CARGOOS ART STUDIO

Association sans but lucratif


Dénomination : CARGOOS ART STUDIO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 823.315.511

Publication

30/09/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFfle11ECHTBANK van KOOPeAN DEL te MEC H ELEN

ru ie

II

2 0 -09- 2011



r-1.1.ted





1111111111111111 11

*11148182*

Ondernemingsnr : 0823.315.511

Benaming

(voluit) : Cargoos Art Studio

(verkort) ; OUM

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Vennecourtlaan 6 - 2812 Muizen

Onderwerp akte: Wijziging maatschappelijke zetel

De ondergetekenden:

1.Godts, Caroline, Gustaaf Ghijselsstraat 15, 2812 Muizen, geboren op 28/02/1979 te Duffel 2.Lagrou, Yves, Gustaaf Ghijselsstraat 15, 2812 Muizen, geboren op 23/11/1978 te Bonheiden 3.0ostens, Maria, Leuvensesteenweg 490, 2812 Muizen, geboren op 29/01/1948 te Mechelen 4.Spenders, Greet, Stuivenbergbaan 15, 2800 Mechelen, geboren op 22/08/1951 te Mechelen

zijn overeengekomen op 31 januari 2010, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten in: overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, onder de hierna' volgende voorwaarden:

STATUTEN

I.Benaming en zetel

Art.1. De vereniging draagt de naam "Cargoos Art Studie.

Art.2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Gustaaf Ghijselsstraat 15, 2812 Muizen, gelegen; in het gerechtelijk arrondissement Mechelen. Hij kan worden verplaatst bij beslissing van de raad van bestuur.

II.Maatschappelijk doel en duur

Art.3. De vereniging heeft tot doel bij te dragen: ."

1.tot het bevorderen van de beoefening van het striptekenen, het tekenen en schilderen en alle 'schone! kunsten' in het algemeen;

2.tot het geven van lessen aan personen, zonder beperking van leeftijd, cursussen, seminariën, uitgeven van boeken, strips, cartoons, informatiekrantje, enz...tot bevordering van de algemene artistieke ontplooiing van de striptekenaars en alle kunstenaars in het algemeen:

3.tot het organiseren van wedstrijden, tentoonstellingen en andere artistieke evenementen van de leden en; buitenstaanders;

4.tot het verwerven of huren van roerende en onroerende goederen om de drie voorgaande regels te: ; kunnen verwezenlijken.

Ze mag daartoe alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met dit gestelde; doel. Zij kan haar medewerking verlenen en deelnemen aan alle manifestaties op eender welk niveau, zelfs zo: deze geen rechtstreeks verband houden met de schone kunsten.

Ze mag als opdrachtgever voor kunstenaars optreden en als tussenpersoon voor opdrachten voor derden. . Zij mag evenwel voor deze opdrachten zowel retroactief als toekomstige, geen vergoedingen of percenten, opeisen en zal derhalve dus enkel benevool optreden. De kunstenaars kunnen echter steeds vrijblijvend aan de vereniging een som naar keuze afstaan ter bevordering van de werking van de vereniging.

Art.4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : ftecto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso. : Naam en handtekening.

1 DL

DL e r9) jr51

Cà rià

7:à

:=1

DL

:=3

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art.5. Het aantal leden is niet beperkt en bedraagt minimum drie (3).

Art.6. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De toegetreden leden worden hierna artistiek aktieve leden en steunende leden genoemd.

Art.7. Als effectieve leden worden beschouwd:

1.de ondergetekenden van deze statuten;

2.ieder artistiek actief waarvan de kandidatuur wordt aanvaard, door de raad van bestuur. De kandidaturen

moeten schriftelijk, mondeling of per e-mail ingediend worden.

Art.8. Het staat elk lid vrij zijn ontslag uit de vereniging te nemen door indiening van het ontslag bij de raad van bestuur. Elk lid dat de in paragraaf IV voorziene bijdragen niet betaalt wordt verondersteld ontslag te nemen in geval binnen de maand na kennisgeving bij gewone brief geen betaling is gebeurd. De uitsluiting van leden worden door de algemene vergadering uitgesproken met twee derden meerderheid van de aanwezige stemmen en na het betrokken lid te hebben gehoord. Een ontslagnemend lid heeft noch recht op enig deel van het maatschappelijk bezit, noch op de teruggave van betaalde bijdragen.

IV. De bijdragen

Art.9. De bijdragen van de artistiek actieve leden en steunende leden wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De raad van bestuur bepaalt elk jaar vrij het bedrag van deze bijdragen die zullen verschillen naar gelang men artistiek actief, steunend of erelid is.

V.Algemene Vergadering

Art. 10. De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden van de vereniging. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij afwezigheid de secretaris of een gevolmachtigde uit de raad van bestuur.

Art.11. De aigmene vergadering wordt jaarlijks gehouden in de maand februari. De oproeping gebeurt door de raad van bestuur per brief of per e-mail, minstens acht dagen voor de datum van de vergadering, met opgave van de agenda.

Art. 12. De algemene vergadering:

1.keurt de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgende jaar goed;

2.geeft de bestuurders jaarlijks ontlasting voor het tijdens afgelopen jaar gevoerde beleid;

3.benoemt en ontslaat de bestuurders;

4.wijzigt de statuten en stelt het huishoudelijk reglement vast volgens de ter zake geldende wettelijke

beschikkingen.

5.neemt kennis van de voorstellen geformuleerd door de vergadering van aile leden en legt ze na

beraadslaging al dan niet voor aan de raad van bestuur.

Art.13. Alle leden van de algemene vergadering hebben gelijk stemrecht. De algemene vergadering is geldig samengesteld, met 2/3 van de beheerraad en ongeacht het aantal aanwezige leden. De beslissingen worden genomen bij een eenvoudige meerderheid, bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Ar1.14. Een buitengewone algemene vergadering wordt bijeengeroepen:

1.telkens wanneer het belang van de vereniging het vereist door de raad van bestuur;

2.telkens wanneer de leden zulks schriftelijk zouden aanvragen aan de raad van bestuur.

Art.15. De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over een wijziging van de statuten of door de ontbinding van de vereniging zo minstens 2/3 van de leden aanwezig zijn. De punten moeten duidelijk omschreven staan in de agenda. Geldige beslissingen moeten genomen worden met een 2/3 meerderheid van de aanwezige stemmen. Wijzigingen van het maatschappelijk doel dienen genomen te worden met eenparigheid van de stemmen.

Vi.Raad van bestuur

Art. 16. De vereniging wordt beheerd door de raad van bestuur die samengesteld is uit minimum drie (3) en maximum vijf (5) bestuurders, die lid zijn van de vereniging en verkozen werden door de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art.17. Verkiesbaar zijn de leden die minstens 18 jaar oud zijn en hun kandidatuur stellen volgens de door de beheerraad gestelde normen. De duur van het mandaat bedraagt 5 jaar. Bij het openvallen van een mandaat kan een werkend lid tot voorlopig bestuurder aangesteld worden om het lopende mandaat te beëindigen.

Art.18.De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris , een penningmeester, een verantwoordelijke public relations en eventueel raadsleden.

De raad van bestuur stelt zelf zijn werkreglement samen. Hij maakt het ontwerp op van het huishoudelijke reglement voor de vereniging en legt het op de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring.

Art. 19. De raad van bestuur beraadslaagt geldig bij aanwezigheid van de voorzitter of de door hem aangeduide vervanger en bestuurders met een totaliteit van minstens de helft van de bestuurraadsleden. Alle beslissingen worden aangenomen bij een eenvoudige meerderheid van stemmen. Ingeval van staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art.20. De raad van bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of op verzoek van minstens 1/2 van de bestuurders. De raad heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te besturen en te beheren. Alle bevoegdheden die door onderhavig statuut of krachtens de wet niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering worden toebedeeld, kunnen worden uitgeoefend door de beheerraad.

Art.21. De beheerraad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders. Tevens kan zij voor bepaalde specifieke opdrachten buitenstaanders aanstellen en ze ook van hun taak ontslaan.

VII.De toegetreden leden

Art.22. De toegetreden leden worden onderverdeeld in artistieke aktieve leden en steunende leden.

Art.23. Als artistieke aktieve leden worden beschouwd:

I alle huidige leden van de vereniging die de jaarlijkse bijdrage hebben betaald;

2.alle andere personen die om hun toetreding verzoeken, waarvan de kandidatuur aanvaard wordt door de

raad van bestuur en die hun jaarlijkse bijdrage storten.

Art.24. De steunende leden zijn diegenen die jaarlijks een bijdrage betalen waarvan het bedrag wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Er zijn gewone steunende en ereleden. Zij worden op de meest volledige wijze betrokken bij alle door de vereniging ingerichte manifestaties, zij hebben evenwel geen stemrecht tijdens de algemene vergaderingen of enige inspraak betreffende het beleid van de vereniging.

VIII. Financiën

Art. 25. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van dat jaar.

Art. 26. Bij het einde van elk boekjaar sluit de penningmeester de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de raad van bestuur ter goedkeuring voorgelegd. De door de raad van bestuur vastgestelde rekeningen en de begroting worden jaarlijks aan de algemene vergadering voorgelegd.

IX.Algemeenheden

Art. 27. Bij ontbinding van de vereniging zal na aanzuivering van het passief, de bestemming van het actief van de vereniging bepaald warden door de algemene vergadering.

Art. 28.Voor alle aspecten die niet specifiek werden voorzien en geregeld door de onderhavige statuten, blijven de voorschriften van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Overgangsbepalingen

Benoemingen

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijnde 31 januari 2010 tot 31 december 2010. Art.29. De algemene vergadering heeft heden tot bestuurder verkozen:

1.Godts, Caroline, Gustaaf Ghijselsstraat 15, 2812 Muizen, geboren op 28/02/1979 te Duffel 2.0ostens, Maria, Leuvensesteenweg 490, 2812 Muizen, geboren op 29/01/1948 te Mechelen

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

3.Spenders, Greet, Stuivenbergbaan 15, 2800 Mechelen, geboren op 22/08/1951 te Mechelen

De bestuurders hebben aangesteld als:

Voorzitter, penningmeester, verantwoordelijke public relations en dagelijks bestuurder Godts, Caroline

Onder-voorzitter en secretaris: Oostens, Maria

Verantwoordelijke public relations: Spenders, Greet

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Muizen op 31 januari 2010, in twee exemplaren waarvan er één wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Mechelen en één op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

Getekend:

Caroline Godts

Voorzitter

Op de laatste blz. van LjB vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/09/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
CARGOOS ART STUDIO

Adresse
VENNECOURTLAAN 6 2812 MUIZEN(MECHELEN)

Code postal : 2812
Localité : Muizen
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande