COHOUSING RANTWERPEN

Divers


Dénomination : COHOUSING RANTWERPEN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 534.769.413

Publication

10/07/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr 0534.769.413

Benaming

(voluit) : vzw Cohousing rAntwerpen

(verkort)

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Molenstraat 103, 2547 Lint

Onderwerp akte Wijziging van raad van bestuur en wijziging van statuten

Op de Algemene Vergadering van 13/01/2014 werd het ontslag aanvaard van volgende leden van de raad van bestuur van de vzw Cohousing rAntwerpen:

De heer Vanhoutte Kurt, wonende te 2018 Antwerpen, De Vrièrestraat 33, geboren op 11/06/1971 De heer Kooijman Ben, wonende te 2547 Lint, Molenstraat 103, geboren op 05103/1977

Op deze Algemene Vergadering werd een nieuwe Raad van Bestuur verkozen. Deze bestaat vanaf heden uit:

De heer Van de Velde Jo, herbenoeming, wonende te 2100 Deume, Van Duyststraat 182, geboren op

28/03/1980 te Antwerpen

De heer Van Daele Vincent Jan, wonende te 2610 Wilrijk, Oosterveldiaan 93, geboren op 12/0511979 te

Mortsel

De Heer Daniëls Johan, wonende te 2570 Duffel, Beuntstraat 6 , geboren op 17/02/1985 te Mortsel

STATUTEN COHOUS1NG rAntwerpen

TITEL I: NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1 - Naam

De naam van de vereniging Is V.Z.W. Cohousing rAntwerpen. De naam van het woonproject zelf wordt door de algemene vergadering gekozen en kan hiervan afwijken

Artikel 2 - Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Molenstraat 103, 2547 Lint gelegen in het, gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3 - Doel

De vereniging heeft tot doel een woongemeenschap in de zuidelijke rand van Antwerpen te realiseren volgens de principes bepaald in de laatste verste van het charter van de vereniging en daartoe de' voorbereidende stappen te zetten, de voorwaarden en de taken te vervullen die de realisatie en het functioneren van de woongemeenschap bevorderen. De vereniging kan hiertoe alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks en onrechtstreeks bijdragen. De hiemavolgende opsomming is in die zin exemplarisch en niet limitatief.

De vereniging kan onder meer de zakelijke rechten verwerven (oan. aankoop, erfpacht, recht van opstal) op gebouwen en/of terreinen of deze eigendommen in optie nemen, huren en verhuren; ze kan deze eigendommen renoveren, verbouwen en of nieuwbouw realiseren; ze kan personeel aanwerven, overeenkomsten afsluiten, steun of fondsen werven of leningen aangaan, kortom alle activiteiten uitoefenen of' laten uitoefenen die haar doel ondersteunen. In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging daden van koophandel stellen, doch slechts op een ondergeschikte wijze en voor zover de opbrengst hiervan wordt besteed aan het doel waarvoor de vereniging werd opgericht.

Daarnaast stelt de vereniging zich tot doel de samenhorigheid en het samenleven van de bewoners te' bevorderen door een culturele en sociale ontmoetingsplaats voor de bewoners en buurtbewoners van de' collectieve aankoop te creëren. De vereniging kan ook de nodige infrastructuur uitbouwen voor het bereiken van , dit doel en hiertoe beroep doen op bijdragen van de leden en op tussenkomsten van de overheid en/of sympathisanten..

TITEL a: LEDEN

Artikel 4  leden en aspirant leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.



lI 11 1.0311J11 il





Reclitbaok van hoophondoi

Antwerpen

1 JULI 2011i

afdeling Antwerpen

Griffie

-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

w.r

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging teltlecien en aspirant leden. Het minimum aantal leden is vier. De ledenlijst wordt bijgehouden op de hoofdzetel van de vereniging.

leden zijn fysieke personen of rechtspersonen die (a) oprichter zijn of aanvaard zijn door de algemene vergadering en (b) een verbintenis hebben aangegaan waarbij zij het charter, de statuten en het huishoudelijk reglement van de vzw onderschrijven en (o) het jaarlijks lidgeld hebben betaald van maximum 100 E per volwassen lid (maximum 200 ¬ per wooneenheid) en (d) een instapsom betaald hebben van minimum 350 ¬ en maximum 10 000 E per wooneenheid. Het exacte bedrag van de instapsom wordt bepaald door de AV en kan in de loop van het project toenemen (aandeel in de werkingsmiddelen, zie TITEL III),

Aspirant leden hebben minstens één infomoment van de

vzw bijgewoond.

Een aspirant lid kan maximaal drie Algemene Vergaderingen en andere activiteiten bijwonen binnen de zes maanden na het infomoment

Na drie maanden en onder voorbehoud van goedkeuring door de Algemene Vergadering, kiest het aspirant lid om de instapsom te betalen en lid te worden, of uit te stappen.

Alle leden zullen moeten aantonen dat hij/zij hun wooneenheid kan/kunnen betalen. De AV zal hiervoor een procedure op punt stellen. Dit is een onafhankelijke en deskundige verificatie waarbij wordt nagegaan of het kandidaat-lid over de financiële draagkracht beschikt die het beoogde project vereist. Indien het exacte bedrag nog niet gekend is, wordt er met gelijkaardige projecten vergeleken.

Bepalingen i.v.m. de rechten en plichten van de leden die niet vermeld staan in deze statuten, staan beschreven in de laatste versie van het huishoudelijk reglement van de vereniging. Enkel de algemene vergadering kan het huishoudelijk reglement wijzigen.

Artikel 5- Rechten

Alle leden hebben het recht om deel te nemen aan al de activiteiten van de vereniging en bij te dragen aan de verwezenlijking van het doel. Ze hebben het recht om deel te nemen aan de Algemene Vergadering, het woord te nemen tijdens de besprekingen en deel te nemen aan de werkgroepen. De leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering en kunnen verkozen worden als lid van de Raad van Bestuur.. In geval van stemming, heeft elke wooneenheid twee stemmen, onafhankelijk van het aantal leden dat tot een wooneenheid behoort. In geval van stemming, is de deler van de fractie die in acht genomen wordt, het aantal aanwezige of vertegenwoordigde wooneenheden maal twee.

Op de Algemene Vergadering kan een afwezig lid zich door een ander lid laten vertegenwoordigen indien hijizij daartoe volmacht heeft gegeven die aan de voorzitter bij de opening van de vergadering wordt voorgelegd. Elk aanwezig lid mag maximum één andere wooneenheid vertegenwoordigen. In een wooneenheid heeft een lid automatisch volmacht van zijn/haar afwezige medebewoner, De Raad van Bestuur kan de vorm van de volmachten vaststellen.

Artikel 6- Lidgeld

Het jaarlijkse lidgeld bedraagt maximum 100 E per volwassen lid (maximum 200¬ per wooneenheid). Dit lidgeld wordt betaald bij toetreding voor nieuwe leden en vóór het einde van januari van elk jaar voor de andere leden en kan niet gerecupereerd worden.

Artikel 7- Einde en gevolgen lidmaatschap

Men houdt op lid te zijn of (a) door ontslag, dat schriftelijk aangeboden werd aan de Raad van Bestuur of (b) door uitsluiting door de Algemene Vergadering.

Een lid wordt geacht ontslag te hebben genomen als hij/zij het lidgeld, werkingsmiddelen en/of leningen van zijn wooneenheid niet betaalt binnen de twee weken nadat hij/zij daartoe schriftelijk per aangetekende brief in gebreke werd gesteld. Ontslag belet niet dat het lid gehouden blijft tot betaling van de lidgelden die werden opgeëist v66r de datum waarop het ontslag ingaat. Ontslagnemende of uitgesloten [eden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging.

Artikel 8 - Leden en wooneenheden

Onder wooneenheid wordt verstaan een huis of een appartement, een lokaal of een geheel van lokalen dat als woning dient voor een of meerdere personen die in familieverband of ais gemeenschap leven. De verdeling van de wooneenheden gebeurt in principe in overeenstemming met het ontwerp dat samen met de architect is opgemaakt op basis van de benodigde ruimte van elk lid. in tweede instantie bepaalt de anciënniteit van het lidmaatschap de volgorde waarin de wooneenheden kunnen worden gekozen.

Meerdere rechten en plichten bepaald in deze statuten en door andere rechtsgeldige beslissingen van de vereniging zijn geijkt per wooneenheid en niet per lid. In deze gevallen wordt dit expliciet vermeld. Elk lid is aansprakelijk voor de plichten van de wooneenheid waartoe hij/zij behoort

leden behoren tot eenzelfde wooneenheid indien zij de intentie hebben als medebewoners in de woongemeenschap te wonen. Toegetreden leden behoren niet tot een wooneenheid.

TITEL WERKINGSMIDDELEN EN LENINGEN

Artikel 9  Aandeel in de werkingsmiddelen

Om de kosten te dekken in de aanloop tot het vinden en verwerven van een site (zoals (lm. studies, honorarium van architect, begeleiding, technisch en juridisch advies) betalen de leden eik hun aandeel in de werkingsmiddelen (minimum instapsom). Dit aandeel is een renteloze lening aan de VZW en wordt verrekend op het moment van de definitieve verwerving van de site bij notariële akte door dit bedrag in mindering te brengen van de totale som. De AV zal de modaliteiten bepalen om het engagement en de anciënniteit van het lidmaatschap mee in rekening te brengen van deze mindering.

Als een lid uit de vereniging stapt en zo een wooneenheid vrijkomt, wordt diens aandeel in de werkingsmiddelen slechts terugbetaald als er een vervang(st)er wordt gevonden die zijn/haar aandeel betaalt, of ten laatste twee maanden na de ondertekening van de basisakte tot verwerving van een site.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

De algemene vergadering bepaalt deze voorwaarden en modaliteiten in een "overeenkomst tussen de leden en de vzw betreffende de werkingsmiddelen.

De betaalde bedragen worden verrekend bij het ondertekenen van de verkoopovereenkomst bij de notaris. Artikel 10- Leningen.

Beslist de algemene vergadering om het zakelijk recht te verwerven van een site, dan moeten de leden binnen 14 dagen na deze beslissing een renteloze lening toekennen aan de vereniging door storting op de rekening van de vereniging om het voorschot op de verwerving te kunnen betalen. Deze lening is verschuldigd per wooneenheid en wordt terugbetaald op het moment van de definitieve verwerving van de site bij notariële akte, door dit bedrag in mindering te brengen van de totale som.

Ten laatste voor het ondertekenen van het reserveringsdocument (dit is het document waarin de modaliteiten van de verwerving, de door de algemene vergadering goedgekeurde plannen en de vermoedelijke prijs van de door het lid gekozen wooneenheid vermeld zijn) mogen de leden uittreden met volledige terugbetaling van het geleende kapitaal indien ze een door de algemene vergadering aanvaardbaar vervanger(ster) voorstellen of ten laatste twee maanden na het ondertekenen van de basisakte. Eenmaal dit document ondertekend is, wordt aan het uittredend !id minimum twee derde en maximum 90% van zijn/haar lening of geinvesteerd bedrag terugbetaald en dit ten laatste twee maanden na ondertekening van de basisakte.

Ook toegetreden leden kunnen op vrijwillige basis leningen verschaffen aan de vzw.

De algemene vergadering bepaalt de voorwaarden en modaliteiten in de "overeenkomst betreffende leningen tussen de leden en de vzw"..

Titel IV Algemene Vergadering

Artikel 11- Samenstelling Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging en is geldig wanneer de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Ze wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Is de voorzitter afwezig, dan zit een ander bestuurder of plaatsvervangend bestuurder aangeduid door de AV de vergadering voor.

Een afwezig lid kan zich door één van de aanwezige leden laten vertegenwoordigen indien hij/zij daartoe een schriftelijke volmacht heeft gegeven en de voorzitter hiervan ten laatste bij de opening van de vergadering heeft geïnformeerd.. Een aanwezig lid kan maximaal één andere afwezige wooneenheid vertegenwoordigen. De bewoners van eenzelfde wooneenheid hebben automatisch volmacht voor mekaar.

Artikel 12 Bevoegdheid Algemene Vergadering

Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd voor:

-het wijzigen en het goedkeuren van de statuten, het charter en het huishoudelijk reglement,

-het aanvaarden en uitsluiten van een lid,

-het benoemen en ontstaan van de bestuurders,

-de kwijting aan de bestuurder(s) en de commissaris(sen)

-het goedkeuren van de begroting, de rekeningen en het jaarlijks beleidsplan,

-het definitief kiezen van de site (gebouwen en/of terrein),

-het definitief kiezen van de architect en het bouwteam,

-het goedkeuren van het definitief ontwerp van het woonproject,

-het goedkeuren van aile modaliteiten, formele documenten tot engagement van haar leden,

-het ontbinden van de vereniging,

-de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage,

-de vaststelling van de instapsom,

-de vaststelling van de renteloze leningen,

-de oprichting van werkgroepen,

-de aanvaarding van een contract met derden en opdracht geven aan de bestuurders om de contracten te

honoreren,

-de goedkeuring van elk contract of elke verbintenis die veroorzaakt dat een bedrag zal worden uitgegeven

dat hoger ligt dan het gebudgetteerde bedrag,

-de goedkeuring van elke uitgave of besteding van gelden die niet werd gebudgetteerd,

-het nemen van beslissingen waarover de Raad van Bestuur geen consensus bereikt.

Artikel 13 - Organisatie

De VZW cohousing rAntwerpen onderscheidt 2 soorten Algemene Vergaderingen. De gewone Algemene

Vergadering waar besloten wordt in consensus. De buitengewone Algemene Vergadering waar wordt besloten

bij stemming.

De Raad van Bestuur bepaalt de plaats, datum en uur van de Algemene Vergaderingen, en een ontwerp

van agenda.. Ze stelt een uitnodiging op die deze gegevens bevat en een duidelijke vermelding indien het een

buitengewone Algemene Vergadering betreft.

De Algemene Vergadering kan de werking nader regelen in een huishoudelijk reglement.

Artikel 14 - Gewone Algemene Vergadering

Elke Algemene Vergadering is een gewone Algemene Vergadering tenzij de uitnodiging expliciet vermeldt

dat er een buitengewone Algemene Vergadering samengeroepen wordt.

De gewone Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen in volgende gevallen:

.door de Raad van Bestuur of diens voorzitter of

" wanneer een vijfde van de leden dit vraagt en agendapunten aanbrengt,

f MOD 2.2

.. Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge In het tweede geval is de Raad van Bestuur verplicht de Algemene Vergadering binnen de dertig dagen bijeen te roepen met op de agenda de door de leden aangebrachte voorstellen.

De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering vermeld op een website en per email verzonden aan alle leden. De leden wordt gevraagd hun geplande aan/afwezigheid op de Algemene Vergadering vooraf te melden op de website of per mail aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Elk lid mag punten toevoegen aan de agenda van een gewone Algemene Vergadering indien deze minstens 9 dagen voor de vergadering worden doorgegeven aan de Raad van Bestuur. Op de gewone Algemene Vergadering zelf kan een lid nog een voorstel toevoegen aan de agenda indien alle aanwezige of vertegenwoordigde leden daarmee instemmen. Om geldig te kunnen besluiten op de gewone Algemene Vergadering moet ten minste de helft van de wooneenheden vertegenwoordigd zijn. Indien dit quorum niet bereikt wordt, wordt een nieuwe Algemene Vergadering bijeengeroepen, waarop geen quorum meer vereist is. Om geldig te kunnen besluiten op de gewone Algemene Vergadering over de wijziging van de statuten dient ten minste twee derde van de wooneenheden vertegenwoordigd te zijn

Op de gewone Algemene Vergadering worden beslissingen genomen bij consensus, wat betekent dat geen enkel aanwezig of vertegenwoordigd lid het voorstel verwerpt. Indien er geen consensus bereikt wordt over een bepaald voorstel dan komt dit op de agenda van een buitengewone Algemene Vergadering indien dit voorstel door minimum één vijfde van de stemmen gesteund wordt.

Artikel 16- Buitengewone Algemene Vergadering

De buitengewone Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of diens voorzitter, binnen dertig dagen na het verzoek om een voorstel door te verwijzen naar een buitengewone Algemene Vergadering.

Een voorstel kan enkel pp de agenda van een buitengewone Algemene Vergadering komen indien op een gewone Algemene Vergadering over het voorstel geen consensus bereikt wordt, en indien dit voorstel door minimum één vijfde van de stemmen gesteund wordt.

De uitnodiging voor de buitengewone Algemene Vergadering wordt minstens 8 dagen voor de buitengewone algemene vergadering plaatsvindt per email verstuurd aan aile leden met de vraag om per kerende te bevestigen. Wanneer binnen de twee dagen geen leesbevestiging wordt gegeven wordt de uitnodiging alsnog per aangetekende zending verstuurd aan die leden die niet hebben bevestigd. De toegetreden leden ontvangen de uitnodiging per mail.

Om geldig te kunnen besluiten op de buitengewone Algemene Vergadering moet minstens twee derde van de wooneenheden vertegenwoordigd zijn, indien dit quorum niet bereikt wordt, wordt een nieuwe buitengewone Algemene Vergadering bijeengeroepen, waarop geen quorum meer is vereist. Op een buitengewone Algemene Vergadering worden beslissingen genomen met twee derde meerderheid van de stemmen.

Over een statutenwijziging kan de buitengewone Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de wooneenheden vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen warden aangenomen met een Meerderheid van twee derde van de stemmen. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen.

Ingevel op de eerste buitengewone Algemene Vergadering minder dan twee derde van de wooneenheden vertegenwoordigd zijn, kan een tweede buitengewone Algemene Vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met een twee derde meerderheid van de stemmen ongeacht het aantal vertegenwoordigde wooneenheden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen. De tweede vergadering mag niet binnen acht dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 16 - Notulen

Van alle vergaderingen worden schriftelijk verslagen opgemaakt. Dit verslag wordt per mail doorgestuurd aan alle leden binnen de 10 dagen na de algemene vergadering. Ze worden (samen met de bijlagen) bewaard op de administratieve zetel en ten behoeve van de leden op het besloten deel van de website van de vzw geplaatst. Alle leden hebben het recht tot inzage en/of afschrift van de notulen. Afschriften of uittreksels van de verslagen worden ondertekend door de voorzitter, de secretaris of twee bestuurders.

Titel V  Raad van Bestuur & Dagelijks Bestuur

Artikel 17 - Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit ten minste drie bestuurders: een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van ten hoogste twee jaar. De Algemene Vergadering verkiest ook drie plaatsvervangende bestuurders De Algemene Vergadering kan de bestuurders ten allen tilde ontslaan. De uittredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen. Hij brengt dan de Raad van Bestuur schriftelijk en gemotiveerd op de hoogte van zijn ontslag. Indien de opdracht van een bestuurder voortijdig eindigt, voorziet de Algemene Vergadering in zijn vervanging voor de rest van de termijn. Zolang deze vervanging niet geregeld is, oefenen de overige bestuurders verder de bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit.

De bestuurders oefenen hun opdracht kosteloos uit tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Artikel 18 - Organisatie

De Raad van Bestuur vergadert na bijeenroeping door de voorzitter, zo vaak als het belang van de vereniging het vereist. De bijeenroeping gebeurt per email en vermeldt plaats, dag, uur en de agenda.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen en besluiten indien de meerderheid van de ! bestuurders aanwezig is, of vertegenwoordigd wordt door een plaatsvervangend bestuurder. De besluiten ; worden genomen in consensus. Voorstellen waarover geen consensus wordt bereikt, worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

' Van alle vergaderingen worden schriftelijk verslagen opgemaakt, Dit verslag wordt per mail doorgestuurd aan alle leden binnen de 10 dagen na de algemene vergadering. Ze worden (samen met de bijlagen) bewaard 1 op de administratieve zetel en ten behoeve van de leden op het besloten deel van de website van de vzw ! geplaatst, Aile leden hebben het recht tot inzage en/of afschrift van de notulen. Afschriften of uittreksels van de verslagen worden ondertekend door de voorzitter, de secretaris of twee bestuurders. In uitzonderlijke gevallen (privacy, financiële informatie of op aanvraag) kan de toegang

: De Raad van Bestuur kan zijn bijeenroeping en werking nader regelen in een reglement.

;

Artikel 19- Belangenvermenging

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat ! strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur behoort, moet ; hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de raad een besluit neemt. De betrokken bestuurder dient ! de vergadering te verlaten en onthoudt zich van beraadslaging en stemming over de betreffende aangelegenhekL

! Artikel 20 - Bevoegdheden

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, behalve die handelingen waarvoor volgens de VZVV-wet of de statuten uitsluitend de Algemene Vergadering bevoegd is.

; De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bevoegdheden delegeren aan één of meer bestuurders of niet- ; ! bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging. Deze overdracht kan geen ! betrekking hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur,

De gemachtigden aan wie de Raad van Bestuur bevoegdheden delegeert zijn aangeduid door de Raad van Bestuur. Zij kunnen ten allen tijde ontslag nemen of afgezet worden door de Raad van Bestuur.

; Artikel 21 - Vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in aile handelingen in en buiten rechte. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur ais college, wordt de !vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk optreden of door een door de Raad van Bestuur benoemde bijzondere gevolmachtigde. In deze gevallen dienen de ; vertegenwoordigers van de vereniging zich tegenover derden te verantwoorden door voorlegging van een ; beslissing van de Raad van Bestuur respectievelijk de volmacht.

Artikel 22 - Aansprakelijkheid

De bestuurders en de personen die met het dagelijks bestuur zijn belast zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Titel VI. Begrotingen  Rekeningen

Artikel 23 - Boekhouding

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. Het eerste boekjaar loopt van ; de dag van de oprichting tot 31 december van het lopende jaar. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en ; begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Titel VII. Ontbinding  Vereffening

Artikel 24- Ontbinding

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de ; ; Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald is in de VZVV-Wet van 27 juni 1921 en ! haar latere aanpassingen. in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke ; daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de voorwaarden tot ; vereffening,

; Artikel 25 - Bestemming activa

! In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, geschonken aan een andere!

; vzw, goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

Artikel 26 Wettelijke bepalingen

; Voor alles wat in de statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de Wet van 27 juni 1921 als gewijzigd door de ; Wet van 2 mei 2002 gelden. Ook de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de ; ! gebruiken ter zake blijven van toepassing.

Artikel 27:

Aldus opgemaakt en aangenomen met een eenparigheid van stemmen in de stichtingsvergadering gehouden te Lint, op datum van 26 mei 2013, in twee originele exemplaren.

Getekend:

Van de Velde Jo, bestuurder

Van Daele Vincent Jan, bestuurder

Daniëls Johan, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

30/05/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

De heer Kooijman Ben, wonende te 2547 Lint, Molenstraat 103, geboren op 05/03/1977 te Antwerpen

Mevrouw Van Nuland Fien, wonende te 2547 Lint, Molenstraat 103, geboren 16/08/1980 te Wilrijk

De heer Vanhoutte Kurt Eric Frans, wonende te 2000 Antwerpen, De Vrièrestraat 33A, geboren op 11/06/1971 te Ukkel

Mevrouw Wynants Nele, wonende te 2000 Antwerpen, De Vrièrestraat 33A, geboren op 02/07/1981 te Deinze De heer Van de Velde Jo, wonende te 2100 Deurne, Van Duyststraat 182, geboren op 28/03/1980 te Antwerpen Mevrouw Van Alsenoy Freya Kathleen, wonende te 2100 Deurne, Van Duyststraat 182, geboren op 16/10/1979 te Wilrijk

De heer Van Daele Vincent Jan, wonende te 2610 Wilrijk, Oosterveldlaan 93, geboren op 12/05/1979 te Mortsel Mevrouw Van Dijck Hannelore, wonende te 2500 Lier, Berlaarsestraat 65, geboren op 29/10/1967 te Heist o/d Berg.

De heer De Neve Stijn Mark Niek, wonende te 2640 Mortsel, Heldenhuldelaan 47, geboren op 10/01/1986 te Mortsel

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, onder de volgende voorwaarde en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

STATUTEN V.Z.W. COHOUSING rAntwerpen

Titel I: naam, zetel, doel, duur

Artikel 1 - Naam

De naam van de vereniging is V.Z.W. Cohousing rAntwerpen. De naam van het woonproject zelf wordt door de algemene vergadering gekozen en kan hiervan afwijken.

Artikel 2 - Zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in de Molenstraat 103, 2547 Lint gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3 - Doel

De vereniging heeft tot doel een woongemeenschap in de zuidelijke rand van Antwerpen te realiseren volgens de principes bepaald in de laatste versie van het charter van de vereniging en daartoe de voorbereidende stappen te zetten, de voorwaarden en de taken te vervullen die de realisatie en het functioneren van de woongemeenschap bevorderen. De vereniging kan hiertoe alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van dit doel rechtstreeks en onrechtstreeks bijdragen. De hiernavolgende opsomming is in die zin exemplarisch en niet limitatief.

De vereniging kan onder meer de zakelijke rechten verwerven (o.m. aankoop, erfpacht, recht van opstal) op gebouwen en/of terreinen of deze eigendommen in optie nemen, huren en verhuren; ze kan deze eigendommen

Tussen de ondergetekende, zijnde natuurlijke personen:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Cohousing rAntwerpen

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13303147*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Molenstraat 103

0534769413

2547

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Lint

Griffie

Neergelegd

28-05-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

renoveren, verbouwen en of nieuwbouw realiseren; ze kan personeel aanwerven, overeenkomsten afsluiten, steun of fondsen werven of leningen aangaan, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel ondersteunen. In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging daden van koophandel stellen, doch slechts op een ondergeschikte wijze en voor zover de opbrengst hiervan wordt besteed aan het doel waarvoor de vereniging werd opgericht.

Daarnaast stelt de vereniging zich tot doel de samenhorigheid en het samenleven van de bewoners te bevorderen door een culturele en sociale ontmoetingsplaats voor de bewoners en buurtbewoners van de collectieve aankoop te creëren. De vereniging kan ook de nodige infrastructuur uitbouwen voor het bereiken van dit doel en hiertoe beroep doen op bijdragen van de leden en op tussenkomsten van de overheid en/of sympathisanten.

Titel II: Leden

Artikel 4  Effectieve leden en toegetreden leden

De vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden. Het minimum aantal effectieve leden is vier. De ledenlijst wordt bijgehouden op de hoofdzetel van de vereniging.

Effectieve leden zijn fysieke personen of rechtspersonen die (a) oprichter zijn of aanvaard zijn door de algemene vergadering en (b) een verbintenis hebben aangegaan waarbij zij het charter, de statuten en het huishoudelijk reglement van de vzw onderschrijven en (c) het jaarlijks lidgeld hebben betaald van maximum 100 ¬ per volwassen lid (maximum 200 ¬ per wooneenheid) en (d) een instapsom betaald hebben van minimum 1000 ¬ en maximum 10 000 ¬ per wooneenheid. Het exacte bedrag van de instapsom wordt bepaald door de AV en kan in de loop van het project toenemen (aandeel in de werkingsmiddelen, zie TITEL III).

Toegetreden leden zijn fysieke personen of rechtspersonen die (a) kandidaat-bewoners of sympathisant zijn en die aanvaard zijn door de algemene vergadering nadat ze hiertoe een aanvraag hebben ingediend (per post of email) en (b) een verbintenis hebben aangegaan waarbij zij het charter, de statuten en het huishoudelijk reglement van de vzw onderschrijven en (c) het jaarlijks lidgeld hebben betaald van maximum 150 ¬ per volwassen lid (maximum 300 ¬ per gezin).

Alle effectieve leden zullen moeten aantonen dat hij/zij hun wooneenheid kan betalen. De AV zal hiervoor een procedure op punt stellen. Dit is een onafhankelijke en deskundige verificatie waarbij wordt nagegaan of het kandidaat-lid over de financiële draagkracht beschikt die het beoogde project vereist. Indien het exacte bedrag nog niet gekend is, wordt er met gelijkaardige projecten vergeleken.

Bepalingen i.v.m. de rechten en plichten van de leden die niet vermeld staan in deze statuten, staan beschreven in de laatste versie van het huishoudelijk reglement van de vereniging. Enkel de algemene vergadering kan het huishoudelijk reglement wijzigen.

Artikel 5- Rechten

Alle leden hebben het recht om deel te nemen aan al de activiteiten van de vereniging en bij te dragen aan de verwezenlijking van het doel. Ze hebben het recht om deel te nemen aan de Algemene Vergadering, het woord te nemen tijdens de besprekingen en deel te nemen aan de werkgroepen. Alleen effectieve leden hebben stemrecht op de Algemene Vergadering en kunnen verkozen worden als lid van de Raad van Bestuur. Toegetreden leden kunnen gehoord worden en hun advies kan beslissingen ondersteunen. In geval van stemming, heeft elke wooneenheid twee stemmen, onafhankelijk van het aantal effectieve leden dat tot een wooneenheid behoort. In geval van stemming, is de deler van de fractie die in acht genomen wordt, het aantal aanwezige of vertegenwoordigde wooneenheden maal twee.

Op de Algemene Vergadering kan een afwezig lid zich door een ander effectief lid laten vertegenwoordigen indien hij/zij daartoe volmacht heeft gegeven die aan de voorzitter bij de opening van de vergadering wordt voorgelegd. Elk aanwezig lid mag maximum één andere wooneenheid vertegenwoordigen. In een wooneenheid heeft een lid automatisch volmacht van zijn/haar afwezige medebewoner. De Raad van Bestuur kan de vorm van de volmachten vaststellen.

Artikel 6- Lidgeld

Het jaarlijkse lidgeld kan verschillen voor effectieve en toegetreden leden en bedraagt maximum 150 ¬ per volwassen lid (maximum 300¬ per wooneenheid). Dit lidgeld wordt betaald bij toetreding voor nieuwe leden en vóór het einde van januari van elk jaar voor de andere leden en kan niet gerecupereerd worden.

Artikel 7- Einde en gevolgen lidmaatschap

Men houdt op lid te zijn of (a) door ontslag, dat schriftelijk aangeboden werd aan de Raad van Bestuur of (b) door uitsluiting door de Algemene Vergadering.

Een lid wordt geacht ontslag te hebben genomen als hij/zij het lidgeld, werkingsmiddelen en/of leningen van zijn wooneenheid niet betaalt binnen de twee weken nadat hij/zij daartoe schriftelijk per aangetekende brief in gebreke werd gesteld. Ontslag belet niet dat het lid gehouden blijft tot betaling van de lidgelden die werden opgeëist vóór de datum waarop het ontslag ingaat. Ontslagnemende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging.

Artikel 8 - Leden en wooneenheden

Onder wooneenheid wordt verstaan een huis of een appartement, een lokaal of een geheel van lokalen dat als woning dient voor een of meerdere personen die in familieverband of als gemeenschap leven. De verdeling van de wooneenheden gebeurt in principe in overeenstemming met het ontwerp dat samen met de architect is opgemaakt op basis van de benodigde ruimte van elk lid. In tweede instantie bepaalt de anciënniteit van het lidmaatschap de volgorde waarin de wooneenheden kunnen worden gekozen.

Meerdere rechten en plichten bepaald in deze statuten en door andere rechtsgeldige beslissingen van de vereniging zijn geijkt per wooneenheid en niet per lid. In deze gevallen wordt dit expliciet vermeld. Elk effectief lid is aansprakelijk voor de plichten van de wooneenheid waartoe hij/zij behoort.

Effectieve leden behoren tot eenzelfde wooneenheid indien zij de intentie hebben als medebewoners in de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

woongemeenschap te wonen. Toegetreden leden behoren niet tot een wooneenheid.

Titel III: Werkingsmiddelen en leningen

Artikel 9  Aandeel in de werkingsmiddelen

Om de kosten te dekken in de aanloop tot het vinden en verwerven van een site (zoals o.m. studies, honorarium van architect, begeleiding, technisch en juridisch advies) betalen de effectieve leden elk hun aandeel in de werkingsmiddelen (minimum instapsom). Dit aandeel is een renteloze lening aan de VZW en wordt verrekend op het moment van de definitieve verwerving van de site bij notariële akte door dit bedrag in mindering te brengen van de totale som. De AV zal de modaliteiten bepalen om het engagement en de anciënniteit van het lidmaatschap mee in rekening te brengen van deze mindering.

Als een effectief lid uit de vereniging stapt en zo een wooneenheid vrijkomt, wordt diens aandeel in de werkingsmiddelen slechts terugbetaald als er een vervang(st)er wordt gevonden die zijn/haar aandeel betaalt, of ten laatste twee maanden na de ondertekening van de basisakte tot verwerving van een site.

De algemene vergadering bepaalt deze voorwaarden en modaliteiten in een  overeenkomst tussen de leden en de vzw betreffende de werkingsmiddelen .

De betaalde bedragen worden verrekend bij het ondertekenen van de verkoopovereenkomst bij de notaris. Artikel 10 - Leningen.

Beslist de algemene vergadering om het zakelijk recht te verwerven van een site, dan moeten de effectieve leden binnen 14 dagen na deze beslissing een renteloze lening toekennen aan de vereniging door storting op de rekening van de vereniging om het voorschot op de verwerving te kunnen betalen. Deze lening is verschuldigd per wooneenheid en wordt terugbetaald op het moment van de definitieve verwerving van de site bij notariële akte, door dit bedrag in mindering te brengen van de totale som.

Ten laatste voor het ondertekenen van het reserveringsdocument (dit is het document waarin de modaliteiten van de verwerving, de door de algemene vergadering goedgekeurde plannen en de vermoedelijke prijs van de door het lid gekozen wooneenheid vermeld zijn) mogen de leden uittreden met volledige terugbetaling van het geleende kapitaal indien ze een door de algemene vergadering aanvaardbaar vervanger(ster) voorstellen of ten laatste twee maanden na het ondertekenen van de basisakte. Eenmaal dit document ondertekend is, wordt aan het uittredend lid minimum twee derde en maximum 90% van zijn/haar lening of geïnvesteerd bedrag terugbetaald en dit ten laatste twee maanden na ondertekening van de basisakte.

Ook toegetreden leden kunnen op vrijwillige basis leningen verschaffen aan de vzw.

De algemene vergadering bepaalt de voorwaarden en modaliteiten in de  overeenkomst betreffende leningen tussen de leden en de vzw .

Titel IV Algemene Vergadering

Artikel 11- Samenstelling Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging en is geldig wanneer de helft van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Ze wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Is de voorzitter afwezig, dan zit een ander bestuurder of plaatsvervangend bestuurder aangeduid door de AV de vergadering voor.

Een afwezig lid kan zich door één van de aanwezige leden laten vertegenwoordigen indien hij/zij daartoe een schriftelijke volmacht heeft gegeven en de voorzitter hiervan ten laatste bij de opening van de vergadering heeft geïnformeerd. Een aanwezig lid kan maximaal één andere afwezige wooneenheid vertegenwoordigen. De bewoners van eenzelfde wooneenheid hebben automatisch volmacht voor mekaar.

Artikel 12  Bevoegdheid Algemene Vergadering

Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd voor :

- het wijzigen en het goedkeuren van de statuten, het charter en het huishoudelijk reglement,

- het aanvaarden en uitsluiten van een lid,

- het benoemen en ontslaan van de bestuurders,

- de kwijting aan de bestuurder(s) en de commissaris(sen)

- het goedkeuren van de begroting, de rekeningen en het jaarlijks beleidsplan,

- het definitief kiezen van de site (gebouwen en/of terrein),

- het definitief kiezen van de architect en het bouwteam,

- het goedkeuren van het definitief ontwerp van het woonproject,

- het goedkeuren van alle modaliteiten, formele documenten tot engagement van haar leden,

- het ontbinden van de vereniging,

- de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage,

- de vaststelling van de instapsom,

- de vaststelling van de renteloze leningen,

- de oprichting van werkgroepen,

- de aanvaarding van een contract met derden en opdracht geven aan de bestuurders om de contracten te honoreren,

- de goedkeuring van elk contract of elke verbintenis die veroorzaakt dat een bedrag zal worden uitgegeven dat hoger ligt dan het gebudgetteerde bedrag,

- de goedkeuring van elke uitgave of besteding van gelden die niet werd gebudgetteerd,

- het nemen van beslissingen waarover de Raad van Bestuur geen consensus bereikt.

Artikel 13 - Organisatie

De VZW cohousing rAntwerpen onderscheidt 2 soorten Algemene Vergaderingen. De gewone Algemene

Vergadering waar besloten wordt in consensus. De buitengewone Algemene Vergadering waar wordt besloten bij

stemming.

De Raad van Bestuur bepaalt de plaats, datum en uur van de Algemene Vergaderingen, en een ontwerp van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

agenda. Ze stelt een uitnodiging op die deze gegevens bevat en een duidelijke vermelding indien het een

buitengewone Algemene Vergadering betreft.

De Algemene Vergadering kan de werking nader regelen in een huishoudelijk reglement.

Artikel 14 - Gewone Algemene Vergadering

Elke Algemene Vergadering is een gewone Algemene Vergadering tenzij de uitnodiging expliciet vermeldt dat er

een buitengewone Algemene Vergadering samengeroepen wordt.

De gewone Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen in volgende gevallen:

· door de Raad van Bestuur of diens voorzitter of

· wanneer een vijfde van de effectieve leden dit vraagt en agendapunten aanbrengt.

In het tweede geval is de Raad van Bestuur verplicht de Algemene Vergadering binnen de dertig dagen bijeen te roepen met op de agenda de door de leden aangebrachte voorstellen.

De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering vermeld op een website en per email verzonden aan alle leden. De leden wordt gevraagd hun geplande aan/afwezigheid op de Algemene Vergadering vooraf te melden op de website of per mail aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Elk lid mag punten toevoegen aan de agenda van een gewone Algemene Vergadering indien deze minstens 9 dagen voor de vergadering worden doorgegeven aan de Raad van Bestuur. Op de gewone Algemene Vergadering zelf kan een lid nog een voorstel toevoegen aan de agenda indien alle aanwezige of vertegenwoordigde leden daarmee instemmen. Om geldig te kunnen besluiten op de gewone Algemene Vergadering moet ten minste de helft van de wooneenheden vertegenwoordigd zijn. Indien dit quorum niet bereikt wordt, wordt een nieuwe Algemene Vergadering bijeengeroepen, waarop geen quorum meer vereist is. Om geldig te kunnen besluiten op de gewone Algemene Vergadering over de wijziging van de statuten dient ten minste twee derde van de wooneenheden vertegenwoordigd te zijn

Op de gewone Algemene Vergadering worden beslissingen genomen bij consensus, wat betekent dat geen enkel aanwezig of vertegenwoordigd effectief lid het voorstel verwerpt. Indien er geen consensus bereikt wordt over een bepaald voorstel dan komt dit op de agenda van een buitengewone Algemene Vergadering indien dit voorstel door minimum één vijfde van de stemmen gesteund wordt.

Artikel 15- Buitengewone Algemene Vergadering

De buitengewone Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of diens voorzitter, binnen dertig dagen na het verzoek om een voorstel door te verwijzen naar een buitengewone Algemene Vergadering.

Een voorstel kan enkel op de agenda van een buitengewone Algemene Vergadering komen indien op een gewone Algemene Vergadering over het voorstel geen consensus bereikt wordt, en indien dit voorstel door minimum één vijfde van de stemmen gesteund wordt.

De uitnodiging voor de buitengewone Algemene Vergadering wordt minstens 8 dagen voor de buitengewone algemene vergadering plaatsvindt per email verstuurd aan alle effectieve leden met de vraag om per kerende te bevestigen. Wanneer binnen de twee dagen geen leesbevestiging wordt gegeven wordt de uitnodiging alsnog per aangetekende zending verstuurd aan die effectieve leden die niet hebben bevestigd. De toegetreden leden ontvangen de uitnodiging per mail.

Om geldig te kunnen besluiten op de buitengewone Algemene Vergadering moet minstens twee derde van de wooneenheden vertegenwoordigd zijn. Indien dit quorum niet bereikt wordt, wordt een nieuwe buitengewone Algemene Vergadering bijeengeroepen, waarop geen quorum meer is vereist. Op een buitengewone Algemene Vergadering worden beslissingen genomen met twee derde meerderheid van de stemmen.

Over een statutenwijziging kan de buitengewone Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de wooneenheden vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen.

Ingeval op de eerste buitengewone Algemene Vergadering minder dan twee derde van de wooneenheden vertegenwoordigd zijn, kan een tweede buitengewone Algemene Vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met een twee derde meerderheid van de stemmen ongeacht het aantal vertegenwoordigde wooneenheden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen. De tweede vergadering mag niet binnen acht dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 16 - Notulen

Van alle vergaderingen worden schriftelijk verslagen opgemaakt. Dit verslag wordt per mail doorgestuurd aan alle leden binnen de 10 dagen na de algemene vergadering. Ze worden (samen met de bijlagen) bewaard op de administratieve zetel en ten behoeve van de leden op het besloten deel van de website van de vzw geplaatst. Alle leden hebben het recht tot inzage en/of afschrift van de notulen. Afschriften of uittreksels van de verslagen worden ondertekend door de voorzitter, de secretaris of twee bestuurders. In uitzonderlijke gevallen (privacy, financiële informatie of op aanvraag) kan de toegang tot de bewuste informatie beperkt worden (bv. uitsluitend voor effectieve leden).

Titel V  Raad van Bestuur & Dagelijks Bestuur

Artikel 17 - Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit ten minste drie bestuurders: een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een termijn van ten hoogste twee jaar. De Algemene Vergadering verkiest ook drie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

plaatsvervangende bestuurders. De Algemene Vergadering kan de bestuurders ten allen tijde ontslaan. De uittredende bestuurders zijn herbenoembaar.

Een bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen. Hij brengt dan de Raad van Bestuur schriftelijk en gemotiveerd op de hoogte van zijn ontslag. Indien de opdracht van een bestuurder voortijdig eindigt, voorziet de Algemene Vergadering in zijn vervanging voor de rest van de termijn. Zolang deze vervanging niet geregeld is, oefenen de overige bestuurders verder de bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit.

De bestuurders oefenen hun opdracht kosteloos uit tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Artikel 18 - Organisatie

De Raad van Bestuur vergadert na bijeenroeping door de voorzitter, zo vaak als het belang van de vereniging het vereist. De bijeenroeping gebeurt per email en vermeldt plaats, dag, uur en de agenda.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen en besluiten indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is, of vertegenwoordigd wordt door een plaatsvervangend bestuurder. De besluiten worden genomen in consensus. Voorstellen waarover geen consensus wordt bereikt, worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering.

Van alle vergaderingen worden schriftelijk verslagen opgemaakt. Dit verslag wordt per mail doorgestuurd aan alle leden binnen de 10 dagen na de algemene vergadering. Ze worden (samen met de bijlagen) bewaard op de administratieve zetel en ten behoeve van de leden op het besloten deel van de website van de vzw geplaatst. Alle leden hebben het recht tot inzage en/of afschrift van de notulen. Afschriften of uittreksels van de verslagen worden ondertekend door de voorzitter, de secretaris of twee bestuurders. In uitzonderlijke gevallen (privacy, financiële informatie of op aanvraag) kan de toegang

De Raad van Bestuur kan zijn bijeenroeping en werking nader regelen in een reglement.

Artikel 19 - Belangenvermenging

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur behoort, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voordat de raad een besluit neemt. De betrokken bestuurder dient de vergadering te verlaten en onthoudt zich van beraadslaging en stemming over de betreffende aangelegenheid. Artikel 20 - Bevoegdheden

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vereniging, behalve die handelingen waarvoor volgens de VZW-wet of de statuten uitsluitend de Algemene Vergadering bevoegd is.

De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bevoegdheden delegeren aan één of meer bestuurders of niet-bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging. Deze overdracht kan geen betrekking hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur.

De gemachtigden aan wie de Raad van Bestuur bevoegdheden delegeert zijn aangeduid door de Raad van Bestuur. Zij kunnen ten allen tijde ontslag nemen of afgezet worden door de Raad van Bestuur.

Artikel 21 - Vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de Raad van Bestuur als college, wordt de vereniging in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk optreden of door een door de Raad van Bestuur benoemde bijzondere gevolmachtigde. In deze gevallen dienen de vertegenwoordigers van de vereniging zich tegenover derden te verantwoorden door voorlegging van een beslissing van de Raad van Bestuur respectievelijk de volmacht.

Artikel 22 - Aansprakelijkheid

De bestuurders en de personen die met het dagelijks bestuur zijn belast zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Titel VI. Begrotingen  Rekeningen

Artikel 23 - Boekhouding

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. Het eerste boekjaar loopt van de dag van de oprichting tot 31 december van het lopende jaar. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Titel VII. Ontbinding  Vereffening

Artikel 24 - Ontbinding

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald is in de VZW-Wet van 27 juni 1921 en haar latere aanpassingen. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de voorwaarden tot vereffening. Artikel 25 - Bestemming activa

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, herverdeeld onder de effectieve leden.

Artikel 26  Wettelijke bepalingen

Voor alles wat in de statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de Wet van 27 juni 1921 als gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 gelden. Ook de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake blijven van toepassing.

Artikel 27:

Aldus opgemaakt en aangenomen met een eenparigheid van stemmen in de stichtingsvergadering gehouden te Lint, op datum van 26 mei 2013, in twee originele exemplaren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De Raad van Bestuur is verkozen door de Algemene Vergadering en bestaat vanaf heden uit:

De heer Kooijman Ben, wonende te 2547 Lint, Molenstraat 103, geboren op 05/03/1977 te Antwerpen

De heer Vanhoutte, Kurt Eric Frans, wonende te 2000 Antwerpen, De Vrièrestraat 33A, geboren op 11/06/1971 te

Ukkel

De heer Van de Velde Jo, wonende te 2100 Deurne, Van Duyststraat 182, geboren op 28/03/1980 te Antwerpen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Getekend:

Kooijman Ben, bestuurder

Van Nuland Fien, stichtend lid

Vanhoutte Kurt, bestuurder

Wynants Nele, stichtend lid

Van de Velde Jo, bestuurder

Van Alsenoy Freya Kathleen, stichtend lid

Van Daele Vincent Jan, stichtend lid

Van Dijck Hannelore, stichtend lid

De Neve Stijn, stichtend lid

Coordonnées
COHOUSING RANTWERPEN

Adresse
Zetel: Molenstraat 103, 2547 Lint

Code postal : 2547
Localité : LINT
Commune : LINT
Province : Anvers
Région : Région flamande