CREATIEF SCHRIJVEN

Association sans but lucratif


Dénomination : CREATIEF SCHRIJVEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 478.925.820

Publication

25/03/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

l

Vol beho' aan Belg Staat;

Itil.V119!!1

911





RECHTBANK

KOOPHANDEL

i 4 GGM..rr~~~##R,,I 2013

ANTVtIIE~kPEN

Ondernemingsar : 0478.925.820

Benaming

(voluit) : Creatief Schrijven VZW

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Waalsekaai 15, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Gecoördineerde statuten

De Algemene vergadering van 18 oktober 2012 heeft beslist om de statuten van de vzw als volgt aan te passen, zodat de gecoördineerde statuten als volgt luiden met onmiddellijke ingang:

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt ais officiële naam `Creatief Schrijven vzw'.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 2000 Antwerpen, Waalsekaai 15 in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De raad van bestuur is bevoegd de zetel te verplaatsen naar iedere plaats in Vlaanderen of in het gewest Brussel, De algemene vergadering zal op haar eerstvolgende vergadering elke zetelwijziging bekrachtigen via een statutenwijziging.

Artikel 3

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur,

Artikel 4

De vereniging is opgericht binnen het kader van het Decreet betreffende de Amateurkunsten van 22 december 2000 en richt zich op de ondersteuning van de discipline letteren.

De vereniging heeft tot doel in Vlaanderen en Brussel het aanspreekpunt te zijn voor iedereen die, individueel of in groepsverband, niet-beroepsmatig schrijft.

De vereniging wil een ondersteunende, dienstverlenende, adviserende, educatieve en/of coördinerende rol spelen voor al wie actief is op het vlak van de letteren, en meer specifiek het schrijven.

De vereniging kan voor de realisatie van haar doelstellingen alle initiatieven van structurele, dienstverlenende, begeleidende, ondersteunende en promotionele aard nemen of steunen. Tevens kan de vereniging publicaties uitgeven of schrijfopleidingen of andere activiteiten (rnee) organiseren die tot de verwezenlijking van de doelstellingen kunnen bijdragen. De vereniging mag alle handelingen stellen die. rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan daartoe o.m. haar medewerking verlenen aan gelijkaardige initiatieven van derden. Zij mag, op bijkomstige wijze, bepaalde economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend wordt besteed aan de verwezenlijking van het doel.

Titel LEDEN

Artikel 5

De vereniging bestaat uit één categorie van werkende leden. Hun aantal moet ten minste drie bedragen. Als werkend lid kunnen zowel natuurlijke personen ais rechtspersonen toetreden. Alle werkende reden dienen de doelstellingen van de vereniging te onderschrijven.

De vereniging kan ook toegetreden leden aanvaarden. Zij hebben geen stemrecht op de algemene vergadering en genieten enkel van de activiteiten van de vereniging. Hun rechten en plichten en de eventuele lidmaatschapsvoorwaarden worden beschreven in het huishoudelijk reglement.

------ Artikel6

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

I

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Door schriftelijke mededeling aan de voorzitter kan een werkend lid te allen tijde uit de vereniging treden en ontslag nemen als lid,

Als een werkend [id in strijd handelt met de doelstellingen van de vereniging of bepaalde verplichtingen weigert na te [even, kan dit lid, op voorstel van de raad van bestuur of op verzoek van minstens een vijfde van alle werkende leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de algemene vergadering, waarbij een tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden vereist is. Het werkend lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden. Verder gebeurt de uitsluiting van een werkend Lid in overeenstemming met de wetwet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wetwet van 2 mei 2002.

Artikel 7

De werkende en toegetreden leden kunnen door de raad van bestuur gevraagd worden een lidmaatschapsbijdrage te betalen, maar deze mag de 500 euro niet te boven gaan. De formaliteiten over de lidmaatschapsbijdrage en de inning worden geregeld in het huishoudelijk reglement.

Titel 1[I: ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8

De algemene vergadering bestaat uit aile werkende leden. Haar bevoegdheden zijn bepaald in de wetwet

van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wetwet van 2 mei 2002 en in deze statuten.

