CASTLE GOVERNANCE

Divers


Dénomination : CASTLE GOVERNANCE
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 833.326.901

Publication

11/02/2011
ÿþOndememingsnr :8323 3 2C go-1

Benaming

tvoluit) : Castle Governance

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Gewone Commanditaire Vennootschap

Zetel : Zilverberklaan 66, 2820 Rijmenam

Onderwerp akte : Oprichting

Op datum van 11 oktober 2010 zijn :

1. Steven Peeters, hierna vermeld als Steven Peeters, geboren te Lier op 25 mei 1979, wonende te Kegelslee 3, 2861 O.L.V.Waver , - en rijksregister nummer 79.05.25 403 56, en

2. Rita de Cassia Lopes da Silva, hierna vermeld als Cassia lopes da Silva, geboren te Fortaleza op 24 juli 1983, wonende te Kegelslei 3, 2861 O.L.V.Waver, - en rijksregister nummer 83.07.24 038  13,

overeengekomen tot de statuten van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone: commanditaire vennootschap, die zij als volgt verklaren op te richten.

Gecommanditeerde en stille vennoten

Comparant sub 1 neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde vennoot voor de duur van de

vennootschap.

Comparant sub 2 treedt op als stilte vennoot.

Artikel 1  Bij deze wordt tussen voormelde ondergetekenden een burgerlijke vennootschap onder de vorm: van een gewone commanditaire vennootschap opgericht onder de benaming `Castle Governance'.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de vorm van een handelsvennootschap heeft aangenomen in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

Artikel 2  De maatschappelijke zetel is gevestigd te Zilverberklaan 66,2820 Rijmenam.

De zaakvoerder is gemachtigd bestuurszetels, bijhuizen, agentschappen, zowel in België als in het

buitenland op te richten.

De zetel kan overgedragen worden naar een andere plaats in Vlaanderen of het tweetalig hoofdstedelijk

gebied Brussel bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders) of het college van zaakvoerders.

Artikel 3  De vennootschap heeft overeenkomstig de artikelen 48 en 49 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen tot doel de diensten te verlenen die behoren tot de functie van stagiair- accountant :

1 °de organistatie van boekhoudingsdiensten en raadgeving daaromtrent;

2° het openen, het houden, het centraliseren en het stuiten van boekingen, geschikt voor het opmaken van

rekeningen;

3° het bepalen van de resultaten en het opmaken van de jaarrekening in de door de wet bepaalde vorm;

4° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden;

5° het bijstaan van belastingplichtingen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen;

__ __ . 6° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen..

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persoio)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Motl 21

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

III II 1111101111 11I lOI 1110 1I

*iioa3szo"

Bijlagen-bij-het-Belgisch-Staatsblad--11/0

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad 1° de organistatie van boekhoudingsdiensten en raadgeving daaromtrent;

2° het openen, het houden, het centraliseren en het stuiten van boekingen, geschikt voor het opmaken van

rekeningen;

3° het bepalen van de resultaten en het opmaken van de jaarrekening in de door de wet bepaalde vorm;

4° het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden;

5° het bijstaan van belastingplichtingen bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen;

6° het vertegenwoordigen van belastingplichtigen.

De vennootschap mag alle verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met het doel van de vennootschap voor zover die verrichtingen niet verboden zijn krachtens de wet of de ; uitvoeringsbesluiten en voor zover zij in overeenstemming zijn met de plichtenleer die geldt voor de functie van stagiair-accountant.

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken.

Zij mag elke activiteit die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houdt uitoefenen voor zover die verenigbaar is met de hoedanigheid van stagiair-accountant;

Dit alles in de meest ruime zin.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/02/2011 - Annexes du Moniteur belge Artikel 4: De vennootschap wordt aangegaan voor onbepaalde duur. De vennootschap wordt ontbonden na het verstrijken van acht maanden na de opzegging door één van de vennoten aan de anderen gedaan per aangetekend schrijven, tenzij voorafgaand een overdracht van aandelen is overeengekomen naar een bestaande of nieuwe vennoot, mits naleving van de andere statutaire en wettelijke voorschriften.

Artikel 5  De heer Steven Peeters, voornoemd, brengt in de vennootschap een som ter grootte van vijfennegentig euro (95,00 EUR) in, die gestort wordt in de maatschappelijke kas of op de bankrekening van de vennootschap, zijnde 95% van de aandelen.

Mevrouw Cassia Lopes da Silva, voornoemd, brengt in de vennootschap een som ter grootte van vijf euro (5,00 EUR) die gestort wordt op de bankrekening van de vennootschap, zijnde 5% van de aandelen.

Bijgevolg wordt het maatschappelijk kapitaal gebracht op een som ter grootte van honderd euro (100,00 EUR).

Artikel 6  Buiten de toestemming van aile medevennoten mogen de vennoten hun rechten in de vennootschap niet overdragen, noch opdracht geven aan een derde om hen in de vennootschap te vertegenwoordigen.



Artikel 7 - De rechten en verplichtingen van vennoten en erfgenamen.

a) Gecommanditeerde vennoten

De gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor aile verbintenissen van de

vennootschap.

b) Stille vennoten

De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot beloop van hun

inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetèl van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Artikel 8  Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meerdere zaakvoerder(s) die in naam van de vennootschap alle handelingen mag stellen die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel. Wordt tot statutair zaakvoerder benoemd: de heer Steven Peeters, voornoemd.

Is er slechts één zaakvoerder, dan treft hij besluiten naar eigen inzicht.

Zijn er twee zaakvoerders, dan dienen zij beiden akkoord te gaan om geldig te besluiten.

De zaakvoerders zijn bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig kan zijn om het doel van de

vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de wet of de

statuten alleen de algemene vergadering van de vennoten bevoegd is.

Stille vennoot





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Externe vertegenwoordigingsmacht

1s er slechts één zaakvoerder aangesteld, dan vertegenwoordigt hij de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

Zijn er twee zaakvoerders aangesteld, dan dienen zij gezamenlijk te handelen om namens de vennootschap te handelen in en buiten rechte.

Zijn er drie of meer zaakvoerders aangesteld, dan vertegenwoordigt het college van zaakvoerders als college de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. Het handelt door de meerderheid van zijn leden.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Dagelijks bestuur

De zaakvoerder van de vennootschap kan het dagelijks bestuur toevertrouwen aan een directiecomité of aan één of meer directeuren die onder het toezicht en volgens de richtlijnen van dit bestuur aan wie de verantwoording verschuldigd is, handelen binnen de perken van de hen toevertrouwde machten.

Artikel 9- Ieder jaar op 31 december zullen een inventaris, een balans en een winst- en verliesrekening worden opgemaakt. De stukken dienaangaande zullen in een register worden overgeschreven en voor ; goedkeuring getekend worden door iedere vennoot. Het boekjaar van de vennootschap loopt aldus van 1 januari tot en met 31 december van ieder jaar.

Artikel 10  De zuivere winst blijkt uit de balans na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen, waarover de vennoten alleen kunnen beslissen.

De vennoten mogen bij enkele meerderheid van stemmen beslissen een reservefonds te vormen, geheel of , gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten. Zij zullen eveneens, bij enkele meerderheid van stemmen, mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij bovenop de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

Artikel 11  Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Artikel 12  De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden in dezelfde evenredigheid als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Artikel 13  tedere vennoot heeft het recht de vergadering van vennoten bijeen te roepen. Daartoe moet hij al zijn medevennoten uitnodigen per aangetekende brief die hij ten laatste vijftien dagen vóór de vergadering in de post afgegeven moet hebben. Deze brief moet de dag orde vermelden.

De vergadering zal worden voorgezeten door de heer Steven Peeters, voornoemd, of in zijn afwezigheid door de oudste van de aanwezige vennoten. Zij zal gehouden worden ten maatschappelijke zetel. ledere vennoot heeft het recht op een stem. In geval van staking van stemmen, is die van de voorzitter beslissend.

De beslissingen worden bij enkele meerderheid genomen, behoudens afwijkende bepalingen in huidige statuten. Wanneer op de eerste vergadering de meerderheid van de vennoten niet aanwezig is, zal de tweede . vergadering regelmatig mogen beraadslagen welk ook het aantal aanwezige vennoten is.

De vennoten mogen zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een medevennoot. Geen enkele vennoot mag echter drager zijn van meer dan één mandaat

De jaarlijkse algemene vergadering van de vennoten wordt gehouden op de eerste woensdag van mei om 20u of op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur indien de gemelde dag een wettelijke feestdag zou zijn.

Artikel 13  De ontbinding van de vennootschap dient goedgekeurd te worden door de gecommanditeerde vennoten.

Artikel 14  De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden van een vennoot vóór de tijd waarop de vennootschap moet eindigen overeenkomstig artikel 4. Zij blijft voortbestaan onder de overlevende vennoten.

De erfgenamen van de overledene zullen het deel dat aan de overledene toekomt volgens de laatste balans die opgemaakt werd vóór het overlijden enkel in speciën kunnen opeisen. Daarenboven zullen zij deel hebben in de winsten of de verliezen van het lopende jaar, vastgesteld overeenkomstig artikelen 9 en 11 na sluiting van de eerste balans na het overlijden. Hierbij wordt alleen rekening gehouden met de tijd gedurende welke de overledene nog deel uitmaakte van de vennootschap.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

De rekening zal betaalbaar en eisbaar zijn in vijf jaar per vijf gelijke delen, waarvan de eerste betaling zal plaatsvinden binnen de drie maanden volgend op het opmaken van de eerste balans na het overlijden.

Artikel 15  In geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de weduwe of erfgenamen van een vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook.

Artikel 16  Wanneer een vennoot wettelijk onbekwaam is of om welke redenen ook verhinderd is, kan de algemene vergadering beslissen dat hij zal ophouden deel uit te maken van de vennootschap. Zij voorziet in zijn vervanging in de bijzondere functies die hem waren toevertrouwd. De rechten van de aldus uitgesloten vennoot worden bepaald overeenkomstig artikel 14.

Artikel 17  In geval van ontbinding van de vennootschap zal de vereffening toevertrouwd worden aan de vereffenaar. Zijn benoeming en de bevoegdheid van de vereffenaar worden geregeld door het Wetboek van Vennootschappen. De vereffenaar zal het maatschappelijk vermogen in andere vennootschappen mogen inbrengen, zonder dat hij daartoe de instemming van de algemene vergadering hoeft te vragen.

Artikel 18  Bij de ontbinding van de vennootschap zal het maatschappelijk vermogen verdeeld worden

onder de vennoten volgens de verhoudingen bepaald in artikelen 9 en 11.

Het eventueel nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding verdeeld worden onder de vennoten.

Artikel 19  Overgangsbepalingen:

-Het eerste boekjaar loopt uitzonderlijk vanaf het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt tot en met 31 december 2012. De eerste jaarvergadering vindt aldus plaats in mei 2013.

-In navolging van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen worden de handelingen gesteld door de oprichters vanaf de datum van 1 juni 2010 overgenomen door de vennootschap, indien dit zou blijken uit de wil van de oprichters en de vennoten. Deze wil zal automatisch aanwezig zijn wanneer de verrichting uitdrukkelijk ten laste gelegd wordt van de vennootschap, hetzij door een specifieke wilsuitdrukking c.q. verslag van de vennoten, hetzij door de opname ervan in de boekhouding van de vennootschap.

Opgemaakt te Rijmenam op 8 januari 2011 in drie exemplaren, waarvan elke partij erkent één origineel te hebben ontvangen, en een derde exemplaar dient om ter registratie aangeboden te worden.

Steven Peeters Rita de Cassia Lopes da Silva

Oprichter Stille vennoot

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad j

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CASTLE GOVERNANCE

Adresse
ZILVERBERKLAAN 66 2820 RIJMENAM

Code postal : 2820
Localité : Rijmenam
Commune : BONHEIDEN
Province : Anvers
Région : Région flamande