CHECHEN PROFESSIONAL NETWORK SETLAR, AFGEKORT : SETLAR

Association sans but lucratif


Dénomination : CHECHEN PROFESSIONAL NETWORK SETLAR, AFGEKORT : SETLAR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 633.887.872

Publication

20/07/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921, aangepast en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, volgens de hierna beschreven statuten.

Artikel 1: De vereniging wordt Chechen professional network  Setlar  en kort  Setlar , vereniging zonder winstoogmerk genoemd.

Artikel 2- De zetel van de vereniging wordt gevestigd te Berlaar 2590, Stationsstraat 164. Heden is hij gevestigd te gerechtelijke arrondissement van Mechelen te (Keizerstraat 20 2800 Mechelen)

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel het netwerking en persoonlijke ontwikkeling van Tsjetsjeense professionals te ondersteunen. Ook in dialoog gaan met bedrijven en mensen met andere achtergrond. Dit alles doen met de nodige aandacht voor sociale verantwoordelijkheid. Andere doelen zijn integratie van mensen met Tsjetsjeense en Ingoeshetische achtergrond, organiseren van sociale/educatieve/culturele activiteiten en evenementen met eventueel lokale partners.

Artikel 4: De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht. Zij kan op elk moment worden ontbonden.

Titel I  Benaming-zetel-doel-duur

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

OPRICHTINGSAKTE :

Ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

1. Issaev Artur Zelimkmanovich, geboren op 01 juni 1989 wonende te Stationsstraat 164 bus 2, 2590 Berlaar, België.

2. Sadoulaev Deni Oslanovitch, geboren op 03 augustus 1988 wonende te Oude Steenweg 97, 2530 Boechout, België

3. Salamov Yakub Shansudinovich, geboren op 01 juli 1987 wonende te Avenue de la Liberte 6, 1420 Brain l'Alleud, België

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Chechen professional network Setlar

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : Setlar

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Stationsstraat 164

*15312337*

Luik B

2590

België

0633887872

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Berlaar

Griffie

Neergelegd

16-07-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Titel II - Leden

Artikel 5: De vereniging bestaat uit effectieve leden en toetredende leden. Het aantal toetredende leden is onbeperkt. Het aantal effectieve leden dient minimum 3 te zijn. Enkel de effectieve leden genieten de volle rechten die hen zijn toegekend door de wet en deze statuten.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Artikel 6 : De effectieve leden zijn: de ondergetekenden van deze statuten en elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die hiertoe een schriftelijke en gemotiveerde aanvraag richten aan de raad van bestuur en waarvan de kandidatuur aanvaard wordt door de algemene vergadering, waarvan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 7: De toetredende leden zijn: zij die deelnemen aan de activiteiten van de vereniging en de statuten van de vereniging respecteren alsook de beslissingen genomen conform de statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 8: Elk lid, zowel effectief als toetredend, heeft het recht te allen tijde zijn ontslag in te dienen, door middel van een schrijven aan de raad van beheer.

Een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesloten bij een 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 9: Onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur zal de vereniging een register van de effectieve leden bijhouden.

Alle beslissingen inzake aansluiting, ontslagname of uitsluiting van effectieve leden worden ingeschreven in het register, onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur, binnen de acht dagen volgend op de kennisname van de wijzigingen door de raad van bestuur.

Artikel 10: Naast de leden kan de vereniging ook ereleden en steunende leden aanvaarden.

Hun statuut en rechten worden bepaald door een huishoudelijk reglement, opgesteld door de Raad van Bestuur.

Titel III - Lidgeld

Artikel 11 : Er wordt geen enkel lidgeld of bijdrage van de leden gevraagd.

Titel IV  De Algemene Vergadering

Artikel 12 : De algemene vergadering wordt samengesteld door het geheel van effectieve leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer of door het lid hiertoe aangewezen door de meerderheid van de algemene vergadering. Toetredende leden of andere personen kunnen worden uitgenodigd voor de algemene vergadering maar zij hebben geen stemrecht.

Artikel 13: Bij de algemene vergadering ligt de autonome beslissingsmacht van de vereniging. Zij is bevoegd

voor:

- de goedkeuring van de statuten;

- de wijziging van de statuten;

- de benoeming en het ontslag van de bestuurders en de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt;

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

- de ontbinding;

- de aanvaarding en uitsluiting van, leden;

- de eventuele transformatie in één sociaal doeleind

- alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

De raad van beheer kan de leden die zich schuldig hebben gemaakt aan een ernstige overtreding van de statuten of de wet tijdelijk schorsen, in afwachting van een beslissing van de algemene vergadering. Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun erfgenamen kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, of op de terugbetaling van hun aandeel of betaalde bijdragen.

Het register der leden, alle beslissingen van de algemene vergadering en de raad van bestuur en alle boekhoudkundige documenten kunnen door alle leden worden ingekeken op de zetel van de vereniging, na een schriftelijke en gemotiveerde vraag aan de raad van beheer.

Artikel 14: Alle werkelijke leden worden uitgenodigd op de algemene vergadering, ten minste éénmaal per jaar gedurende het eerste trimester van het burgerlijke jaar, maar ten minste binnen de zes maanden na de datum van het afsluiten van het vorige boekjaar. De algemene vergadering wordt door de voorzitter van de raad van bestuur uitgenodigd, per gewone brief of e-mails, ten minste acht dagen voor de datum van de vergadering. De uitnodiging dient de datum, het uur, de plaats en de agenda van de vergadering te vermelden. De raad van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

bestuur kan elke persoon als waarnemer of consulent uitnodigen voor heel of deel van de algemene vergadering.

Artikel 15 De algemene vergadering moet door de raad van bestuur worden opgeroepen wanneer een vijfde van de leden het schriftelijk vraagt. Ook moet elk voorstel, ondertekend door een twintigste deel van de leden op de agenda van de volgende algemene vergadering ingeschreven worden.

Artikel 16 : Alle werkelijke leden hebben een gelijk stemrecht in de algemene vergadering. Elk werkelijk lid kan zich doen vertegenwoordigen door een ander werkelijk lid aan wie hij een schriftelijke volmacht geeft. Elk lid kan slechts één volmacht hebben. De beslissingen worden genomen met de gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behalve in de gevallen waar daarover anders beslist is in de wet of in de statuten. Bij staking van stemmen wordt het punt overgedragen naar de volgende algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 17 : De Algemene Vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of wijziging van de statuten indien de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstgevend doel wordt nageleefd.

Elke wijziging van de statuten of elke beslissing betreffende de ontbinding moeten binnen de maand neergelegd worden bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel teneinde gepubliceerd te worden in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 18 : De uitnodigingen en de processen verbaal, waarin de beslissingen van de algemene vergadering zijn opgenomen, worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of een ander lid van de raad van bestuur. Ze worden op de zetel van de vereniging in een register bewaard en kunnen worden geraadpleegd door de leden en door derden die daarvoor redenen opgeven welke door de raad van bestuur worden aanvaard.

Artikel 19 : De vereniging wordt beheerd door de Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie leden, benoemd en afstelbaar door de algemene vergadering en gekozen tussen de leden of derden. Het aantal leden zal steeds minder zijn dan het aantal werkelijke leden van de algemene vergadering. De Raad van Bestuur kan beraadslagen zodra de helft van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Artikel 20 : De duur van het mandaat is vastgesteld op één jaar. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Wanneer een mandaat vacant is kan de algemene vergadering een tijdelijk bestuurder benoemen. Hij beëindigt het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Artikel 21 : De Raad van Bestuur duidt in de groep een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester aan.

Artikel 22 : De Raad van Bestuur vergadert wanneer daartoe nood is. Ze wordt opgeroepen door de voorzitter of door ten minste twee beheerders. Is de voorzitter belet, dan wordt de Raad voorgezeten door een lid dat met gewone meerderheid door de leden van de Raad verkozen wordt.

Artikel 23 : De beslissingen van de Raad van Bestuur worden bij algemeenheid van stemmen genomen; wanneer geen consensus kan worden bereikt over het onderwerp in kwestie, dan wordt het punt overgedragen naar de volgende vergadering van de Raad van Bestuur.

Artikel 24 : De Raad ven Bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid voor de administratie en het beheer van de vereniging.

Hij kan met name, en zonder limitatieve opsomming, akten of contracten opmaken, rekeningen openen of beheren, schikkingen treffen, scheidsrechterlijke beslissingen nemen, aankopen, ruilen, verkopen van roerende of onroerende goederen, hypothekeren, lenen, huurcontracten sluiten, erfelijke schenkingen, subsidies, schenkingen of overdrachten aanvaarden, afstand van rechten, vertegenwoordigen van de vereniging in rechte, als eiser of als verdediger.

Titel V  Raad van Bestuur

Hij kan het personeel van de vereniging benoemen en ontslaan. Alle bevoegdheden die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden worden door de Raad van Bestuur uitgeoefend.

Artikel 25 : De Raad van Bestuur kan, onder zijn verantwoordelijkheid, het dagelijkse bestuur van de vereniging delegeren aan een van de leden.

Artikel 26 : De daden die de vereniging binden, behoudens de daden van dagelijks bestuur, worden ondertekend door minstens twee bestuurders, aangeduid door de raad van bestuur, die samen handelen en van wie de bevoegdheden tegenstelbaar zijn aan derden.

Artikel 27 : De leden van de Raad van Bestuur, het dagelijkse bestuur of hun vertegenwoordigers gaan, in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitvoering van hun mandaat, dat ze kosteloos uitvoeren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 28: De akten betreffende de ambtsbeëindiging en benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel teneinde gepubliceerd worden in de bijlagen van het Belgische Staatsblad.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Titel VI - Het dagelijks bestuur

Artikel 29: De taken in verband met het dagelijks bestuur kunnen worden overgedragen aan een dagelijks

bestuur, bestaande uit één dagelijks bestuurders.

Om als dagelijks bestuurder te worden benoemd moet men aan volgende voorwaarden voldoen: werkende lid

zijn van vzw Setlar.

Artikel 30: De dagelijks bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering.

De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Er is welaanwezigheidsquorum vereist. Dat aanwezigheidsquorum bedraagt 2/3.

De stemming over de benoeming van bestuurders is openbaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 31: Het dagelijks bestuur kan de dagdagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de

dringende handelingen binnen een V.Z.W. stellen. Binnen deze bevoegdheid kan het dagelijks bestuur de V.Z.W.

in en buiten rechte vertegenwoordigen.

De dagelijks bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Dagelijks bestuurders zijn herkiesbaar.

Het mandaat van dagelijks bestuurder is onbezoldigd.

Artkiel 32: Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege.

Elke dagelijks bestuurder kan op elk moment ontslag nemen. Er dient wel rekening gehouden te worden met de

verplichtingen die volgen uit contracten met de V.Z.W.

Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de algemene vergadering.

De dagelijks bestuurder die ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen.

Indien door het ontslag de werking van de V.Z.W. in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de dagelijks

bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Een dagelijks bestuurder wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

Wanneer de dagelijks bestuurder niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden

om dagelijks bestuurder te worden in de V.Z.W.

Wanneer een dagelijks bestuurder in een bepaalde hoedanigheid lid was van het

dagelijks bestuur en hij of zij deze hoedanigheid verliest.

Een dagelijks bestuurder kan op elk moment afgezet worden door door de algemene vergadering met een

bijzondere meerderheid, zijnde 2/3.

De stemming over de afzetting van een dagelijks bestuurder is geheim.

Het mandaat van een dagelijks bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de dagelijks bestuurder.

Artikel 33: De Raad van Bestuur kan een intern reglement aan de algemene vergadering voorleggen. De

algemene vergadering kan dit reglement met gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde

leden wijzigen.

.

Artikel 34: Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december van ieder jaar.

Artikel 35: De rekening van vorig boekjaar en de begroting van het volgende jaar worden jaarlijks ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd door de raad van bestuur.

Artikel 36: De algemene vergadering kan een controleur aanstellen voor de hernieuwbaren termijn van één jaar, bevoegd voor de controle van de rekeningen van de vereniging en het opmaken van een jaarlijks rapport.

Artikel 37: Ingeval van ontbinding zal de algemene vergadering een vereffenaar aanduiden en zijn bevoegdheden bepalen en bepalen wat er met het actief dient te gebeuren. Het actief dient in elk geval overgedragen te worden aan een vereniging die een gelijkwaardig doel nastreeft.

Titel VII  Aanvullende bepalingen

Artikel 38: Voor alles wat niet door deze statuten wordt geregeld, wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

De algemene vergadering kiest op heden de volgende bestuurders:

Die dit mandaat aanvaarden.

Gekozen bestuurders

Voorzitter : Issaev Artur Zelimkmanovich, geboren op 01 juni 1989 wonende te Stationsstraat 164 bus 2, 2590

Berlaar, België

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Ondervoorzitter: Sadoulaev Deni Oslanovitch, geboren op 03 augustus 1988 wonende te Oude Steenweg 97, 2530 Boechout, België

Bestuurslid : Salamov Yakub Shansudinovich, geboren op 01 juli 1987 wonende te Avenue de la Liberte 6, 1420 Brain l'Alleud, België

Algemene Bestuurder: Artur Issaev

Gedaan te Berlaar, op 15 juli 2015.

Coordonnées
CHECHEN PROFESSIONAL NETWORK SETLAR, AFGEKOR…

Adresse
STATIONSSTRAAT 164 2590 BERLAAR

Code postal : 2590
Localité : BERLAAR
Commune : BERLAAR
Province : Anvers
Région : Région flamande