COMMUNITY OF LIGHT

Association sans but lucratif


Dénomination : COMMUNITY OF LIGHT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 560.753.733

Publication

05/09/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

e

IJIMO

V 11111

bah

aa

Bel

Stat





131jEagen bij liétllèTgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

.5 6 0 " 7 5 3 . 7 3 3

Ondememingsnr Benaming

(voluit) Community of Light

(verkort)

Rechtsvorm: vzw

Zetel Delinstraat 18, 2060 Antwerpen.

Onderwerp akte Oprichting van Community of Light vzw

Oprichtingsdatum 12 juli 2014

Oprichters:

Sankoh Alieu, Gitschotellei 292, 2140 Borgerhout

Bah Alleu M. , Nijverheidstraat 11,2060 Antwerpen

Kamara Abdul, Bazelstraat 159, 9150 Kruibeke

Kargbo Baimba, Delinstraat 18, 2060 Antwerpen

Barrie Ibrahim, Lange Schollertsraat 69, 2060 Antwerpen

Kargbo Abdul, Weidestraat 77, 2600

Conteh Mohamed, Meereigen 81, 2170 Merksem

Sesay Alusine Bundaud, Vierwindenstraat 49, 1080 Saint-Jean Molenbeek, Brussel

Sulayman Tuhri, Plankenbergstraat 30, 2100 Deurne

Hassan Conteh, Van Kerkhovenstraat 42, 2060 Antwerpen

Sesay Abu Bakarr Malick, Lange Beeldekenstraat 25, 2060 Antwerpen

Oprichtingsakte: 12 juli 2014

In de algeneme vergadering van 12 juli 2014 in Delinstraat 18,2060 Antwerpen werd de bestuurders van de Community of Light genoemd als volgt: bestuurder en voorzitter - Sankoh Alieu geboren 30/12/1980 in Mayoloh Sierra Leone, woneende te Gitschotellei 292, 2140 Borgerhout; bestuurder en secretaris  Bah Alieu M. geboren 10/05/1974 in Gbendembu Sierra Leone, wonende te Nyverheidstraat 11, 2060 Antwerpen; bestuurder en penningmeester - Conteh Mohamed geboren 0510311980 in Freetown Sierra Leone, wonende te Meereigen 81, 2170 Merksem.

Grondwet van de Community of Light

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

" " " %..

Artikel I.: Inleiding

Als een gemeenschap in België, met de wens om de perfecte eenheid van ons volk door middel van de versterking van onze religieuze en culturele overtuigingen te consolideren; achten wij het noodzakelijk en gepast om dit document welke uitgaan stelt de leerstellingen van onze organisatie te smeden - de Community of Light.

Het is altijd onze droom en de wens om samen te komen in het belang van het bevorderen van de geest van gemeenschap, service en samenwerking binnen de Belgische samenleving. Rekening houdend met onze verschillende historische achtergronden en wederzijds respect, hebben wij verklaard dat het ons streven zal zijn om te zien dat deze grondwet samen met de wetten van België, in de geest van die moderne beginselen van zelfbeschikking en democratie worden uitgevoerd. Het is gebaseerd op grond van die universele principes en zal de basis-en uitgebreide functies van een beschaafde gemeenschap waarvan de deuren staan open voor iedereen, zonder geloof of kleur weer te geven.

We moeten echter niet vergeten dat er geen wetenschappelijk werk, zonder kritiek of fouten, en dit document is geen uitzondering op die regel. Sinds omissies en fouten zijn gebonden aan gebeuren, hebben we voorzien de mogelijkheid tot wijzigingen wanneer de behoefte ontstaat.

Artikel Il

1. Naam: Community of Light (vzw)

2. Logo: dit iconische en symbolische logo is een beeldspraak die naam, missie en de ethiek van onze organisatie weerspiegelt. Zo hebben we gekozen voor het beeld van een gezin lopen naar een licht.

3. Motto: kennis is licht

I. Adres: Delinstraat 18, 2060 Antwerpen, België. Gerechtelijk arrondisement Antwerpen, afdeling Antwerpen.

Artikel Ill: Doelstellingen

De organisatie is bevoegd te doen alle legale dingen die nodig zijn om de Objecten van de organisatie te bereiken:

1.het creëren van historische en cultureel bewustzijn;

2.te bevorderen of te pleiten vrede, eenheid en harmonie in ons midden, en het bevordere van de waardigheid van onze leden;

3. Om onze kinderen over onze cultuur te leren;

4. Om onze kinderen worden betere burgers in onze samenleving;

5. Het helpen van de armen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

6. De geest van kameraadschap, service en samenwerking onder ons te bevorderen; en,

7. Organiseren van educatieve en sociale activiteiten voor onze kinderen door symposium. Artikel IV: Structuur en bevoegdheden

De gelcozen of gekozen functionarissen zijn het directiecomite die dient als het hoogste besluitvormende orgaan van deze organisatie vormen. Vanwege de aard van deze commissie, worden de leden verwacht moreel rechtschapen te zijn, en zal dienen voor een periode van twee jaar. Er is geen beperking aan het aantal termen een agent kan dienen.

1. De voorzitter

Hij / zij is het administratieve hoofd van de organisatie, en zit beraadslagingen en kwesties met betrekking tot de organisatie. Hij I zij roept de vergaderingen en adviseert de secretaris-generaal bij de voorbereiding van de agenda. Alle kandidaten voor deze functie moeten de houders van een permanente België woonvergunning zijn en moeten 30 jaar of ouder.

2. De vice-voorzitter

Hij I zij staan altijd in de plaats van, of vervangt, de voorzitter in alle zaken en respect.

3. De secretaris

Hij I zij is de belangrijkste bewaarder van de boeken en bescheiden van de organisatie. Hij is een van de ondertekenaars van de bankrekening van de organisatie en houdt kopieën van alle bankafschriften dupliceren. Hij behandelt aile correspondentie van de organisatie en moet voldoende zijn om zijn/haar werk efficiënt uit te voeren worden geletterd. Hij bereidt en leest de notulen van elke vergadering.

4. De Adjunct-secretaris-generaal

Hij I zij moet voldoen aan alle van de geloofsbrieven van de secretaris-generaal. Hij handelt altijd in zijn I haar afwezigheid, of wat dat ook is gedelegeerd aan hem/haar.

5. De Penningmeester

Hij I zij is de financieel directeur van de organisatie. Hij /zij zal alle financiële betalingen die als gevolg van de organisatie zijn ontvangen, en behandelt haar dagelijkse financiële transacties. Hij I zij is een van de drie ondertekenaars van de

MOD 2.2

;.

rekening (en) van de organisatie. Hij I zij periodiek bereidt en leest de

. jaarrekening tijdens vergaderingen.

6. Het boekjaar

De financieen boekjaar van onze vereniging begint op 1 januari en end op 31 december van elk jaar.

6. De Schatbewaarder

Hij / zij vervangt, de penningmeester. Hij / zij houdt de kleine kas van de organisatie voor diverse doeleinden.

7. De leerkrachten

Deze leden dienen als de culturele en educatieve hoofden van de organisatie. Zij zullen advies uitbrengen en makelaar vrede wanneer er een breuk binnen de organisatie. Zij zijn verantwoordelijk voor de opvoeding van de kinderen van onze cultuur en de waarden van onze gastland.

8. Raad van Commissarissen

Dit is een groep van personen belast met de verantwoordelijkheid van het bestuur voor de vennootschapsbelasting(s) van de organisatie. Ze worden meestal geselecteerd van binnen of buiten de organisatie voor een periode van jaren en vormen een ondeelbaar getal. Bovendien adviseert ze de organisatie op haar doelstellingen, beleid en richtlijnen.

Artikel V: Lidmaatschap

1. inschrijving: Het lidmaatschap van de Gemeenschap van Licht staat open voor eenieder, ongeacht ras, kleur of geslacht, die wil het belang van de organisatie te bevorderen. leder lid wordt gebonden door deze statuten en huishoudelijk reglement van ¬ 20 voor de registratie en ¬ 20 maandelijkse bijdrage betalen. Zo'n lid wordt een actief lid en kan alle voordelen en voorrechten van een lid genieten.

2. Schorsing: een lid word geschorst indien zijn /haar verplichtingen jegens de organisatie niet vervuld. Hij/zij zou geen recht genieten als een voldoende lid van de organisatie.

3. Verwijdering: uitsluiting van een lid van deze organisatie is te wijten aan een inbreuk op of schending van een belangrijke regel, voorschrift of op wetten van deze organisatie; en door enige handeling, bedoeld om de organisatie te schaden. Dit kan alleen gedaan worden na het uitvoeren van voldoende onderzoek.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

-011t

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

4. Beëindiging van het lidmaatschap: - de lidmaatschap van een lid kan worden beëindigd door de ontslag of overlijden van een lid.

Artikel VI: Cornite

Het uitvoerend orgaan, dat is het hoogste besluitvormende orgaan, heeft de bevoegdheid tot benoeming en vormen van diverse comites die hen zal helpen bij het uitvoeren van de dagelijkse gang van zaken van de organisatie - zoals, auditcomite, planning en beheer commissies.

Artikel VII: Financiën

De ondertekenaars van rekening (en) van de organisatie zijn de Voorzitter, secretaris, en penningmeester.

Alle eigenschappen en inkomsten van de organisatie zal uitsluitend van toepassing zijn op de bevordering van de doelstellingen van de organisatie, en geen enkel deel van het onroerend goed of de inkomsten worden betaald of anderszins rechtstreeks of onrechtstreeks worden verspreid aan de leden behalve als een vergoeding voor een goedgekeurde-uitgaven namens de organisatie. Daarom aile geld van de organisatie moeten worden gestort op de rekening (en) van de organisatie op dergelijke banken of erkende financiële instellingen als het algemene lidmaatschap kan beslissen. De penningmeester mag niet meer uitgeven dan ¬ 200 zonder de voorafgaandekennis of toestemming van de algemene lidmaatschap. De verslagen van deze uitgaven moeten worden gehouden. Ook wordt een overzicht van de financiële positie van de organisatie worden ingediend bij elke algemene vergadering van de penningmeester.

Artikel VIII: Bevoegdheden

De organisatie kan geld zamelen door middel van maandelijkse lidgeld; en kan ook fondsen werven bij lokale en of internationale donoren en agentschappen. de organisatie kan personen in dienst nemen voor de uitvoering van bepaalde werkzaamheden die noodzakelijk zijn door de organisatie en salarissen of vergoeding te betalen voor een dergelijke tijd als nodig wordt geacht. Het kan ook huren, kopen, leasen eigenschappen, printen en publiceren artikelen, en het organiseren van evenementen voor de promotie van de organisatie.

Artikel IX: Wijziging

Zoals eerder in dit document is vermeld, wordt deze grondwet aan wijzigingen worden onderworpen ais en wanneer dat nodig is. Voor iets van dien aard te laten plaatsvinden moet het onderwerp (en) worden ingevoerd op een algemene vergadering en een referendum gehouden op het gedeelte (s) te worden gewijzigd. De wijziging zal worden uitgevoerd indien een tweederde meerderheid van de uitgebrachte stemmen ondersteunde de actie.

Erkentelijkheid

Op de laatste b17. van Luik B vermelden : Recto " Naam cn hoedanigheid van dc instrumenterende notaris, hetzij van dc perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden le vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

MOD 2.2

Sankoh Alleu

(Voorzitter)

Bah Alieu M. Conteh Mohamed

(Secretaris) Penningmeester

Flet interim-bestuur wil de constitutionele commissie en ieder een die heeft bijgedragen aan dit document met inbegrip van algemene lidmaatschap bedanken.

Bijlagedbifliàlfélgii-diStaatsblad - 05/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voot-behbuden .aan het Belgisch Staatsblad

24/10/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Rechtbank van koophandel

Antwerpen

15 GU. 20111 afddiniewerpen



1*Illiiii1V711,1.11,1111111111

Vo beho aan Belg Staat

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 560.753.733

Benaming

(voluit) : Community of Light

(verkort) :

Rechtsvorm: VZW

Zetel: Delinstraat 18, 2060 Antwerpen

Onderwerp akte Adres Wijzinging

Wij, de leden van Community of Light, op onze vergadering op 4 september 2014, besloten om de adres van onze organisatie te wijzigen. Met nieuw adres is nu Van Arteveldestraat 59, 2060 Antwerpen, arrondisement Antwerpen.

Alleu Sankoh (Voorzitter) Alieu M. Bah (Secretaris) Mohamed Conteh (Penningmeester)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
COMMUNITY OF LIGHT

Adresse
DELINGSTRAAT 18 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande