CREATIVE FACTORY-FACTORY CREATION

Association sans but lucratif


Dénomination : CREATIVE FACTORY-FACTORY CREATION
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 426.419.522

Publication

11/12/2014
ÿþ Man 2,2

141 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

g" .,.__-

Neergel.egd ter griffie van de

REUiiTi3ANK VAN KOOPHANDEL

0 2 DEC. 2014

ANTWERPEN igttie TURNHOUT i?e

Griffier

ICI u



Ondernemingsnr : 0426.419.522

Benaming

(voluit) : Creative Factory - Factory Creation

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Renier Sniedersstraat14 2300 Turnhout

Onderwerp akte : STATUTENWIJZIGING

Verslag van de Algemene Vergadering van de VZW Creative Factory  Factory Creation op 03 november 2014

De Algemene Vergadering van de VZW Creative Factory  Factory Creation, met zetel te 2300 Turnhout, Renier Sniedersstraat 14, heeft op haar vergadering van 03 november 2014 met eenparigheid van stemmen besloten de statuten als volgt te wijzigen:

Artikel 1: De Vereniging : Rechtsvorm - Naam - Zetel - Duur

1.1 De vereniging is een entiteit niet rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder ais een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 en zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en de wet van 16 januari 2003 (hierna genoemd "V&S wet").

De vereniging werd opgericht en bekend gemaakt in de bijlag en tot het Belgisch Staatsblad van 28 maart 1985 onder nummer 3110/85.

1.2 De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam CREATIVE FACTORY  FACTORY CREATION. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

1.3 De maatschappelijke zetel van de VZW is gevestigd te 2300 Turnhout, Renier Sniedersstraat 14, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Turnhout. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingformafiteiten te vervullen.

De Raad van Bestuur kan bij gewone meerderheid beslissen, binnen hetzelfde gerechtelijk arrondissement ais de maatschappelijke zetel, een administratieve zetel aan te duiden op een ander adres dan de maatschappelijke zetei.

1.4 De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 2: Doel en activiteiten

2.1 De vereniging heeft tot doel het bevorderen van kunst en cultuur waarbij het accent ligt op het stimuleren van het artistiek experiment in al zijn hoedanigheden.

Ten einde haar doel te verwezenlijken kan de vereniging alle rechtshandelingen en daden stellen, in de meest ruime zin, die voor de verwezenlijking nodig of nuttig mochten zijn, waaronder

voornamelijk:

-De verspreiding en het gebruik van culturele media en dat in aile mogelijke mediavormen zowel deze die nu bekend zijn alsmede deze die nog worden uitgevonden in de toekomst;

-De beoefening van vormingswerk, de toekenning van prijzen en het organiseren van en bijstand verlenen aan tentoonstellingen;

-Kunstavonden, wedstrijden, debatavonden, workshops en manifestaties organiseren en dergelijke meer; -Het zich interesseren in alle culturele ondernemingen en alle daaruit voortvloeiende of ermee in verband staande participaties en/of engagementen.

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

r

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

-Goede betrekkingen onderhouden met verenigingen die gelijkaardige doelstellingen beogen; -De artistieke belangen van de leden behartigen.

2.2 Daarnaast kan de VZW alle economische activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van deze ideële niet-winstgevende doelstellingen. De VZW mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijke doet, de bevordering van de kunst en cultuur en de artistieke ontwikkeling bij haar leden. Dit tot nut van de gemeenschap in het algemeen en dit onbeperkt en zonder tijds- of frequentie-limiet. Zij mag tevens hiertoe alle roerende en onroerende goederen verwerven, behouden, verkopen onder welke vorm dan ook (eigendom, naakte eigendom, vruchtgebruik, bruikleen ...).

2.3 De vereniging wil volledig onafhankelijk zijn en blijven, ten opzichte van elke politieke, filosofische en ideologische strekking.

Artikel 3: Lidmaatschap - Leden

3.9 De vereniging telt twee soorten leden: werkelijke leden en toegetreden leden.

3.2 Onder de werkelijke leden kunnen we volgende categorieën onderscheiden:

" Werkelijke leden (zie artikel 4)

" Ereleden

De ereleden zijn leden met een enorme verdienste voor de vereniging en worden benoemd door de Algemene Vergadering. Zij worden erelid voor het leven of zolang zij dit zelf wensen en worden eventueel vrijgesteld van het betalen van het jaarlijks lidgeld.

Artikel 4: Lidmaatschap - Werkelijke leden

4.1. Er zijn minstens drie (3) werkelijke leden met alle rechten en verplichtingen zoals omschreven voor de leden in de V&S wet en zoals beschreven in deze statuten. Zij hebben aanwezigheidsrecht en stemrecht op de Algemene Vergadering der leden.

4.2. Volgende leden zijn de werkelijke leden

Van den Heuvel Cyriel, Kruishuisstraat 76, 2300 Tumhout, geb, 13/06/1948

Van Even Hannelore, Guido Gezellestraat 68 bus3, 2300 Turnhout, geb. 19/12/1964

Vandendriessche Marc, Renier Sniedersstraat 14, 2300 Turnhout, geb. 07/09/1956

Boodts Denise, Graatakker 38, 2300 Turnhout, geb 26/08/1943

Boogaers Catharina, Kruishuisstraat 76, 2300 Turnhout, geb. 11/12/1956

4.3. De Algemene Vergadering is bevoegd voor het aanvaarden van werkelijke leden. Voor het aanvaarden van werkelijke leden en werkelijk lid te kunnen blijven, zijn de volgende inhoudelijke voorwaarden vereist:

" Natuurlijk persoon zijn die de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt;

" Verplicht de statuten, het reglement van inwendige orde alsook de besluiten van de Raad van Bestuur en haar organen na te leven en de belangen van de vereniging niet te schaden;

" Betaling van een lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Algemene Vergadering en dat maximum 500,0 E zal bedragen.

4.4, teder kandidaat-werkelijk lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk via brief, fax of mail aan de voorzitter en/of de secretaris van de Raad van Bestuur te richten en dit uiterlijk 15 dagen voor de gewone jaarlijkse Algemene Vergadering.

4.5. De Algemene Vergadering zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat als werkelijk lid op haar eerstvolgende vergadering. Op deze vergadering dienen minstens drie/vierde van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde wekelijke leden. De Algemene vergadering kan discretionair beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als werkelijk lid.

4.6. Minstens de helft (50%) van de werkelijke leden heeft zijn vaste woonplaats in de stadsregio Turnhout.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 5: Lidmaatschap - Toegetreden leden

5.1, Elke natuurlijke persoon die de doelstellingen van de VZW ondersteunt, kan bij de VZW een schriftelijke of mondelinge aanvraag indienen om toegetreden lid te worden.

5.2. Onder de toegetreden leden kunnen we de volgende categorieën onderscheiden:

" Werkende leden

" Steunende leden

5.3. De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie over de aanvaarding van een kandidaat als toegetreden lid.

5.4. Toegetreden leden hebben enkel de rechten en de plichten die in deze statuten en in het reglement van inwendige orde worden omschreven. Zij kunnen niet deelnemen aan de Algemene Vergadering en hebben geen stemrecht,

5.5, Toegetreden leden betalen een jaarlijks lidgeld dat jaarlijks wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur en dat maximum 500,0 E zal bedragen.

Artikel 6: Lidmaatschap - Beëindiging

6.1. Het lidmaatschap eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag of door uitsluiting. De betaalde lidgelden of eventuele andere inbrengen van de leden op vrijwillige basis geven geen recht op terugname zo het lid, op welke wijze dan ook, de vereniging verlaat in die hoedanigheid.

6.2. Ontslag.

6.2,1. Werkelijke leden kunnen zich uit de VZW terugtrekken bij middel van een schriftelijk bericht (gewone brief, mail of faxbericht) aan de Raad van Bestuur van de Vereniging. Het ontslag wordt definitief één maand na dit bericht.

6.2.2, Toegetreden leden kunnen zich op elk moment uit de VZW terugtrekken bij middel van een schriftelijk of mondeling bericht aan de Raad van Bestuur of door het niet betalen van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage binnen de daartoe voorzien termijn. Het ontslag wordt onmiddellijk definitief.

6.2.3. In onderstaande gevallen wordt een lid van rechtswege als ontslagnemend beschouwd:

" Bij ontbinding van de Vereniging;

" Bij niet betaling van zijn jaarlijks lidgeld. Tevens bij niet regelmatige betaling van de maandelijkse bijdrage kan de Raad van Bestuur het lid als ontslagnemend beschouwen.

6.3. Uitsluiting,

6.3.1. Een lid kan worden uitgesloten ingeval van:

" Niet naleven van de statuten;

" Wangedrag of grove tekortkoming in de belangen van de vereniging;

" Handelingen, uitlatingen of houdingen die de vereniging kunnen schaden.

6.3.2. Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW kunnen door een eenzijdig besluit van de Raad van Bestuur uitgesloten worden van lidmaatschap.

6.3.3. De uitsluiting van een werkelijk lid kan slechts worden uitgesproken door de Algemene Vergadering, en dit mits naleving van volgende voorwaarden:

" De uitsluiting Kan alleen op voorstel van de Raad van Bestuur of op vraag van ten minste twee/vijfde van de werkelijke leden;

" De uitsluiting, met vermelding van de naam van het betrokken lid, moet uitdrukkelijk in de agenda van de Algemene Vergadering vermeld staan;

" Het werkelijk lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden;

" De uitsluiting moet door de Algemene Vergadering worden goedgekeurd met een twee/derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

" De beslissing wordt aan het uitgesloten lid meegedeeld per aangetekend schrijven zonder dat de Algemene Vergadering haar beslissing moet motiveren.

" Het uitgesloten lid heeft geen verhaal tegen deze beslissing en verliest automatisch alle rechten op de gestorte lidgelden en op het maatschappelijk bezit van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 7: Lidmaatschap - Rechten

7.1, Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid.

7.2. Deze uitsluiting van rechten op activa geldt ten allen tilde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om welke reden dan ook, bij ontbinding van de VZVV, enz...

Artikel 8: De Algemene Vergadering

8.1. De samenstelling van, de aanwezigheid op, de toelating tot, de vertegenwoordiging in en de bijstand op de Algemene Vergadering wordt geregeld als volgt:

8.1.1. Ze bestaat uit alle werkelijke leden van de VZW.

8,1.2. Een werkelijk lid mag zich, bij volmacht, laten vertegenwoordigen door een ander werkelijk lid maar deze laatste mag niet meer dan twee volmachten dragen. Een werkelijk lid mag nooit vertegenwoordigd worden door een derde. Een werkelijk lid mag bijgestaan worden door een advocaat of raadsman als het over een agendapunt gaat waar hij als werkelijk lid persoonlijk bij betrokken is mits specifieke toelating van de Raad van Bestuur.

8.1.3. Waarnemers kunnen de Algemene Vergadering bijwonen en mogen zich, mits toestemming van de voorzitter, tot de Algemene Vergadering richten.

8.1.4. Het voorzitterschap-wordt waargenomen door de Voorzitter van de Raad van Bestuur, het secretariaat en de stemopneming wordt door de Voorzitter georganiseerd of ingeval van afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder in leeftijd.

8.2. De bijeenroeping van de Aigemene Vergadering wordt geregeld als volgt:

8.2.1. De jaarlijkse bijeenkomsten van de Algemene Vergadering zullen in de loop van de maand september gehouden worden op de maatschappelijke zetel of op een plaats die vermeld wordt in de uitnodiging.

8.2.2. De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkelijke leden verstuurd per fax en/of per e-mail en/of per gewone post en/of per aangetekend schrijven op het nummer of adres dat het werkelijk lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de secretaris. De oproeping bevat aile bijlagen zodat het voor de werkelijke leden duidelijk is waar het over gaat en zodat de Algemene Vergadering door hen kan voorbereid worden.

8.2.3. De vergaderingen worden door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door minstens twee bestuurders bijeengeroepen. De oproeping vermeldt alle agendapunten, dag, uur en plaats van de Algemene Vergadering. Elk voorstel dat door minstens twee bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens één/tiende van de werkelijke leden minstens vijftien dagen voor de vergadering werd aangebracht, wordt op de agenda geplaatst.

8.2.4. Bijzondere bijeenkomsten in een "Buitengewone Algemene Vergadering" kunnen worden samengeroepen door de voorzitter van de Raad van Bestuur en/of op verzoek van minstens twee bestuurders alsook op verzoek van minstens twee/vijfde van aile werkelijke leden. De uitnodiging wordt minstens acht dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar aile werkelijke leden verstuurd per fax en/of per e-mail en/of per gewone post en/of per aangetekend schrijven op het nummer of adres dat het werkelijk lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de secretaris.

8.3, De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden volgens art.4 1 °-8° V&S-wet dat van dwingend recht is]:

8.3.1. Goedkeuring van de statuten en goedkeuring van welke wijziging van de statuten dan ook.

8.3.2. (Her)benoeming van de bestuurders, vaststelling van de eventuele vergoeding van de bestuurders, kwijting van de bestuurders, het instellen van een vordering tegen de bestuurders wegens foutief beheer en het afzetten van de bestuurders;

8.3.3. (Her)benoeming van de commissaris(sen), vaststelling van de eventuele vergoeding van de commissaris(sen), kwijting van de commissaris(sen) en het afzetten van de commissaris(sen);

8.3.4. Goedkeuring van de jaarrekening en de begroting.

De wijze van goedkeuring van de jaarrekening en de wijze van de manier waarop verantwoording moet worden afgelegd door de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering zijn expliciet geregeld in de wet en deze regeling wordt volledig gevolgd.

8.3.5. Goedkeuring van het principe van de ontbinding van de vereniging, benoeming van de vereffenaar,

het bepalen van de vergoeding van de vereffenaar bij een vrijwillige ontbinding en bestemming van het actief

van de vereniging naar aanleiding van de ontbinding,.

8.3.6. Beslissing tot uitsluiting van een werkelijk lid.

8.3.7. Beslissing tot omzetting van de VZW in een Vennootschap met Sociaal Oogmerk(VSO).

8.3.8. Alle andere door de statuten aan de Algemene Vergadering expliciet toegekende bevoegd-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moa 2.2

heden.

8.4. De aanwezigheidsquota en stemmingsquota op de Algemene Vergadering worden geregeld als volgt:

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

8.4.2. De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van twee/derde van de werkelijke (eden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, In geval op de eerste vergadering minder dan twee/derde van de werkelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen, met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering gehouden worden.

8.4.8. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee/derde van de aanwezige of vertegenwoordigde werkelijke leden, Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van vier/vijfde van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde werkelijke leden,

8.4.4. Alle werkelijke leden hebben gelijk stemrecht en elk werkelijk lid heeft één stem. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens één/derde van de werkelijke leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming. Bij agendapunten die personen betreffen wordt altijd vertrouwelijk gestemd. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

8.5. Van elke vergadering worden notulen opgesteld die worden ondertekend door de voorzitter, door de secretaris en door de stemopnemer en die worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkelijke leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de modaliteiten vastgesteld in artikel 9 van het K.B, van 26 juni 2003. Tevens zal, binnen de tien dagen na de vergadering per fax en/of per e-mail en/of per gewone post, een kopie van het verslag worden verstuurd, naar aile aanwezige of vertegenwoordigde leden van het verslag.

Artikel 9: De Raad van Bestuur en Vertegenwoordiging

9,1. Samenstelling van de Raad van Bestuur.

9.1.1. De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste 15 bestuurders, al dan niet leden van de VZW. Het aantal bestuurders moet in ieder geval lager zijn dan het aantal personen dat werkelijk lid is van de vereniging.

Wanneer de VZW slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkelijke leden heeft, mag de Raad van Bestuur uit twee bestuurders bestaan. [De dag waarop een vierde werkelijk lid wordt aanvaard, zal een (buiten)gewone Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder].

9.1.2. Bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, voor een termijn van 2 jaar. Om in de continuiteit van het bestuur te voorzien kan tweejaarlijks maximum de helft+1 van de mandaten vervallen. De opdracht van de bestuurders eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering. Bestuurders zijn herbenoembaar,

9,1.8. Kandidaat bestuurders richten hun kandidatuur schriftelijk via brief, fax of mail aan de voorzitter en/of de secretaris van de Raad van Bestuur, uiterlijk 15 dagen voor de Algemene Vergadering, De kandidatuur van een niet-lid kan slechts worden aanvaard, wanneer zij wordt gesteund door tenminste één/derde van de werkelijke leden.

9.1.4. De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester, die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en in het reglement van inwendige orde of zoals uiteengezet bij hun verkiezing.

9.1.e. De bestuurders kunnen ten allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering, die daarover beslist drie/vierde van de stemmen van de aanwezige leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging ken warden voorzien. Elke wijziging van de Raad van Bestuur moet worden opgenomen in het verenigingendossier en worden bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

9.1.e. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van hun bestuursmandaat kunnen worden vergoed.

9.2, Werking van de Raad van Bestuur.

9.2.1. De Raad van Bestuur vergadert na oproeping door de voorzitter zo dikwijls als het belang van de VZW het vereist, alsook binnen de veertien dagen na een daartoe strekkend verzoek van twee bestuurders of van een dagelijks bestuurder.

9.2.2. De Raad wordt voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of bij ontstentenis van een ondervoorzitter, door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders, De vergadering wordt gehouden op de zetel van de VZW of in elke andere plaats in België, aangegeven in de oproepingsbrief.

9.2.3. Behoudens in de gevallen voorzien in deze statuten, kan de Raad van Bestuur slechts beraadslagen en besluiten, wanneer tenminste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

M0D z,2

worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden, behoudens indien een andere meerderheid volgens deze statuten vereist is. Er wordt gestemd bij handopsteking tenzij een bestuurder een geheime stemming vraagt. Bij agendapunten die personen betreffen wordt altijd vertrouwelijk gestemd. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

9.2.4. Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoord van de Raad van Bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders vóór dat de Raad van Bestuur een besluit neemt. De bestuurder met het tegenstrijdige belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

9.2.5. Van elke vergadering worden notulen opgesteld die worden ondertekend door de voorzitter, door de secretaris en door alle aanwezige bestuurders die dit wensen en die worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de werkelijke leden, die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de modaliteiten vastgesteld in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003, Tevens zal, binnen de tien dagen na de vergadering per fax en/of per e-mail en/of per gewone post, een kopie van het verslag worden verstuurd naar alle leden van de Raad van Bestuur.

9.3, Intern Bestuur - Beperkingen

9.3,1. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die handelingen waarvoor de Algemene Vergadering exclusief bevoegd is.

Hij is, zonder bijkomende goedkeuring van de Algemene Vergadering, bevoegd voor aile handels-, verzekerings-, en bankverrichtingen, inclusief het lenen en uitlenen, zonder limiet op de termijn, van roerende en onroerende goederen, evenals de aankoop of verkoop van onroerende goederen van de VZW en/of de vestiging of opheffing van een hypotheek,

9.3.2. Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, staat het de Raad van Bestuur vrij om onder de bestuurders een bevoegdheidsverdeling overeen te komen. Zodanige verdeling van taken kan enkel op het interne vlak gelden en is m.a.w. niet aan derden tegenstelbaar, zelfs niet indien zij wordt bekendgemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

9.3.3. De Raad van Bestuur kan een deel van zijn taken delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de VZW of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur,

9.3.4, De Raad van Bestuur kan een reglement van inwendige orde opstellen of wijzigen. Het reglement van inwendige orde steunt volledig op de statuten en op de VZW-wet en kan er nooit, noch naar de letter, noch naar de geest, van afwijken. Het wordt pas van kracht na goedkeuring door de Algemene Vergadering.

9.4. Externe vertegenwoordigingsmacht

9.4.1. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de VZW in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en handelingen. Hij kan optreden in aile rechtsgedingen tegen of door de VZW gevoerd. Hij beslist autonoom over het al dan niet gebruiken van rechtsmiddelen, zoals (bij wijze van voorbeeld) verzet, beroep, cassatieberoep, verzoek tot schorsing, inclusief juridische acties in kort geding of op eenzijdig verzoekschrift. Hij verbindt geldig de Vereniging in alle types contracten die er mogelijk zijn.

9.4.2. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigt door de voorzitter en twee bestuurders, zij kunnen met hun gezamenlijke handtekening de VZW verbinden en vertegenwoordigen in alle materies

9.4.3. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks van bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de aan hen verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig de wet inzake lastgeving.

9.6, Bekendmakingvereisten.

9.5.1. De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en van de personen gemachtigd om de VZW te vertegenwoordigen en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door de neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlag en bij het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt. Uit die stukken moet In Ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Artikel 10; Dagelijks Bestuur

10.1 Bij gebrek aan een wettelijke omschrijving van wat het "dagelijks bestuur" omvat, worden tot daden van dagelijks bestuur gerekend aile handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

10.2 Het Dagelijks Bestuur van de VZW op intern vlak, alsook de externe vertegenwoordiging van de VZW wat betreft dat dagelijks bestuur, kan door de Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meer personen.

10.3 Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, moet worden gespecificeerd of deze personen alleen of gezamenlijk of ais college kunnen handelen en dit zowel wat intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordigingsmacht voor dat dagelijks bestuur betreft.

10.4 In afwijking van artikel 13bis V&S-wet, kunnen de personen belast met het dagelijks bestuur, niet zonder toestemming van de Raad van Bestuur, beslissingen nemen en/of rechtshandelingen stellen die verband houden met de vertegenwoordiging van de VZW in het kader van het dagelijks bestuur bij transacties die de tienduizend euro te boven gaan. Deze bevoegdheidsbeperkingen kunnen niet worden tegengeworpen aan derden, zelfs niet nadat ze openbaar zijn gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken vertegenwoordigers in het gedrang.

10.5 De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekend gemaakt. Uit die stukken moet in ieder geval blijken of de personen die de VZW vertegenwoordigen inzake dagelijks bestuur, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel ais college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden,

Artikel 11: Aansprakelijkheid van de Bestuurder en van de Dagelijks Bestuurder

11.1 De Bestuurders en de Dagelijks Bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW.

11.2 Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten, en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

Artikel 12: Financiering en Boekhouding

12,1 De vereniging za! onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen en legaten, gegeven zowel om de algemene doelstellingen van de vereniging te ondersteunen als ' ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast kan de vereniging fondsen werven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

12.2 Boekhouding.

12.2.1 Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december.

12.2.2 De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

12.2.3 De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S-wet. Voor zover van toepassing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 §6 V&S-wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

12.2.4 De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

Artikel 13: Ontbinding van de vereniging

13.1 De Algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum één/derde van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 8.2 van deze statuten.

13.2 De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in artikel 8.4 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 V&S-wet.

13.3 In geval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemd de Algemene Vergadering vereffenaar(s) waarvan zij de opdracht zullen omschrijven,

13.4 In geval van ontbinding en vereffening beslist de buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW, dat moet worden toegekend aan een andere VZW met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

13.5 Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en ambtsbeëindiging van de vereffenaar(s), de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De Algemene Vergadering van de VZW Creative Fáctory  Factory Creation, met zetel te 2300 Turnhout, Renier Sniedersstraat 14, heeft op haar vergadering van 03 november 2014 met eenparigheid van stemmen volgende besluiten genomen:

Benoeming en/of ontslagen werkelijke leden:

Het ontslag van volgende werkelijke leden werd aanvaard met eenparigheid van stemmen na schriftelijk verzoek:

Boodts Denise, Graatakker 38, 2300 Turnhout, geb. 26/08/1943

Boogaers Catharina, Kruishuisstraat 76, 2300 Turnhout, geb. 11/12/1956

De Algemene vergadering verleent beide voornoemde dames algehele kwijting voor het door hen gevoerde beleid.

Volgende leden worden opgenomen ais werkelijk leden:

Van den Heuvel Stef, Victoriestraat 40 bus 2, 2300 Turnhout, geb. 04/10/1972

Maene Peter, Drieskensstraat 40, 2300 Turnhout, geb. 28/08/1962

Tevens besliste de Algemene Vergadering de Raad van bestuur ais volgt opnieuw samen te stellen:

Voorzitter: Van den Heuvel Cyriel, Kruishuisstraat 76, 2300 Turnhout, geb. 13/08/1948

Onder Voorzitter: Van Even Hannelore, Guido Gezellestraat 68 bus3, 2300 Turnhout, geb. 19/12/1964 Penningmeester-Secretaris: Vandendriessche Marc, Renier Sniedersstraat 14, 2300 Turnhout, geb. 07/09/1956

Na integrale voorlezing en toelichting van al het voorgaande werden deze statuten en wijzigingen goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 03 november 2014.

Deze akte is opgemaakt in twee originele exemplaren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

, behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
CREATIVE FACTORY-FACTORY CREATION

Adresse
RENIER SNIEDERSSTRAAT 14 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande