COMUNDOS

Association sans but lucratif


Dénomination : COMUNDOS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 553.891.873

Publication

20/06/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

integrerenSensibiliseren en mobiliseren van studenten tot een actieve betrokkenheid in de opbouw van een rechtvaardige en duurzame mondiale samenlevingStimuleren en uitbouwen van ontwikkelingseducatie Bevorderen en vergroten van de kennis van de sociaal-economische en culturele realiteiten Bevorderen en vergroten van de kennis van de noord/zuid problematiekFondsenwerving teneinde het maatschappelijke doel te verwezenlijkenRealiseren van interculturele samenwerkingsverbanden en uitwisselingen

De vereniging wil haar maatschappelijke doel verwezenlijken in een geest van pluralisme en los van politieke of religieuze overtuigingen.

De vereniging onderschrijft het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens en het Internationaal Verdrag betreffende de Rechten van het Kind.

Om dit doel te bereiken kan de vereniging alle initiatieven nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dat doel

te maken hebben en/of dit doel kunnen bevorderen.

In het kader van het realiseren van het maatschappelijk doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel

stellen.

De vereniging is gemachtigd legaten te aanvaarden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5

Comundos bestaat uit twee categorieën leden: de leden van Comundos en de leden van de Algemene

Vergadering, die de werkende leden zijn.

Artikel 6

De algemene vergadering telt minstens vier leden. De leden van de Algemene Vergadering kunnen op elk moment ontslag nemen. Het lidmaatschap van de Algemene Vergadering eindigt eveneens indien de Algemene Vergadering beslist een lid uit te sluiten met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

Artikel 7

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter. Is ook deze verhinderd dan wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 8

Elk werkend lid beschikt in de Algemene Vergadering over één stem. Volmachten bij stemmingen zijn toegelaten.

Artikel 9

De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

1. de wijziging van de statuten;

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6. het ontbinden van de vereniging;

7. de uitsluiting van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

9. de goedkeuring van het beleidsplan en het jaarverslag

10. het uitvaardigen van een huishoudelijk reglement

11. het verkiezen van een voorzitter en ondervoorzitter

Titel II - Lidmaatschap

Titel III - Algemene Vergadering

Artikel 10

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens het doel of het belang van de vereniging dit vereist en in elk geval wanneer een vijfde van de leden daarom verzoeken. Zij moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar.

Alle leden worden bij gewone brief of per e-mail uitgenodigd op de Algemene Vergadering. De uitnodiging wordt verstuurd door de dagelijkse bestuurder of door de voorzitter van de Raad van Bestuur. Ze vermeldt dag, plaats en uur van de vergadering. De oproeping bevat tevens de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Eén twintigste van de leden kan een punt op de agenda plaatsen, ook na de verzending van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Artikel 11

De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden, tenzij over de aangelegenheden opgesomd in artikel 9, eerste, zesde en zevende lid. De Algemene Vergadering kan hierover enkel geldig beraadslagen met een meerderheid van twee derde van de stemmen.

oproepingsbrieven.

Over het wijzigen van de statuten kan slechts beraadslaagd worden indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig is, deze wijziging op de agenda voorkomt en in de uitnodiging werd toegelicht. Als de wijziging een wijziging van de doeleinden betreft, kan de Algemene Vergadering hierover enkel geldig beraadslagen dan met unanimiteit van alle aanwezige leden. Wanneer er op de Algemene Vergadering waar de wijziging van de statuten geagendeerd staat geen twee derde van de leden aanwezig is, zal er een tweede vergadering georganiseerd worden, waar een beslissing genomen kan worden, ongeacht het aantal aanwezige leden. Deze tweede vergadering mag niet plaatsvinden in de eerste vijftien dagen na de eerste vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12

De notulen van de Algemene Vergadering worden, na goedkeuring door de Algemene Vergadering, ondertekend

door de voorzitter en bewaard in een register op de zetel van de vereniging. De notulen zijn openbaar.

Artikel 13

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste 3 leden, al dan niet lid van de vereniging. De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen en zijn op elk moment door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 14

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Artikel 15

De Raad van Bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of door deze statuten uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

Wanneer het gaat om de ontbinding van de vereniging dient twee derde van de leden aanwezig te zijn op de ontbindingvergadering en moet vier vijfde van de aanwezige leden akkoord gaan met de ontbinding. Wanneer er op de Algemene Vergadering waar de ontbinding van de vereniging geagendeerd staat geen twee derde van de leden aanwezig is, zal er een tweede vergadering georganiseerd worden, waar een beslissing genomen kan worden, ongeacht het aantal aanwezige leden. Deze tweede vergadering mag niet plaatsvinden in de eerste vijftien dagen na de eerste vergadering.

Om een lid uit te sluiten is een twee derde meerderheid nodig onder de aanwezige leden, ongeacht het aantal aanwezigen.

De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en besluit over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder.

De Raad van Bestuur stelt het huishoudelijk reglement op.

Titel IV - Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur moet jaarlijks de rekeningen van het voorbije jaar en de begroting van het komende jaar ter goedkeuring voorleggen aan de Algemene Vergadering.

Artikel 16

De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door de dagelijkse bestuurder bij gewone brief of per e-mail. De oproepingsbrief bevat dag, plaats en uur van de vergadering en bevat tevens de agenda, die wordt vastgesteld door de voorzitter. De vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, indien alle aanwezige beheerders hier mee instemmen.

De raad beslist bij gewone meerderheid en kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Als dat quorum niet wordt bereikt, beslist de Raad van Bestuur over de uitgestelde punten tijdens de eerstvolgende vergadering als er minimum twee bestuurders aanwezig zijn. De bestuurders

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen te stellen die door de wet of deze statuten niet uitdrukkelijk aan de Algemene vergadering zijn voorbehouden.

kunnen zich laten vertegenwoordigen bij volmacht.

Artikel 17

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en zaken overdragen aan een of

meerdere bestuurders of aan derden.

Artikel 18

De notulen van de Raad van Bestuur worden bewaard, na goedkeuring door de Raad van Bestuur, in een

register op de zetel van de vereniging.

Titel V  Het dagelijks bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 19

De taken in verband met het dagelijks bestuur kunnen worden overgedragen aan een dagelijks bestuur.

Artikel 20

De dagelijks bestuurders worden benoemd door de Raad van Bestuur. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Er is geen aanwezigheidsquorum vereist. De stemming over de benoeming van de dagelijkse bestuurders is openbaar.

Artikel 21

Het dagelijks bestuur kan de dagdagelijkse handelingen met betrekking tot de vzw stellen. Het dagelijks bestuur kan eveneens de dringende handelingen binnen de vzw stellen. Binnen deze bevoegdheid kan het dagelijks bestuur de vzw in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen vertegenwoordigen.

Artikel 22

Elke dagelijkse bestuurder kan op elk moment ontslag nemen. Er dient wel rekening te worden gehouden met de

verplichtingen die volgen uit de contracten met de vzw.

Artikel 23

Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de bestuurders op de hoogte te brengen met een email aan twee bestuurders, voor wat betreft de handelingen waarvan de waarde EUR 2.500,00 overtreft.

De dagelijkse bestuurder die ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen. Indien door het ontslag de werking van de vzw in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de dagelijks bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Titel VI  Vertegenwoordiging

De dagelijkse bestuurders worden benoemd voor een onbepaalde duur. Het mandaat van dagelijks bestuurder is onbezoldigd.

De handtekening van de dagelijkse bestuurder volstaat bij handelingen waarvan de waarde EUR 2.500,00 niet overschrijdt.

Een dagelijks bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de Raad van Bestuur met een gewone meerderheid.

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid, of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een Dagelijks Bestuur, aan één of meer van de beheerders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging.

Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

Titel VII  Begroting en rekeningen

Artikel 24

Het boekjaar van de VZW loopt van 1 januari tot 31 december.

De Raad van Bestuur stelt jaarlijks de jaarrekening en de begroting op. De jaarrekening en de begroting worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

Titel VII  Ontbinding en vereffening

Artikel 25

Voor de ontbinding van de vereniging dient twee derde van de leden aanwezig te zijn op de ontbindingvergadering en moet vier vijfde van de aanwezige leden akkoord gaan met de ontbinding. Wanneer er op de Algemene Vergadering waar de ontbinding van de vereniging geagendeerd staat geen twee derde van de leden aanwezig is, zal er een tweede vergadering georganiseerd worden, waar een beslissing genomen kan worden, ongeacht het aantal aanwezige leden. Deze tweede vergadering mag niet plaatsvinden in de eerste vijftien dagen na de eerste vergadering.

Verder wordt de vereniging ontbonden door een gerechtelijke beslissing of door de intrede van de ontbindende voorwaarde.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 26

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de Algemene Vergadering een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheden bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 27

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering van de schulden, overgedragen worden aan de vereniging, stichting of instelling die hetzelfde doel nastreeft of, bij gebreke daaraan, aan een vereniging, stichting of instelling die een doel nastreeft dat het dichtst het doel van de vereniging benadert. In geval van twijfel beslist de Algemene Vergadering.

Aldus is de raad van bestuur op 16 Juni 2014 samengesteld als volgt:

Titel VIII  Stichtende leden

De heer Jurgen D ´Ours, Louis Bertrandlaan 48 bus 4, 1030 Schaarbeek

Hans Vanderspikken, Heyvaertstraat 29, bus 6, 1080 Sint-Jans Molenbeek

De heer Tim Aerts, Langeleemstraat 165, 2018 Antwerpen

De heer Vetsuypens Bart, Ruimtevaartstraat 8, 2800 Mechelen

2. Benoeming van bestuurders

1. Tijdens haar vergadering van 16 juni 2014 heeft de algemene vergadering overeenkomstig de statuten de volgende personen ontslagen, benoemd en herbenoemd als bestuurder:

3. De bestuurders evenals de dagelijks bestuurder zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten is toegekend op de wijze in de statuten bepaald.

2. De bestuurders worden overeenkomstig de statuten benoemd voor onbepaalde duur.

· De algemene vergadering heeft de benoeming genotuleerd van:

De heer Jurgen D ´Ours Hans Vanderspikken De heer Tim Aerts

De heer Jurgen D ´Ours, Voorzitter Hans Vanderspikken, penningmeester De heer Tim Aerts, secretaris

3. Goedkeuring van de begroting en van de rekening De begroting en de rekening werden goedgekeurd.

4. Goedkeuring van het beleidsplan en het jaarverslag Het beleidsplan en het jaarverslag werden goedgekeurd.

Brussel, 16 juni 2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

MOD 2.2

14/07/2014
ÿþ1,40D 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NITEUR B

07 -07- 2

ISCH STAA

7_.LGL W 11 - Pnn

14 25 -06- 2014

-sBun ., Griffie I:

.)

BELG

II

*14135800*

Ui

Ondernemingsnr : 0553.891.873

Benaming

(voluit) : vereniging zonder winstoogmerk

(verkort)

Rechtsvorm: vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Ruimtvaartstraat 8,2800 Mechelen

Onderwerp akte: Naamswijziging en verduidelijking

Naamswijziging van vereniging zonder winstoogmerk naar Comundos ( vorige naam werd verkeerdelijk

gepubliceerd)

De heer Bart Vetsuypens is geen bestuurder, wel lid van de algemene vergadering

Hans Vanderspikken Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

" Mn nn., 1,,nell" esleesnin,

Coordonnées
COMUNDOS

Adresse
RUIMTEVAARTSTRAAT 8 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande