CULTUURRAAD VOOR DE KEMPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : CULTUURRAAD VOOR DE KEMPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 476.952.859

Publication

19/09/2014
ÿþ-

 n

n

MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte

Neergelend ter griffie van de

1111

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsbla

*14173055*

RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

SEP. 2014

ANTWERPEN atoeiing fuRNHOUT De Gnffiet

Cr ttia

Ondernemingsnr : 0476.952.800

Benaming

(voluit) : cultuurraad voor de kempen

(verkort) : CRK

Rechtsvorm: vzw

Zetel: werft 32, 2440 GEEL

Onderwerp 1. wijziging Raad van Bestuur 2. Statutenwijziging

Tekst

1.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op 24 maart 2009 heeft de Algemene Vergadering het ontslag als bestuurder aanvaard van -de heer Van Goethem Paul, bibliothecaris, wonende te 2400 Mol, F.S. Emsenslaan 35.

Op 27 april 2010 heeft de Algemene Vergadering ais bestuurder benoemd :

-de heer De Ceulaer Louis, bediende, wonende te 2250 Olen, Geelseweg 15.

-de heer Van Camp Paul, gepensioneerde, wonende te 2560 Nijlen, Leliestraat 36.

-de heer Van Dijck Dirk, arbeider, wonende te 2310 Rijkevorsel, Oostmaisesteenweg 162/2.

Op 30 maart 2011 heeft de Algemene Vergadering de lopende mandaten van volgende bestuurders bekrachtigd

-de heer Gys Michaël, gepensioneerde, wonende te 2440 Geel, Molseweg 103. -de heer De Bièvre Paul, gepensioneerde, wonende te 2460 Kasterlee, Duineneind 9. -de heer Vangenechten Frans, cultuurbeleidscotirdinator, wonende te 2440 Geel, Heistraat 21/c. -de heer De Ceulaer Willy, jurist, wonende te 2450 Meerhout, Heikant 70/b. -de heer Vanmechelen Michaël, preventieadviseur, wonende te 2431 Laakdaf-Veerle, Heieinde 23. -de heer De Ceulaer Louis, bruggepensioneerde, wonende te 2250 (Men, Geelseweg 15. -mevrouw Dehond An, leerkracht, wonende te 2230 Herselt, Madestraat 96, -mevrouw Luts Marie-Claire, gepensioneerde, wonende te 2300 Turnhout, Grimstedestraat 27. -de heer Smolders Herman, gepensioneerde, wonende te 2390 Malle, Heidedreef -de heer Van Camp Paul, gepensioneerde, wonende te 2560 Nijien, Nonnenstraat 56,! -de heer Vanderborght Oscar, gepensioneerde, wonende te 2440 Geel, Kraaibossen 24: -de heer Van de Velde José, gepensioneerde, wonende te 2440 Geel, Retieseweg 42. -de heer Van Dijck Dirk, arbeider, wonende te 2290 VVuustwezel, Helpt Elkanderstraat 6. -de heer Van Doninck Walter, operator, wonende te 2440 Geel, Rijn 210.. Op 20 maart 2012 heeft de Algemene Vergadering het ontslag als bestuurder aanvaard van : -de heer Smolders Herman, gepensioneerde, wonende te 2390 Malle, Heidedreef 17.

Op 13 februari 2013 heeft de Raad van Bestuur het ontslag als voorzitter aanvaard van -de heer Gys Michaël, gepensioneerde, wonende te 2440 Geel, Molseweg 103, Tevens heeft de Raad van Bestuur ais voomitter a.i. aangewezen tot aan de aanstelling van een nieuwe voorzitter:

-de heer Vangenechten Frans, gepensioneerde, wonende te 2440 Geel, Heistraat 21/c. Op 26 Maart 2013 heeft de Algemene Vergadering het ontslag als bestuurders aanvaard : -de heer Gys Michaël, gepensioneerde, wonende te 2440 Geel, Molseweg 103, met ingang van 1 januari 2013.

-mevrouw Luts Marie-Claire, gepensioneerde,wonende te 2300 Turnhout, Grimstedestraat 27.

Tegelijk heeft de Algemene Vergadering als bestuurders benoemd

-de heer De Wit Stefaan, verpleegkundige, wonende te 2400 Mol, Het Ven 46.

-de heer Hermans Peul, bruggepensioneerde, wonende te 2260 VVesterlo, Oeveldorp 4.

Op 27 maart 2014 heeft de Algemene Vergadering als bestuurders benoemd -de heer Wouwermans Jan, postbeambte, wonende te 2440 Geel, Winkelomseheide 96. -de heer Biesmans Marc, interieurarchitect, wonende te 2490 Balen, Hulsen 110. -mevrouw Scheirs Kristine, kinderverzorgster, wonende te 2460 Kasterlee-Tielen, Rozenwijk 47.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

4

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

2.

Op 27 april 2010 heeft de Algemene Vergadering art. 6 en art. 8,a van de statuten gewijzigd. De coördinatie van de gewijzigde statuten wordt gepubliceerd.

I.Naam en zetel

Art.1.1De vereniging draagt de naam "Cultuurraad voor de Kempen, vereniging zonder winstoogmerk", afgekort "CRK vzw".

Art.2 De vereniging heeft haar zetel te 2440 Geel, CC De Werft, Werft 32, gerechtelijk arrondissement Turnhout.

II.Doel, duur

Art.3. De vereniging heeft een pluralistisch, bovengemeentelijk en multidisciplinair karakter en stelt zich tot

doel: :

de informatievoorziening, vorming, creativiteit en culturele ontplooiing in de Kempen te bevorderen door middel van overleg, het vormen van netwerken, het leveren van inhoudelijke en logistieke ondersteuning en de ontwikkeling van eigen initiatieven;

de culturele dynamiek van de Kempen te stimuleren;

culturele contacten uit te bouwen tussen de Kempen en andere culturele regio's in binnen- en buitenland;

De vereniging mag aile activiteiten ondernemen die de doeleinden kunnen bevorderen en bewerk-

stelligen en er rechtstreeks of onrechtstreeks mee verband houden. Zij kan anderen haar medewerking verlenen en belang stellen in elk gelijkaardig doel als het hare;

Zij mag ook, op bijkomstige wijze, zekere economische nevenactiviteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art. 4.0e vereniging start met haar werking op 1 januari 2002.

Zij is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

111.0e leden

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie leden bedragen. De ondergetekende stichters zijn de eerste effectieve leden.

Art. 6. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. Alleen de eerstgenoemden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de Algemene Vergadering. Toegetreden leden hebben het recht om deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging en van haar diensten gebruik te maken onder dezelfde voorwaarden als de effectieve leden. Zij hebben het recht de Algemene Vergadering bij te wonen zonder stemrecht.

Art. 7. Kandidaat-leden richten een eenvoudig schrijven aan de Raad van Bestuur. Deze beslist over de toetreding.

Art, 8,a. Ontslag van de leden. Het ontslag moet schriftelijk ingediend worden bij de Raad van Bestuur. Effectieve leden die gedurende twee opeenvolgende jaren geen enkele Algemene Vergadering hebben bijgewoond zonder zich op voorhand te verontschuldigen en zich niet hebben laten vertegenwoordigen, worden geacht ontslagnemend te zijn. Het ontslagnemend lid, het uitgesloten lid en de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden lid kunnen geen recht doen gelden op het maatschappelijk bezit. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte lidgelden terug te vorderen, b. Uitsluiting van leden. De leden kunnen uitgesloten worden wanneer zij de statuten of reglementen niet nakomen of wanneer zij door hun gedrag of hun handelingen de belangen van de vereniging schaden. De uitsluiting van een !id kan slechts door de Algemene Vergadering uitgesproken worden, mits de aanwezigheid van tweederde van de stemgerechtigde en vertegenwoordigde leden en een tweederde van de stemmen. De betrokkene wordt tot de vergadering ontboden en mag er zijn verdediging voordragen.

Art. 9, a.De Raad van Bestuur kan van de effectieve en toegetreden leden een jaarlijkse bijdrage vragen van ten hoogste 250 euro. Hij bepaalt desgevallend jaarlijks de hoogte van de bijdrage.

b.ln geen geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

IV.Algemene Vergadering

Art. 10.0e Algemene Vergadering bestaat uit aile effectieve leden. Zij wordt voorgezeten door de voor-

zitter van de Raad van Bestuur, bij diens afwezigheid door de eerste ondervoorzitter, desgevallend

de tweede ondervoorzitter, desgevallend het oudste aanwezig lid van de Raad van Bestuur. Art. 11. De bevoegdheden van de Algemene Vergadering zijn:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

1'het wijzigen van de statuten.

2°de benoeming en afzetting van de bestuurders.

3°het jaarlijks goedkeuren van de begroting en rekeningen.

4°de uitsluiting van de Leden.

Fte besluiten tot vrijwillige ontbinding van de vereniging,

6°de bestemming van de goederen van de ontbonden vereniging.

Thet vastleggen en wijzigen van het huishoudelijk reglement.

8°kwilting aan bestuurders.

Art, 12.1.Elk jaar wordt ten minste één gewone Algemene Vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar. Zij heeft plaats, zo

spoedig mogelijk na afloop van het vorige boekjaar en uiterlijk in de loop van de maand maart. 2.Buitengewone Algemene Vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de effectieve leden daarom verzoekt.

Art. 13.De effectieve leden worden uitgenodigd op de Algemene Vergadering door de Raad van Bestuur; indien verhinderd, door twee leden van de Raad van Bestuur. Zij mogen zich laten vertegenwoor-

digen door een effectief lid. Een vertegenwoordiger mag slechts over één volmacht beschikken. De uitnodiging wordt gedaan bij een schrijven, ondertekend door de voorzitter; indien verhinderd,

door twee leden van de Raad van Bestuur en tenminste acht dagen voor de vergadering te verzenden. Zij vermeldt dag, uur en plaats en behelst de dagorde.

Art. 14.Alle effectieve leden hebben op de Algemene Vergadering gelijke stemmen. De beslissingen

worden genomen met eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen.

Art. 15.De Algemene Vergadering kan slechts geldig beslissen over:

a) de statuten mits de aanwezigheid van tweederde van de stemgerechtigde en vertegenwoordigde leden en een tweederde meerderheid van de stemmen,

b) wijziging van het *mi, mits de aanwezigheid van tweederde van de stemgerechtigde en vertegenwoordigde leden en een viervijfde meerderheid van de stemmen.

Art. 16.De beslissingen van elke Algemene Vergadering worden ingeschreven in een daartoe bestemd register of verslagboek. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Het register wordt bewaard op de zetel waar aile leden en derden die hun belang bewijzen, er inzage van kunnen nemen. ledere wijziging van de statuten wordt binnen de maand ingediend bij de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement Turnhout met het oog op publicatie in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad.

V.De Raad van Bestuur

Art.17 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van ten minste drie en ten hoogste dertig bestuurders. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en gekozen onder de effectieve leden. De Raad beslist geldig zodra de helft van de leden aanwezig is. De leden mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van de Raad van Bestuur. Een vertegenwoordiger mag slechts over één volmacht beschikken.

Art.18. Hun mandaat is van onbepaalde duur. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar. De bestuurders ontvangen geen bezoldiging voor de uitoefening van hun mandaat.

Art.19, De Raad van Bestuur benoemt onder zijn leden een voorzitter, twee ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. Bij belet van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door een ondervoorzitter en bij diens afwezigheid door een beheerder, ter zitting door de Raad aangeduid.

Art.20. De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter, of van de ondervoorzitter, respectievelijk de beheerder die hem vervangt, doorslaggevend.

Art.21.Alle bevoegdheden die niet door de wet of deze statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur,

a) De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en heeft de meest uitgebreide bevoegdheden. Hij kan ondermeer, zonder dat deze oposomming beperkend is, of ongeacht alle andere machten die voortvloeien uit de wet of de statuten

alle akten en contracten stellen en afsluiten;

minnelijke schikkingen treffen;

alle roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen of met hypotheek bezwaren. leningen afsluiten;

huurcontracten van om het even welke duur afsluiten legaten, private of officiële subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden;

aan aile rechten verzaken;

de vereniging in rechte vertegenwoordigen zowel als eiser als verweerder; aile vonnissen uitvoeren.

b)De Raad van Bestuur mag tevens

e u.

MOD 22

Luik B - vervolg

het personeel van de vereniging benoemen en ontslaan;

aile sommen en waarden innen;

aile in bewaring gegeven sommen en waarden opvragen;

aile rekeningen openen bij banken of postcheque ambt, aile verrichtingen doen die met het

bestaan van zulke rekeningen gepaard.

Art.22. De Raad van Bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen waarvan de samenstelling, de taak en de

bevoegdheden omschreven zijn in een huishoudelijk reglement.

Art.23. De andere akten dan deze van bestuur van de vereniging worden ondertekend door tenminste twee

bestuurders die hun bevoegdheid niet moeten verantwoorden ten overstaan van derden tenzij de

Raad een bijzondere volmacht heeft verleend betreffende die akten.

Art.24.De bestuurders nemen, in de uitoefening van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting

op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat

Tegenover de vereniging blijven zij evenwel aansprakelijk in geval van zware fout of zware nala-

tigheid.

In de uitoefening van hun ambt zijn de artikels 1382 tot en met 1386 van het burgerlijk wetboek van

toepassing.

VII. Het financieel beleid

Art.26.1-let eerste dienstjaar vangt aan opl januari 2002.

Een dienstjaar begint op 1 januari om te eindiugen op 31 december,

Art.27. DeRaad van Bestuur sluit de rekeningen van het lopende dienstjaar af en bereidt de begroting van

het volgend dienstjaar voor. Beide worden jaarlijks onderworpen aan de goedkeuring van de ge-

wone Algemene Vergadering, die gehouden wordt in maart van ieder jaar.

VIII. Ontbinding en vereffening

Art.28. Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en na ontbinding van rechtswege, kan de ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering,mits de aanwezigheid van tweederde van de stemgerechtigde en vertegenwoordigde leden en viervijfde meerderheid ven de stemmen. Bij ontbinding wijst de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, alsmede de bestemming die aan het nettoactief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden. Het vermogen wordt bij een ontbinding toebedeeld aan een vereniging of instelling in het arrondissement Turnhout die ijvert voor de culturele ontplooiing van de Kempen.

In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden en oud-leden.

1X. Slot en overgangsbepalingen

Art.29. Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden voorzien zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Willy De Ceulaer Frans Vangenechten.

Secretaris Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-,

behouden

aan het

Belgisch

StaatsbIad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
CULTUURRAAD VOOR DE KEMPEN

Adresse
WERFT 32 2440 GEEL

Code postal : 2440
Localité : GEEL
Commune : GEEL
Province : Anvers
Région : Région flamande