CENTRUM VOOR DE VLAAMSE KUNST VAN DE 16E EN DE 17E EEUW

Association sans but lucratif


Dénomination : CENTRUM VOOR DE VLAAMSE KUNST VAN DE 16E EN DE 17E EEUW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.336.922

Publication

05/11/2013
ÿþ(verkort) :

Rechtsvorm: vzw

Zetel : Kolveniersstraat 20, 2000 Antwerpen, België

Onderwerp akte : Samenstelling Raad van Bestuur

Op de Algemene Vergadering van 20 februari 2013 werd er beslist over de hierna volgende ontslagen, herbenoemingen en benoemingen van bestuurders:

Ontslagen:

Nora De Poorter, Koninklijkelaan 69, 2600 Berchem

Marc Vandenven, Amelbergastraat 37, 2240 Zandhoven

Herbenoemingen (tot 2019):

Arnout Salis, Paleizenstraat 152, 1030 Brussel

Christine Van Mulders, Coqu¬ Ihatstraat 23, 2000 Antwerpen

Hans Vlieghe, Van Rompaylaan 7, 2820 Bon heiden

Benoeming (tot 2019):

Koenraad Jonckheere, Vlinderstraat 10, 9050 Ledeberg

Huidige samenstelling van de Raad van Bestuur:

Arnout Balfis, voorzitter

Paul Huvenne

Koenraad Jonckheere

Thomas Leysen

Ben van Beneden

Véronique Van de Kerckhof

Joost Vander Auwera

Katlijne Van der Stighelen

Cati Van de Velde, penningmeester en secretaris

Christine Van Mulders

Hans Vlieghe

Antwerpen, 11 oktober 2013

Amout Balis, voorzitter







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

iuSOD 2.2

,.ti Com: j 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 410.336.922

Benaming

(voluit) : Centrum Rubenianum

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

30/05/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

*iaoR11111 so*

beY aa Be Sta;

«eercgelegd ter griffie ven '.^ Uechitiank van Koophandel te Antwerpen, op

Griffie 1 110 'Mn

Ondernemingsnr : 410.336.922

Benaming

(voluit) : Centrum voor de Vlaamse Kunst van de 16e en de 17e eeuw

(verkort) : Centrum Vlaamse Kunst

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kolveniersstreat 20, 2000 Antwerpen, België

Onderwerp akte : Naamsverandering, statutenwijzigingen, gecoördineerde statuten, samenstelling Raad van Bestuur

Op de Algemene Vergaderingen van 24 februari 2010, 18 mei en 9 december 2011 werd er beslist de statuten te wijzigen in de hierna volgende gecoördineerde statuten:

GECOORDINEERDE STATUTEN

Artikel 1

De naam van de vereniging is "Centrum Rubenianum". Haar zetel is gevestigd in het Rubenianum, Kolveniersstraat 20, 2000 Antwerpen, en zij ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 2

De vereniging heeft tot doel de wetenschappelijke studie van de Vlaamse kunst van de zestiende en de zeventiende eeuw te bevorderen, Zij doet dit door 1° het verzamelen en ter beschikking stellen van studiemateriaal; 2° het logistiek en inhoudelijk ondersteunen van onderzoeksprojecten en tentoonstellingen en het inrichten van colloquia; 3° het publiceren van resultaten van wetenschappelijk onderzoek, inzonderheid van het Corpus Rubenianum Ludwig Burchard.

Artikel 3

Het aantal leden is onbeperkt, het mag niet minder zijn dan zeven. Naast de leden kan de vereniging ook geassocieerde leden aanvaarden, die enkel raadgevende bevoegdheid hebben, en begunstigende leden.

Artikel 4

Nieuwe leden, evenals nieuwe geassocieerde leden en nieuwe begunstigende leden worden door de raad van bestuur aanvaard. Aile leden kunnen uit de vereniging treden overeenkomstig de bepalingen van artikel 12 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen. Leden die zonder motivering afwezig zijn in drie opeenvolgende algemene vergaderingen kunnen door de raad van bestuur voor uitsluiting aan de algemene vergadering worden voorgesteld.

Artikel 5

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

BijLàgën bij hetEérgiscli staatsbrád - NOT65/2012 - Annexes du Moniteur belge

,

MOQ' 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

De leden van de vereniging komen elk jaar váór 15 februari in algemene vergadering samen, De algemene vergadering kan door de raad van bestuur worden samengeroepen telkens deze het nuttig acht.

Artikel 6

De leden moeten schriftelijk (via brief, mail of fax) tot de algemene vergaderingen worden uitgenodigd ten minste acht dagen váór de datum van de vergadering. De dagorde zal bij de uitnodiging worden gevoegd. De algemene vergadering is bevoegd om te beraadslagen over alle punten die er besproken worden, zelfs als ze niet voorkomen op de dagorde.

Artikel 7

De bevoegdheid van de algemene vergadering wordt bepaald door de artikels 4 tot 12 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen. Zij omvat met name de wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van de bestuurders en de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de goedkeuring van de begroting en de rekening, de ontbinding van de vereniging en de uitsluiting van een lid en alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

De beslissingen van de algemene vergadering kunnen door de leden en belanghebbende derden geraadpleegd worden op het secretariaat van de vereniging na schriftelijke vraag en op afspraak.

Artikel 8

Elk voorstel tot wijziging van de statuten moet schriftelijk aan de leden worden medegedeeld, ten minste veertien dagen vôór de datum van de algemene vergadering die over dit voorstel beslissing moet nemen.

Artikel 9

De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste zes en ten hoogste zeventien leden, voor zes jaar benoemd door de algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid van stemmen. De conservator van het Rubenianum maakt ex officio deel uit van de raad van bestuur. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar,

De bestuurders kunnen ontslag nemen door een schriftelijke mededeling aan de raad van bestuur. De algemene vergadering kan te allen tijde een bestuurder afzetten.

Artikel 10

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of op gemotiveerd verzoek van twee van de

bestuurders, wanneer de belangen van de vereniging het vereisen.

Artikel 11

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige leden; bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 12

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide volmachten. Alles wat niet nadrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering is voorbehouden, valt binnen zijn bevoegdheid. Hij vertegenwoordigt de vereniging bij aile rechterlijke en buiten rechterlijke handelingen. De raad van bestuur benoemt en ontslaat al de medewerkers en stelt hun bezoldigingen vast. Hij mag alle schenkingen en alle legaten aanvaarden. Hij mag, op zijn eigen verantwoordelijkheid, zijn volmacht geheel of ten dele overdragen aan het bureau (zie artikel 13) of aan een van zijn leden of aan derden.

Artikel 13

De leden van de raad van bestuur verkiezen in hun midden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze mandaten hebben een duur van drie jaar. Samen met de conservator van het Rubenianum vormen zij het bureau van de vereniging. Het verzorgt de dagelijkse leiding van de vereniging. De leden van het bureau kunnen ontslag nemen

P L

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

bij schriftelijke mededeling aan de raad van bestuur en kunnen worden afgezet door de raad van bestuur. Al de akten die de vereniging verbinden tegenover derden, behoudens door de raad van bestuur geformaliseerde beperkingen, worden geldig ondertekend door de voorzitter.de secretaris of de penningmeester. De penningmeester ontvangt geldig alle sommen en-doet alle betalingen die ten laste vallen van de vereniging.

De voorzitter van de raad van bestuur of, bij zijn afwezigheid, de bestuurder die aangewezen is om hem te vervangen, leidt de algemene vergadering.

Artikel 14

De inkomsten bestaan namelijk in toelagen door de openbare diensten toegekend, alsook in alle niet te voorziene bronnen van inkomsten. De leden en de geassocieerde leden betalen geen bijdrage,

Artikel 15

Het dienstjaar wordt elk jaar op 31 december afgesloten. De rekening en verantwoording van het afgelopen boekjaar en het budget voor het volgend dienstjaar worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

Artikel 16

ln geval van ontbinding van de vereniging, zal haar patrimonium overgemaakt worden aan een instelling die soortgelijk doel nastreeft. De liquidatie zal door de zorgen van de raad van bestuur geregeld warden.

Artikel 17

Alles wat niet voorzien wordt in onderhavige statuten, zal geregeld worden overeenkomstig de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

Op de Algemene Vergaderingen van 13 februari 2001, 16 februari 2004, 10 februari 2006, 20 februari 2007, 24 februari 2010 en 14 februari 2012 werd er beslist over de hierna volgende ontslagen, her-benoemingen en benoemingen van bestuurders:

13 februari 2001

Herbenoemingen (tot 2003):

Antoon De Schryver (+09.03.2005)

Hans Devisscher, Kriekerijstraat 46, 9040 Gent

Paul Huvenne, Terlinckstraat 18, 2018 Antwerpen

Hans Nieuwdorp, Lorkenlaan 7, 2560 Kessel

Carl Van de Velde, Walenstraat 14-16, 2060 Antwerpen

Herbenoemingen (tot 2006):

Amout Balis, Paleizenstraat 152, 1030 Brussel

Frans Baudouin (+01.01.2005)

Lydia De Pauw-Deveen, Kluisstraat 50 bus 3, 1050 Elsene

Nora De Poorter, Koninklijkelaan 69, 2600 Berchem

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Marc Vandenven, Amelbergastraat 37, 2240 Zandhoven

Hans Vlieghe, Van Rompaylaan 7, 2820 Bonheiden

16 februari 2004

Herbenoemingen (tot 2009):

Antoon De Schryver (+09.03.2005)

Hans Devisscher, Kriekerijstraat 46, 9040 Gent

Paul Huvenne, Terlinckstraat 18, 2018 Antwerpen

Hans Nieuwdorp, Lorkenlaan 7, 2560 Kessel

Cari Van de Velde, Walenstraat 14-16, 2060 Antwerpen

10 februari 2006

Benoemingen (tot 2011):

Joost Vander Auwera (°Brugge, 24.01.1957), Keizerslaan 15 bus 6, 1000 Brussel

Katlijne Van der Stlghelen (°Turnhout, 9.06.1959), Kerkomsesteenweg 126, 3370 Boutersem

20 februari 2007

Ontslag:

Lydia De Pauw-Deveen, Kluisstraat 50 bus 3, 1050 Elsene

Herbenoemingen (tot 2012):

Amout Balis, Paleizenstraat 152, 1030 Brussel

Nora De Poorter, Koninklijkelaan 69, 2600 Berchem

Marc Vandenven, Amelbergastraat 37, 2240 Zandhoven

Hans Vlieghe, Van Rompaylaan 7, 2820 Bonheiden

Benoemingen (tot 2012):

Christine Van Mulders (°21 februari 1964, Brussel Il), Coquilhatstraat 23, 2000 Antwerpen

24 februari 2010

Ontslagen:

Hans Nieuwdorp, Lorkenlaan 7, 2560 Kessel

Herbenoemingen (tot 2015):

Hans Devisscher, Kriekerijstraat 46, 9040 Gent

Paul Huvenne, Terlinckstraat 18, 2018 Antwerpen

MOD 2.2

r L

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Stalrtsblad

Bijrágéi bij iéïRélgiscalï Sfánislil d _3i 7a5t2iir2 - Annexes du Moniteur belge

Carl Van de Velde, Walenstraat 14-16, 2060 Antwerpen

Benoemingen (tot 2015):

Thomas Leysen (°Wilrijk, 15.10.1960), Dennenlaan 9A, 2020 Antwerpen

Ben van Beneden (°Antwerpen, 12.08.1956), Bosmanslei 19, 2018 Antwerpen

Véronique Van de Kerckhof (°Herentals, 10.04.1975), Vlamingenstraat 69, 3000 Leuven

14 februari 2012

Herbenoemingen (tot 2017)

Joost Vander Auwera, Keizerslaan 15 bus 6, 1000 Brussel

Katlijne Van der Stighelen, Kerkomsesteenweg 126, 3370 Boutersem

HUIDIGE SAMENSTELLING RAAD VAN BESTUUR

Amout Balis, voorzitter

Nora De Poorter

Hans Devisscher

Paul Huvenne

Thomas Leysen

Ben van Beneden

Véronique Van de Kerckhof

Marc Vandenven

Joost Vander Auwera

Katlijne Van der Stighelen

Carl Van de Velde, penningmeester

Christine Van Mulders, secretaris

Hans Vlieghe

Antwerpen, 10 mei 2012

Amout Balis, voorzitter

Christine Van Mulders, secretaris

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

16/04/2015
ÿþMot) 2.2

l" 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Rechtbankvrarr beleg:Welf

0 3 APR, 2015

afdrifellnfie Antwerpen

G

Ondernemingsnr : 410.336.922

Benaming

(voluit) : Centrum Rubenianum

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kolveniersstraat 20, 2000 Antwerpen, België

Onderwerp akte : Samenstelling Raad van Bestuur

Op de Algemene Vergadering van 5 maart 2015 werd er beslist over de hierna volgende benoeming van bestuurders:

Benoeming (tot 2021):

isabelle Van Tichelen, Ferdinand Verbiestiaan 11, 2650 Edegem

Huidige samenstelling van de Raad van Bestuur:

Amout Salis, voorzitter

Paul Huvenne

Koenraad Jonckheere, secretaris

Thomas Leysen

Ben van Beneden

Véronique Van de Kerckhof

Joost Vander Auwera

Katlijne Van der Stighelen

Carl Van de Velde, penningmeester

Christine Van Mulders

isabelle Van Tichelen

Hans Vlieghe

Antwerpen, 17 maart 2015

Amout Balis, voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

I 1111111111M II Il I ~4~u~~nN

" 1505

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -16/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CENTRUM VOOR DE VLAAMSE KUNST VAN DE 16E EN …

Adresse
KOLVENIERSSTRAAT 20 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande