BVMV VOLLEY NOORDERKEMPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : BVMV VOLLEY NOORDERKEMPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 839.912.607

Publication

18/02/2015
ÿþ Mao 2.2

i ,i t lo 1 In de bijlagen bij het Beigisch"Staatsblad" bekend,te maken kopie

na neerlegging van de akte tér griffie

.°mei a~..._ ~Sá ` , f t sl' d;." wr

IIVIII IIII I INS III~Y

T1502~165*

Q 6 FEB. 2015

s ~~'~~.'WERFEN afdcling TURNHOUT De CfriíYYor

Griffie

Ondernemingsnr : 0839.912.607

Benaming

(voluit) ; BVMV Volley Noorderkempen

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Schoolstraat 11 te 2340 Beerse

Onderwerp akte : mededeling

Met ingang 15 februari 2015 neemt het mandaat van bestuurder van Miechielsen Kris een einde.

Miechielsen Kris

bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

14/10/2011
ÿþe

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bnj 7iët Bëlgisch'Stufslilc7 -1411672011- Annexes du Moniteur belge

11111R!1§1t11!!Ill

n8I~tr'::: e 2, fr" 4 Fiár?

GRIFFIE i'" .ECr,TBARIK VAN

0 4 UT, 2011

KOOPHANDEL TURNHOUT De:~'iiffii~

na neerlegging van de akt

Ondernemingsnr :0 83 9..9 12_ . 6(`) ~--

Benaming

(voluit) : BVMV Volley Noorderkempen

(verkort)

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Schoolstraat 11 te 2340 Beerse

Onderwerp akte : oprichting

Algemene Vergadering gehouden op 29 september 2011,

oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk, statuten,

Tussen,

1.Volleybalclub Merksplas vzw, vertegenwoordigd door Dhr. Van Meir Jos, voorzitter, Korenveld 6 te 2330;

Merksplas "

" 2.Volleybalclub Vosselaar vzw, vertegenwoordigd door Dhr. Vermeiren Ivan, voorzitter, Rijdtstraat 19 te 2350 Vosselaar

" 3.Volleybalclub Beerse vzw, vertegenwoordigd door Dhr. Meskens Levi, voorzitter,Kattespoelstraat 85 te'

2340 Beerse

4.Dhr. Van Laer Frans, Hazenstraat 14 te 2340 Beerse, optredend voor de feitelijke vereniging Volleybalclub

" Vlimmeren,

5.Dhr. Miechielsen Kris, Schoolstraat 11 te 2340 Beerse,

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de statuten als volgt,

luiden:

Vorm, naam, zetel, doel, duur.

Art. 1.De vereniging is een Vereniging zonder Winstoogmerk en draagt de naam "BVMV Volley

Noorderkempen".

' De vereniging is een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder een vereniging zonder

winstoogmerk (in het kort Vzw genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 en zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art. 2.De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2340 Beerse, Schoolstraat 11; gelegen in het gerechtelijk? arrondissement Turnhout.

Art. 3.De vereniging stelt zich tot doel de volfeybalsport te promoten en in het bijzonder kinderen te; stimuleren tot het kiezen voor de

volleybaisport. Zij stelt zich tot doel de samenwerking te bevorderen tussen volleybalclubs. Zij stelt zich tot: doel de jeugdleden van de clubs te begeleiden in een voor hen aangepaste en kwalitatieve opleiding en de; kwaliteit van de jeugdbegeleiding en  trainers te verhogen door opleiding en ondersteuning.. Zij stelt zich tot: doel hiertoe de organisatie, het bestuur en het beleid te voeren los van enige politieke of ideologische: levensbeschouwing.

' De vereniging kan alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de:

verwezenlijking van voormelde reële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomende:

" handelsdaden te stellen om haar maatschappelijk doel te bereiken. De vereniging zal alle onroerende goederen die tot de verwezenlijking van het doel nodig zijn mogen bezitten, hetzij in vruchtgebruik hetzij in eigendom. Deze opsomming is niet beperkend voor zover de activiteiten het doei nastreven.

Art. 4.De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Lidmaatschap.

Art. 5.De vereniging bestaat uit minimum drie effectieve leden en kan leden aanvaarden als toegetreden lid.; De effectieve leden beschikken over de volheid van het lidmaatschap aan de vereniging, inbegrepen het; stemrecht op de Algemene Vergadering. Kandidaat-effectieve leden stellen hun kandidatuur tot lidmaatschap tot de Raad van Bestuur en worden op voordracht van de Raad van Bestuur aangenomen bij beslissing van de; Algemene Vergadering met een gewone meerderheid van de stemmen.

M00 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

" Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2011 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Zijn toegetreden leden, diegenen die daadwerkelijk de volleybalsport beoefenen of meewerken aan het propageren van deze sporttak. Zij beschikken niet over stemrecht. Personen die willen toetreden moeten schriftelijk hun kandidatuur indienen door het invullen van een toetredingsforrnulier. Over de aanvaarding van toegetreden leden wordt beslist door de Raad van Bestuur, zonder dat deze haar beslissing met redenen moet omkleden.

Art. 6.Personen die de vereniging wensen te helpen om haar doel te verwezenlijken kunnen worden aangenomen bij beslissing van de

Raad van Bestuur in de hoedanigheid van toegetreden leden. Zij worden ereleden of steunende leden genoemd. Zij hebben geen stemrecht..

Art. 7.De leden, zowel effectieve als toegetreden leden, betalen een jaarlijkse bijdrage welke vastgelegd wordt door de Raad van Bestuur. De jaarlijkse bijdrage mag echter de som van 200 euro niet overschrijden. De bijdrage wordt geïnd vee de aanvang van een nieuw sportseizoen en geldt voor een periode van 1 juli tot 31 augustus van het volgende kalanderjaar. Uittredende leden hebben geen recht op terugvordering van niet-vervallen bijdragen.

Art. 8.Zowel de effectieve als de toegetreden kunnen op ieder ogenblik ontslag nemen uit de vereniging door middel van een schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met een meerderheid van tweederden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De uitsluiting van een toegetreden lid, een erelid of een steunend lid wordt uitgesproken door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen.

De Raad van Bestuur kan effectieve leden die zich aan een zware overtreding schuldig hebben gemaakt schorsen van deelname tot de activiteiten van de vereniging tot aan de beslissing van de Algemene Vergadering.

Worden geacht ontslagnemend te zijn, de effectieve leden en toegetreden leden die de door hen verschuldigde bijdrage niet hebben betaald binnen een maand na herinnering, die hen met een schriftelijk betalingsverzoek werd ter kennis gebracht.

Bestuur en vertegenwoordiging.

Art. 9.De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit minimum drie leden, gekozen door de Algemene Vergadering. Het mandaat is van onbepaalde duur. De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. De bestuurders kunnen worden afgezet door de Algemene Vergadering bij beslissing met een gewone meerderheid.

Art. 10.De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De Bestuurders treden voor hun mandaat op als college en nemen beslissingen bij aanwezigheid van minstens leden.

De Raad van Bestuur is bevoegd om aile handelingen van beheer te verrichten, daarin begrepen de organisatie en uitvaardiging van een huishoudelijk reglement of reglement van inwendige orde. Alle bevoegdheden die de wet of statuten niet uitdrukkelijk verlenen aan de Algemene Vergadering worden toegekend aan de Raad van Bestuur.

Art. 11.De beslissingen in de Raad worden genomen bij gewone meerderheid. Ingeval van staking van stemmen is de stem van de

voorzitter doorslaggevend.

Art. 12.De Raad vergadert in principe elke maand op een vooraf vastgestelde dag, uur en plaats. Bij afwijking dienen de Bestuurders door de Voorzitter persoonlijk te worden uitgenodigd. De uitnodiging zal dan ook de agenda, datum, plaats en uur van de vergadering vermelden. Wanneer minstens drie Bestuurders hierom vragen, dient de Raad van Bestuur te vergaderen. De uitnodiging wordt door de Voorzitter of de vragende partij opgesteld en overgemaakt aan alle Bestuurders minstens vijf werkdagen vee de dag van de vergadering.

Art. 13.Verslaggeving van de vergaderingen van de Raad van Bestuur gebeurt schriftelijk en met vermelding van de aanwezige leden.

Algemene vergadering:

Art. 14.De Algemene vergadering wordt gevormd door alle rechtmatig aangesloten effectieve leden van de vereniging.

Art. 15.De rechtmatig opgeroepen vergadering die tevens rechtmatig is samengesteld, beraadslaagt en beslist in al de zaken die de vereniging aanbelangen die de wet haar voorbehoudt.

Onder haar bevoegdheid valt het recht om:

-de statuten te wijzigen en de vereniging te ontbinden;

-effectieve leden te schorsen of af te zetten;

-de Bestuurders te benoemen of te ontslaan;

-kwijting te verlenen aan de Bestuurders;

-al of niet een bezoldiging toe te kennen aan de Bestuurders;

-het verslag van de Raad van Bestuur goed te keuren;

-jaarlijks de begroting en de jaarrekening goed te keuren;

-alle andere bevoegdheden uit te oefenen zoals bepaald door de statuten.

Art. 16.De Algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of op vraag van minstens één vijfde van de leden. De uitnodiging met vermelding van datum, uur, plaats en agenda van te behandelen punten, gebeurt bij gewone brief die minstens acht dagen véér de vergadering wordt verzonden. De vergadering wordt minstens eenmaal per jaar bijeengeroepen. De jaarvergadering vindt plaats in de maand september.

Mo0 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 17.De Algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij

'diens afwezigheid, door het oudste lid van de Raad van Bestuur.

Art. 18.De besluiten van de Algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de

" aanwezige stemmen, hoe groot ook het aantal aanwezigen mag zijn. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter van de vergadering. Besluiten welke worden genomen met betrekking tot statutenwijziging, ontslag

van leden, ontbinding van de vereniging, dienen een meerderheid te behalen welke is voorzien door de wet. "

De notulen van de vergadering worden bewaard door de secretaris in een speciaal daartoe voorzien klassement. Elke belanghebbende heeft recht tot inzage van dit klassement mits schriftelijke vraag aan de " Raad van Bestuur."

Art. 19.1-let werkingsjaar en boekjaar van de vereniging loopt van 1 juli tot 30 juni. De rekeningen van het; afgelopen werkingsjaar worden door de Raad van Bestuur ter goedkeuring aan de Algemene vergadering

" voorgelegd.

Ontbinding van de vereniging.

Art. 20.In geval van ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene vergadering twee vereffenaars.

Het netto-actief van de vereniging zal worden overgedragen aan een nieuw op te richten vereniging met

dezelfde doelstellingen die belangenloos zijn, of worden overgedragen aan een reeds bestaande

sportvereniging met gelijkaardige doelstellingen.

Algemene bepalingen.

Art. 21.AI hetgeen niet uitdrukkelijk in de statuten is bepaald, wordt geregeld door hetzij het huishoudelijk

reglement of door de wet op de vzw's van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

RAAD VAN BESTUUR

Onmiddellijk na de oprichting komen de leden bijeen in algemene vergadering en stellen de raad van

bestuur vast als volgt:

Voorzitter: Miechielsen Kris

Secretaris: Vermeiren Ivan

Penningmeester: Meskens Levi

Leden: Van Meir Jos en Van Laer Frans

Miechielsen Kris

voorzitter van de Raad van Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/10/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden'

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
BVMV VOLLEY NOORDERKEMPEN

Adresse
SCHOOLSTRAAT 11 2340 BEERSE

Code postal : 2340
Localité : BEERSE
Commune : BEERSE
Province : Anvers
Région : Région flamande