CULTUREEL AMBASSADEUR HEIDEHUIZEN - HUTTEN

Association sans but lucratif


Dénomination : CULTUREEL AMBASSADEUR HEIDEHUIZEN - HUTTEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 533.787.436

Publication

13/05/2013
ÿþ MOD2.2



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



MO

O

*13072858* --G1

WINUM

GE i\~ril9.4G.Oy4 .G. y..... _ w-.-..

3 RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

SBLAD

0 2 APR, 2013

TURNHOUT

De Gr~¬ ~e



ITEM BE~

s . -45- 201 CH STAAT

Benaming O.rn

ememingsnr ~ p~ .

~3

Ond

(voluit) : Cultureel Amb ssadeur Heidehuizen - Hutten

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Vosstraat 11 Mol 2400

Onderwerp akte : Oprichting van VZW

Benaming, zetel en doel

Artikel 1. De vereniging draagt de naam : " Cultureel Ambassadeur Heidehuizen-Hutten", vereniging zonder

winstoogmerk.

Art. 2. De vereniging, zowel maatschappelijk als administratief gevestigd te 2400 Mol, Vosstraat 11, wordt

opgericht door de volgende beheerders, leden van het kerncomité.

Burtin Jean, ingenieur, Vosstraat 11, 2400 Mol, Belg, voorzitter.

Lodewijckx Jos, gepensioneerd leraar ,Slachthuisstraat 92 ,2400 Mol, Belg, ondervoorzitter

Van Grieken An, leraar, Greesstraat 12/1, 2400 Mol, Belg, secretaresse

Reale Giuseppe, gepensioneerd politieambtenaar, Slachthuisstraat 90 , 2400 Mol, Belg, penningmeester

Nuyts Martin, bediende, Slachthuisstraat 121 , 2400 Mol, Belg, Assist. penningmeester

Bouwens Robert, mekanieker, Vosstraat 15 , 2400 Mol, Belg, bestuurder

Art. 3. De vereniging heeft, in het kader van het Cultureel Ambassadeurschap 2014 tot doel het sociaal leven in beide wijken te (re)activeren door het inrichten van allerlei (groeps-) activiteiten. Deze activiteiten moeten geïnterpreteerd warden in de breedste zin van het woord. Deze door het gemeentebestuur van Mol ondersteunde actie zal zijn hoogtepunt bereiken in het werkjaar 2014, wanneer beide gehuchten aangesteld zullen zijn als Cultureel Ambassadeur. De werking gebeurt in samenwerking met het organisatiecomité, waarvan de leden tegelijk werkende leden van de vzw zijn.

Leden : werving, bijdrage en ontslag :

Art, 4. De vereniging is samengesteld uit beheerders en werkende leden. Het minimum aantal beheerders is vastgesteld op 3. De beheerders bij oprichting zijn de ondergetekende werkende leden. Nieuwe effectieve leden kunnen hun kandidatuur stellen per gewone brief, gericht aan de raad van beheer ter maatschappelijke. zetei. De raad van beheer beslist over de toelating van de nieuwe beheerders. De gewone leden kunnen toetreden op gewone aanvraag en maken deel uit van de algemene vergadering zonder. Vrijwillig ontslag is, mits schriftelijke bekendmaking ten allen tijde mogelijk.

Art. 5. Uitsluiting van een lid gebeurt door de algemene vergadering met een twee derde meerderheid van': de stemmen. Het lid dat ontslag neemt of uitgesloten wordt, kan geen aanspraak maken op het bezit van de; vereniging.

Art. 6, De leden van de vereniging betalen geen bijdrage.

Algemene vergadering

Art. 7, De algemene vergadering is samengesteld uit aile effectieve en deelnemende leden van de

vereniging.

De algemene vergadering beslist over : ,. .

de wijziging der statuten, de benoeming en afzetting van de beheerders, de goedkeuring van de begrotingen en rekeningen, het aanvaarden en de uitsluiting van een lid, het opstellen en het wijzigen van het intern reglement, de vrijwillige ontbinding van de vereniging, de goedkeuring van het jaarverslag.

De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij de berekening van de meerderheid wordt geen rekening gehouden met de stemmen van de leden die zich bij de stemming onthielden, tenzij in de gevallen waarin een uitdrukkelijke wetsbepaling een bijzonder quorum voorschrijft. Bij staking van stemmen is die van de werkende voorzitter beslissend. ieder effectief lid beschikt over één stem in de gewone en buitengewone algemene vergaderingen.

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persolo)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

1 Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

..,~,.

M ~

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 8. Voor het wijzigen van de statuten, de vrijwillige ontbinding van de vereniging en het uitsluiten van een lid moet twee derde van de leden aanwezig zijn op de algemene vergadering en de beslissingen worden genomen met een twee derde meerderheid van de aanwezige leden. De statutenwijziging moet gedetailleerd vermeld worden op de uitnodiging. Indien de aanwezigheid geen twee derden bedraagt, kan een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen mits een twee derde meerderheid van stemmen.

Art. 9. De algemene vergadering komt minstens eenmaal per jaar samen. Een bijzondere algemene vergadering wordt bijeengeroepen telkens wanneer tenminste één vijfde van de effectieve leden dit vragen.

Art. 10. De agenda van de algemene vergadering wordt opgesteld door de raad van beheer. Elk schriftelijk voorstel van een effectief lid moet op de agenda gebracht worden.

Art. 11. De raad van beheer roept de algemene vergadering samen per gewone brief of e-mail. Deze uitnodiging bevat de agenda en wordt minstens acht dagen vôôr de vergadering bezorgd. De uitnodiging wordt ; ondertekend door de voorzitter of door de persoon die ertoe de opdracht ontving. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van beheer of, bij diens ontstentenis door de ondervoorzitter, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige beheerders. De secretaris vervult de functie van verslaggever.

Art. 12. De beraadslagingen en de beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen, ondertekent door de voorzitter en haar verslaggever, Bewuste notulen worden ingeschreven in een register dat ten maatschappelijke zetel wordt bewaard. Belanghebbende derden kunnen dit register op gewone aanvraag ter maatschappelijke zetel raadplegen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Raad van beheer

Art. 13. Het bestuur van de vereniging wordt waargenomen door een raad van beheer, samengesteld uit minstens drie leden. Deze raad van beheer wordt voor onbepaalde duur benoemd door de algemene vergadering volgens de onder artikel vier bedoelde effectieve leden.

Art. 14. De raad van beheer is bevoegd voor alle daden van beheer en beschikking. Aile bevoegdheden welke niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering statutair of wettelijk zijn toegekend, behoren tot de raad van beheer. Bij gerechtelijke handelingen wordt de vereniging vertegenwoordigd door een door de raad van beheer aangeduid beheerder.

Bij buitengerechtelijke handelingen is de vereniging geldig vertegenwoordigd door ofwel de handtekening van de voorzitter of een ander lid van de raad;

de handtekening van één bijzonder lasthebber, aangesteld door de raad van beheer.

Art. 15. De raad van beheer kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder. Bij ontstentenis of verhindering van de voorzitter worden zijn functies uitgeoefend door de ondervoorzitter. Deze functies kunnen gecumuleerd worden.

Art. 16. De raad van beheer mag zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meer beheerders voor de handelingen van het dagelijks bestuur.

Art. 17. De raad van beheer vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of op verzoek van één derde der ' beheerders.

Art. 18. De raad van beheer kan slechts geldig beslissen wanneer de helft plus één van de leden aanwezig is. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De beslissingen van de raad van beheer worden opgenomen in de notulen en ondertekend door de voorzitter en secretaris.

Art. 19. De raad van beheer bereidt jaarlijks de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het komende jaar voor en !egt beide ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering,

Ontbinding

Art. 20. Bij vrijwillige ontbinding wordt dit besluit aan de algemene vergadering voorgelegd, waarbij de

algemene vergadering twee vereffenaars aanduidt en hun bevoegdheden bepaalt.

Art. 21, Bij ontbinding van de vereniging zal het resterende vermogen besteed worden aan ofwel een doel

dat het meest overeenstemt met het doel van de huidige vereniging, of aan een vereniging met sociaal .

maatschappelijke doelstellingen.

De algemene vergadering beslist hetwelk.

Mol, 26 april 2013

(Gel.) Jean Burtin; Jas Lodewijckx, An Van Grieken, Reale Pino, Martin Nuyts, Bouwens Robert.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CULTUREEL AMBASSADEUR HEIDEHUIZEN - HUTTEN

Adresse
VOSSTRAAT 11 2400 MOL

Code postal : 2400
Localité : MOL
Commune : MOL
Province : Anvers
Région : Région flamande