CARITAS ANTWERPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : CARITAS ANTWERPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 416.861.854

Publication

30/07/2014
ÿþ MOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

*ne..."Gallertrik Von bet'leiliteil

Antwerpen

1 8 Kl 2014

afdeleânitierpen

1111111MHIMM11111111

bel at Be Sta

Ondememingsnr 0416.861.854

E3enarning

(voluit) : Caritas Antwerpen VZW

(verkort) :

Rechtsvorm vereniging zonder winstoogmerk

Zetel Karel Mirystraat 2 2020 Antwerpen

Ondecwerp akte : ALGEMENE VERGADERING VAN 19 MEI 2014

Wijziging van de statuten - gecoordineerde statuten wijziging van de zetel.

Ontslag van bestuurders, aanstelling van nieuwe bestuurders, herbenoeming van bestuurders

TITEL I  NAAM, ZETEL, DOEL EN DUUR

Art. 1 De vereniging draagt als naam : Caritas Antwerpen vzw

Art. 2, De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 2020 Antwerpen Karel Ministraat 2, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.Vanaf 1 september 2014 zal zij haar maatschappelijke zetel hebben te 2160 Wommelgem, 't Serclaesdreef 34, eveneens gelegen in het gerechterlijk Arrondissement Antwerpen.

Art. 34 1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk : alle vormen van dienstverlening in de sectoren van de welzijnszorg, het maatschappelijk werk, de jeugdzorg, de verpleging en de bejaardenzorg, de armoedebestrijding en het vrijwilligerswerk, zowel door de rechtstreekse hulpverlening aan de betrokkenen als door de dienstverlening aan instellingen, voorzieningen en diensten binnen deze sectoren. De vereniging stelt zich ook tot doel ethische en pastorale vorming aan te bieden aan personeel en vrijwilligers in deze sectoren.

§ 2. De vereniging heeft een confessioneel katholiek karakter, overeenkomstig de richtlijnen van de bevoegde kerkelijke overheid.

§ 3.De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

. T

' § 4. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen

, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het

,. hoofddoel.

Art. 4.De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL II.  LEDEN

Art. 5.Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste zeven bedragen.

Art. 6.§ 1.Als voorwaarde voor het lidmaatschap is vereist dat de doelstelling van de vereniging wordt onderschreven.

§ 2. Nieuwe leden worden aanvaard door de algemene vergadering op voordracht van de raad van bestuur. Het lidmaatschap moet in ieder geval toegekend worden aan de vicaris of de bisschoppelijk gedelegeerde, die de caritatieve sector onder zijn bevoegdheid heeft

Deze aanvaarding dient onderworpen te worden aan de bekrachtiging van de eerstkomende algemene vergadering.

Art. 7.De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig inbrengsten doen of bijdragen storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

Art 8.Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken wordt door de algemene vergadering met twee derde van

de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

TITEL III. ALGEMENE VERGADERING

Art. 9.De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Art. 10.De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1°-de wijziging van de statuten;

20 de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

30 de benoeming en de afzetting van de commissaris(sen) en het bepalen van hun bezoldiging;

4° de kwijting aan de bestuurders en de commissaris(sen);

50 de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

60 de ontbinding van de vereniging;

70 de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9° alle aangelegenheden waarin de statuten dit vereisen.

Art. 11.§ 1. In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen voor het lopend jaar.

§ 2. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3. Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren of per elektronische post ten minste acht dagen op voorhand.

Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter, of de secretaris, of twee bestuurders of één vijfde van de effectieve leden.

Alle leden moeten opgeroepen worden.

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

§ 4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

§ 6. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

§ 6. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Indien er onvoldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, wordt veertien dagen later een nieuwe vergadering gehouden. Ongeacht het aantal deelnemers kan deze vergadering de nodige besluiten nemen. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1821, in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

,

§ 7. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt

. door de voorzitter of de secretaris en aan aile leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

TITEL ni. - RAAD VAN BESTUUR

Art. 12.§ 1. De raad van bestuur bestaat uit minstens vijf leden genoemd door de algemene vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar.

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

§ 3. om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

§ 4. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van vijfjaar. Dit mandaat is hernieuwbaar.

Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapsvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurders voorzien voor de rest van de termijn.

Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet i's voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

§ 5. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder aan.

Zij kunnen eventueel een afgevaardigd bestuurder aanduiden en diens bevoegdheid omschrijven.

Art. 134 1. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§ 3. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden.

Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

,

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

§ 4. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en

. volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders,

# behoudens wanneer de raad een afgevaardigde-bestuurder wiens

bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§ 5. De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt. Art. 14.§ 1. De raad van bestuur vergadert minstens tweemaal per jaar.

§ 2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de secretaris of door twee bestuurders.

De oproeping gebeurt schriftelijk of per elektronische post, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats, agenda.

§ 3. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. ledere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Indien er onvoldoende bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn, wordt veertien dagen later een nieuwe vergadering gehouden. Ongeacht het aantal bestuurders kan deze vergadering de nodige besluiten nemen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

§ 4. Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter of de secretaris en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

TITEL V.  DIVERSE BEPALINGEN

Art. 15.Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

Art. 16.Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921.

Art. 17.in geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten overgedragen aan vzw Bisdom Antwerpen te Antwerpen.

Art. 18.Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

" "

Voor-

behouden aan het Belgisen

StaatsbIad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

ONTSLAG VAN BESTUURDERS, AANSTELLING VAN NIEUWE BESTUURDERS. VERLENGING VAN HET MANDAAT VAN BESTUURDERS

Volgende personen werden voorgedragen als bestuurder:

Rita Somers, geboren te Kalmthout, op 21-09-1952 , wonend Rodestraat 39, bus 2501, 2000 Antwerpen.

Jos Van Uytsel, geboren te Herselt, op 29-03-1948, wonend Hemelshoek 225, 2590 Berlaar.

Duminiek Verhoeven, geboren te Brecht op 11-03-1961, wonend Rozenlaan 12A, 2242 Pulderbos.

Frank Morlion. Geboren te Lommel op 29-09-1965, wonend St.-Gabrielstraat 14, 2630 Boechout.

Bestuurders Paul Pollefoort en Jan Lauwers vroegen om ontslag.

Tegelijkertijd vroeg de Raad van Bestuur om de volgende personen opnieuw te benoemen voor een periode van 6 jaar. Hendrik Aegten, Bruno Aerts, François De Vleeschouwer, Jan Peeters, Dirk Van Hoecke en Hubert Wee Kers.

De Algemene Vergadering ging positief In op al deze vragen. De Heer Aegten dankte voor het vertrouwen. Hij dankte in het bijzonder Jan Lauwers en Paul Pollefoort voor de vele jaren en de grote inzet.

Aegten Hendrik

bestuurder-voorzitter

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

03/12/2012
ÿþ ~ xT Mon 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK

KOOPHANDEL

1 4 NOV, 2012

e Griffie

E RP E N

MONTE

26-

BELGISCH

UR BELGE

11- 2012

STAATSBLA

ANTW

Ï1u~~w~~uw~i1u~~W

=iaissa~o"

V bah

aai

Bel Staa

Ondernemingsnr : 0416.861.854

Benaming

(voluit) : Caritas ANTWERPEN

(verkort) n t >Ly $Te_ trc 2,

Rechtsvorm : VZW

Zetel : ANTWERPEN (L t ) 1Z. L

Onderwerp akte : Ontslag als bestuurder

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 20-09-2012.

Bij monde van voorzitter Rik Aegten dient Paul Schepkens zijn ontslag in als bestuurder. Dit ontslag wordt

door de algemene vergadering aanvaard. Publicatie in BS in orde te brengen.

Voor eensluidend afschrift

Hendrik Aegten Bruno Aerts

voorzitter secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

06/09/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

nno NITEUR B

DIRECTIO ELGE

N

2 9. -08- 20 11

BELG ISCH STAA SBLAD BESTUUR

RECHTBANK KOOPHANDEL

j 9 -08- 2011

ANi'WERpo

1111111101111

*11135329*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2011- Annexes du Moniteur belge

~~ FF---- -

V / .

O^der^e,> -i s - . 0416.861.854

Caritas Antwerpen

(verkort:

Red'tsvorm : VZW

Zete! : Antwerpen 202?, KAREL M RYS1tiAAT 2.

: Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 27 juni 2011.

2. Ontslag en benoeming van bestuurders.

De heer François De Vleeschouwer, geboren te Willebroek op 11 mei 1947 en wonend te Herentals, Platanenlaan 9, wordt benoemd tot bestuurder, voor een termijn van vijf jaar tot aan de algemene vergadering van 2016.

De heren Emiel Janssen, Richard Timmermans, Lucien Van Camp en Paul Achten nemen ontslag uit de raad van bestuur.

Voor eensluidend afschrift

H. Aegten B. Aerts

voorzitter bestuurder.

Op de laatste blz. van Logt 3 vermeden : ?acto : >Jean-. en hcedanirhe'd van de :nstrc: centerende nctar,s, i;etz,, van de perse, o)r,en) bevoegd ce veren;ginç stichting of organisme ten aanzien i'an derden te rertegen_vocrdigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/09/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CARITAS ANTWERPEN

Adresse
KAREL MIRYSTRAAT 2 2020 ANTWERPEN 2

Code postal : 2020
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande