CATALPA

Association sans but lucratif


Dénomination : CATALPA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 635.661.883

Publication

01/09/2015
ÿþ s./1oD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIlI 11

" 15125 1



Rechtbank van koophandel

Antworpon

2 0 AUG. 2015

afde~kedtwerpen

Ondememingsnr : C 31". 64 4 , el>l) 3

Benaming

(voluttl : Catalpa VzrJ

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Halewijnlaan 94 - 2050 Antwerpen

Onderwerp akte

De ondergetekenden, stichtende leden van de vzw Catalpa,

De heer Aernouts Tom, Groendalstraat 7/2  2000 Antwerpen °Antwerpen 19/04/1984.

De heer Cardyn Frans, Sint-Theresiastraat 23  2600 Berchem °Leuven 01/01/1944.

De heer De Cock Jan, Bremlaan 10 -- 2390 Malle °Brecht 1911011964.

Mevrouw Eelen Marie-Louise, Meereigen 55  2170 Merksem °Schoten 0310511946. Mevrouw Langohr Ingrid, Kolveniersstraat 613  2000 Antwerpen *Antwerpen 14/06/1938.

De heer Oris Ludovicus, Meereigen 55  2170 Merksem 'Deurre 15/09/1948

De heer Smits Jozef, Vraagheideweg 29  2970 Schilde 'Westmalle 28/11/1961. De heer Van Holsbeek Herman, Moreelstraat 8011 9470 Denderleeuw

De heer Vervloet Alain, Viaduct-Dam 11212  2060 Antwerpen

De heer Panis Gilbert, Vaartstraat 13  2845 Niel

Mevrouw Steenssens Agnes, Vaartstraat 13 -- 2845 Niel

De heer Pauwels Filips, Norbertijnenstraat 9 -- 2040 Berendrecht

Mevrouw Everts Nicole, Provinciestraat 120  2018 Antwerpen

Mevrouw Van Geel Hildegart, Rembert Dodoenstraat 65  2800 Mechelen

°Duffel 17/03/1958

zijn overeengekomen op 13 augustus 2015, om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, de vzw Catalpa op te richten, waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN

TITEL I. - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art. 1. - De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam: "Catalpa vzw'.

Art. 2. - De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, Halewijnlaan 94 te 2050 Antwerpen.

Art. 3. - § 1. De vereniging stelt zich tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk :

het verschaffen van onderdak in een woon- en zorgprcject, met opvang en begeleiding van (ex)-gedetineerden en (ex)-geînterneerden. De opvang beoogt re-integratie van de betrokkenen in de maatschappij, waarbij ingezet wordt op relaties, woning, werk en zingeving.

§ 2. De vereniging voorziet in opvang, onthaal en materiële hulp. Hiervoor mogen panden aangekocht of gehuurd worden, in functie van de doelgroep.

§ 3. De vereniging mag ook economische activiteiten ondernemen met het oog op fondsenwerving, op

voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4. - De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht en kan op elk moment ontbonden worden.

TITEL II. - LEDEN'

Op de laatste blz van Luika vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrurnenterende notari ,, helzlj van de persv(o''m{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te verteganwoordu)en Verso : Naam en handlekening.

°Denderieeuw 04/10/1948.

'Antwerpen 11/10/1971.

°Wittelsheim (F) 22/1211944.

°Kruibeke 22/09/1952.

°Ekeren 18/07/1960,

°Bree 30/11/1967.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/09/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

Art. 5, - §1. In de vzw zijn er werkende en toegetreden leden. Er zijn minimum drie werkende leden. Er is geen maximumaantal bepaald. De eerste werkende leden zijn de ondergetekende stichters. De werkende (effectieve) leden verbinden zich ertoe om actief en ter goeder trouw mee te werken aan de verwezenlijking van de doelen van de vereniging. Het aantal toegetreden leden is beperkt tot 1/3 van de werkende leden.

Art. 6. - §1. .Iedereen die werkend lid wenst te worden van de vereniging, dient een schriftelijk gemotiveerd verzoek daartoe in te dienen bij de voorzitter van de raad van bestuur.

§ 2. Nieuwe leden worden aanvaard door de raad van bestuur, bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuursleden. De eventuele beslissing tot weigering is zonder mogelijkheid tot beroep en moet niet gemotiveerd worden.

§ 3. De raad van bestuur kan personen van buiten de vereniging vragen om toegetreden lid te worden. Toegetreden leden kunnen op uitnodiging, de algemene vergadering of de vergadering van de raad van bestuur bijwonen, teneinde hun advies te horen.

Art. 7, - De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig inbrengsten doen of bijdragen storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden, Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

Art. 8. - Het lidmaatschap is van onbepaalde duur, maar eindigt door het beëindigen van het mandaat, vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

TITEL Ill. - ALGEMENE VERGADERING

Art. 9. - De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem.

Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen, Een vertegenwoordiger mag echter over niet

meer dan één volmacht beschikken.

Art. 10. - De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3° de goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen;

4' de kwijting aan de bestuurders;

5° de ontbinding van de vereniging;

6° de uitsluiting van een lid;

7° de omzetting van de vzw in een vennootschap met een sociaal oogmerk (VSO).

8° alle gevallen waarin de statuten dit voorzien,

Art. 11. - § 1. In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone

algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de

begrotingen voor het volgend jaar.

§ 2. Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3. Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren, ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan ook elektronisch geschieden. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee bestuurders. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en vermeldt de agenda. Deze wordt bepaald door de raad van bestuur. Alle leden moeten opgeroepen worden.

§ 4. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de secretaris van de raad van bestuur.

§ 5. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan, tenzij 213 van de aanwezige leden toestemt om een agendapunt toe te voegen.

§ 6. Voor de geagendeerde punten, kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, 20 en 26 quater van de wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§ 7. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

TITEL IV. - RAAD VAN BESTUUR

Art. 12. - § 1. De raad van bestuur bestaat uit minstens drie en ten hoogste zeven bestuurders, benoemd

door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat uit, zonder enige vergceding.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/09/2015 - Annexes du Moniteur belge

M0D 2.2

§ 3. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men werkend lid zijn.

§ 4. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van vier jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar.

Indien het bestuùrsmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van het lidmaatschap, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn.

Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

§ 5. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan. Art. 13. - § 1. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder

bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. De raad van bestuur mag aile nodige verbintenissen aangaan, teneinde het maatschappelijk doel van de

vereniging te realiseren.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§ 3. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen, aan één of meer van zijn leden en aan betrokken derden, die het dagelijks bestuur vormen.

§ 4. Tegenover externe derden volstaat, om de vereniging geldig te vertegenwoordigen, de handtekening van de voorzitter als gedelegeerd bestuurder, samen met de handtekening van één van de bestuurders, daartoe door de raad van bestuur gemachtigd.

§ 5. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig acht.

Art. 14. - § 1. De raad van bestuur vergadert minstens driemaal per jaar.

§ 2, De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders en ook op vraag

van het dagelijks bestuur.

De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen op voorhand, met uitzondering voor acute situaties;

en vermeldt dag, uur, plaats, agenda.

§ 3. De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. ledere bestuurder beschikt over één stem en mag zich door een andere bestuurder later vertegenwoordigen. Deze bestuurder mag niet over meer dan één volmacht beschikken. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

§ 4. Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris en aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering.

Leden en derden die een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften of uittreksels van de verslagen bekomen

Art, 15. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van de voorzitter en van een tweede bestuurder. Zij treden gezamenlijk op.

Zij moeten zich niet verantwoorden tegenover derden,

TITEL V. -- DAGELIJKS BESTUUR

Art. 16. § 1. De taken in verband met het dagelijks bestuur worden overgedragen door de raad van bestuur, aan een dagelijks bestuur, bestaande uit bestuursleden en betrokken derden: vrijwillige medewerk(st)ers of personeelsleden. De dagelijkse bestuurders warden benoemd door de raad van bestuur, bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen,

§ 2. De dagelijkse bestuurders worden benoemd voor onbepaalde tijd en het mandaat is onbezoldigd.

§ 3. Een dagelijks bestuurder kan op elk moment ontslag nemen. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de voorzitter van de raad van bestuur. Wanneer een dagelijks bestuurder niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden, vastgelegd in het huishoudelijk reglement, om de functie uit te oefenen, kan ontslag volgen door de raad van bestuur bij gewone meerderheid.

Art. 17. Het dagelijks bestuur kan de dagdagelijkse handelingen en de dringende handelingen binnen de vereniging stellen. Binnen deze bevoegdheid kan het dagelijks bestuur de vzw in en buiten rechte vertegenwoordigen.

Art. 18. Het dagelijks bestuur brengt steeds verslag uit van haar handelingen en beslissingen aan de raad van bestuur. De raad van bestuur kan beslissingen van het dagelijks bestuur steeds bij gewone meerderheid herroepen.

TITEL VI.  BEGROTING EN REKENINGEN

Art, 19. - Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

TITEL VII. -- ONTBINDING EN VEREFFENING

Art, 20,  Tenzij in het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921.

Art. 21. - In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen der schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel, aan te dulden door de algemene vergadering.

TITEL Vll I.  SLAT

Art, 22.. Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de vzw wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

TITEL IX EERSTE RAAD VAN BESTUUR.

De eerste raad van bestuur werd door de algemene vergadering gekozen uit de werkende leden:

Voorzitter  gedelegeerd bestuurder: Van Holsbeek Herman

Secretaris: Aernouts Tom

Penningmeester. Smits Jozef

Bestuurders: De Cock Jan, Everts Nicole, Pauwels Filips.

De mandaten zijn onbezoldigd.

Overeenkomst artikel 13§4 van de statuten is de gedelegeerd bestuurder bevoegd om de vereniging te .

vertegenwoordigen samen met één van de bestuurders in alle handelingen met derden.

Het mandaat van de eerste raad van bestuur eindigt op 30 juni 2019.

Aldus aangenomen met éénparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering, gehouden te Antwerpen.

Opgemaakt te Antwerpen op datum van 13 augustus 2015.

ln 16 exemplaren, één origineel exemplaar van elke oprichter, één origineel exemplaar voor neerlegging ter . griffie en één origineel exemplaar dat op de zetel van de vereniging moet blijven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/09/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behoudon

aan hot

Belgisch

Staatsblad

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de persoio)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CATALPA

Adresse
HALEWIJNLAAN 94 2050 ANTWERPEN 5

Code postal : 2050
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande