CULINAIRE WANDELINGEN MECHELEN

Association sans but lucratif


Dénomination : CULINAIRE WANDELINGEN MECHELEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.461.979

Publication

10/06/2011
ÿþMOEI 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akt

2 3 -05- 2011

GRIFFIE RECHTBANK van KOOPHANDEL te MECHELEN

Griffie

Voor-behoude iilltql1111)111111,11,1111111

aan hei

Belgisc Staatsbl

Ondernemingsnr 461 Î7

Benaming

(voluit) : Culinaire Wandelingen Mechelen

~ 1 -OS- 211

Eiiinëxës du -Moniteur belge

Bylagen-bij "fief Bëlgisch"StâïfslilM - Y01067201I

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoorgmerk

Zetel : Onze-Lieve-Vrouwestraat 81 , 2800 Mechelen

Onderwerp akte : Statuten oprichting benoemingen

De hierna genoemde personen:

Diederik Beele, Onze-Lieve-Vrouwestraat 81, 2600 Mechelen, (651115 219 94) -Katelijn Goegebeur, Rik Woutersstraat, 38 A, 2800 Mechelen, (630202 032 81) -Patrick De Greet, Fortuinstraat, 26, 2800 Mechelen (620824 045 11)

-Kristof Somers, Rik Woutersstraat, 38 A, 2800 Mechelen (660225 125 40)

-Ann Vyvey, Onze-Lieve-Vrouwestraat 81, 2800 Mechelen (650116 358 49)

verklaren de vereniging zonder winstoogmerk naar Belgisch recht op te richten met de benaming 'Culinaire: wandelingen Mechelen" overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, met, de hiernavolgende statuten:

Hoofdstuk I. Benaming, zetel, doel, duur, ontbinding

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: 'Culinaire wandelingen Mechelen'. Deze naam moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd door 'vereniging zonder winst-oogmerk' of VZW.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd in 2800 Mechelen, Onze-Lieve-Vrouwestraat 81. De: vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen. De raad van bestuur kan de zetel, overbrengen naar een andere locatie.

Artikel 3. De vereniging heeft tot doel

Het uitdragen van het culturele en culinaire erfgoed van Mechelen en omstreken en dit in de meest brede

zin.

Artikel 4. De vereniging is bevoegd om op bijkomstige wijze economische activiteiten te organiseren voor zover de opbrengst ervan wordt gebruikt om het doel te realiseren.

Met hetzelfde oogmerk mag zij alle roerende en onroerende goederen verwerven en rationeel beheren en samenwerken met andere verenigingen en organisaties alsmede met alle organismen en besturen van de overheid.

Artikel 5. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Behoudens ingeval van gerechtelijke ontbinding kan de vereniging slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, handelend als bepaald in de wet. Ingeval van ontbinding van de vereniging wordt het netto-actief, overgedragen aan een vereniging of organisatie, die een gelijk doel nastreeft mits de goedkeuring van de algemene

" vergadering.

Hoofdstuk II. Leden, aanvaarding, ontslag, verplichtingen

Artikel 6. De leden zijn geen lidgeld verschuldigd. In geen geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

~ MOD 2.2

ti

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7. Het ontslag, de schorsing en de uitsluiting van de leden gebeurt overeenkomstig de wettelijke bepalingen. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege door het overlijden van het lid. Ontslagnemende en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Zij kunnen noch een rekeningopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving vragen. Evenmin hebben zij recht om de door henzelf of hun rechtsvoorgangers gedane inbrengen terug te vorderen.

Artikel 8. Op de zetel van de vereniging wordt een register van leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden.

Hoofdstuk III. Algemene vergadering

Artikel 9. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de vereniging. De algemene vergadering kan eventueel op zijn vergaderingen experts uitnodigen.

Artikel 10. Elk jaar wordt ten minste één algemene vergadering georganiseerd voor eind juni. De algemene vergadering wordt bovendien bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist of wanneer ten minste een vijfde van de leden het vraagt.

Artikel 11. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen bij gewone brief of per e-mail, die - ondertekend door de voorzitter of de secretaris - minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder lid wordt verzonden. De oproeping die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De vergadering kan enkel geldig beraadslagen over de op de agenda vermelde punten.

Artikel 12. EIk lid kan zich op de vergadering bij geschreven volmacht laten vertegenwoordigen door een ander lid. Het aantal volmachten per aanwezig lid is beperkt tot één.

De vergadering kan slechts geldig overleggen en beslissen op voorwaarde dat de meerderheid van de leden aanwezig is of vertegenwoordigd.

Artikel 13. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter tevens voorzitter van de raad van bestuur. Bij diens afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De algemene vergadering duidt onder haar leden een secretaris aan.

Artikel 14. Op de algemene vergadering beschikt elk lid over één stem. Behoudens andersluidende en strengere wettelijke bepalingen worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen. Voor statutenwijzigingen, de vrijwillige ontbinding en besluiten tot uitsluiting van een lid dienen de wettelijke bepalingen inzake quorum en bijzondere meerderheden nageleefd te worden.

De experten waarvan sprake in artikel 9 hebben geen stemrecht.

Artikel 15. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar

toegekend zijn door de wet en door de onderhavige statuten.

Voor volgende punten is een besluit van de algemene vergadering vereist

1. wijziging van de statuten en het huishoudelijk reglement;

2. benoeming en afzetting van bestuurders;

3. benoeming en afzetting van commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ;

4. het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

5. goedkeuring van de begroting en de rekeningen;

6. vrijwillige ontbinding van de vereniging;

7. uitsluiting van een lid;

Artikel 16. De secretaris stelt het verslag van de algemene vergadering op. Het verslag van de algemene vergadering is de geschreven neerslag van de beraadslagingen en besluiten. Het verslag dient ondertekend te worden door de voorzitter of door zijn plaatsvervanger en door de secretaris.

Elk lid ontvangt een kopie van het verslag. Het originele verslag wordt bewaard op de zetel van de vereniging.

Hoofdstuk IV. Raad van bestuur

Artikel 17. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur die is samengesteld uit minstens twee leden van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De bestuurders worden benoemd voor een periode van 10 jaar en zijn herkiesbaar. De algemene vergadering kan te allen tijde een einde maken aan hun mandaat. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Indien een bestuurder ontslag neemt, wordt hij geacht zijn mandaat te voltooien tot aan de eerstvolgende algemene vergadering.

Artikel 18. De raad van bestuur duidt onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter en een secretaris aan.

Artikel 19. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door de secretaris of op voorstel van twee bestuurders, telkens wanneer de belangen van de vereniging dit vereisen maar minstens tweemaal per jaar. De agenda van de vergadering van de raad van bestuur wordt samengesteld door de voorzitter van de raad van bestuur. Dit kan gebeuren in samenspraak met de secretaris. De oproepingsbrief bevat die agenda en wordt minstens drie dagen vooraf bezorgd aan de bestuurders per gewone brief of per e-mail. Tijdens de vergadering kunnen er punten toegevoegd worden aan de agenda indien alle bestuurders aanwezig zijn en ermee akkoord gaan.

Artikel 20. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter tevens voorzitter van de algemene vergadering. Bij diens afwezigheid wordt hij vervangen door de ondervoorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De raad kan slechts besluiten indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder, voorzien van een geschreven volmacht, laten vertegenwoordigen. Geen bestuurder mag echter beschikken over meer dan één volmacht.

Wanneer de meerderheid niet aanwezig of vertegenwoordigd is, moet de raad binnen de 14 dagen opnieuw vergaderen over dezelfde agendapunten. Dan wordt beslist bij meerderheid van stemmen van de aanwezigen.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. in geval van staking van stemmen is het voorstel verworpen.

De raad van bestuur kan op zijn vergaderingen deskundigen en experts uitnodigen. Deze personen hebben geen stemrecht.

Artikel 21. De raad van bestuur heeft als enige opdracht het doel van de vereniging te bereiken. Alle bevoegdheden die de wet en onderhavige statuten niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering, worden toegekend aan de raad van bestuur.

Artikel 22. De raad van bestuur treedt in rechte op in naam van de vereniging als eiser en als verweerder. De akten die de vereniging verbinden worden, behoudens bijzondere delegatie door de raad van bestuur, ondertekend door twee bestuurders. De secretaris is bevoegd om de gewone briefwisseling te ondertekenen en alle documenten met betrekking tot het postverkeer.

Artikel 23. Het verslag van de raad van bestuur is de geschreven neerslag van de beraadslagingen en besluiten. Het verslag dient ondertekend te worden door de voorzitter of door zijn plaatsvervanger en door de secretaris. Het origineel wordt bewaard op de zetel van de vereniging. Elke bestuurder ontvangt een kopie van het verslag. Het verslag wordt ter goedkeuring voorgelegd op de volgende vergadering van de raad van bestuur.

Artikel 24. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht. De vereniging is ertoe gehouden om de aansprakelijkheid van haar bestuurders te verzekeren.

Hoofdstuk V. Boekhouding en Controle

Artikel 25. Het boekjaar loopt van één januari tot eenendertig december van hetzelfde jaar. Ieder jaar en uiterlijk op 30 juni, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, alsook de begroting van het volgende boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De rekeningen en begrotingen worden ten minste acht dagen voor de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden, die inzage kunnen vragen van alle documenten waarop deze rekeningen en begrotingen gesteund zijn.

De vereniging is ertoe gehouden haar boekhouding te voeren volgens de wettelijk voorgeschreven methode.

Artikel 26. De vereniging benoemt een commissaris zodra dit wettelijk vereist is. De commissaris is belast met de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid  uit het oogpunt van

Hoon 2.2

Voor-behQuden

aan het

"

Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

de wet en van de statuten - van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgesteld. De commissaris wordt benoemd door de algemene vergadering.. onder. de leden van het Instituut van " bedrijfsrevisoren.

Hoofdstuk Vl. Algemene bepalingen

Artikel 27. Voor al wat door of krachtens deze statuten niet wordt geregeld, wordt verwezen naar de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk.

Aldus met eenparigheid van stemmen aanvaard op de algemene stichtingsvergadering, gehouden in Mechelen, op 20 maart 2011.

Werden benoemd met eenparigheid van stemmen op 20 maart 2011 als bestuurder en dit voor een periode van tien jaar.

' de heer Diederik Beele, Onze-Lieve-Vrouwestraat 81, 2800 Mechelen

Mevrouw Katelijn Goegebeur, Rik Woutersstraat 38 A, 2800 Mechelen

De Heer Patrick De Greef, Fortuinstraat 26, 2800 Mechelen

De heer Partick De Greef wordt benoemd tot voorzitter, mevrouw Katelijn Goegebeur tot ondervoorzitter en

de heer Diederik Beele tot secretaris.

Benoeming van bestuurders

De algemene vergadering van Culinaire wandelingen Mechelen VZW, met zetel te Mechelen, Onze-Lieve-Vrouwestraat 81, heeft tijdens de oprichtingsvergadering van 20 maart 2011 en overeenkomstig de statuten met eenparigheid van stemmen de volgende personen aangesteld als bestuurder voor een periode van tien jaar:

-Diederik Beele, Onze-Lieve-Vrouwestraat 81, 2800 Mechelen, geboren 15.11.1965 -Katelijn Goegebeur, Rik Woutersstraat, 2800 Mechelen, geboren 02.02.1963 -Patrick De Greef, Fortuinsstraat 26, 2800 Mechelen, geboren 24.08.1962

Onmiddellijk daarna vergaderde de raad van bestuur van de Culinaire wandelingen Mechelen VZW, met zetel te 2800 Mechelen, Onze-Lieve-Vrouwestraat 81 en verkoos krachtens artikel 17 en 18 van de statuten met

eenparigheid van stemmen: "

- als voorzitter: Patrick De Greef

- als ondervoorzitter: Katelijn Goegebeur

- als secretaris: Diederik Beefe

Ondergetekenden, Patrick De Greef, voorzitter en Diederik Beele, secretaris, verklaren dat deze opgave

volledig en naar waarheid is opgemaakt.

Mechelen, 20 maart 2011

Patrick De Greef Diederik Beele

voorzitter secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CULINAIRE WANDELINGEN MECHELEN

Adresse
ONZE-LIEVE-VROUWSTRAAT 81 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande