BUURTCOMITE MEGA NOISY ESSEN KALMTHOUT

Association sans but lucratif


Dénomination : BUURTCOMITE MEGA NOISY ESSEN KALMTHOUT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 556.915.996

Publication

07/08/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Rechtbank van koophandel



1111111MMIll Antwerpen

2 9 JULI 2014

afdeling Antwerpen



Griffie





Ondememingsnr : 0 5 5 6. 9 1 5 * 9 9 6

Benaming

(voluit); Buurtcomité Mega Noisy Essen Kalmthout

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Bosweg 22, 2920 Kalmthout

Onderwerp akte : Oprichting

Tussen ondergetekenden

1 De Heer EVERAERTS Jan Geerhard Hendrik, geboren te Wilrijk op éénentwintig december negentienhonderdzesenvijftig, wonende te Bosweg 22, 2920 Kalmthout, met rijksregistemummer 56.12.21283.56

2 De Heer DE BRUYN Patrick Andrée, geboren te Antwerpen op drie maart negentienhonderdtweëenzestig, wonende te Bosweg 26, 2920 Kalmthout, met rijksregistemummer 62.03.03-455.02

3 Mevrouw SCHILTZ Karla Paul M, geboren te Borgerhout op acht juni negentienhonderdéénenzestig,' wonende te Bosweg 26, 2920 Kalmthout met rijksregisternummer 61.06.08-320.84

4 Mevrouw HEENE Maria, geboren te Essen op achtentwintig december negentienhonderddrieënzestig, wonende te Nieuwmoersesteenweg 135, 2910 Essen, met rijksregisternummer 63.12.28-316.57

wordt overeengekomen:

Er wordt hierbij overgegaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk overeenkomstig de

wet van 27 juni 1921. De statuten van de vereniging gaan ais volgt:

I - Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1 - De Vereniging draagt de naam "Buurtcomité Mega Noisy Essen Kalmthout"

Artikel 2 - De Zetel van de vereniging is gevestigd te Bosweg 22, 2920 Kalmthout, gelegen in het

gerechtelijk arrondissement Antwerpen, afdeling Antwerpen. De raad van bestuur kan kantoren & filialen

oprichten waar hij dit nuttig zou vinden.

Artikel 3 - Het Buurtcomité Mega Noisy Essen Kalmthout heeft tot doel het vrijwaren, in stand houden en

bevorderen van de leefbaarheid en de kwaliteit van het leefmilieu van Kalmthout en Essen.

Artikel 4 - de vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

II - De Leden

Artikel 5 - De vereniging is samengesteld uit leden. Het aantal leden is niet beperkt.

Artikel 6 - Eenieder die lid wenst te worden, moet dit schriftelijk aanvragen bij het bestuur met vermelding van naam, adres, telefoonnummer & vermelding van de motivatie om lid te worden.

Artikel 7 - Elk lid dat de vereniging wenst te verlaten, dient dit schriftelijk te melden aan de raad van bestuur en een opzegtermijn van 1 maand in achtte nemen.

Indien een situatie zich voordoet waarbij de uitsluiting van een lid nodig geacht wordt door de raad van bestuur, kan dit enkel besloten worden door de Algemene vergadering met een meerderheid van twee derde van de aanwezige leden.

Indien een situatie zich voordoet waarbij een lid zich schuldig maakt aan een zware overtreding van de statuten of van de normen van eer & welvoeglijkheid, kan de raad van bestuur dit lid/deze leden schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Artikel 8 - De leden betalen een éémalige bijdrage waarvan het bedrag bepaald wordt door de algemene vergadering. Dit bedrag dient bepaalt te worden, en voor het volledige kalenderjaar hetzelfde te zijn. Dit bedrag kan eik kalenderjaar herzien worden,

Artikel 9 - Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit, en kan geen teruggave vorderen van de betaalde bijdragen, of vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geld ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mon 2.2

Een lid dat ontslag nam en niet langer lid is, of een uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen van de vereniging.

Ill- De Algemene vergadering

Artikel 10 - De algemene vergadering is samengesteld uit de ondergetekenden van deze akte.

Artikel 11 - de algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar

zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1) de wijziging van de statuten

2) de benoeming en afzetting van de bestuurders.

3) de goedkeuring van de begrotingen en van de rekeningen.

4) de vrijwillige onbinding van de vereniging.

5) de uitsluiting van de leden.

Artikel 12 - De algemene vergadering, genaamd jaarvergadering, moet eenmaal per jaar bijeengeroepen worden in de eerste week van juni.

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepn door een beslissing van de raad van bestuur. Iedere buitengewone vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats vermeld in de oproeping. Op deze buitengewone vergadering moeten alle leden worden uitgenodigd.

Artikel 13 - De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief, email of postkaart, ondertekent door de secretaris in naam van de raad van bestuur. De uitnodiging moet minstens acht dagen voor de vergadering effectief aan ieder lid gestuurd worden. De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8, 12 & 20 van de wet van 27 juni 1921, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn.

Artikel 14 - Ieder lid hef thet recht de vergadering bij te wonen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van de vereniging, die hij daartoe schriftelijk benoemt,

Ieder lid kan slechts 1 ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 15 - de vergadering moet door de raad van bestuur worden bijeengeroepen indien één vijfde van de leden het aanvragen. Tevens moet elke voorstel dal minstens één vijfde van de leden voordragen aangenomen worden om op de agenda te plaatsen.

Artikel 16 - de algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 17 - In de algemene vergadering hebben aile leden een gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige & vertegenwoordigde leden. Bij een ex aequo geeft de stem van de voorzitter, of de bestuurder die hem vervangt, de doorslag.

Artikel 18 - De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstgevend doel worden nageleefd.

Artikel 19 - De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder.

iedere wijziging van de statuten moet binnen de maand van haar dagtekening worden bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Dit geldt ook voor iedere benoeming, ontslag of afzetting van een bestuurder.

lV Het bestuur

Artikel 20 - De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens 3 leden, gekozen onder de effectieve leden door de algemene vergadering voor een termijn van vier jaar. De algemene vergadering kan ten allen tijde een einde stellen aan hun mandaat.

Artikel 21 - in geval van vacature tijdens een mandaat, wordt een voorlopige bestuurder door de algemene vergadering benoemd. Hij voltooit het mandaat van de bestuurder die hij vervangt. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Artikel 22 - De raad van bestuur kiest onder zijn [eden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris.

indien een voorzitten verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige bestuurders.

De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris. De raad kan slechts besluiten als de meerderheid van de leden aanwezig is, De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij ex aequo geeft de stem van de voorzitter, of diegene die hem vervangt, de doorslag.

Van de besluiten worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een speciaal register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd, worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend.

Artikel 23 - de bestuurraad leidt de zaken van de vereniging, Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezelijking van het doei van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

De bestuurraad kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één van zijn leden.

Luik B Vervolg



MoD2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Vooèt

hbehouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Artikel 24 - Alle akten die de vereniging binden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door de secretaris of de penningmeester. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

Artikel 25 - Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

Het mandaat van de bestuurder is onbezoldigd.

V - Begrotingen en rekeningen

Artikel 26 - Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december van ieder jaar. Het eerste boekjaar zal als afwijking lopen van de datum van oprichting tot éénendertig december tweeduizendveertien.

Bij het einde van elke boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, en worden de inventaris en balans opgemaakt alsmede de begroting voor het volgende jaar. Deze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

De rekeningen en de begroting worden ten minste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht van de effectieve leden, die alsdan inzage kunnen vragen in de detail van alle rekeningen en begrotingen.

Artikel 27 - Een positief saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

VI- Ontbinding - Vereffening

Artikel 28 - De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan voor het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering overeenkomstig artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921 of door een gerechtelijke beslissing.

!n geval van vrijwillige ontbinding worden door de algemene vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 29 - In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de verenging nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met eenzelfde doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meedere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van de opgerichte vereniging.

Artikel 30 - Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de wet van 27 juni 1921 en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

VII - Overgangs- en slotbepalingen

Artikel 31 - Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot en met 31 december 2014_ De eerste jaarvergadering of jaarbeslissing zal gehouden worden in 2015.

Artikel 32 - Alle voorvermelde stichters van de vereniging zijn na de oprichting bijeengekomen en beslissen met eenparigheid van de stemmen dat Dhr. EVERAERTS Jan Geerhard Hendrik, geboren te Witrijk op éénentwintig december negentienhonderdzesenvijftig, wonende te Bosweg 22, 2920 Kalmthout, met rijksregisternummer 56.12.21-283.56, Mevrouw HEENE Maria, geboren te Essen op achtentwintig december negentienhonderddrieënzestig, wonende te Nieuwmoersesteenweg 135, 2910 Essen, met rijksregistemummer 63.12.28-316.57 en De Heer DE BRUYN Patrick Andrée, geboren te Antwerpen op drie maart negentienhonderdtweëenzestig, wonende te Bosweg 26, 2920 Kalmthout, met rijksregisternummer 62.03.03455.02 aangesteld werden tot bestuurders voor een periode van 4 jaar, ingaand vanaf heden,

De aangeduide bestuurders zijn vervolgens bijeengekomen in raad van Bestuur en hebben met eenparigheid van de stemmen aangeduid als:

Voorzitter van de Raad van Bestuur: de heer Everaerts Jan

Secretaris: mevrouw Heene Maria

Gedaan te Kalmthout op vijftien mei tweeduizendveertien in zoveel exemplaren als er partijen zijn met een onderscheiden belang. Elke partij erkent een exemplaar te hebben ontvangen.

Jan Everaerts, voorzitter Raad van Bestuur

Maria Heene, bestuurder

Patrick De Bruyn, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
BUURTCOMITE MEGA NOISY ESSEN KALMTHOUT

Adresse
BOSWEG 22 2920 KALMTHOUT

Code postal : 2920
Localité : KALMTHOUT
Commune : KALMTHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande