint-Job-in-'t-Goor, Kerkhofstraat 93, geboren te Deurne op 10 februari 1972;

- mevrouw Carine Van den Eynden, wonende te 2320 Hoogstraten, Buizelstraat 22, geboren te Essen op 30 september 1965;

- de heer René de Meyer, wonende te 2990 Wuustwezel, Kalmthoutsesteenweg 150, geboren te Wuustwezel op 29 oktober 1956.

Uit het verslag van de Raad van Bestuur van 8 mei 2012 blijkt dat conform artikel 10 van de statuten de

Raad van Bestuur de volgende bestuurders herbenoemt:

- tot voorzitter van de Raad van Bestuur: de heer Etienne Loots, voornoemd;

- tot ondervoorzitter: de heer Herman Bernaerts, voornoemd;

- tot secretaris: mevrouw Maria Aertsen,voornoemd;

- tot financieel bestuurder: de heer Alfons Gommers, voornoemd.

Voor analytisch uittreksel

Etienne Loots Maria Aertsen

Voorzitter Secretaris

Neergelegd: Aangepaste statuten

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2012 - Annexes du Moniteur belge

, Voorr bdhouden aan het Belgisch

1 Staatsblad

Coordonnées
BUITENGEWOON ONDERWIJS IN DE NOORDERKEMPEN-B…

Adresse
NIEUWMOERSE STEENWEG 113B 2990 WUUSTWEZEL

Code postal : 2990
Localité : WUUSTWEZEL
Commune : WUUSTWEZEL
Province : Anvers
Région : Région flamande