Uitsluitend de algemene vergadering heeft de bevoegdheid

1. de statuten van de vereniging te wijzigen;

2. de bestuurders te benoemen en af te zetten;

3, een commissaris te benoemen en af te zetten en diens bezoldiging te bepalen;

3. de bestuurders te kwijten;

4. de rekeningen en de begrotingen goed te keuren;

5. de vereniging vrijwillig te ontbinden;

6. een werkend Lid te aanvaarden en uit te sluiten;

7. de vereniging om te zetten in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

8. de meerjarenplannen en de jaarplannen te bespreken en goed te keuren

9. een beslissing te nemen in alle gevallen waarin de statuten of de wetwet dat zouden vereisen.

Artikel 9

De raad van bestuur roept de algemene vergadering minstens tweemaal per jaar samen, Hij doet dat eveneens wanneer het doel of het belang van de vereniging het vereist. Een algemene vergadering wordt ook gehouden indien ten minste een vijfde van de leden hier schriftelijk om verzoekt. Elke vergadering wordt gehouden op de plaats, dag en uur in de bijeenroeping vermeld. Alle werkende leden moeten erop worden uitgenodigd.

Artikel 10

De algemene vergadering wordt uiterlijk acht kalenderdagen vooraf en met vermelding van de agenda door de voorzitter of door de helft van de leden van de raad van bestuur per gewone brief of per e-mail bijeengeroepen. De vergadering mag enkel de op de agenda vermelde punten behandelen. Elk onderwerp dat is ondertekend door een twintigste deel van de leden, moet op de agenda worden gebracht. De oproepingen tot de algemene vergadering worden geldig ondertekend door de voorzitter of de ondervoorzitter. De modaliteiten over de praktische organisatie worden in het huishoudelijk reglement geregeld,

Artikel 11

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter en bij afwezigheid van beiden door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders.

Artikel 12

Alle werkende leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd: elk lid beschikt over één stem. Ieder lid mag zich op de zittingen van de algemene vergadering via een volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid. Een lid van de algemene vergadering kan slechts houder zijn van één volmacht.

Artikel 13

De vergadering is geldig samengesteld indien minstens de helft van het aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen waarop deze vergadering een geldig besluit kan nemen, ongeacht het aantal aanwezigen. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen. Bij gelijkheid van stemmen wordt het voorstel niet aangenomen.

Artikel 14

v e,,.1

MOD 2,2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering slechts beslissen wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk vermeld zijn in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Wanneer de wijziging betrekking heeft op het doel waarvoor de vereniging is opgericht en in geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging, moet de beslissing genomen worden met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beslissen en de wijzigingen aannemen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 15

Alle beslissingen van de algemene vergadering worden genotuleerd. Deze notulen worden achteraf aan de leden toegezonden of overhandigd. Een door de vaarzitter of twee leden van de raad van bestuur ondertekend afschrift ervan of uittreksel eruit volstaat om de beslissingen ter kennis te brengen aan iedereen die er bij de raad van bestuur om verzoekt en hierbij enig wetwettig of rechtmatig belang aantoont. De verslagen worden op de maatschappelijke zetel bewaard,

Artikel 16

De interne werking van de vereniging en haar beleidsorganen, de rechten en plichten van de leden en alle door deze statuten niet voorziene gevallen, worden verder beschreven in het huishoudelijk reglement. Dit huishoudelijk reglement wordt opgesteld door en kan te allen tijde worden gewijzigd door een beslissing van de raad van bestuur.

Titel IV: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 17

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, Deze bestaat uit minimaal drie en maximaal tien leden. De leden van de raad van bestuur worden door de algemene vergadering benoemd. Deze benoeming geldt voor een periode van vier jaar. Bestuurders die na een periode van vier jaar herbenoemd willen worden, ondergaan een evaluatieproces zoals beschreven in het huishoudelijk reglement.

Artikel 18

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een vaarzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt diens functie waargenomen door de ondervoorzitter. Zijn beiden afwezig, dan wordt deze taak overgenomen door de oudste in jaren van de aanwezige leden van de raad van bestuur.

Artikel 19

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van ten minste twee leden van de raad van bestuur. De modaliteiten van de oproeping worden bepaald in het huishoudelijk reglement. De raad van bestuur beslist geldig zodra de meerderheid van zijn leden aanwezig is. In de raad van bestuur hebben aile leden een gelijk stemrecht. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij gelijkheid van stemmen wordt het voorstel niet aangenomen.

Artikel 20

Van de beslissingen van de raad van bestuur warden notulen gemaakt. Een door de voorzitter of twee leden van de raad van bestuur ondertekend afschrift ervan of uittreksel eruit volstaat om de beslissingen ter kennis te brengen aan iedereen die erom verzoekt en hierbij enig wettig of rechtmatig belang aantoont. De bevoegdheden kunnen door de leden van de raad van bestuur individueel worden uitgeoefend.

Artikel 21

De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden van beschikking en van beheer, met uitzondering van deze

die wetwettelijk of statutair zijn voorbehouden aan de algemene vergadering.

Artikel 22

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de directeur, De raad van bestuur kan de directeur welbepaalde volmachten of taken van dagelijks bestuur toekennen; deze worden in het huishoudelijk reglement beschreven. De directeur kan geen lid zijn van de raad van bestuur maar woont wel de vergaderingen bij.

Artikel 23

De raad van bestuur kan beslissen bepaalde bevoegdheden over te dragen aan één of meer van zijn bestuurders of aan de directeur zonder dat deze overdracht betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vzw of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, vertegenwoordigt de voorzitter of de ondervoorzitter de vereniging wanneer deze in rechte moet optreden. Bij

. x " MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

iVoo behouden aan het Belgïsdh Staatsblad

Luik B - Vervolg

bùitengérechtelijke handelingen- wordt de vereniging "geldig' Vértëgénwóordigd 'door-de vódrzitter of twee bestuurders. De handtekeningen van de voorzitter en een ander lid van de raad van bestuur of de directeur volstaan om de vereniging inzake daden van dagelijks beheer en van beschikking te binden,

Artikel 24

Elke bestuurder verplicht er zich bij zijn aantreden toe om de engagementen en verplichtingen die beschreven zijn in het huishoudelijk reglement na te leven. Elke bestuurder is vrij uit te treden door het schriftelijk indienen van zijn ontslag bij de raad van bestuur. Bestuurders kunnen te allen tijde afgezet worden door de algemene vergadering. Het huishoudelijk reglement regelt hiervoor de praktische modaliteiten regelen.

Artikel 25

De voorzitter en de directeur benoemen en ontslaan de leden van het personeel van de vereniging in

uitvoering van een opdracht van de raad van bestuur,

De raad van bestuur bepaalt de bezoldigingen en de grote lijnen van het personeelsbeleid.

Artikel 26

De raad van bestuur kan vrij in de eigen schoot of binnen de vereniging permanente of tijdelijke adviescomités oprichten en de samenstelling ervan bepalen, Deze adviescomités hebben geen enkele beslissende bevoegdheid, tenzij deze duidelijk en schriftelijk werd gedelegeerd en er minstens één bestuurder lid is van de commissie. In dat geval zal de raad van bestuur op zijn eerste vergadering dit besluit bekrachtigen.

Titel V BEGROTINGEN

Artikel 27

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur legt elk jaar verantwoording af over het afgesloten bcekjaar aan de algemene vergadering. In het eerste kwartaal van het daaropvolgend jaar wordt de rekening van het afgelopen jaar afgesloten en goedgekeurd door de algemene vergadering. De begroting voor het volgende boekjaar wordt ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd tijdens het laatste kwartaal van het lopende jaar,

Artikel 28

De financiële zaken worden beheerd door de penningmeester. Hij rapporteert aan dè raad van bestuur.

Titel VI:ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 29

Slechts de algemene vergadering kan tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wetwet, en

desgevallend de vereffenaars aanstellen en de vereffeningsvoorwaarden bepalen.

Artikel 30

In alle gevallen van ontbinding zal het overblijvend netto maatschappelijk bezit, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, worden overgedragen aan het `Forum voor Amateurkunsten' of zijn rechtsopvolger. Indien deze clausule niet kan worden toegepast, wordt een vereniging met een gelijkaardig doel en voorwerp aangeduid.

Artikel 31

Voor alles wat in deze statuten en in het huishoudelijk reglement niet uitdrukkelijk wordt geregeld, zijn de ' wetwet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wetwet van 2 mei 2002, de WetWet van 16 januari 2003 en de Programmawetwetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004 toepasselijk, de algemene wetwettelijke bepalingen en de gebruiken terzake.

Frank Van Damme

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

15/12/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



I II II UII II 1 1 1 II IHI HH1

*11188608*

ber

aa Be Sta

D

Ondernemingsnr : 0478.925.820

Benaming

(voluit) : Creatief Schrijven

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Zirkstraat 36 te 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : WIJZIGING BESTUUR & ADRESWIJZIGING

BETREFT : wijziging statuten op algemene vergadering 11/10/2011

1/ wijziging adres maatschappelijke zetel met onmiddellijke ingang naar :

Waalsekaai 15, 2000 Antwerpen.

2/ Wijzigingen raad van bestuur :

Ontslagen met ingang vanaf 11/10/2011 :

-Vereecke Guido, Walravenslaan 37, 1700 Dilbeek, geboren op 5/11/46

-Willems Jan, Louízastraat 20, 2800 Mechelen, geboren op 217/68

-Bontenakel Dimitri, Karel Oornsstraat 47, 2018 Antwerpen, geboren op 17/12/71 -Van Lier Hubert, Gustaaf Wapperstraat 11, 2050 Antwerpen, geboren op 22/12/38 -Ertan Yildiz, Rosa Geingerstraat 2,9050 Gentbrugge, geboren 1/12/60

-Van de Voorde San, Victor Nelisstraat 40, 1700 Dilbeek, geboren 17/8/69

Nieuwe bestuurders met ingang vanaf 11/10/2011 :

-Jef Jansen, Lamorinièrestraat 170, 2018 Antwerpen, geboren op 31/3/48

-William Strobbe, Varenstraat 13, 2960 Brecht, geboren op 6/6/58

-Edith Vervliet, Paul Parmentierlaan 133 bus 51,8300 Knokke Heist, geboren op 14/11/58

De functies binnen de raad van bestuur worden als volgt verdeeld :

-Frank Van Damme, Leon Dumortierstraat 21, 2540 Hove : voorzitter

-Philip verhaeghe, Langendamdreef 11, 9880 Aalter : ondervoorzitter

-Yves Joris, Parochiaanstraat 10, 2000 Antwerpen : penningmeester

Voor echt en waar verklaard.

Gedaan te Antwerpen op 11 oktober 2011.

Frank Van Damme

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

"

27/07/2011
ÿþr

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

" 11115926

RECGK T ~sf-+NK KOOPHANDEL

1 Il JULI 2011

ANTW -MUSEt'~

Ondernemingsnr : 0478.925.820

Benaming

(votuit) : Creatief Schrijven

(veritort) .

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Zirkstraat 36 te 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Wijziging bestuur

De bijzondere algemene vergadering van 02 maart 2010 heeft beslist om met onmiddellijke ingang het ontslag te aanvaarden van volgende bestuurders :

" De Laet Patricia, Jozef Verbovenlei 42 te 2100 Deurne, geboren op 4 januari 1965 te Antwerpen

" Roelens Xavier, Rekkemsestraat 273 te 8510 Marke, geboren op 21/09/1976 te Menen 'Wouters Christine, Tichelarijstraat 20 te 2300 te Turnhout, geboren op 06/091954 te Turnhout

Vervolgens beslist de bijzondere algemene vergadering van 21 september 2010 om met onmiddellijke ingang volgende bestuurder te benoemen:

" Van Lier Hubert, Gustaaf Wapperstraat 11 te 2050 Antwerpen, geboren op 22/12/1938 te Merksein

" Bontenakel Dimitri, Karel Oomsstraat 47 te 2018 Antwerpen, geboren op 17/12/1971 te Duffel 'Van Damme Frank, Leon Dumortierstraat 21 te 2540 Hove, geboren op 10/02/1960 te Merksem

" Verhaeghe Philip, Langendamdreef 11 te 9800 Aalter, geboren op 05/0511962 te Kortrijk

De functies binnen de Raad van Bestuur blijven als volgt verdeeld:

Vereecke Guido, Walvarenslaan 37 te 1700 Dilbeek: voorzitter

Joris Yves, Paul Vekemanslaan 8 te 2660 Hoboken: ondervoorzitter

Willems Jan, Louizastraat 20 te 2800 Mechelen: secretaris

Voor eensluidend afschrift

Gedaan te Antwerpen op 21 september 2010

Vereecke Guido

Bestuurder

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vernielden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2011- Annexes du Moniteur belge

I

Coordonnées
CREATIEF SCHRIJVEN

Adresse
WAALSEKAAI 15 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande