CHRISTELIJK CENTRUM KLEINE KUDDE, AFGEKORT : CC-KK

Association sans but lucratif


Dénomination : CHRISTELIJK CENTRUM KLEINE KUDDE, AFGEKORT : CC-KK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 627.678.288

Publication

01/04/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Titel 2. Benaming, maatschappelijke zetel:

Artikel 1. De vereniging krijgt de benaming: Christelijk Centrum "kleine kudde",

afgekort CC-KK. Elk van de elementen van de benaming zal op zichzelf volstaan om de vereniging te

omschrijven.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te: Leuvensesteenweg, 345 - 2800

MECHELEN, gerechtelijk arrondissement van Antwerpen.

Hij kan verplaatst worden naar elk ander oord van het arrondissement bij beslissing van de Raad van Bestuur.

Elke wijziging van de maatschappelijke zetel moet binnen de maand van haar datum bekend worden gemaakt in

de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Titel 3. Maatschappelijk doel, duur:

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel evangeliseren, godswoord voortbrengen en heeft als missie:

organisatie van evenementen (vergaderingen, seminaries, conferenties, discussies, stages, opleidingen);

creatie, productie, distributie van multi media bestanden (geschriften, audio, beeldvorming);

uitzending via alle mediabestanden, hoofdzakelijk via het internet;

promoties, begeleiding van artiesten, groepen, ondernemers en andere talenten;

samenwerking met andere instituties met soortgelijke doelen;

voortbrengen van kerken, gebedsbijeenkomsten en christelijke opleidingscenters;

creatie van een media center en christelijke evenementen.

De vereniging kan alle verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel.

Zij kan onder meer haar medewerking verlenen en belang stellen in elk gelijkaardig doel als het hare.

Artikel 4. De vereniging is van onbepaalde duur.

Titel 4. Leden:

Titel 1. Tussen de ondergetekenden:

1. MBOMA  TOKO César, Leuvensesteenweg, 345 - 2800 Mechelen

2. ZINDA Odette, Leuvensesteenweg, 345 - 2800 Mechelen

3. MAKENGELE MAYEMBA, Gaston, Dalhiastraat, 29 - 2800 Mechelen

4. LUTUNU YUDI, Marie Suzanne, Dalhiastraat, 29 - 2800 Mechelen

5. MIZELE Daniel, Emiel Engelsstraat, 14 - 2800 Mechelen

6. MIZELE Muraille Bertille, Emiel Engelsstraat, 14 - 2800 Mechelen

7. MWANZA Carmita, Bruul, 71/B2 - 2800 Mechelen

8. LEBA, Joliot Usuky il, Heilige Geeststraat, 12 - 1540 Herne

9. KAMAKANDA ASHA, Liliane, Heilige Geeststraat, 12 - 1540 Herne

is overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten met de volgende statuten:

Christelijk Centrum "kleine kudde"

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Christelijk Centrum Kleine Kudde

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : CC-KK

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Leuvensesteenweg 456

*15305536*

Luik B

2800

België

0627678288

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Mechelen

Griffie

Neergelegd

30-03-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 5. De vereniging bestaat uit natuurlijke of rechtspersonen die de gewone leden vormen, ofwel aangesloten leden, ereleden of andere.

Artikel 6. Het minimum aantal gewone leden is vastgesteld op drie. De eerste gewone leden zijn de leden die in de oprichtende algemene vergadering zetelden. Toetredende gewone leden worden als dusdanig toegelaten bij beslissing door de Raad van Bestuur met twee derde van de stemmen. De beslissing is onherroepelijk en moet niet worden gemotiveerd. Om gewoon lid te worden dient de kandidaat aan de volgende voorwaarden te voldoen: voorgedragen worden door twee leden, een schriftelijke aanvraag indien bij de Raad van Bestuur, instemmen met de statuten en kenbaar te maken zich actief voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel te willen inzetten. De Raad van Bestuur aanvaardt de aanvraag, tenzij hij van mening is dat de kandidaat niet in staat is een nuttige medewerking te verlenen aan het beleid.

Rechtspersonen wijzen één of twee natuurlijke personen aan om ze in de vereniging te vertegenwoordigen. Artikel 7. Een ledenlijst wordt bijgehouden in de zetel van de vereniging, waar alle leden ze kunnen inkijken. Artikel 8. De hoedanigheid van aangesloten lid wordt toegekend aan personen die hierom vragen; Zij kunnen aan de activiteiten van de vereniging deelnemen, waarbij zij zich naar de statuten voegen en in orde zij met de betaling van hun bijdrage. De Raad van Bestuur kan de titel van erelid of een andere titel toekennen aan iedere persoon die aan de vereniging wil meewerken.

Artikel 9. De jaarlijkse bijdrage van de leden is door de Raad van Bestuur vastgesteld en zal niet hoger zijn dan het bedrag van 300 euro.

Artikel 10. De leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door schriftelijk hun ontslag te geven aan de Raad van Bestuur.

Artikel 11. Niet-naleving van de statuten, niet-betaling van de jaarlijkse bijdrage (binnen de maand van een herinnering die per aangetekende brief wordt toegestuurd), afwezigheid, niet vertegenwoordigd zijn of verontschuldigd zijn op twee achtereenvolgende algemene vergaderingen, handelingen, daden of uitspraken die de vereniging of de reputatie van de vereniging in het gedrang kunnen brengen of kunnen schaden, kunnen aanleiding geven tot de uitsluiting van een gewoon lid; deze uitsluiting kan enkel door de algemene vergadering worden beslist met een meerderheid van twee derde van de aanwezige geldig uitgebrachte stemmen. De Raad van Bestuur kan deze leden schorsen tot de algemene vergadering een uitspraak heeft gedaan.

Artikel 12. Ontslagnemende, geschorste of uitgesloten leden en erfgenamen of rechthebbenden van een overleden lid hebben geen recht op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen noch staat, noch rekeningopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving eisen of vorderen.

Titel 5. Algemene vergadering:

Artikel 13. De algemene vergadering is het gezagvoerend orgaan van de vereniging. Zij bestaat uit al de gewone leden.

Artikel 14. De algemene vergadering bezit de bevoegdheden die haar uitdrukkelijk door de wet en de deze statuten zijn toegekend. Haar bevoegdheden zijn:

- het wijzigen van de statuten;

- het benoemen en afzetten van beheerders en commissarissen;

- het goedkeuren van begroting en jaarrekeningen;

- het verlenen van decharge aan beheerders en commissarissen;

- het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

- het uitsluiten van een gewoon lid;

Artikel 15. Er moet ten minste één jaarlijkse algemene vergadering worden gehouden, tijdens het eerste semester van het kalenderjaar. De vereniging kan ook op ieder ogenblik in buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen bij beslissing van de Raad van Bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de gewone leden. Dit verzoek moet minstens drie weken vooraf per aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur worden gericht.

Artikel 16. Alle gewone leden moeten voor de algemene vergadering door de Raad van Bestuur minstens acht dagen voor de vergadering per gewone brief worden opgeroepen. De oproepingsbrief vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda. De Raad van Bestuur kan elke persoon uitnodigen om de algemene vergadering geheel of gedeeltelijk bij te wonen als waarnemer of adviseur.

Artikel 17. Elk gewoon lid heeft het recht aan de vergadering deel te nemen. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid of door een derde die in het bezit is van een schriftelijke, gedateerde en ondergetekende volmacht. Elk lid mag slechts houder zijn van hoogstens twee volmachten.

Artikel 18. Alle gewone leden hebben stemrecht op de algemene vergadering en beschikken elk over één stem. Artikel 19. De vergadering kan besluiten nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, tenzij anders bepaald door de wet of deze statuten. De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen met eenvoudige meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, tenzij anders bepaald door de wet of deze statuten. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Uitgesloten uit het quorum van stemmen en meerderheid zijn blanco en nietige stemmen, en onthoudingen.

Artikel 20. De algemene vergadering spreekt zich uit over het moreel en financieel verslag en over het verslag van de voorgaande algemene vergadering. Voor het overige beraadslaagt de algemene vergadering slechts geldig op de punten van de agenda die vermeld in de oproepingsbrief zijn vermeld, tenzij in door de Raad van Bestuur erkende noodgevallen, waarbij de algemene vergadering beslist met twee derde van de geldig uitgebrachte stemmen, en voor zover het agendapunt geen verband houdt met een wijziging van de statuten; het punt "allerlei" betreft enkel mededelingen waarvoor geen stemming vereist is. Om op de agenda te verschijnen moet elk punt door ten minste één derde van de bestuurders of door één twintigste van de gewone leden ondertekend zijn; het moet minstens drie weken voor de datum van de vergadering aan de Raad van Bestuur worden overgemaakt, samen met een nota waarin het voorwerp van het punt precies en volledig wordt

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

omschreven.

Artikel 21. De beslissingen van de algemene vergadering worden mede door de voorzitter en de secretaris ondertekend, alsook door de gewone leden die hierom verzoeken. Ze worden in een register samengebracht en de gewone leden kunnen er zonder verplaatsing van het register op de zetel van de vereniging kennis van nemen, alsook derden die een rechtmatig belang kunnen aantonen, via uittreksels.

Titel 6. Raad van Bestuur:

Artikel 22. De vereniging wordt bestuurd door een Raad samengesteld uit minstens drie leden. Ze worden door de algemene vergadering benoemd voor een termijn van twee jaar.

Artikel 23. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. Indien een mandaat voortijdig vacant wordt, kan door de algemene vergadering een voorlopige bestuurder worden aangesteld. In dit geval voltooit hij het mandaat van de bestuurder die hij vervangt.

Artikel 24. De rad kan in haar midden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris, of slechts een van hen, aanwijzen; een enkele bestuurder kan tot verschillende functies worden aangewezen. Het mandaat van voorzitter maakt het voorwerp uit van een afzonderlijke stemming van de algemene vergadering onder de leden van de Raad van Bestuur. In geval van verhindering van de voorzitter worden zijn functies waargenomen door de aanwezige bestuurder die hiervoor door de Raad van Bestuur is aangesteld. Artikel 25. De Raad komt bijeen telkens als dat voor de vereniging noodzakelijk is en telkens als een van zijn leden erom verzoekt. De Raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter / de secretaris of, indien zij afwezig zijn, door een bestuurder, per gewone brief, fax, e-mail of zelfs mondeling.

Artikel 26. De raad beslist geldig zodra de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Alle beslissingen van de Raad worden genomen met een meerderheid van de stemmen, waarbij de stem van de voorzitter doorslaggevend is. Enkel voor de opneming van een nieuw gewoon lid is een meerderheid van twee derde van de stemmen vereist. Een bestuurder kan zich op de Raad van Bestuur laten vertegenwoordigen door een ander bestuurder, die hiervoor een schriftelijke volmacht heeft.

Artikel 27. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor het beleid van de vereniging. Buiten zijn bevoegdheid vallen enkel de verrichtingen die door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 28. De Raad kan het dagelijks bestuur van de vereniging, met gebruikmaking van de betreffende handelsnaam, afvaardigen aan één of meerdere gedelegeerde bestuurders die hij onder zijn leden kiest en wiens bevoegdheden hij bepaalt. Bovendien kan hij bepaalde van zijn bijzondere bevoegdheden toekennen aan één van zijn leden of aan een derde persoon. De gedelegeerd-bestuurder of elke bestuurder is bevoegd om alle colli of al dan niet aangetekende brieven bij de post af te halen, alle kwijtingsdocumenten te ondertekenen, en alle bewarende verrichtingen te voltrekken.

Artikel 29. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden bijgehouden in een register voor de verslagen die door de voorzitter / de secretaris worden ondertekend. Dit register wordt in de maatschappelijke zetel bewaard. Alle leden die een rechtmatig belang kunnen aantonen, kunnen er in uittreksels kennis van nemen, zonder echter het register te verplaatsen.

Artikel 30. De raad van beheer treedt in rechte op in naam van de vereniging als eiser en als verweerder, op vervolging en benaarstiging van een hiertoe aangestelde bestuurder.

Artikel 31. Bij gebrek aan bijzondere bepaling ondertekent elke bestuurder geldig de handelingen die op wettige wijze door de Raad werden beslist. Hij moet zijn bevoegdheden niet tegenover derden te rechtvaardigen. Artikel 32. Door de beheerders worden geen persoonlijke verplichtingen aangegaan omwille van hun functie : hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht. Hun ambt wordt onbezoldigd uitgeoefend.

Titel 7. Boekjaar, budget en rekeningen:

Artikel 33. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december van elk jaar.

Artikel 34. De rekeningen van het verlopen jaar en de begroting van het volgend jaar zullen jaarlijks door de Raad van Bestuur onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering; de vergadering zal een of meer commissarissen aanwijzen om de rekeningen van de vereniging te controleren en een jaarverslag voor te leggen.

Titel 8. Ontbinding, vereffening:

Artikel 35. In geval van ontbinding van de vereniging zal de algemene vergadering de vereffenaar(s) aanstellen, hun bevoegdheden bepalen en de bestemming van het nettoactief van het maatschappelijk vermogen bepalen, voor een belangeloos doel, soeverein.

Titel 9. Reglement van inwendige orde:

Artikel 36. De Raad van Bestuur kan aan de algemene vergadering een reglement van inwendige orde voorleggen. Er zullen wijzigingen aan dat reglement kunnen worden aangebracht door de algemene vergadering, die met eenvoudige meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen beslist.

Titel 10. Arbitrage

Artikel 37. Bij geschillen tussen de leden onderling, tussen een lid en de vereniging, tussen groepen van leden of tussen leden en de Raad van bestuur, wordt de oplossing van het geschil toevertrouwd aan een college van drie scheidslieden die zijn aangesteld en beslissingen nemen conform de Artikels 1676 en volgende van het Gerechtelijk Wetboek.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Titel 11. Overgangsbepalingen:

Artikel 38. De algemene vergadering van heden benoemt als bestuurders:

1. MBOMA  TOKO César, Leuvensesteenweg, 345 - 2800 Mechelen, geboren op 12/12/1975 in Kinshasa

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

(Democratische Republiek Congo)

2. ZINDA Odette, Leuvensesteenweg, 345 - 2800 Mechelen, geboren op 02/03/1966 in Kinshasa (Democratische Republiek Congo)

3. MAKENGELE MAYEMBA, Gaston, Dalhiastraat, 29 - 2800 Mechelen, geboren op 09/09/1962 in Matadi (Democratische Republiek Congo)

4. MIZELE Daniel, Emiel Engelsstraat, 14 - 2800 Mechelen, geboren op 18/06/1961 in Fota (Congo-Brazzaville)

Van hen hebben de functie van:

- voorzitter: MIZELE Daniel

- secretaris: MAKENGELE MAYEMBA Gaston

- penningmeester: ZINDA Odette

Tijdens zijn eerste vergadering heeft de Raad van Bestuur als gedelegeerd-bestuurder aangesteld: MIZELE Daniel

Opgesteld te Mechelen in elf oorspronkelijke exemplaren waarvan elke ondertekende het zijne heeft gekregen,op 1/1/2015.

Coordonnées
CHRISTELIJK CENTRUM KLEINE KUDDE, AFGEKORT :…

Adresse
LEUVENSESTEENWEG 456 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande