CHIROHEEM HOUTVENNE, AFGEKORT : CH

Association sans but lucratif


Dénomination : CHIROHEEM HOUTVENNE, AFGEKORT : CH
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 553.544.059

Publication

04/06/2014
ÿþMOD 2.2

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL I.  Naam, zetel, doel, duur

Art. 1 De vereniging draagt de naam  Chiroheem Houtvenne , afgekort  CH

Art. 2 De vereniging heeft haar zetel te 2235 Houtvenne, Schoolstraat 19A, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Art. 3 De vereniging heeft als doel, enerzijds het beheren, verbouwen, onderhouden en verhuren van het gebouw gelegen te 2235 Houtvenne, Schoolstraat 19A, dat in eerste instantie dienst doet als lokaal voor en ten voordele van fv  Chiro Houtvenne , welke erkend is door Chirojeugd Vlaanderen vzw onder het stamnummer MG 0413, met uitsluiting van enig winstoogmerk.

Anderzijds kan de vereniging materiële, financiële en morele ondersteuning bieden aan de eerder reeds vernoemde fv  Chiro Houtvenne . De vereniging kan daartoe al de initiatieven nemen en daden stellen die de jeugdorganisatie ten goede komen. De vereniging heeft echter zeker niet tot doel de autonome werking van de voorgenoemde jeugdvereniging te organiseren.

In die zin mag zij, op bijkomstige wijze, sommige economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitende besteed wordt aan het hoofddoel. De vereniging mag tevens alle goederen, roerende zowel als onroerende, bezitten, aankopen, verkopen, verhuren, verbouwen en contracten afsluiten. Art. 4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

An Van Der Borght, Stekkestraat 12, 2235 Houtvenne

Anke Michiels, Elsbroekstraat 17, 2235 Houtvenne

Arne Michiels, Elsbroekstraat 17, 2235 Houtvenne

Davy Put, Reypenslaan 3, 2235 Houtvenne

Guy Van Dessel, Aarschotsebaan 68, 2235 Houtvenne

Jochen Nuyens, Hoogzand 50/6, 2235 Westmeerbeek

Jonas Abé, Lijsterstraat 1A, 2235 Houtvenne

Lisanne Van Wesemael, Lijsterstraat 10, 2235 Houtvenne

Luc Schepers, Kasteelstraat 28, 3130 Begijnendijk

Michiel Abé, Lijsterstraat 1A, 2235 Houtvenne

Nele Vaes, Stationstraat 72/5, 2235 Westmeerbeek

Rudi Bosmans, Langestraat 53, 2235 Houtvenne

Vincent Verschueren, De Schrans 11, 2235 Houtvenne

Willem Coremans, Hanestraatje 8, 2230 Ramsel

Wim Van Dessel, Hoekske 6, 2235 Houtvenne

Op de stichtingsvergadering van 18/05/2014 werd een vereniging zonder winstoogmerk opgericht en werden volgende statuten goedgekeurd door volgende stichters:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Chiroheem Houtvenne

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : CH

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Schoolstraat 19A

*14305081*

Luik B

2235

België

0553544059

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Hulshout (Houtvenne)

Griffie

Neergelegd

02-06-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

TITEL II.  Lidmaatschap

Art. 5 De term  lid doorheen de statuten verwijst naar effectieve leden.

Art. 6 Het minimum aantal leden is vastgesteld op drie.

Art. 7 Leden van de vereniging zijn:

de stichtende leden;

degenen die later door de algemene vergadering worden voorgedragen en aanvaard.

Art. 8 Om lid te worden moet men een aanvraag stellen aan de raad van bestuur. Als algemene voorwaarde dient

men ten minste 18 jaar oud te zijn en daarenboven:

a) ofwel deel uitmaken van de leidingsploeg van fv  Chiro Houtvenne . Als bewijs hiervoor geldt het aansluitingsbewijs bij het nationaal secretariaat van Chirojeugd Vlaanderen vzw.

b) ofwel een actieve bijdrage leveren tot de verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging. Deze bijdrage kan zich zowel op materieel, financieel, technisch of moreel vlak situeren.

Art. 9 De maximum ledenbijdrage is vastgesteld op ~50.

Art. 10 Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij schrijven tegen ontvangstbewijs aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. De uitsluting van een lid kan enkel beslist worden door de algemene vergadering. Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Een lid dat de voorwaarde bepaald in art. 8a) van de statuten verliest, verliest ook van rechtswege het lidmaatschap tenzij het lid via een schrijven tijdig aan de raad van bestuur bekendmaakt dat hij een actieve bijdrage wil blijven leveren tot de verwezlijking van de doelstellen van de vereniging zoals beschreven in art.8b) van de statuten en na aanvaarding door het bestuur.

TITEL III.  Algemene Vergadering

Art. 11 De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden en wordt voorgezeten door de voorzitter of door de oudste aanwezige bestuurder, indien de voorzitter afwezig is.

Art. 12 De algemene vergadering is bevoegd voor:

wijziging van de statuten;

de benoeming en afzetting van de bestuurders;

de benoeming en afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

het uitsluiten van een lid;

de goedkeuring van de begroting en rekeningen;

de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

alle gevallen waarin de statuten het vereisen.

Bevoegdheden die niet door de statuten en de wet zijn voorbehouden aan de algemene vergadering komen toe aan de raad van bestuur.

Art. 13 De raad van bestuur is bevoegd voor de beslissing omtrent het samenroepen van de algemene vergadering. Elk jaar wordt er tenminste een gewone algemene vergadering gehouden binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar te Houtvenne. De uitnodiging wordt tenminste 8 dagen voorafgaand aan de datum van de algemene vergadering naar alle leden verstuurd per e-mail of per gewone post op adres dat het lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de vzw. De uitnodiging bevat de agenda van de algemene vergadering. Op schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur van ten minste 1/5e van de leden roept de raad van bestuur een algemene vergadering samen. Op schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur van ten minste 1/20e van de leden worden hun punten toegevoegd aan de agenda van de algemene vergadering, uiterlijk tot 7 dagen voor aanvang van deze vergadering.

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn tijdens de Algemene Vergadering. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de wet of de statuten dit anders voorzien. Indien het aanwezigheidsquorum niet gehaald zou worden, zal een nieuwe Algemene Vergadering worden bijeengeroepen binnen de 2 maanden, zal zij gemachtigd zijn rechtsgeldig te beraadslagen ongeacht het aantal aanwezigen of vertegenwoordigden. Leden die niet op de vergadering kunnen aanwezig zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum één volmacht dragen.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens één derde van de leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

Bij staking van stemmen zal de stem van degene die de vergadering voorzit beslissend zijn.

Van elke vergadering worden notulen opgesteld die worden ondertekend door de voorzitter en een lid van de vergadering. Deze notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van alle leden en belanghebbende derden die hun inzagerecht zullen uitoefenen in overeenstemming met bij KB vastgelegde modaliteiten.

Luik B - vervolg MOD 2.2

TITEL IV.  Raad van bestuur

Art. 14 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie leden die lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slecht 3 leden telt, zal de raad van bestuur per uitzondering slechts uit 2 leden bestaan. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

Bestuurders worden aangesteld voor onbepaalde duur. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 15 De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens geldig vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen. De raad van bestuur kan alle daden van bestuur en beschikking stellen, voor zover zij niet door de wet uitsluitend aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad van bestuur neemt beslissingen bij gewone meerderheid, indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegetelt.

Art. 16 De Raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf, door een schriftelijk ontslag tegen ontvangstbewijs in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen tegen ontvangstbewijs ter kennis gebracht worden van de betrokkene. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

Art. 17 Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt.

Art. 18 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd.

TITEL VI.  Slot, ontbinding, vereffening

Art. 19 In geval van vrijwillige ontbinding zullen de activa, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met gelijke of gelijkaardige doelstellingen.

Art. 20 Voor alles wat in deze statuten niet voorzien of geregeld is, zal voorzien en of geregeld worden in het huishoudelijk regelement, voor de overige zaken blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

AKTE BETREFFENDE DE RAAD VAN BESTUUR BIJ OPRICHTING

De algemene vergadering heeft tot bestuurder benoemd:

Anke Michiels, Elsbroekstraat 17, 2235 Houtvenne, geboren op 08/10/1992, te Lier

Guy Van Dessel, Aarschotsebaan 68, 2235 Houtvenne, geboren op 19/07/1971, te Heist op den Berg Lisanne Van Wesemael, Lijsterstraat 10, 2235 Houtvenne, geboren op 09/02/1992, te Bonheiden Luc Schepers, Kasteelstraat 28, 3130 Begijnendijk, geboren op 23/02/1970, te Heist op den Berg Willem Coremans, Hanestraatje 8, 2230 Ramsel, geboren op 26/04/1988, te Lier

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

Luik B - vervolg MOD 2.2

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

AKTE BETREFFENDE DE PERSONEN GEMACHTIGD DE VERENIGING TE VERTEGENWOORDIGEN

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter: Guy Van Dessel, Aarschotsebaan 68, 2235 Houtvenne, geboren op 19/07/1971, te Heist o/d Berg

Secretaris: Willem Coremans, Hanestraatje 8, 2230 Ramsel, geboren op 26/04/1988, te Lier

Penningmeester: Luc Schepers, Kasteelstraat 28, 3130 Begijnendijk, geboren op 23/02/1970, te Heist o/d Berg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

De penningmeester heeft onbeperkte en afzonderlijke financiële volmacht.

Alle bestuurders hebben afzonderlijke financiële volmacht tot een bedrag van 1500 euro. Boven dit bedrag zijn de handtekeningen van twee bestuurders vereist of dient een bestuurder een schriftelijke goedkeuring van de penningmeester te verkrijgen.

Voor alle administratieve verrichtingen zijn de voorzitter, de secretaris en de penningmeester onbeperkt en afzonderlijk gemachtigd.

Te Houtvenne, op 18/05/2014

Guy Van Dessel Willem Coremans

Voorzitter Secretaris

Coordonnées
CHIROHEEM HOUTVENNE, AFGEKORT : CH

Adresse
SCHOOLSTRAAT 19A 2235 HOUTVENNE

Code postal : 2235
Localité : Houtvenne
Commune : HULSHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande