BUREAU BRACKE

Société en commandite simple


Dénomination : BUREAU BRACKE
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 845.345.003

Publication

30/04/2012
ÿþMed Word 11.1

1 1

Voorbehouden

aan het

Belgisch _ Staatsblad

§J ,< ,' In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

iCs" r`'itJl ~ '~~~ i:' f.e. Chtbü;ik x~3~ Rk~"-r '?ri:S " ~. ,p; ; Q~~1,y e.14

'I ó APR. 2012

Griffie

min INN~VIIIII~IIII IMC

*12081057*

~ . 4-j " 0-~-~

Ondernemingsnr ï)~ ~ ~ ~

Benaming

(voluit) : BUREAU BRACKE

(verkort)

Rechtsvorm - GEWONE COMMANDITAIRE VENNOOTSCHAP

Zetel : COLMASTRAAT 5 - 2100 DEURNE

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Tussen de ondergetekenden:

1.Mevrouw Katleen Bracke, wonende te Colmastraat 5, 2100 Deurne

en

2.De heer Lieven Loeys, wonende te Colmastraat 5, 2100 Deurne

Werd overeengekomen een gewone commanditaire vennootschap op te richten, waarbij de comparant vermeld onder nummer 1 optreedt als "beherende vennoot" en de comparant onder nummers 2 tot en met 5 als "stille vennoot". Zij verklaren de statpten als volgt vast te stellen:

Artikel 1:

Er wordt een gewone commanditaire vennootschap opgericht onder de benaming BUREAU BRACKE.

Artikel 2:

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Colmastraat 5, 2100 Deurne.

Artikel 3:

De vennootschap heeft tot doel:

-Het geven van advies in het algemeen aan particulieren, zelfstandige en ondernemingen, en in het bijzonder het geven van advies met betrekking tot mediastrategie.

-Het geven van mediatraining.

-Begeleiding bij persconferenties, en het versturen van persberichten.

-Analyse van de aanwezigheid in de media.

-Vertalen en redigeren van teksten.

-Schrijven, publiceren en uitgeven van artikels, tijdschriften en boeken, alsook het verstrekken van

informatie aan en via media van alle aard.

-Ontwerpen, geven en organiseren van presentaties, opleidingen, lezingen en seminaries, workshops of

andere, privé of openbaar.

-Diensten in de media- en reclamesector.

- De dienstverlening in het algemeen: het verlenen van technische en administratieve dienstprestaties voor

handel, nijverheid, fabricage, vervoer en distributie.

-Het geven van management, adviezen op het gebied van marketing, productie, financiën en administratief en commercieel beheer, het uitwerken van organisatieprojecten in alle ondernemingen.

-Het nemen van minderheids- en/of meerderheidsparticipaties in bestaande en/of op te richten ondernemingen. Het verstrekken van financiële middelen, het uitwerken van rendementsstudies en technische

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegent,'oordigen

Verso " Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

studies, het creëren van prototypes en nieuwe producten en markten. Zij mag alle brevetten, vergunningen of merken die betrekking hebben op haar maatschappelijk doel aankopen, exploiteren en afstaan.

-Het nemen van participaties en deelnemen in andere ondernemingen, alsmede het borgstellen ten overstaan van derden met het oog op commerciële en financiële verhandelingen voor deze derden.

-Het beheer van beleggingen en van vermogen, alsmede het nemen van belangen in ondernemingen teneinde hun beheer te controleren of er deel in te hebben.

-De vennootschap mag voorzien in supervisie, beheren, het raad geven en controleren van filialen. Het beheren van vennootschappen in de meest uitgebreide zin.

-Het beheer, het verwerven, de instandhouding en valorisatie van een onroerend vermogen en de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van die aard zijn de opbrengst van de onroerende goederen te bevorderen, zoals het onderhoud, de ontwikkeling, de verfraaiing en de verhuring van deze personen, alsmede zich borgstellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze onroerende goederen.

Bij de verwezenlijkingen van haar doel mag de vennootschap alle roerende en onroerende transacties en beleggingen doen die nuttig zijn voor de oprichting en het vermogensbeheer van de vennootschap. Dit alles in de meest ruime zin.

Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, ook aanverwant, of die de verwezenlijking van het maatschappelijk doel vergemakkelijken.

Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren die zij het best geschikt zou achten.

Artikel 4:

De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur. Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering, genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Artikel 5:

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt duizend Euro (1.000,00 ¬ ), vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen, die allen op naam zijn. Het kapitaal. wordt ingebracht als volgt

Inbreng in geld

-Mevrouw Katleen Bracke, voornoemd, verklaart volledig en onvoorwaardelijk inbreng te doen van een

bedrag in geld van negenhonderd negenennegentig Euro (999,00 ¬ )

-De heer Lieven Loeys, voornoemd, verklaart volledig en onvoorwaardelijk inbreng te doen van een bedrag

in geld van een Euro (1,00¬ )

Als vergoeding voor hun respectieve inbreng in geld worden aan de vennoten volgende aandelen

toegekend:

'Mevrouw Katleen Bracke, voornoemd, negenennegentig (999) aandelen

'De heer Lieven Loeys, voornoemd, één (1) aandeel

Totaal: duizend (1.000) aandelen

Artikel 6:

Mevrouw Katleen Bracke, voornoemd, is hoofdelijk aansprakelijk vennoot en wordt 'beherend vennoot" genoemd.

Ingeval van overlijden, faillissement, kennelijk onvermogen of onbekwaamverklaring van de beherende vennoot, verliest deze van rechtswege de hoedanigheid van vennoot. De vennootschap wordt niet ontbonden door de uittreding van rechtswege, tenzij er niet langer minstens één beherende en één stille vennoot zou overblijven. ln elk geval hebben de overblijvende vennoten steeds het recht de vennootschap voort te zetten met om het even welke derde die zij als nieuwe beherend vennoot laten toetreden door intekening op nieuwe aandelen, of aan wie zij het aandelenpakket van de overledene, gefailleerde of onbekwame kunnen overlaten, binnen de zes maanden na het feit dat leidde tot het ontslag van rechtswege. Bij gebrek aan het vinden van een nieuwe beherend vennoot binnen de voormelde termijn, of indien de overblijvende vennoten niet voor het voortbestaan van de vennootschap opteren bij wijze van een schriftelijke verklaring, wordt de vennootschap van rechtswege ontbonden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

De heer Lieven Loeys, voornoemd, is stille vennoot. Hij draagt niet verder bij in de schulden en verliezen van de vennootschap dan tot beloop van hetgeen hij beloofd heeft in de vennootschap in te brengen.

De bevoegdheden van de stille vennoot bestaan uit:

" de controle van de vennootschap

" het benoemen en ontslaan van de zaakvoerder

" de goedkeuring omtrent de vervreemding van financiële vaste activa

" het stemrecht in de algemene vergadering

Artikel 7:

De vennootschap wordt bestuurd door één zaakvoerder. Mevrouw Katleen Bracke wordt tot statutair zaakvoerder benoemd voor de hele duur van de vennootschap. Haar mandaat kan niet zonder wettige reden herroepen worden zolang de vennootschap duurt.

Haar mandaat is onbezoldigd. De algemene vergadering kan echter, bij eenvoudige meerderheid der stemmen, het bedrag der vaste of evenredige vergoedingen of zitpenningen vastleggen die zullen worden toegewezen aan de zaakvoerder en die in voorkomend geval dienen te worden ingebracht in de algemene kosten onafhankelijk van alle eventuele vertegenwoordigings- , reis- en verplaatsings-kosten.

De zaakvoerder beschikt over alle bevoegdheden om de vennootschap te besturen en te vertegenwoordigen. Voor alle vervreemdingen van financiële vaste activa van de vennootschap en het aangaan van leningen is evenwel het eenparig akkoord van alle vennoten vereist. De zaakvoerder is van rechtswege ontslagnemend indien hij geen beherend vennoot meer is.

Artikel 8:

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, zonder het voorafgaand en geschreven akkoord van alle andere vennoten.

Artikel 9:

Het overlijden van de stille vennoot geeft geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap. Bij overlijden zullen de aandelen van de overleden stille vennoot toekomen aan zijn erfgenamen, indien alle andere vennoten hiermee hun akkoord betuigen.

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht hun deel te eisen, dat overeenstemt met het aandeel van de overledene in het eigen vermogen van de vennootschap, zoals dit voorkomt in de laatste balans.

De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Artikel 10:

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december en loopt aldus gelijk met het kalenderjaar. Het eerste boekjaar zal afgesloten worden op éénendertig december van het jaar tweeduizend en twaalf.

De onderhavige vennootschap verklaart alle verbintenissen in naam van de vennootschap in oprichting aangegaan sedert 01 januari 2012 over te nemen.

Op het einde van elk boekjaar wordt door toedoen van de zaakvoerder een inventaris van het vermogen van de vennootschap opgesteld, wordt de jaarrekening opgemaakt over het voorbije boekjaar en wordt de boekhouding afgesloten. Dit alles overeenkomstig de bepalingen van de Boekhoudwet en de Vennootschapswet.

Artikel 11:

De zuivere winst blijkt uit de balans, na aftrek van de algemene kosten en van de afschrijvingen. Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. Het eenparig akkoord van de stille vennoten wordt vereist.

Artikel 12:

Q

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Vocir-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten. Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

Artikel 13:

De jaarvergadering zal gehouden worden op de laatste werkdag van de maand juni om tien uur op de maatschappelijke zetel.

Iedere vennoot kan steeds een buitengewone algemene vergadering van de vennoten bijeenroepen. Daartoe moet hij aile medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die ten laatste acht dagen voor de vergadering bij de post afgegeven moet zijn. Deze brief moet de agenda vermelden.

De vergadering zal worden voorgezeten door de statutaire zaakvoerder.

Alle beslissingen van de algemene vergaderirt vereisen de instemming van aile vennoten, tenzij anders bepaald in deze statuten.

Artikel 14:

In geval van ontbinding benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaar(s), die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging, alsook de wijze van vereffening.

Warden er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar. Hij heeft de bevoegdheden die de vennootschapswet aan vereffenaars toekent, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist.

Het saldo na afsluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens de verhouding van ieder aandelenbezit.

Opgemaakt te Gent op 13 maart 2012, in drie exemplaren. De zaakvoerder is verantwoordelijk voor de registratie van deze onderhandse oprichtingsakte, de publicatie, de inschrijving in het handelsregister en de aanvraag van een BTW nummer.

Elke comparant verklaart een exemplaar te hebben ontvangen.

De beherend vennoot en zaakvoeder

Mevrouw Katleen Bracke

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de persc'(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Neger en handtekening

Coordonnées
BUREAU BRACKE

Adresse
COLMASTRAAT 5 2100 DEURNE

Code postal : 2100
Localité : Deurne
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande