D Y PATIL ABS

Association sans but lucratif


Dénomination : D Y PATIL ABS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 835.511.181

Publication

15/06/2012
ÿþMOD 2.2

~. r...~._...~_-,. In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

RECHTBANK KOOPHANDEL

0 6 Mi 2012

AN WOEepEN

b[

E

St >12106963*

Ondernemingsnr : 0835.511.181

Benaming

(voluit) : D Y Patil ABS

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Korte Altaarstraat 19, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : Statutenwijziging

Uit de notulen van de algemene vergadering van leden dd. 16 mei 2012 blijkt dat de leden hebben beslist om de volledige tekst van de statuten op te heffen en te vervangen door de volgende tekst:

Deel 1. NAAM MAATSCHAPPELIJKE ZETEL  DUUR - DOEL

ARTIKEL 1  OPRICHTERS 1 WERKELIJKE LEDEN

De volgende personen onder 1), 2) en 3) zijn de Mede-Oprichters en de personen onder 1), 2), 3) en 4) zijn

vanaf 28 maart 2012 de Werkelijke Leden.

1) ADYPG Ltd.,, een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, ('DYP'), opgericht en bestaand naar recht van de Verenigde Arabische Emiraten, met maatschappelijke zetel gevestigd te Ras Al Khaimah, ingeschreven bij de Registrar of the International Business Centre onder nummer A039/03/11/3203.

2) Mevrouw Surbhi Shah, Project Coordinator DY Patil Group, wonende te Eglantierlaan 1, 2020 Antwerpen, met Belgisch identiteitskaartnummer 591-1017753-34.

3) Dr, Ajinkya D. Patil, Voorzitter van de DY Patil Groep, wonende te 14 Siddharth Appartnlents, R G: Thadani Marg, Worli Sea Face, Mumbai 400018 (Indië), met Indisch internationaal paspoortnummer J1630085.

4) De heer Jaipaul Singh, Brits staatsburger, wonende te 10 Langholme Road, Penwortham, Preston, PRI 2HE, Lancashire (Engeland), met Brits international paspoortnummer 099223562.

ARTIKEL 2 - RECHTSVORM -- NAAM

De VZW is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk zoals geregeld in de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

De VZW draagt de naam "D Y Patil ABS".

In alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en andere documenten uitgaand van de VZW, moet de naam van de VZW worden vermeld en onmiddellijk en leesbaar voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" (in het Engels "non-profit organization" of de afkorting "NPO"; in het Frans "association sans but lucratif" of de afkorting "ASBL").

ARTIKEL 3  MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Kontichsesteenweg 40, 2630 Aartselaar.

De maatschappelijke zetel van de VZW mag door een beslissing van de Raad van Bestuur worden overgebracht naar een andere locatie binnen het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

ARTIKEL 4  DUUR

De VZW is opgericht voor een onbepaalde duur. Het zal haar activiteiten starten en zal rechtspersoonlijkheid veewerven vanaf de datum van de neerlegging van de oprichtingsakte van de VZW ter griffie van de bevoegde; Rechtbank van Koophandel,

Haar ontbinding is ten allen tijde mogelijk in overeenstemming met artikel 26 van de Statuten.

ARTIKEL 5  STATUTAIR DOEL - ACTIVITEITEN

Het statutair doel van de VZW is, zonder winstoogmerk, het onderwijzen en het zorgen voor kinderen vani alle nationaliteiten, met Engels als de hoofdonderwijstaal, en het aanbieden van kleuter- en lager onderwijs; (voor leerlingen van 3 tot 11 jaar oud), alsook internationaal A-Level, IGCSE & Internationaal Baccalaureaat CIB') curriculum (voor scholieren van 12 tot 18 jaar oud) en andere curricula zoals van tijd tot tijd kan worden beslist ("de School").

De VZW kan ook verscheidene educatieve en culturele activiteiten voor kinderen en/of volwassenen, opzetten. In dit verband mag de VZW eveneens incidenteel enige economische activiteiten uitoefenen, op: voorwaarde dat de inkomsten van deze activiteiten uitsluitend worden besteed aan het hoofddoel.

In het algemeen mag de VZW zich bezighouden met aile activiteiten, alle acties en handelingen stellen, zoals het verwerven, behouden en beschikken over roerende en onroerende goederen, het verstrekken van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

leningen of zekerheden, welke een rechtstreeks of onrechtstreeks verband hebben met haar statutair doel of welke van zulke aard zijn dat zij de realisatie van haar statutair doel vergemakkelijken of ondersteunen of haar ontwikkeling bevorderen, dit alles in overeenstemming met en binnen de grenzen zoals uiteengèzet in de Statuten en de Wet van 27 juni 1921.

Deel 2. LEDEN  TOETREDING - UITTREDING

ARTIKEL 6--AANTAL EN CATEGORIEEN VAN LEDEN

De VZW is samengesteld uit de volgende categorieën van leden, hierna gezamenlijk 'Leden'.

1° Werkelijke leden, met stemrecht op de Algemene Vergadering:

Elke persoon, hetzij een vennootschap of een entiteit zonder winstoogmerk, nationale of internationale (handels-) organisatie, associatie of federatie, hetzij een natuurlijke persoon, welke aan de criteria zoals uiteengezet in Bijlage 1 aan deze Statuten voldoet, kan worden toegelaten als een Werkelijk Lid.

Het aantal van de Werkelijke Leden is onbeperkt maar mag nooit minder zijn dan drie (3), In overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921, dient het aantal Werkelijke Leden hcger te zijn dan het aantal Bestuurders.

Alleen de Werkelijke Leden van de VZW hebben stemrecht op de Algemene Vergadering.

2° Toegetreden leden, zonder stemrechten op de Algemene Vergadering:

Naast de Werkelijke Leden, kan de VZW eveneens Toegetreden Leden hebben. Elke persoon, hetzij een vennootschap of een entiteit zonder winstoogmerk, nationale of internationale (handels-) organisatie, associatie of federatie, hetzij een natuurlijke persoon, welke aan de criteria zoals uiteengezet in Bijlage 1 aan deze Statuten voldoet, kan worden toegelaten ais een Toegetreden Lid,

Toegetreden Leden hebben het recht om deel te nemen aan de Algemene Vergadering om hun mening te delen met betrekking tot de besproken kwesties evenwel zonder stemrecht.

Er zijn verschillende soorten Toegetreden Leden:

i)Sponsor Leden: Toegetreden Leden, die een financiële of een andere vorm van sponsoring aan de VZW hebben geleverd door middel van een toelage of een andere wijze van financiering, kunnen als Sponsor Leden worden toegelaten;

ii)Expert Leden: Toegetreden Leden die deelnemen in de capaciteit van expert kunnen als Expert Leden worden toegelaten;

Een register houdende een lijst van elke categorie van Leden zal worden gehouden op de maatschappelijke zetel van de VZW.

ARTIKEL 7  TOETREDING VAN LEDEN

Elke partij die wenst te worden toegelaten als Lid van de VZW dient:

a)de Statuten en het Intern Reglement van de VZW, alsook alle eerdere beslissingen genomen door haar organen, zonder voorbehoud te onderschrijven;

b)een geschreven lidmaatschapsverzoek in te dienen bij de Voorzitter, samen met de documenten die bewijzen dat aan alle geschiktheidscriteria is voldaan,

Op basis van de informatie en documentatie voorzien door het kandidaat Lid, zal de Voorzitter, met goedkeuring door de Raad, binnen de dertig (30) kalenderdagen beslissen of hij wel dan niet een aanbeveling voor lidmaatschap zal verstrekken aan de Algemene Vergadering van Leden voor de toelating van een nieuw Werkelijk, respectievelijk Toegetreden lid. Een dergelijke beslissing is definitief en de Voorzitter is niet verplicht om zijn beslissing te motiveren.

Alleen bij ontvangst van een aanbeveling van de Voorzitter, zal de Algemene Vergadering van Leden binnen dertig (30) kalenderdagen beslissen of het kandidaat lid al dan niet zal worden toegelaten als een Werkelijk, respectievelijk Toegetreden Lid van de VZW.

Onderhavige beslissing is definitief en de Algemene Vergadering van Leden is niet verplicht om haar beslissing te motiveren.

ARTIKEL 8 -- UITTREDING VAN LEDEN

Elk Lid dat wenst uit te treden als Lid van de VZW zal de Raad van Bestuur en de Voorzitter informeren over zijn intentie door middel van een aangetekende brief met ontvangstbewijs. Een dergelijke uittreding zal slechts in werking treden vanaf de laatste dag van de maand volgend op de ontvangst van de brief.

Een uittreding mag nooit tot gevolg hebben dat het totaal aantal Werkelijke Leden lager wordt dan drie.

Elk Werkelijk Lid, of in voorkomend geval Toegetreden Lid, welke zijn verplichtingen met betrekking tot betaling van zijn lidmaatschapsbijdragen niet nakomt en welke, na kennisgeving door de Raad van Bestuur, in gebreke blijft om zijn verplichtingen na te komen, zal worden beschouwd als een uittredend Lid.

Onderhavige uittreding zal in werking treden vanaf het verlopen van de regularisatietermijn zoals bepaald door de Raad van Bestuur, zonder verval van de verplichting van het uittredend lid om zijn financiële verplichtingen, zoals hierboven vermeld, na te komen.

ARTIKEL 9  SCHORSING OF UITSLUITING VAN LEDEN

Indien een Lid een inbreuk maakt op het statutair doel van de VZW, de statuten, het Intern Reglement, de beslissingen 'van de organen van de VZW, de belangen, de waarden of reputatie van de VZW, kan de Algemene Vergadering, op aanbeveling van de Raad, beslissen om onderhavige leden te schorsen of uit te sluiten.

Het betrokken Lid wordt in kennis gesteld van de intentie tot uitsluiting door middel van een aangetekende brief, welke de redenen tot schorsing of uitsluiting uiteenzet.

Het Lid heeft het recht om zichzelf schriftelijk te verdedigen ten aanzien van de Voorzitter binnen 15 dagen ne ontvangst van de kennisgeving van de brief tot uitsluiting. Op zijn schriftelijk verzoek zal het betrokken Lid' gehoord worden door de Algemene Vergadering,

J MOD 2.2

De beslissing van de Algemene Vergadering dient te worden genomen met een % meerderheid van de

Werkelijke Leden vertegenwoordigd op de Algemene Vergadering.

Het geschorst of uitgesloten Lid dient in kennis te worden gesteld van de beslissing van de Algemene

Vergadering door middel van aangetekende brief, die de datum zal vermelden vanaf welke de schorsing of

uitsluiting in werking zal treden.

ARTIKEL 10 RECHTEN VAN DE GESCHORSTE OF UITGESLOTEN LEDEN

Uitgetreden of uitgesloten Leden alsook hun erfgenamen, algemene rechtsopvolgers of enige andere

rechtsverkrijgende kunnen geen enkel recht uitoefenen op de fondsen of andere activa van de VZVV.

Zij zijn evenwel verplicht om al hun verplichtingen, en in het bijzonder hun verplichting am

lidmaatschapsbijdrage te betalen, zoals opgelegd door onderhavige statuten, te blijven nakomen tot het einde

van het financiële jaar tijdens welke het ontslag effectief wordt.

ARTIKEL 11  LIDMAATSCHAPSBIJDRAGEN

De Raad van Bestuur kan beslissen om een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage te vragen van de Werkelijke

Leden, welke nooit EUR 100.000 voor ADYPG Ltd en EUR 125 per ander Werkelijk Lid mag overschrijden.

Het bedrag van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage te betalen door het Werkelijk Lid wordt jaarlijks bepaald

door de Algemene Vergadering, volgend op een voorstel hiertoe door de Raad van Bestuur.

De criteria die in aanmerking worden genomen voor de berekening van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage

kunnen worden beschreven in verder detail of als bijlage tot de Interne Reglementen van de VZW.

Een nieuw Lid mag door de Raad worden verzocht om, bij zijn toelating, een eenmalige redelijke

toetredingsbijdrage te betalen, bovenop de eventuele lidmaatschapsbijdrage,

Deel 3. ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 12  VERGADERINGEN  BIJEENROEPING  BERAADSLAGING

De Algemene Vergadering zal minstens één maal per jaar samenkomen, volgend op de bijeenroeping

hiervan door de Raad van Bestuur, op de locatie en de datum bepaald door de Raad van Bestuur. De jaarlijkse

Algemene Vergadering zal worden gehouden voor 30 september van elk jaar.

De Algemene Vergadering zal tevens samenkomen op verzoek van de Voorzitter, de Raad of 1/5 van de

e

Werkelijke Leden.

Alle oproepingen duiden de plaats, de datum, het uur en de agenda van de vergadering aan en worden bezorgd .door middel van brief, kopie of op elke andere schriftelijke wijze (met inbegrip van op elektronische wijze) minstens dertig (30) kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de vergadering. De Raad kan in een noodgeval indien nodig de termijn verminderen tot 10 werkdagen. Indien toepasselijk, dienen alle

e ondersteunende documenten te zijn aangehecht aan de oproeping.

De vergaderingen kunnen tevens worden gehouden door middel van telefoonconferentie, videoconferentie of circulaire. Het Intern Reglement mag verdere administratieve richtlijnen voor de organisatie hiervan uiteenzetten,

De Algemene Vergadering is samengeételd uit alle Leden, waarbij alleen de Werkelijke Leden een stemrecht zullen hebben.

N ADYPG Ltd zal twee (2) stemmen hebben, terwijl de andere Werkelijke leden één stem zullen hebben op de Algemene Vergadering.

NToegetreden Leden kunnen eveneens deelnemen aan of vertegenwoordigd worden op de vergadering om

hun mening te delen met betrekking tot de kwesties op de agenda maar hebben geen stemrecht.

ere Derden kunnen deelnemen aan de vergadering en hun mening delen op uitnodiging van de Raad.

^' De Algemene Vergaderingen zijn voorgezeten door de Voorzitter of, in zijn afwezigheid, door een Iestuurder hiertoe aangesteld door de Voorzitter.

t Om op een geldige wijze te beraadslagen, dient minstens 1/2 van de Werkelijke Leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd te zijn op de Algemene Vergadering, Een volmacht mag worden verleend aan een ander

et Werkelijk Lid of aan enige andere aanwezige vertegenwoordiger.

et

Indien een dergelijk quorum niet is bereikt, dient een nieuwe vergadering te worden samengeroepen binnen

14 dagen. Een dergelijke tweede vergadering mag geldig beraadslagen en beslissen zonder dat een aanwezigheidsquorum dient te worden bereikt.

Tenzij anders gespecificeerd in de wet, zullen de beslissingen van de Algemene Vergadering genomen worden met een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, waarbij blanco stemmen of onthoudingen

pQ niet in aanmerking worden genomen.

ARTIKEL 13  BEVOEGDHEDEN

Een geldig samengestelde Algemene Vergadering vertegenwoordigt alle leden van de VZW.

Haar beslissingen zijn bindend ten aanzien van alle Leden, zelfs voor deze die afwezig waren of tegen de

betrokken beslissing stemden.

De volgende bevoegdheden zijn uitsluitend voorbehouden aan de Algemene Vergadering:

t -goedkeuring van de rekeningen, van het jaarlijks budget;

-benoeming, herroeping en kwijting van de Bestuurders en indien toepasselijk de bepaling van hun

bezoldiging;

-benoeming, herroeping en kwijting van de commissarissen en de beëindiging van hun bezoldiging;

-de toelating en uitsluiting van Leden;

-de goedkeuring van de Missieverklaring en het Intern Reglement;

-de wijziging van de Statuten en het Intern Reglement;

-de reorganisatie door middel van fusie of splitsing;

-de bijdrage van activa door een Lid en de teruggave aan onderhavig Lid van het ingebrachte goed;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2012 - Annexes du Moniteur belge A Mon 2.2

-de ontbinding en vereffening van de VZW;

-het sluiten en beëindigen van belangrijke management, advies of consulting overeenkomsten.

ARTIKEL 14-- NOTULEN

Alle beslissingen genomen door de Algemene Vergadering zullen warden opgenomen in een register in de vorm van notulen ondertekend door de Voorzitter.

Een kopie van deze notulen wordt verzonden aan alle Leden en aan de Voorzitter. Het register met de originele versie van de ondertekende notulen worden gehouden op de maatschappelijke zetel van de VZW en kunnen worden geconsulteerd door alle Leden van de VZW op deze locatie.

Een ledenregister wordt gehouden op de maatschappelijke zetel, het lidmaatschap aantonend. Leden hebben toegang tot het Register op de maatschappelijke zetel en zij mogen vragen om van uittreksels hiervan te worden voorzien.

Deel 4. BESTUUR VAN DE VZW

ARTIKEL 15  RAAD VAN BESTUUR

15.1 Samenstelling

De VZW wordt bestuurd door de Raad van Bestuur, samengesteld uit minimum drie (3) en maximum acht (8) Bestuurders, met inbegrip van de Voorzitter, die tevens een Bestuurder zal zijn,

De benoeming van de bestuurders moet worden goedgekeurd ter Algemene Vergadering .

In overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 zijn er steeds minder Bestuurders dan Werkelijke Leden. De Raad van Bestuur mag derden of vertegenwoordigers van de Toegetreden Leden op vergaderingen toelaten om te observeren en hun mening kenbaar te maken met betrekking tot de kwesties op de agenda. Zij zullen geen stemrecht hebben.

Indien een rechtspersoon is benoemd als Bestuurder, dient een natuurlijke persoon aangewezen te warden als vaste vertegenwoordiger van deze rechtspersoon met het oog op diens vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur. Een vervanging van een dergelijke vaste vertegenwoordiger dient op voorhand te worden meegedeeld aan de Raad.

De leden van de Raad worden uitsluitend aangeduid door de Algemene Vergadering en kunnen op elk moment worden ontslagen door de Algemene Vergadering.

De leden van de Raad zijn benoemd voor een vaste termijn van 1 jaar, welke kan worden hernieuwd. Het mandaat neemt een aanvang vanaf het einde van de Algemene Vergadering welke beslist tot benoeming en neemt een einde vanaf de jaarlijkse Algemene Vergadering welke de jaarrekening van het vorig jaar goedkeurt.

Tenzij anders beslist door de Algemene Vergadering, is het mandaat van de Bestuurders onbezoldigd.

Iedere benoeming of ontslag van een lid van de Raad zal worden gepubliceerd in overeenstemming met de toepasselijke wettelijke bepalingen.

15.2.Vergaderingen van de Raad van Bestuur

De Raad zal bijeenkomen indien dit nodig wordt geacht en minstens eenmaal tijdens elk kwartaal en in ieder geval volgend op een oproeping door de Voorzitter of op verzoek van minstens 1/3 van de leden van de Raad van Bestuur.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de Voorzitter of, in diens afwezigheid, door een andere Bestuurder aangesteld door de Voorzitter. De Voorzitter zal de secretaris en stemmenteller zijn_

Aile bijeenroepingen vermelden de plaats, de datum, het uur en de agenda van de vergadering en worden verstuurd door middel van brief, kopij of enig andere schriftelijke wijze (met inbegrip van op elektronische wijze) minstens 20 werkdagen voor de datum van de vergadering. Indien toepasselijk, moeten alle ondersteunende documenten worden aangehecht aan de bijeenroeping."

Teneinde op een geldige wijze te beraadslagen, dient minstens de helft van de Bestuurders aanwezig of geldig vertegenwoordigd te zijn op de vergadering. Indien het aanwezigheidsquorum niet wordt gehaald, zal een volgende vergadering van de Raad worden bijeengeroepen welke Kan beslissen over dezelfde agenda zonder dat een aanwezigheidsquorum dient te worden bereikt, Een volmacht kan alleen schriftelijk worden gegeven aan een andere Bestuurder,

Tenzij anders bepaald in deze Statuten of het Intern Reglement, worden de beslissingen van de Raad van Bestuur genomen door middel van een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, waarbij blanco stemmen of onthoudingen niet in aanmerking worden genomen. Elke Bestuurder beschikt over één stem. Alle vergaderingen van de Raad zullen trachten een compromisoplossing te vinden.

In het geval van een gelijk aantal stemmen, heeft de Voorzitter een beslissende stem.

De vergaderingen kunnen tevens worden gehouden door middel van telefoonconferentie, videoconferentie of circulaire. Het Intern Reglement mag verdere administratieve richtlijnen voor de organisatie hiervan uiteenzetten.

15.3.Bevoegdheden

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om alle daden te stellen die nodig of nuttig zijn voor het bereiken van de objectieven van de VZW, met uitzondering van enige daden en kwesties voorbehouden door de wei of de Statuten aan de Algemene Vergadering. ln het algemeen, zef de Raad van Bestuur bevoegd zijn voor alle zaken die het puur dagdagelijkse bestuur van de School overschrijden,

Onverlet de artikelen 17, 18 en 19, kan de Raad van Bestuur op haar eigen verantwoordelijkheid bepaalde machten delegeren aan een of meer Bestuurders of enige andere partij.

15.4, Notulen

De beslissingen genomen dcor de Raad van Bestuur zullen worden opgenomen in een register in de vorm

van notulen ondertekend door de Voorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2012 - Annexes du Moniteur belge MDD 2.2

Een kopie van deze notulen wordt verzonden aan alle Bestuurders en aan de Voorzitter, Het register met de originele versie van de ondertekende notulen zal worden gehouden op de maatschappelijke zetel van de VZW en kunnen worden geconsulteerd door alle Leden van de VZW op deze locatie.

1 i.5.Belangenconflict

In het geval dat een Bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks persoonlijk belang van een financiële aard heeft dat tegengesteld is aan enige beslissing of verrichting binnen de macht van de Raad van Bestuur, dient hij de andere Bestuurders hiervan in kennis te stellen voorafgaand aan de beraadslaging door de Raad van Bestuur.

De verklaring van de betrokken Bestuurder, alsook de redenen die het tegengestelde belang rechtvaardigen, dienen te worden opgenomen in de notulen van de Raad van Bestuur die deze resolutie aanneemt.

Bovendien, wanneer de VZW één of meer commissarissen heeft aangeduid, moet de Bestuurder hen tevens informeren,

ARTIKEL 16  VOORZITTER

De Raad van Bestuur benoemt, onder de Bestuurders, één (1) Voorzitter.

Tenzij anders beslist door de Raad van Bestuur, begint het mandaat van de Voorzitter te lopen en komt het tot een einde op hetzelfde moment als het mandaat van Bestuurder van de VZW.

Het mandaat van Voorzitter is onbezoldigd, tenzij anders beslist door de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 17  WERKGROEPEN

De Raad van Bestuur mag, onder haar eigen verantwoordelijkheid, speciale taken toevertrouwen aan Werkgroepen. De Werkgroepen zullen een consulterende en adviserende rol hebben ten aanzien van de Raad en zullen geen beslissingsmacht hebben.

De samenstelling en de werkingsregels van de Werkgroepen zullen worden vastgesteld door de Raad van Bestuur, in overeenstemming met de bepalingen zoals uiteengezet in het Intern Reglement.

ARTIKEL 18  DAGELIJKS BESTUUR VAN DE VZW

De Raad van Bestuur mag één of meer personen belasten met het dagelijks bestuur van de VZW. Deze persoon mag een natuurlijke persoon of een rechtspersoon zijn, welke laatste een natuurlijke persoon als haar vaste vertegenwoordiger voor dit mandaat dient aan te duiden.

Deze persoon zal de titel van Persoon belast met dagelijks bestuur van de VZW (in het Engels Daily Manager) dragen, of indien het meer dan een persoon betreft, College van Dagelijks Bestuur (in het Engels Daily Management Board). Het College van Dagelijks Bestuur zal beraadslagen en beslissen als een college en door een gewone meerderheidsstemming.

Zo een persoon of entiteit mag niet tezelfdertijd benoemd zijn als Bestuurder of Voorzitter van de VZW.

Enkel de Raad van Bestuur mag beslissen wanneer de delegatie van het dagelijks bestuur wordt teruggenomen of mag de modaliteiten en condities vastleggen onder welke onderhavige delegatie kan worden beëindigd.

Net mandaat van de Persoon belast met dagelijks bestuur is bezoldigd, tenzij anders beslist door de Raad van Bestuur.

De persoon belast met dagelijks bestuur mag, onder zijn eigen verantwoordelijkheid, een deel van zijn

bevoegdheden van dagelijks bestuur voor specifieke doeleinden delegeren aan een werknemer van de VZW. ARTIKEL 19 VERTEGENWOORDIGING VAN DE VZW

De VZW is wettelijk verbonden in al haar relaties met derden en voor de Rechtbanken door de handtekening van twee Bestuurders, waarbij één van hen de Voorzitter is.

De persoon belast met dagelijks bestuur zal de VZW individueel vertegenwoordigen voor alle daden die behoren tot het dagelijks bestuur van de VZW, alsook voor de Rechtbanken binnen de grenzen van het dagelijks bestuur.

De VZW is ook wettelijk verbonden door een bijzondere volmachthouder, binnen de grenzen van zijn volmacht.

ARTIKEL 20  AANSPRAKELIJKHEID

De Leden zijn niet gezamenlijk, noch persoonlijk aansprakelijk voor de verplichtingen van de VZW. Hun persoonlijke aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van hun financiële verplichtingen zoals uiteengezet in de Statuten en het intern Reglement.

De Bestuurders, de Persoon belast met dagelijks bestuur of de leden van het College van Dagelijks Bestuur zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verplichtingen van de VZW. Hun persoonlijke aansprakelijkheid is in principe beperkt tot de goede vervulling van hun mandaat ten aanzien van de VZW.

Deel 5. INTERN REGLEMENT

ARTIKEL 21 GOEDKEURING INTERN REGLEMENT

Volgend op een voorstel van de Raad van Bestuur in dit opzicht, mag de Algemene Vergadering een of meer interne reglementen aannemen en wijzigen (hierna `de Interne Reglementen'), van welke de bepalingen bindend zijn voor alle Leden, door een beslissing in overeenstemming met het quorum en de meerderheid vereist voor een wijziging van de Statuten.

De interne Reglementen zijn gericht op de toepassing van de Statuten en leggen de administratieve regels vast, zonder afbreuk aan de bewoording of de onderliggende inhoud van de Statuten.

Bovendien, de Interne Reglementen zullen de criteria bepalen waarmee rekening zal worden gehouden voor de berekening van de lidmaatschapsbijdragen verschuldigd door de Leden, alsook het budget, de kennisgevingsvormen en uitstel.

Deel 6. FINANCIERING BOEKHOUDING - COMMISSARIS

M4D 2.2

ARTIKEL 22  FINANCIERING

De VZW zal worden gefinancierd door onder andere:

-lidmaatschapsbijdragen

-inkomen gegenereerd door de VZW van Schoolbijdragen

-toetredingsbijdragen van nieuwe Leden

- subsidies

- leningen

-giften en erfenissen

verkregen ofwel om het statutair doel van de VZW in het algemeen te ondersteunen, ofwel om een

specifieke Werkgroep of ander project van de VZW te ondersteunen.

Bijkomend kan de VZW fondsen verwerven op eender welke manier die evenwel niet strijdig is met de

toepasselijke wetgeving.

ARTIKEL 23  COMMISSARIS

Indien de wetgeving dit vereist, zullen één of meer commissarissen benoemd worden door de Algemene

Vergadering onder de leden van het Belgisch Instituut der Bedrijfsrevisoren (in het Engels `Belgian lnstitute for

Auditors', in het Frans 'Institut des Réviseurs d'Entreprises').

Onderhavige beslissing zal ook de bezoldiging van deze commissaris(sen) vermelden.

ARTIKEL 24  BOEKJAAR & BOEKHOUDING

Het boekjaar van de VZW start op 1 juli van elk jaar en eindigt op 30 juni van elk jaar.

De rekeningen van de VZW zullen per kwartaal worden voorbereid in overeenstemming met de

toepasselijke wetgeving door een externe onafhankelijke boekhouder en zal bevatten:

-de verlies en winst rekening van de vorige maanden en een balans;

-cash flow raming voor de volgende maanden.

17'e

De rekeningen worden aan iedere Bestuurder bezorgd via e-mail binnen 15 dagen na de afsluiting van ieder

kwartaal.

De externe onafhankelijke boekhouder zal worden benoemd in wederzijdse overeenstemming van aile

e Werkelijke Leden en zal jaarlijks worden herbenoemd door de jaarlijkse vergadering van Werkelijke Leden.

Alle werknemers en professionele adviseurs zijn eerst en vooral rekenschap verschuldigd aan de Raad van

Bestuur.

Elk formeel rapport en document ingediend door de financiële controleur zal gelijktijdig worden gestuurd aan

e iedere bestuurder van de Raad van Bestuur.

Ieder jaar legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van de VZW voor, samen met

-een budgetplan voor het volgende jaar, met inbegrip van een schatting van de terugkerende en niet-

wi

terugkerende kosten en uitgaven

-het commissarisverslag (indien bestaand)

-de interne audit verslagen (indien bestaand)

ter controle en goedkeuring door de Algemene Vergadering, na te zijn nagekeken door de commissaris(sen)

r-+ indien nodig.

De jaarrekening (en het verslag van de commissaris indien bestaand) worden aan ieder Lid bezorgd ten

minste één (1) maand voorafgaand aan de Algemene Vergadering bijeengeroepen om te beslissen over deze

jaarrekening.

ere

r+ Indien dit verplicht is onder de toepasselijke wetgeving, wordt de goedgekeurde jaarrekening neergelegd bij de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel en, inzoverre nodig als bij de Nationale Bank van

et België.

Deel 7. SLOTBEPALINGEN

ARTIKEL 25  WIJZIGINGEN AAN DE CONSTITUTIEDOCUMENTEN

et

et Alleen volgend een voorstel hiertoe van de Raad van Bestuur, mag de Algemene Vergadering de Statuten of de interne Reglementen wijzigen mits een quorum en een meerderheid bereikt is zoals bepaald in artikel 12 van de Statuten.

ARTIKEL 26  ONTBINDING EN VEREFFENING VAN DE VZW

Alleen volgend op een voorstel hiertoe door de Raad van Bestuur of door een minimum van 1/5 van de Werkelijke Leden, mag de Algemene Vergadering beslissen over de ontbinding en vereffening van de VZW op voorwaarde dat het quorum en de meerderheid zoals vermeld in artikel 12 zijn nageleefd.

Vanaf het ogenblik dat de beslissing tot ontbinding is genomen, is de VZW verplicht om ten allen tijde te vermelden dat zij `in vereffening' is.

Bij ontbinding beslist de Algemene Vergadering over (i) de benoeming, de bevoegdheden en de bezoldiging van de vereffenaar(s), (ii) de methoden en procedures van de vereffening, (iii) de verdeling van de activa

et overblijvend na de vereffening, welke in ieder geval allen moeten worden verdeeld aan een zaak zonder winstoogmerk gelijkend op het huidige doel van de VZW, Al deze beslissingen dienen te worden neergelegd ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel en te worden gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

ARTIKEL 27  TAAL

De huidige Statuten zijn opgesteld in het Nederlands, zoals vereist door de wet, en in het Engels. De Engelse versie van de Statuten is de officiële versie en prevaleert over de Nederlandse versie.

De officiële werktaal van de VZW zal het Engels zijn, tenzij in situaties waarbij de taalwetgeving in België voorziet in het verplichte gebruik van een andere taal.

ARTIKEL 28 -- TOEPASSELIJK RECHT  RECHTSGEBIED

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Luik B - Vervolg

Inzoverre de Statuten geen bijzondere bepalingen bevatten, zijn de gepaste bepalingen van de Belgische Wetgeving van toepassing, en in het bijzonder de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Elk geschil dat voortvloeit uit of in verband staat met de Statuten of Interne Reglementen van de VZW of met de beslissing van haar organen zullen definitief worden beslecht door arbitrage in Brussel onder de CEPANI Arbitrageregels door één (1) arbiter benoemd in overeenstemming met deze Regels. De Arbitrage zal worden gevoerd in het Engels.

Verder heeft de vergadering van leden de voorzitter gelast zorg te dragen voor een nieuwe coördinatie van de statuten.

Tenslotte hebben de leden beslist om de heer Pierre Queritet en mevrouw Leen Van Goethem, elk individueel handelend, te belasten om, in naam en voor rekening van de Vereniging, zorg te dragen voor de publicatie van de voormelde beslissing en in het bijzonder het ondertekenen van het publicatieformulier I.

Getekend,

Leen Van Goethem

Bijzonder gevolmachtigde

Tegelijk hiermee neergelegd

- gecoördineerde statuten

- notulen van de vergadering van leden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

01/06/2012
ÿþ MRD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



M RECHTBANK

KOOPHANDEL

be

a

Bi

SU'

2 2 -05- 2012

ANTWE7119EN

*12098798*





Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : 0835.511.1 81

D Y Patil ABS

(verkort) : VZW

Rechtsvorm Korte Altaarstraat 19, 2018 Antwerpen

Zetel : Ontslag en benoeming bestuurders

Onderwerp akte :



Uittreksels uit de notulen van de bijzondere algemene vergadering van de effectieve leden, dd. 28 maart 2012

De leden nemen kennis van de respectievelijke beslissingen tot ontslag van de heer Andrew Hill en de heer Kevan Keegan als bestuurders van DY Patil ABS vzw en komen overeen om hun mandaten te beëindigen met ingang vanaf heden {-

De leden beslissen om de heer Jai Paul Singh, wonende in het Verenigd Koninkrijk, te PR1 2HE Lancashire, Penwortham Preston, 10 Langholme Road, vanaf heden te benoemen als bestuurder van DY Patil ABS vzw. Zijn mandaat zal onbezoldigd zijn.

De Leden belasten Meester Vera Caimo, advocaat Claeys & Engels, kantoorhoudend te 1160 Brussel Vorstlaan 280, met mogelijkheid van indeplaatsstelling door eender welke advocaat van Claeys & Engels, om de formulieren voor publicatie van de bovenvermelde beslissingen in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te ondertekenen en om aile formaliteiten te vervullen bij de griffie van de Rechtbank van Koophandel, de Kruispuntbank van Ondernemingen en het ondernemingsloket.

Vera Caimo

Lasthebber

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 01/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

27/04/2011
ÿþ r n [llepx MOD 2.2

jjr.~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsbiac

111111.11,11.111.1!1111111.11I1111

181

Ondernerningsnr : , 8 3 5. 5 1 1

Benaming

(voluit) : D Y Patil ABS

RECHTBANK KOOPHANDEL _

14 APR. 2011

ANTWÉ'releEN

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Korte Altaarstraat 19, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : Oprichting - Statuten - Benoeming bestuurders

Uittreksel uit de oprichtingsakte d.d. 25 maart 2011:

IN HET JAAR TWEEDUIZEND ELF

Op 25 maart 2011

De volgende rechtspersonen en natuurlijke personen;

1) De vereniging zonder winstoogmerk naar Belgisch recht Antwerp British School VZW, ("ABS"), met maatschappelijke zetel gevestigd te Korte Altaarstraat 19, 2018 Antwerpen, België, ingeschreven bij het rechtspersonenregister Antwerpen onder het nummer 0441.315.059, vertegenwoordigd door mevrouw Vera Caimo, met bijzondere volmacht (kopie aangehecht).

2) De heer Andy Hill, adviseur en directeur van internationale scholen, wonende te Rue R. Suffren 7, 98000 Monaco, met Monegaskische identiteitskaart nummer 056460 vertegenwoordigd door mevrouw Vera Caimo, voornoemd, met bijzondere volmacht (kopie aangehecht).

3) De heer Kevan Keegan, financieel en curriculum adviseur voor internationale scholen, wonende te 8 Chacombe Place, Beaconsfield, HP9 2 WS, United Kingdom, met internationaal paspoortnummer 301118963 vertegenwoordigd door mevrouw Vera Caimo, voornoemd, met bijzondere volmacht (kopie aangehecht). .

4) ADYPG Ltd., een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, ('DYP'), opgericht en bestaand naar recht van de Verenigde Arabische Emiraten, met maatschappelijke zetel gevestigd te Ras Al Khaimah (P.O.Box 293816, #212, Bldg 3 E, Dubai Airport Free Zone, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten), ingeschreven bij de Registrar of the International Business Centre onder nummer A039/03/11/3203, vertegenwoordigd door mevrouw Surbhi Shah, hierna genoemd, met bijzonder volmacht (kopie aangehecht).

5) Mevrouw Surbhi Shah, Project Coordinator DY Patil Group, wonende te Eglantierlaan 1, 2020 Antwerpen, met Belgisch identiteitskaartnummer591-1017753-34.

6) Dr. Ajinkya D. Patil, Voorzitter van de DY Patil Groep, wonende te 14 Siddharth Appartments, R G Thadani Marg, Worli Sea Face, Mumbai 400018, met Indisch internationaal paspoortnummer J1630085, vertegenwoordigd door mevrouw Surbhi Shah voornoemd, met bijzondere volmacht (kopie aangehecht).

hierna de "Oprichters",

hebben besloten om hierbij een Belgische Vereniging zonder Winstoogmerk (hierna de "VZW") op te richten.

TITEL I: STATUTEN

Deel 1. NAAM  MAATSCHAPPELIJKE ZETEL  DUUR - DOEL

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende rotans, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 1  OPRICHTERS

De volgende zijn de Oprichters en de eerste Werkelijke Leden bij oprichting:

1) De vereniging zonder winstoogmerk naar Belgisch recht Antwerp British School VZW, ("ABS"), met maatschappelijke zetel gevestigd te Korte Altaarstraat 19, 2018 Antwerpen, België, ingeschreven bij het rechtspersonenregister Antwerpen onder het nummer 0441.315.059, vertegenwoordigd door mevrouw Vera Caimo, met bijzondere volmacht.

2) De heer Andy Hill, adviseur en directeur van internationale scholen, wonende te Rue R. Suffren 98000 Monaco, met Monegaskische identiteitskaart nummer 056460 vertegenwoordigd door mevrouw Vera Caimo, voornoemd, met bijzondere volmacht.

3) De heer Kevan Keegan, financieel en curriculum adviseur voor internationale scholen, wonende te 8 Chacombe Place, Beaconsfield, HP9 2 WS, United Kingdom, met internationaal paspoortnummer 301118963 vertegenwoordigd door mevrouw Vera Caimo, voornoemd, met bijzondere volmacht.

4) ADYPG Ltd., een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, ('DYP'), opgericht en bestaand naar recht van de Verenigde Arabische Emiraten, met maatschappelijke zetel gevestigd te Ras AI Khaimah, ingeschreven bij de Registrer of the International Business Centre onder nummer A039/03/11/3203, vertegenwoordigd door mevrouw Surbhi Shah, hierna genoemd, met bijzondere volmacht.

5) Mevrouw Surbhi Shah, Project Coordinator DY Patil Group, wonende te Eglantierlaan 1, 2020 Antwerpen, met Belgisch identiteitskaartnummer 591-1017753-34.

6) Dr. Ajinkya D. Patil, Voorzitter van de DY Patil Groep, wonende te 14 Siddharth Appartments, R G Thadani Marg, Worli Sea Face, Mumbai 400018 (India), met Indisch internationaal paspoortnummer J1630085, vertegenwoordigd door mevrouw Surbhi Shah voornoemd, met bijzondere volmacht.

ARTIKEL 2 - RECHTSVORM  NAAM

De VZW is opgericht onder de vorm van een vereniging zonder winstoogmerk zoals geregeld in de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

De VZW draagt de naam "D Y Patil ABS".

In alle akten, facturen, aankondigingen, publicaties en andere documenten uitgaand van de VZW, moet de naam van de VZW worden vermeld en onmiddellijk en leesbaar voorafgegaan of gevolgd worden door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" (in het Engels "non-profit organization" of de afkorting "NPO"; in het Frans "association sans but lucratif" of de afkorting "ASBL").

ARTIKEL 3  MAATSCHAPPELIJKE ZETEL

De maatschappelijke zetel is gevestigd te Korte Altaarstraat 19, 2018 Antwerpen.

De maatschappelijke zetel van de VZW mag door een beslissing van de Raad van Bestuur worden overgebracht naar een andere locatie binnen het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

ARTIKEL 4 DUUR

De VZW is opgericht voor een onbepaalde duur. Het zal haar activiteiten starten en zal rechtspersoonlijkheid verwerven vanaf de datum van de neerlegging van de oprichtingsakte van de VZW ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

Haar ontbinding is te allen tijde mogelijk, in overeenstemming met artikel 26 van de Statuten. ARTIKEL 5  STATUTAIR DOEL - ACTIVITEITEN

Het statutair doel van de VZW is, zonder winstoogmerk, het onderwijzen en het zorgen voor kinderen van alle nationaliteiten, met Engels als de hoofdonderwijstaal, en het aanbieden van kleuter- en lager onderwijs (voor leerlingen van 3 tot 11 jaar oud), alsook internationaal A-Level, IGCSE & Internationaal Baccalaureaat OB') curriculum (voor scholieren van 12 tot 18 jaar oud) en andere curricula zoals van tijd tot tijd kan worden beslist ("de School").

MOD 22

De VZW kan ook verscheidene èducatieve en culturele activiteiten voor kinderen en/of volwassenen opzetten. In dit verband mag de VZW eveneens incidenteel enige economische activiteiten uitoefenen, op

voorwaarde dat de inkomsten van deze activiteiten uitsluitend worden besteed aan het hoofddoel.

In het algemeen mag de VZW zich bezighouden met alle activiteiten, alle acties en handelingen stellen, zoals het verwerven, behouden en beschikken over roerende en onroerende goederen, het verstrekken van leningen of zekerheden, welke een rechtstreeks of onrechtstreeks verband hebben met haar statutair doel of welke van zulke aard zijn dat zij de realisatie van haar statutair doel vergémakkelijken of ondersteunen of haar ' ontwikkeling bevorderen, dit alles in overeenstemming met en binnen de grenzen zoals uiteengezet in de Statuten en de Wet van 27 juni 1921.

Deel 2.- LEDEN  TOETREDING - UITTREDING

ARTIKEL 6  AANTAL EN CATEGORIEEN VAN LEDEN

De VZW is samengesteld uit de volgende categorieën van leden, hierna gezamenlijk 'Leden'.

1° Werkelijke leden, met stemrecht op de Algemene Vergadering:

Elke persoon, hetzij een vennootschap of een entiteit zonder winstoogmerk, nationale of internationale (handels-) organisatie, associatie of federatie, hetzij een natuurlijke persoon, welke aan de criteria zoals uiteengezet in Bijlage 1 aan deze Statuten voldoet, kan worden toegelaten als een Werkelijk Lid.

Het aantal van de Werkelijke Leden is onbeperkt maar mag nooit minder zijn dan drie (3). In overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921, dient het aantal Werkelijke Leden hoger te zijn dan het aantal Bestuurders.

a4

e

Alleen de Werkelijke Leden van de VZW hebben stemrecht op de Algemene Vergadering. 2° Toegetreden leden, zonder stemrechten op de Algemene Vergadering:

e

Naast de Werkelijke Leden, kan de VZW eveneens Toegetreden Leden hebben. Elke persoon, hetzij een vennootschap of een entiteit zonder winstoogmerk, nationale of internationale (handels-) organisatie, associatie of federatie, hetzij een natuurlijke persoon, welke aan de criteria zoals uiteengezet in Bijlage 1 aan deze Statuten voldoet, kan worden toegelaten als een Toegetreden Lid.

Toegetreden Leden hebben het recht om deel te nemen aan de Algemene Vergadering om hun mening te delen met betrekking tot de besproken kwesties evenwel zonder stemrecht.

Er zijn verschillende soorten Toegetreden Leden:

i)Sponsor Leden: Toegetreden Leden, die een financiële of een andere vorm van sponsoring aan de VZW hebben geleverd door middel van een toelage of een andere wijze van financiering, kunnen als Sponsor Leden worden toegelaten;

ii)Expert Leden: Toegetreden Leden die deelnemen in de capaciteit van expert kunnen als Expert Leden worden toegelaten;

ri) Een register houdende een lijst van elke categorie van Leden zal worden gehouden op de maatschappelijke

el zetel van de VZW.

ARTIKEL 7  TOETREDING VAN LEDEN

Elke partij die wenst te worden toegelaten als Lid van de VZW dient:

a)de Statuten en het Intern Reglement van de VZW, alsook alle eerdere beslissingen genomen door haar

organen, zonder voorbehoud te onderschrijven;

b)een geschreven lidmaatschapsverzoek in te dienen bij de Voorzitter, samen met de documenten die

bewijzen dat aan alle geschiktheidscriteria is voldaan.

Op basis van de informatie en documentatie voorzien door het kandidaat Lid, zal de Voorzitter, met goedkeuring door de Raad, binnen de dertig (30) kalenderdagen beslissen of hij wel dan niet een aanbeveling voor lidmaatschap zal verstrekken aan de Algemene Vergadering van Leden voor de toelating van een nieuw Werkelijk, respectievelijk Toegetreden lid. Een dergelijke beslissing is definitief en de Voorzitter is niet verplicht om zijn beslissing te motiveren.

Alleen bij ontvangst van een aanbeveling van de Voorzitter, zal de Algemene Vergadering van Leden binnen dertig (30) kalenderdagen beslissen of het kandidaat lid al dan niet zal worden toegelaten als een Werkelijk, respectievelijk Toegetreden Lid van de VZW.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Onderhavige beslissing is definitief en de Algemene Vergadering van Leden is niet verplicht om haar beslissing te motiveren.

ARTIKEL 8  UITTREDING VAN LEDEN

Elk Lid dat wenst uit te treden als Lid van de VZW zal de Raad van Bestuur en de Voorzitter informeren over zijn intentie door middel van een aangetekende brief met ontvangstbewijs. Een dergelijke uittreding zal slechts in werking treden vanaf de laatste dag van de maand volgend op de ontvangst van de brief.

Een uittreding mag nooit tot gevolg hebben dat het totaal aantal Werkelijke Leden lager wordt dan drie.

Elk Werkelijk Lid, of in voorkomend geval Toegetreden Lid, welke zijn verplichtingen met betrekking tot betaling van zijn lidmaatschapsbijdragen niet nakomt en welke, na kennisgeving door de Raad van Bestuur, in gebreke blijft om zijn verplichtingen na te komen, zal worden beschouwd als een uittredend Lid.

Onderhavige uittreding zal in werking treden vanaf het verlopen van de regularisatietermijn zoals bepaald door de Raad van Bestuur, zonder verval van de verplichting van het uittredend lid om zijn financiële verplichtingen, zoals hierboven vermeld, na te komen.

ARTIKEL 9  SCHORSING OF UITSLUITING VAN LEDEN

Indien een Lid een inbreuk maakt op het sfatutair doel van de VZW, de statuten, het Intern Reglement, de beslissingen van de organen van de VZW, de belangen, de waarden of reputatie van de VZW, kan de Algemene Vergadering, op aanbeveling van de Raad, beslissen om onderhavige leden te schorsen of uit te sluiten.

Het betrokken Lid wordt in kennis gesteld van de intentie tot uitsluiting door middel van een aangetekende brief, welke de redenen tot schorsing of uitsluiting uiteenzet.

Het Lid heeft het recht om zichzelf schriftelijk te verdedigen ten aanzien van de Voorzitter binnen 15 dagen na ontvangst van de kennisgeving van de brief tot uitsluiting. Op zijn schriftelijk verzoek zal het betrokken Lid gehoord worden door de Algemene Vergadering.

De beslissing van de Algemene Vergadering dient te worden genomen met een 3/4 meerderheid van de Werkelijke Leden vertegenwoordigd op de Algemene Vergadering.

Het geschorst of uitgesloten Lid dient in kennis te worden gesteld van de beslissing van de Algemene Vergadering door middel van aangetekende brief, die de datum zal vermelden vanaf welke de schorsing of uitsluiting in werking zal treden.

ARTIKEL 10  RECHTEN VAN DE GESCHORSTE OF UITGESLOTEN LEDEN

Uitgetreden of uitgesloten Leden alsook hun erfgenamen, algemene rechtsopvolgers of enige andere rechtsverkrijgende kunnen geen enkel recht uitoefenen op de fondsen of andere activa van de VZW.

Zij zijn evenwel verplicht om al hun verplichtingen, en in het bijzonder hun verplichting om lidmaatschapsbijdrage te betalen, zoals opgelegd door onderhavige statuten, te blijven nakomen tot het einde van het financiële jaar tijdens welke het ontslag effectief wordt.

ARTIKEL 11  LIDMAATSCHAPSBIJDRAGEN

Alleen DYP, is in principe verplicht om te delen in de uitgaven en de kosten van de VZW door het betalen van een jaarlijks lidmaatschapsbijdrage, mogelijks variabel van jaar tot jaar, waarvan het bedrag nooit EUR 100.000 mag overschrijden.

De Raad van Bestuur kan eveneens beslissen om een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage te vragen van de andere Werkelijke Leden, welke nooit EUR 5.000 voor ABS en EUR 125 per ander Werkelijk Lid mag overschrijden.

Het bedrag van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage te betalen door het Werkelijk Lid wordt jaarlijks bepaald door de Algemene Vergadering, volgend op een voorstel hiertoe door de Raad van Bestuur.

De criteria die in aanmerking worden genomen voor de berekening van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage kunnen worden beschreven in verder detail of als bijlage tot de Interne Reglementen van de VZW.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een nieuw Lid mag door de Raad worden verzocht om, bij zijn toelating, een eenmalige redelijke toetredingsbijdrage te betalen, bovenop de eventuele lidmaatschapsbijdrage.

Deel 3. ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 12  VERGADERINGEN  BIJEENROEPING  BERAADSLAGING

De Algemene Vergadering zal minstens één maal per jaar samenkomen, volgend op de bijeenroeping hiervan door de Raad van Bestuur, op de locatie en de datum bepaald door de Raad van Bestuur. De jaarlijkse Algemene Vergadering zal worden gehouden voor 30 september van elk jaar.

De Algemene Vergadering zal tevens samenkomen op verzoek van de Voorzitter, de Raad of 1/5 van de Werkelijke Leden.

Alle oproepingen duiden de plaats, de datum, het uur en de agenda van de vergadering aan en worden bezorgd door middel van brief, kopie of op elke andere schriftelijke wijze (met inbegrip van op elektronische wijze) minstens dertig (30) kalenderdagen voorafgaand aan de datum van de vergadering. De Raad kan in een noodgeval indien nodig de termijn verminderen tot 10 werkdagen. Indien toepasselijk, dienen alle ondersteunende documenten te zijn aangehecht aan de oproeping.

De vergaderingen kunnen tevens worden gehouden door middel van telefoonconferentie, videoconferentie of circulaire. Het Intern Reglement mag verdere administratieve richtlijnen voor de organisatie hiervan uiteenzetten.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle Leden, waarbij alleen de Werkelijke Leden een stemrecht zullen hebben.

DYP zal twee (2) stemmen hebben, terwijl de andere Werkelijke leden één stem zullen hebben op de Algemene Vergadering.

Toegetreden Leden kunnen eveneens deelnemen aan of vertegenwoordigd worden op de vergadering om hun mening te delen met betrekking tot de kwesties op de agenda maar hebben geen stemrecht.

Derden kunnen deelnemen aan de vergadering en hun mening delen op uitnodiging van de Raad.

De Algemene Vergaderingen zijn voorgezeten door de Voorzitter of, in zijn afwezigheid, door een Bestuurder hiertoe aangesteld door de Voorzitter.

Om op een geldige wijze te beraadslagen, dient minstens 1/2 van de Werkelijke Leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd te zijn op de Algemene Vergadering. Een volmacht mag worden verleend aan een ander Werkelijk Lid of aan enige andere aanwezige vertegenwoordiger.

Indien een dergelijk quorum niet is bereikt, dient een nieuwe vergadering te worden samengeroepen binnen 14 dagen. Een dergelijke tweede vergadering mag geldig beraadslagen en beslissen wanneer minstens evenveel Werkelijke Leden die D Y Patil vertegenwoordigen als Werkelijke Leden die ABS vertegenwoordigen aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn.

Tenzij anders gespecificeerd in de wet, zullen de beslissingen van de Algemene Vergadering genomen worden met een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, waarbij blanco stemmen of onthoudingen niet in aanmerking worden genomen.

Echter, voor de volgende kwesties, is eenparigheid van stemmen vereist:

1.Naamswijziging van de School

2.Fusie van de School met een andere school

3.Het sluiten van de school

4.Ontslag van de bestuurders, behalve voor situaties van grove nalatigheid, bedrog of opzet

5.Beslissingen welke overeengekomen solvabiliteitsratio's bedreigen

6.Beslissingen welke de persoonlijke aansprakelijkheid van de bestuurders materieel verhogen

ARTIKEL 13  BEVOEGDHEDEN

Een geldig samengestelde Algemene Vergadering vertegenwoordigt alle leden van de VZW.

Haar beslissingen zijn bindend ten aanzien van alle Leden, zelfs voor deze die afwezig waren of tegen de betrokken beslissing stemden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2.

De volgende bevoegdheden zijn uitsluitend voorbehouden aan de Algemene Vergadering:

-goedkeuring van de rekeningen, van het jaarlijks budget;

-benoeming, herroeping en kwijting van de Bestuurders en indien toepasselijk de bepaling van hun

bezoldiging;

-benoeming, herroeping en kwijting van de commissarissen en de beëindiging van hun bezoldiging;

-de toelating en uitsluiting van Leden;

-cie goedkeuring van de Missieverklaring en het Intern Reglement;

-de wijziging van de Statuten en het Intern Reglement;

-de reorganisatie door middel van fusie of splitsing;

-de bijdrage van activa door een Lid en de teruggave aan onderhavig Lid van het ingebrachte goed;

-de ontbinding en vereffening van de VZW;

-het sluiten en beëindigen van belangrijke management, advies of consulting overeenkomsten.

ARTIKEL 14  NOTULEN

Alle beslissingen genomen door de Algemene Vergadering zullen worden opgenomen in een register in de vorm van notulen ondertekend door de Voorzitter.

Een kopie van deze notulen wordt verzonden aan alle Leden en aan de Voorzitter. Het register met de originele versie van de ondertekende notulen worden gehouden op de maatschappelijke zetel van de VZW en kunnen worden geconsulteerd door alle Leden van de VZW op deze locatie.

Een ledenregister wordt gehouden op de maatschappelijke zetel, het lidmaatschap aantonend. Leden hebben toegang tot het Register op de maatschappelijke zetel en zij mogen vragen om van uittreksels hiervan te worden voorzien.

Deel 4. BESTUUR VAN DE VZW

ARTIKEL 15  RAAD VAN BESTUUR

15.1 Samenstelling

De VZW wordt bestuurd door de Raad van Bestuur, samengesteld uit minimum drie (3) en maximum acht (8) Bestuurders, met inbegrip van de Voorzitter, die tevens een Bestuurder zal zijn.

De benoeming van de bestuurders moet worden goedgekeurd ter Algemene Vergadering, waarbij hetzelfde aantal bestuurders worden benoemd uit kandidaten voorgesteld door respectievelijk de Werkelijke Leden die DYP vertegenwoordigen en de Werkelijke Leden die ABS vertegenwoordigen (benoeming van maximum 3 bestuurders elk). De Algemene Vergadering mag dit richtinggevend principe opzijzetten op voorstel van de Raad van Bestuur om andere categorieën van Leden een vertegenwoordiger in de Raad te geven, op roterende basis.

Bijkomend, zullen de Werkelijke Leden die de categorie ABS en DYP vertegenwoordigen toestemmen in de benoeming van twee (2) Bijkomende Bestuurders, welke beide integriteit en deskundigheid bijdragen, waarvan minstens één relevante ervaring heeft opgedaan in Internationaal Onderwijs, en de andere een achtergrond in recht, financieel beheer of administratie heeft.

In overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921 zijn er steeds minder Bestuurders dan Werkelijke Leden.

Als toevoeging aan de Bijkomende Bestuurders, mag de Algemene Vergadering tevens beslissen om één of meer Bestuurders te benoemen die onafhankelijk zijn van ieder van de Leden.

De Raad van Bestuur mag derden of vertegenwoordigers van de Toegetreden Leden op vergaderlengen toelaten om te observeren en hun mening kenbaar te maken met betrekking tot de kwesties op de agenda. Zij zullen geen stemrecht hebben.

Indien een rechtspersoon is benoemd als Bestuurder, dient een natuurlijke persoon aangewezen te worden als vaste vertegenwoordiger van deze rechtspersoon met het oog op diens vertegenwoordiging in de Raad van Bestuur. Een vervanging van een dergelijke vaste vertegenwoordiger dientop voorhand te worden meegedeeld aan de Raad.

De leden van de Raad worden uitsluitend aangeduid door de Algemene Vergadering en kunnen op elk moment worden ontslagen door de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De leden van de Raad zijn benoemd voor een vaste termijn van 1 jaar, welke kan worden hernieuwd. Het mandaat neemt een aanvang vanaf het einde van de Algemene Vergadering welke beslist tot benoeming en neemt een einde vanaf de jaarlijkse Algemene Vergadering welke de jaarrekening van het vorig jaar goedkeurt.

Tenzij anders beslist door de Algemene Vergadering, is het mandaat van de Bestuurders onbezoldigd.

Iedere benoeming of ontslag van een lid van de Raad zal worden gepubliceerd in overeenstemming met de toepasselijke wettelijke bepalingen.

15.2.Vergaderingen van de Raad van Bestuur

De Raad zal bijeenkomen indien dit nodig wordt geacht en minstens eenmaal tijdens elk kwartaal en in ieder geval volgend op een oproeping door de Voorzitter of op verzoek van minstens 1/3 van de leden van de Raad van Bestuur.

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de Voorzitter of, in diens afwezigheid, door een andere Bestuurder aangesteld door de Voorzitter. De Voorzitter zal de secretaris en stemmenteller zijn.

Alle bijeenroepingen vermelden de.plaats, de datum, het uur en de agenda van de vergadering en worden verstuurd door middel van brief, kopij of enig andere schriftelijke wijze (met inbegrip van op elektronische wijze) minstens 20 werkdagen voor de datum van de vergadering. Indien toepasselijk, moeten alle ondersteunende documenten worden aangehecht aan de bijeenroeping.

Teneinde op een geldige wijze te beraadslagen, dient minstens de helft van de Bestuurders aanwezig of geldig vertegenwoordigd te zijn op de vergadering. Indien het aanwezigheidsquorum niet wordt gehaald, zal een volgende vergadering van de Raad worden bijeengeroepen welke kan beslissen over dezelfde agenda indien minstens evenveel Bestuurders die DYP vertegenwoordigen, als Bestuurders die ABS vertegenwoordigen aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn. Een volmacht kan alleen schriftelijk worden gegeven aan een andere Bestuurder.

Tenzij anders bepaald in deze Statuten of het Intern Reglement, worden de beslissingen van de Raad van Bestuur genomen door middel van een gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen, waarbij blanco stemmen of onthoudingen niet in aanmerking worden genomen. Elke Bestuurder beschikt over één stem. Alle vergaderingen van de Raad zullen trachten een compromisoplossing te vinden.

In het geval van een gelijk aantal stemmen, heeft de Voorzitter een beslissende stem.

De vergaderingen kunnen tevens worden gehouden door middel van telefoonconferentie, videoconferentie of circulaire. Het Intern Reglement mag verdere administratieve richtlijnen voor de organisatie hiervan uiteenzetten.

15.3.Bevoegdheden

De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om alle daden te stellen die nodig of nuttig zijn voor het bereiken van de objectieven van de VZW, met uitzondering van enige daden en kwesties voorbehouden door de wet of de Statuten aan de Algemene Vergadering. In het algemeen, zal de Raad van Bestuur bevoegd zijn voor alle zaken die het puur dagdagelijkse bestuur van de School overschrijden.

Onverlet de artikelen 17, 18 en 19, kan de Raad van Bestuur op haar eigen verantwoordelijkheid bepaalde machten delegeren aan een of meer Bestuurders of enige andere partij.

15.4. Notulen

De beslissingen genomen door de Raad van Bestuur zullen worden opgenomen in een register in de vorm van notulen ondertekend door de Voorzitter.

Een kopie van deze notulen wordt verzonden aan alle Bestuurders en aan de Voorzitter. Het register met de originele versie van de ondertekende notulen zal worden gehouden op de maatschappelijke zetel van de VZW en kunnen worden geconsulteerd door alle Leden van de VZW op deze locatie.

15.5.Bela ngenconfl ict

In het geval dat een Bestuurder een rechtstreeks of onrechtstreeks persoonlijk belang van een financiële aard heeft dat tegengesteld is aan enige beslissing of verrichting binnen de macht van de Raad van Bestuur, dient hij de andere Bestuurders hiervan in kennis te stellen voorafgaand aan de beraadslaging door de Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De verklaring van de betrokken Bestuurder, alsook de redenen die het tegengestelde belang rechtvaardigen, dienen te worden opgenomen in de notulen van de Raad van Bestuur die deze resolutie aanneemt.

Bovendien, wanneer de VZW één of meer commissarissen heeft aangeduid, moet de Bestuurder hen tevens informeren.

ARTIKEL 16  VOORZITTER

De Raad van Bestuur benoemt, onder de Bestuurders, één (1) Voorzitter. De Voorzitter zal op een halfjaarlijks rotatiebasis worden gekozen onder de vertegenwoordigers van respectievelijk DYP en ABS.

Tenzij anders beslist door de Raad van Bestuur, begint het mandaat van de Voorzitter te lopen en komt het tot een einde op hetzelfde moment als het mandaat van Bestuurder van de VZW.

Het mandaat van Voorzitter is onbezoldigd, tenzij anders beslist door de Raad van Bestuur. ARTIKEL 17  WERKGROEPEN

De Raad van Bestuur mag, onder haar eigen verantwoordelijkheid, speciale taken toevertrouwen aan Werkgroepen. De Werkgroepen zullen een consulterende en adviserende rol hebben ten aanzien van de Raad en zullen geen beslissingsmacht hebben.

De samenstelling en de werkingsregels van de Werkgroepen zullen worden vastgesteld door de Raad van Bestuur, in overeenstemming met de bepalingen zoals uiteengezet in het Intern Reglement.

ARTIKEL 18  DAGELIJKS BESTUUR VAN DE VZW

De Raad van Bestuur mag één of meer personen belasten met het dagelijks bestuur van de VZW. Deze persoon mag een natuurlijke persoon of een rechtspersoon zijn, welke laatste een natuurlijke persoon als haar vaste vertegenwoordiger voor dit mandaat dientaan te duiden.

Deze persoon zal de titel van Persoon belast met dagelijks bestuur van de VZW (in het Engels Daily Manager) dragen, of indien het meer dan een persoon betreft, College van Dagelijks Bestuur (in het Engels Daily Management Board). Het College van Dagelijks Bestuur zal beraadslagen en beslissen als een college en door een gewone meerderheidsstemming.

Zo een persoon of entiteit mag niet tezelfdertijd benoemd zijn als Bestuurder of Voorzitter van de VZW.

Enkel de Raad van. Bestuur mag beslissen wanneer de delegatie van het dagelijks bestuur wordt teruggenomen of mag de modaliteiten en condities vastleggen onder welke onderhavige delegatie kan worden beëindigd.

Het mandaat van de Persoon belast met dagelijks bestuur is bezoldigd, tenzij anders beslist door de Raad van Bestuur.

De persoon belast met dagelijks bestuur mag, onder zijn eigen verantwoordelijkheid, een deel van zijn bevoegdheden van dagelijks bestuur voor specifieke doeleinden delegeren aan een werknemer van de VZW.

ARTIKEL 19  VERTEGENWOORDIGING VAN DE VZW

" De VZW is wettelijk verbonden in al haar relaties met derden en voor de Rechtbanken door de handtekening van twee Bestuurders, waarbij één van hen de Voorzitter is, waarbij één een vertegenwoordiger is van DYP en één een vertegenwoordiger is van ABS, gezamenlijk handelend.

De persoon belast met dagelijks bestuur zal de VZW individueel vertegenwoordigen voor alle daden die behoren tot het dagelijks bestuur van de VZW, alsook voor de Rechtbanken binnen de grenzen van het dagelijks bestuur.

De VZW is ook wettelijk verbonden door een bijzondere volmachthouder, binnen de grenzen van zijn volmacht.

ARTIKEL 20  AANSPRAKELIJKHEID

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

De Leden zijn niet gezamenlijk, noch persoonlijk aansprakelijk voor de verplichtingen van de VZW. Hun persoonlijke aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van hun financiële verplichtingen zoals uiteengezet in de Statuten en het intern Reglement.

De Bestuurders, de Persoon belast met dagelijks bestuur of de leden van het College van Dagelijks Bestuur zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verplichtingen van de VZW. Hun persoonlijke aansprakelijkheid is in principe beperkt tot de goede vervulling van hun mandaat ten aanzien van de VZW.

Deel 5. INTERN REGLEMENT

ARTIKEL 21  GOEDKEURING INTERN REGLEMENT

Volgend op een voorstel van de Raad van Bestuur in dit opzicht, mag de Algemene Vergadering een of meer interne reglementen aannemen en wijzigen (hierna 'de Interne Reglementen'), van welke de bepalingen bindend zijn voor aile Leden, door een beslissing in overeenstemming met het quorum en de meerderheid vereist voor een wijziging van de Statuten.

De Interne Reglementen zijn gericht op de toepassing van de Statuten en leggen de administratieve regels vast, zonder afbreuk aan de bewoording of de onderliggende inhoud van de Statuten.

Bovendien, de Interne Reglementen zullen de criteria bepalen waarmee rekening zal worden gehouden voor de berekening van de lidmaatschapsbijdragen verschuldigd door de Leden, alsook het budget, de kennisgevingsvormen en uitstel.

Deel 6. FINANCIERING  BOEKHOUDING - COMMISSARIS

ARTIKEL 22  FINANCIERING

De VZW zal worden gefinancierd door onder andere:

-lidmaatschapsbijdragen

-inkomen gegenereerd door de VZW van Schoolbijdragen

-toetredingsbijdragen van nieuwe Leden

- subsidies

- leningen

-giften en erfenissen

verkregen ofwel om het statutair doel van de VZW in het algemeen te ondersteunen, ofwel om een specifieke Werkgroep of ander project van de VZW te ondersteunen.

Bijkomend kan de VZW fondsen verwerven op eender welke manier die evenwel niet strijdig is met de toepasselijke wetgeving.

ARTIKEL 23  COMMISSARIS

Indien de wetgeving dit vereist, zullen één of meer commissarissen benoemd worden door de Algemene Vergadering onder de leden van het Belgisch Instituut der Bedrijfsrevisoren (in het Engels 'Belgian Institute for Auditors', in het Frans 'Institut des Réviseurs d'Entreprises').

Onderhavige beslissing zal ook de bezoldiging van deze commissaris(sen) vermelden.

ARTIKEL 24  BOEKJAAR & BOEKHOUDING

Het boekjaar van de VZW start op 1 juli van elk jaar en eindigt op 30 juni van elk jaar.

De rekeningen van de VZW zullen per kwartaal worden voorbereid in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving door een externe onafhankelijke boekhouder en zal bevatten:

-de verlies en winst rekening van de vorige maanden en een balans;

-cash flow raming voor de volgende maanden.

De rekeningen worden aan iedere Bestuurder bezorgd via e-mail binnen 15 dagen na de afsluiting van ieder kwartaal.

De externe onafhankelijke boekhouder zal worden benoemd in wederzijdse overeenstemming van alle Werkelijke Leden en zal jaarlijks worden herbenoemd door de jaarlijkse vergadering van Werkelijke Leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Een Bestuursvertegenwoordiger met als hoofdactiviteit dat van een financiële interne controleur zal worden benoemd op voorstel van de Bestuurders die DYP vertegenwoordigen.

Alle werknemers en professionele adviseurs zijn eerst en vooral rekenschap verschuldigd aan de Raad van Bestuur.

Elk formeel rapport en document ingediend door de financiële controleur zal gelijktijdig worden gestuurd aan iedere bestuurder van de Raad van Bestuur.

Ieder jaar legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van de VZW voor, samen met

-een budgetplan voor het volgende jaar, met inbegrip van een schatting van de terugkerende en niet-

terugkerende kosten en uitgaven

-het commissarisverslag (indien bestaand)

-de interne audit verslagen (indien bestaand)

ter controle en goedkeuring door de Algemene Vergadering, na te zijn nagekeken door de commissaris(sen)

indien nodig.

De jaarrekening (en het verslag van de commissaris indien bestaand) worden aan ieder Lid bezorgd ten minste één (1) maand voorafgaand aan de Algemene Vergadering bijeengeroepen om te beslissen over deze jaarrekening.

Indien dit verplicht is onder de toepasselijke wetgeving, wordt de goedgekeurde jaarrekening neergelegd bij de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel en, inzoverre nodig als bij de Nationale Bank van België.

Deel 7. SLOTBEPALINGEN

ARTIKEL 25  WIJZIGINGEN AAN DE CONSTITUTIEDOCUMENTEN

Alleen volgend een voorstel hiertoe van de Raad van Bestuur, mag de Algemene Vergadering de Statuten of de Interne Reglementen wijzigen mits een quorum en een meerderheid bereikt is zoals bepaald in artikel 12 van de Statuten.

ARTIKEL 26  ONTBINDING EN VEREFFENING VAN DE VZW

Alleen volgend op een voorstel hiertoe door de Raad van Bestuur of door een minimum van 1/5 van de Werkelijke Leden, mag de Algemene Vergadering beslissen over de ontbinding en vereffening van de VZW op voorwaarde dat het quorum en de meerderheid zoals vermeld in artikel 12 zijn nageleefd.

Vanaf het ogenblik dat de beslissing tot ontbinding is genomen, is de VZW verplicht om te allen tijde te vermelden dat zij `in vereffening' is.

Bij ontbinding beslist de Algemene Vergadering over (i) de benoeming, de bevoegdheden en de bezoldiging van de vereffenaar(s), (ii) de methoden en procedures van de vereffening, (iii) de verdeling van de activa overblijvend na de vereffening, welke in ieder geval allen moeten worden verdeeld aan een zaak zonder winstoogmerk gelijkend op het huidige doel van de VZW. AI deze beslissingen dienen te worden neergelegd ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel en te worden gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

ARTIKEL 27  TAAL

De huidige Statuten zijn opgesteld in het Nederlands, zoals vereist door de wet, en in het Engels. De Engelse versie van de Statuten is de officiële versie én prevaleert over de Nederlandse versie.

De officiële werktaal van de VZW zal het Engels zijn, tenzij in situaties waarbij de taalwetgeving in België voorziet in het verplichte gebruik van een andere taal.

ARTIKEL 28  TOEPASSELIJK RECHT  RECHTSGEBIED

Inzoverre de Statuten geen bijzondere bepalingen bevatten, zijn de gepaste bepalingen van de Belgische Wetgeving van toepassing, en in het bijzonder de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

Elk geschil dat voortvloeit uit of in verband staat met de Statuten of Interne Reglementen van de VZW of met de beslissing van haar organen zullen definitief worden beslecht door arbitrage in Brussel onder de CEPANI

Voort " Luik B - Vervolg MOD 2.2

behouden --. ._. .. - ..._ -- ------ - ------

eho het Arbitrageregels door één (1) arbiter benoemd in overeenstemming met deze Regels. De Arbitrage-zal worden

Belgisch gevoerd in het Engels.

Staatsblad

f TITEL Il OVERGANGSBEPALINGEN  EERSTE BESLUITEN

De Algemene Vergadering heeft, met eenparigheid van stemmen, onmiddellijk volgend op de oprichting, de volgende overgangsbepalingen en eerste besluiten genomen.

1.Eerste Boekjaar

Het eerste boekjaar van de VZW neemt een aanvang op de datum van de ondertekening van deze akte en komt tot een einde op 30 juni 2012.

2.Eerste Jaarlijkse Algemene Vergadering

De eerste jaarlijkse Algemene Vergadering zal plaatsvinden in 2012.

3.Benoemingen

De Werkelijke Leden zullen bestaan uit een gelijk aantal welke DYP vertegenwoordigen enerzijds en welke ABS vertegenwoordigen anderzijds.

De Statuten van de VZW in aanmerking genomen, beslissen de Oprichters, in hun capaciteit van Werkelijk Lid verzameld in de eerste Algemene Vergadering van de VZW, om als Bestuurders van de VZW te benoemen:

-De heer Andrew (Andy) Hill, wonende te Rue R. Suffren 7, 98000 Monaco (geboren te Preston, Verenigd Koninkrijk, op 16 september 1956), vertegenwoordiger van ABS

-De heer Kevan Keegan, wonende te 8 Chacombe Place, Beaconsfield, HP9 2 WS, United Kingdom (geboren te Bristol, Verenigd Koninkrijk, op 8 maart 1956), vertegenwoordiger van ABS

-Mevrouw Surbhi Shah, wonende te Eglantierlaan 1, 2020 Antwerpen (geboren te New Delhi, India, op 8 november 1978), vertegenwoordiger van DYP

-Dr. Ajinkya Patil, wonende te 14 Siddharth Appartments, R G Thadani Marg, Worli Sea Face, Mumbai 400018 (India) (geboren te Mumbai, India, op 22 december 1971), vertegenwoordiger van DYP

Het mandaat van de voorgenoemde Bestuurders zal ingang nemen vanaf de datum van de ondertekening van deze akte en zal tot een einde komen op de volgende Algemene Vergadering.

Hun mandaat zal niet worden bezoldigd.

4. Volmacht

De Algemene Vergadering kent een bijzondere volmacht toe aan Laurens Narraina, Pierre Queritet, Nathalie Vandromme of Dominiek Schrijvers van PwC, elk individueel handelend, voor de administratieve handelingen vereist in verband met de oprichting van de vereniging, met inbegrip van het ondertekenen van de formulieren ter publicatie in het Belgisch Staatsblad, kent een bijzondere volmacht toe aan het ondememingsloket met het oog op de activatie van het ondememingsnummer, neerlegging van formulier 604/A en gerelateerde formulieren met het oog op het verwerven van een BTW-nummer indien nodig, alsook alle andere vereiste administratieve acties zoals het geval kan zijn.

Getekend,

Pierre Queritet

Ad hoc lasthebber

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perroto)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
D Y PATIL ABS

Adresse
KORTE ALTAARSTRAAT 19 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande