CHALDEA

Association sans but lucratif


Dénomination : CHALDEA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 478.009.169

Publication

04/05/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, op

Griffie

"11067766"

II

Vc behc aar Bel Staal

Ondernemingsnr : 478.009.169

Benaming

(voluit) : Chaldea

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Volksstraat 64 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Wijziging statuten, ontslag bestuurder en benoeming bestuurders

1.De algemene vergadering van 16 april 2011 heeft bij unanimiteit volgende statuutswijzingen en volgende gecoördineerde tekst van de statuten aangenomen:

Titel I: Naam, Zetel

Artikel 1:

De vereniging draagt als naam Chaldea.

Artikel 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2000 Antwerpen, Volksstraat 64. De vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Hij kan worden overgeplaatst bij beslissing van de raad van bestuur naar iedere andere plaats in het arrondissement Antwerpen.

Titel II: Doel

Artikel 3:

De vereniging stelt zich als doel:

Aan de bevolking een socio-cultureel aanbod te doen van de Koerdische gemeenschap, en ondermeer uit de streek van Chaldea in het Zuid-Oosten van Turkije. Dit zal gebeuren inzonderheid door aanbod van handgemaakte producten zoals killims of xerats, zilver, en andere en verder door aanbod van muziek, kunst, poëzie en proza, teather, film- en videoprojecten, voordrachten, culturele activiteiten in het algemeen, het aanbieden van dranken en gerechten. Er kunnen projecten worden opgezet om dit doel te realiseren zoals het produceren of laten produceren van films, het bevorderen en sponsoren van de filmproductie, de bemiddeling bij de productie en sponsorintg van filmprojecten, de uitbating van een gallerij, uitwisseling van culturele producten, het actualiseren van de Koerdische cultuur, het in contact brengen van de Belgische bevolking met de culturele geschiedenis van het Zuid-Oosten van Turkije.

Ze mag alle handelingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Ze kan onder meer haar medewerking verlenen en belangstellen in elke gelijkaardig doel als het hare.

TITEL III.  Leden

Art. 4. De vereniging bestaat uit vaste en toegetreden leden. Enkel de vaste leden maken deel uit van de algemene vergadering. Behoudens wat gezegd wordt in de artikelen 10 en volgende, genieten de vaste en toegetreden van dezelfde rechten.

Art. 5. Zijn vast lid :

1 ° Zij die bij de oorspronkelijke stichtingsakte van 15 oktober 2001 zijn verschenen en zij die als bestuurder worden benoemd door de algemene vergadering.

2° Teder toegetreden lid dat, voorgesteld door minstens twee vaste leden, als dusdanig wordt toegelaten bij beslissing genomen door de raad van bestuur bij gewone meerderheid.

Art. 6. Ieder persoon, ongeacht zijn sociale standing, zijn godsdienstige of filosofische overtuiging of ras kan vast lid of toegetreden lid worden, voor zover het de werking van de vereniging niet schaadt en voor zover het zijn verplichtingen tegenover de vereniging wil nakomen.

Art. 7. De leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door eenvoudige mededeling, hetzij schriftelijk, hetzij mondeling aan minstens twee leden van de raad van bestuur.

Wordt als ontslagnemend beschouwd, het lid dat de verschuldigde jaarlijkse bijdrage niet betaald heeft op de door de raad van bestuur gestelde datum.

De uitsluiting van een lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen. Deze uitsluiting dient in alle gevallen bij aangetekend schrijven aan de betreffendee betekend.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2011- Annexes du Moniteur belge MOD2.2

De raad van bestuur mag, tot de beslissing van de algemene vergadering de leden schorsen, die zich zouden schuldig gemaakt hebben aan een ernstige overtreding of inbreuk op de statuten of op de wetten in verband met de eer of de wellevendheid.

Art. 8. Het ontslagnemend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een ontslagnemend of uitgesloten of overleden lid, kunnen geen enkel recht doen gelden op het maatschappelijk bezit.

TITEL IV. - Bijdragen

Art. 9. De vaste leden betalen een jaarlijkse bijdrage die maximaal 5.000 euro bedraagt. Voor toegetreden leden wordt de maximumbijdrage bepaald op 250 euro. Het bedrag van de jaarlijks te betalen bijdrage voor de

vaste leden en de toegetreden leden wordt vastgesteld door de raad van bestuur, zonder evenwel vermelde maxima te mogen overschrijden..

TITEL V.  Algemene vergadering

Art. 10. De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle vaste leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Art. 11. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn deze bepaald in artikel 4 van de wet van 2 mei 2002 betreffende de VZW's, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen en deze die in deze statuten specifiek als bevoegdheid aan de algemene vergadering zijn toegekend.

Art. 12. De vaste leden worden door de voorzitter van de raad van bestuur uitgenodigd op de algemene vergadering ten laatste acht dagen voor de vergadering en met mededeling van de agenda. Zij mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander vast lid bij geschreven volmacht. Ieder vast lid kan slechts één ander vast lid vertegenwoordigen.

Art. 13. Een buitengewone algemene vergadering moet bijeengeroepen worden door de raad van bestuur wanneer één vijfde van de vaste leden erom verzoekt. Tevens dient elk voorstel dat ondertekend wordt door één vijfde van de vaste leden op de agenda geplaatst te worden zowel van de jaarlijkse algemene vergadering als van een buitengewone algemene vergadering.

Art. 14. Alle vaste leden hebben op de algemene vergadering gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waarin anders bepaald wordt door de wet of de onderhavige statuten. In geval van staking van de stemmen is de stem van de voorzitter, of van de bestuurder die hem vervangt, doorslaggevend.

Art. 15. De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten, overeenkomstig wat bepaald is in vermelde wet van 2 mei 2002.

Art. 16. De beslissingen van de algemene vergadering worden ingeschreven in een register van de processen-verbaal die ondertekend warden door de voorzitter. Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel waar alle leden er inzage van kunnen nemen.

Deze beslissingen zullen eventueel per brief ter kennis gebracht worden van belanghebbende derden.

TITEL VI. - Raad van bestuur

Art. 17. De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie en hoogstens elf bestuurders, die benoemd worden en herroepbaar zijn door de algemene vergadering. De raad beslist geldig zodra de helft van zijn leden aanwezig is.

Art. 18. De duur van het mandaat is onbeperkt. Bij het openvallen van een mandaat wordt een voorlopige bestuurder benoemd tot aan de volgende algemene vergadering, waar een definitieve bestuurder wordt aangesteld.

Art. 19. De raad benoemt onder zijn leden een voorzitter.

Bij belet van de voorzitter, worden zijn functies waargenomen door de oudste in leeftijd aanwezige bestuurder.

Art. 20. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen met meerderheid der stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 21. De raad van bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren en te besturen. Hij kan onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is of ongeacht alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten, alle akten en kontrakten stellen en afsluiten; minnelijke schikkingen treffen; alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bezwaren; leningen afsluiten; huurcontracten van om het even welke duur afsluiten; legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden; aan alle rechten verzaken; alle machten verlenen aan door hem aangewezen mandatarissen die al dan niet lid zijn; de vereniging in rechte vertegenwoordigen zowel als eiser dan als verwee rd er.

Hij mag ook het personeel van de vereniging benoemen en herroepen; alle sommen en waarden innen; aile in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen; rekeningen openen bij banken en het postcheckambt; op voornoemde rekeningen alle verrichtingen doen zoals het opvragen van gelden door uitgifte van checks, overschrijvings- of transferorders of elk ander betalingsmandaat; een banksafe in huur nemen; alle door de vereniging betaalde sommen betalen; bij de post, de douane, de spoorwegmaatschappij alle al dan niet aangetekende of verzekerde brieven, telegrammen en colli's af te halen; alle postwissels of postassignaties of kwijtingen.

Art. 22. De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijks bestuur van de vereniging overdragen aan één van zijn leden of aan een derde.

Art. 23. De andere daden dan deze van bestuur van de vereniging worden ondertekend door de voorzitter. De voorzitter is bevoegd om de vereniging tegenover derden alleen te vertegenwoordigen. De voorzitter is bevoegd om de vereniging tegenover derden te vertegenwoordigen om de nodige formaliteiten te verrichten

MOD 2.2

Voor-behoûden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolq

voor neerlegging van de beslissingen van de algemene vergadering en van de raad van bestuur op de griffie van de rechtbank van koophandel te Antwerpen.

Art. 24. De bestuurders nemen, in de uitoefening van hun functie, geen enkele verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Dit wordt kosteloos waargenomen.

TITEL VII.  Diverse bepalingen

Art. 25. Het dienstjaar begint op 1 januari om te eindigen op 31 december.

Art. 26. De rekeningen en de begroting van het afgelopen jaar enerzijds en de begroting van het volgend jaar anderzijds zullen jaarlijks onderworpen worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering die zal gehouden worden in de loop van de maanden januari of februari, afhangend van de administratieve mogelijkheden.

Art. 27. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan, bepaalt hun machten alsook de bestemming die aan het nettoactief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden.

Deze bestemming zal noodzakelijkerwijze plaatsgrijpen ten voordele van een goed werk, dat aansluit op de activiteiten van de te ontbinden vereniging.

2. De algemene vergadering heeft unaniem het ontslag aanvaard van volgende bestuurders uit de Raad van Bestuur: Oztürk Sami en Cetinkaya Sultan.

De algemene vergadering bevestigt in zijn functie de bestuurder die benoemd werd door de algemene vergadering van 15 oktober 2001: Oztürk Bülent.

3. De algemene vergadering heeft unaniem de benoeming aanvaard van volgende bestuurders in de Raad van Bestuur:

-Van de Vel Nick, geboren te Turnhout op 12 augustus 1989, Belg, wonende Schransstraat 35 te 2280 Grobbendonk, rijksregister 89081229905;

-0ztürk Mehmet, geboren te Urfa (Turkije) op 1 oktober 1977, Turk, wonende Verschansingsstraat 25 te 2000 Antwerpen, rijksregister 77100154347.

4. De algemene vergadering gelast de voorzitter Oztürk Bülent om het nodige te doen voor publicatie van deze statuutswijzing en ontslag en benoemingen van bestuurders in het Belgische Staatsblad.

Overeenkomstig de statuten is Oztürk Bülent gemachtigd om dit document met het oog op publicatie te ondertekenen op de ommezijde.











Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/05/2011- Annexes du Moniteur belge





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CHALDEA

Adresse
VOLKSSTRAAT 64 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande