CENTRUM VOOR INTERCULTURELE DIALOOG, OPVOEDING EN ONDERWIJS, AFGEKORT : CIO2

Association sans but lucratif


Dénomination : CENTRUM VOOR INTERCULTURELE DIALOOG, OPVOEDING EN ONDERWIJS, AFGEKORT : CIO2
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 564.904.442

Publication

23/10/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De vereniging is een voorziening: voor de versterking van de maatschappelijke positie van iedereen; voor het betrekken van de verschillende bevolkingsgroepen bij initiatieven ter bestrijding van het racisme en het bevorderen van het multicultureel samenleven, waarin openheid, respect, verdraagzaamheid tussen groepen, individuen belangrijke waarden zijn.

De vereniging heeft tot doel het bestaande vrijwillegerswerk in de welzijns- en gezondheidssector te organiseren. Hiervoor zal ze diensten voor vrijwillegerswerk ondersteunen en begeleiden alsook nieuwe diensten voor vrijwillegerswerk oprichten waar ze zulks nodig acht. Aanvullend hierbij zal de organisatie initiatieven voor vrijwilligers projecten nemen, ondersteunen en begeleiden. Om dit doel te bereiken doet ze hoofdzakelijk beroep op vrijwilligers. Als vrijwilligerswerk wordt beschouwd het werk dat in een georganiseerd kader, onverplicht en onbezoldigd wordt verrricht voor anderen of samenleving. Het is complementair aan beroepsarbeid, de mantelzorg en is in belangrijke mate gebaseerd op spontane menselijke solidariteit. De vereniging werkt in deze geest samen met thuiszorgdiensten, met diensten voor maatschappelijke dienstverlening en met alle organisaties, verenigingen en diensten die zij daartoe wenselijk acht, met respect voor ieders benaderingswijze en deskundigheid.

De vereniging wendt alle middelen van informatie, vorming, organisatie en begeleiding aan die het hunne kunnen bijdragen tot de realisatie van haar doelstelling.

Devereniging mag alle gebouwen, noodzakelijk voor de verwezenlijking van haar oogmerk, in vruchtgebruik of in eigendom bezitten. Teneinde haar maatschappelijk doel te verwezenlijken, mag ze alle giften, toelagen, schenkingen onder levenden of legaten ontvangen, die haar zouden toegekend worden door natuurlijke personen of welk danige organismen, mits goedkeuring van raad van bestuur in overeenstemming parikel 16 van de wet. Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook alle handelsdaden stellen ,in zonderheid het schrijven en uitgeven van boeken enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgercht.

De vereniging zal ook onderzoek doen naar de hedendaagse maatschappelijke problemen en oplossingen. Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbeperkte duur en kan ten allen tijde worden ontbonden.

LEDEN

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van 3. Er zijn drie soorten leden : de ondertekende oprichters , de effectieve leden en de adviserende leden.

Art. 6. Kunnen lid worden van de vereniging : alle natuurlijke personen, verenigingen of rechtspersonen die de doelstellingen van de vereniging onderschrijven en mee wensen te realiseren.

Art. 7. Voor hun toetreding richten de nieuwe leden een verzoek tot de raad van bestuur die beslist zonder verhaal over de kandidaat. De leden kunnen op ieder ogenblik ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag van de effectieve leden treedt echt in werking na een termijn van 3 maanden. Deze termijn begint te lopen vanaf de datum waarop het ontslag werd ingediend.

Art. 8. De leden zijn geen lidmaatschapsbijdrage verschuldigd. Er wordt wel een jaarlijkse bijdrage voorop gesteld mits in acht name van een maximum bijdrage van ~ 250,00 per jaar. Er wordt eveneens rekening gehouden met het gezinsinkomen per lid.

Art. 9. Elk effectief lid kan maximum één vertegenwoordiger afvaardigen naar de algemene vergadering.

ALGEMENE VERGADERING

Art. 10. De algemene vergadering bestaat uit alle leden. Enkel effectieve leden hebben stemrecht. Art. 11. De algemene vergadering is bevoegd inzake :

a. benoeming en herroeping van de beheerders.

b. goedkeuring van de begroting en rekeningen;

c. wijziging van de statuten;

d. uitsluiting van de leden;

f. ontbinding van de vereniging

Art. 12. De algemene vergadering komt ten minste eenmaal per jaar bijeen om, op voorstel van de raad van bestuur, over de begrotingen en de rekeningen te beraadslagen. De algemene vergadering vergadert en neemt haar beslissingen overeenkomstig hetgeen bepaald is in de artikelen 5,6,7,8,12,20 en volgende van de wet van 27 juni 1921. Het eerste boekjaar loopt van 1 oktober 2014 tot 31 december 2015. Alle verdere boekjaren lopen van 1 januari tot 31 december..

RAAD VAN BESTUUR

Art. 13. De vereniging wordt beheerd door de raad van bestuur, voor vier jaar benoemd door de algemene vergadering, herbenoembaar, en ten allen tijde door haar afzetbaar.

Art. 14. De raad van bestuur bestaat uit minstens 3 leden en kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De leden van de raad van bestuur doen dit op vrijwillige basis.

Art. 15. De raad van bestuur heeft de meeste uitgebreide bevoegdheden en oefent alle machten uit, behoudens die door de wet expliciet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Tegenover derden wordt de VZW rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter en/of secretaris. Alle documenten uitgaande van het bestuur moeten enkel ondertekend worden door de voorzitter en of secretaris. Zij zijn elk afzonderlijk bevoegd om de vereniging rechtsgeldig te verbinden.

Art. 16. De raad van bestuur kan ten allen tijde één of meer van zijn bevoegdheden aan één of meerdere personen van zijn leden of aan derden overdragen.

Art. 17. De raad van bestuur is in de mate van het mogelijke een afspiegeling van de algemene vergadering. Art. 18. In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de algemene vergadering een keuze maken, of naar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

SLOTBEPALING

Art. 19. Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, is achtereenvolgens toegepast:

a) de wet van 27 juni 1921 met betrekking tot de vzw s;

b) het huishoudelijk reglement;

c) per analogie de regels voor de personenvennootschappen. Interpretatie- of toepassingsproblemen worden

geregeld op niveau van de raad van bestuur.

Aldus opgemaakt in 3 exemplaren en aangenomen met éénparigheid van stemmen op de algemene vergadering

van 1 oktober 2014 te Antwerpen ( Borgerhout).

Bij dezelfde algemene vergadering werd de Raad van Bestuur gekozen en als volgt samengesteld :

a. Voorzitter :. Van Ael Wim, wonende te 2610 Wilrijk, Bruynlaan 43, NN 760608-383-45

b.Secretaris : Van Ael Kim, wonende te 2610 Wilrijk, Valaardreef 38, NN 710614-366-68

c. Penningmeester : Van der Velden Mathilde, wonende te 2610 Wilrijk, Bruynlaan 43, NN 450403-364-34

Goedgekeurd op de algemene vergadering van 1 oktober 2014.

Van Ael Wim Van Ael Kim Van der Velden Mathilde El Bouazati Sofian

Coordonnées
CENTRUM VOOR INTERCULTURELE DIALOOG, OPVOEDI…

Adresse
STATIELEI 23 2140 ANTWERPEN (BORGERHOUT)

Code postal : 2140
Localité : Borgerhout
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande