D'AMUSANTEN

Association sans but lucratif


Dénomination : D'AMUSANTEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 842.034.927

Publication

04/01/2012
ÿþ MOD 2.2

" -pl In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

¬ ¬ r I

-

\

'~~

Voor iretiwae a;3n h: Or«4.s, 5taatsb

%3nd ~enami:ng 0 G 4 2 o ® 3 4 o 9 2 7

Svr¬ uits : D'AMUSANTEN

imioiriuoinMuii

*12002867"

q

RECHTBANK

KOOPHANDEL.

2 2 DEC. 2011

ANTVqekePEi"d

% erkizrtÿ

Rechtsva rn . VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : Mechelsesteenweg 338 B2550 KONTICH

Onde ,verp aide : Statuten

Het jaar 2010, op 2 december, zijn verschenen:

1.Degroeve Willy, ambtenaar, wonende Churchillaan 152, 2900 Schoten

2.Cillis Hugo, ambtenaar, wonende Mechelsesteenweg 338, 2550 Kontich

3.Huys Dirk, ambtenaar, wonende Bleken 6, 2990 Wuustwezel

allen, voor zover als nodig, meerderjarig en van Belgische nationaliteit, die zijn overgegaan tot de stichting van een vereniging zonder winstoogmerk, waarvan de statuten als volgt luiden:

Titel 1: Benaming en zetel

Art. 1: De vereniging draagt de benaming D'AMUSANTEN

Art. 2: De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Kontieh, Mechelsesteenweg 338

gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Titel 2: Doel

Art. 3: De vereniging heeft tot doel het organiseren, inrichten en stimuleren van culturele manifestaties in de breedste zin van het woord waaronder o.m. culinaire aangelegenheden met inbegrip van het (doen) organiseren van kooklessen, festijnen al dan niet gepaard gaand met wijn- en andere proeverijen al dan niet gerelateerd aan

gerechten, het inrichten van voordrachten,bals, gezelligheidsbijeenkpmsten en culturele en

informatievergaderingen; het organiseren van bijeenkomsten en het nemen van initiatieven met het oog op een betere coordinatie van humane interacties en communicatie in het algemeen;

Het oprichten, beheren,uitbaten ter bevordering van kunstactiviteiten s.l. waaronder de kunst van het culinaire en wijn- en andere proeverijen, van diensten of instellingen; desaangaande kan zij samenwerken met andere (rechts)personen;

Zij kan reizen en evenementen al dan niet op eigen initiatief of aanhakend bij derden organiseren die met het voorgaande s.l. verband houden;

Het uitwisselen van ervaringen onder leden onderling;

Het nemen van initiatieven, die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op de hoger vermelde doelstellingen.

Zij kan in het kader van haar doel zowel roerende als onroerende, materiële ais immateriële goederen kopen en verkopen, vervreemden en verwerven, huren en verhuren.

Zij kan alle mogelijke initiatieven nemen, die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met hoger vermelde doelstellingen.

Tite13: Duur

Art. 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur vanaf heden. Zij kan ontbonden worden bij

beslissing van de algemene vergadering.

Titel 4: Lidmaatschap

Art. 5: Het lidmaatschap is toegankelijk zowel voor fysieke als voor rechtspersonen. Men verwerft het

lidmaatschap door aanvaarding door de raad van bestuur en na betaling van een bijdrage, die jaarlijks door de

!:r

cie :::7. vi3r: FA ;fnrrrlei de rs . ~$+~.fQ : Ne am t:::3d<`:H;jriFifj van tic i^; #ri3r1a3r~t:yrer:Cte :? :f:2?r:~. hetzij ver rie ~?!?.'?'Q't)~l (t:!'" i

f&, " . ~ s ,, ~

sEirEP:`.giE3g, :3ti,:i3lirru or orÿiüii5rrii: 3c;r':?ier: Van d:>rden ie 'veríe4;en'ew:;prdi,C,~ii;rl

;SArs{s : Neen ?^:trrI;ilcerrisil .

MOD 2.2

raad van bestuur wordt bepaald en waarvan het bedrag echter geenszins de vijfduizend euro per fid mag overschrijden.

Er zijn werkende leden en toegetreden resp. niet-werkende leden. De eerste werkende leden zijn de stichters. Zij hebben stemrecht in de algemene vergadering.

De niet-werkende leden, die enkel aangesloten zijn om te genieten van de activiteiten van de vereniging, hebben geen stemrecht binnen de algemene vergadering. Hun rechten en plichten worden geregeld in een afzonderlijk huishoudelijk reglement

De gezamenlijke werkende leden vormen de algemene vergadering.

Een lid kan maar aanvaard worden mits de raad unaniem akkoord is. De raad van bestuur beslist zonder verhaal voor het kandidaat-lid en zonder gehouden te zijn zijn beslissing te motiveren.

Men houdt op lid te zijn door vrijwillig ontslag, ontslag dat geacht zal worden gegeven te zijn een maand nadat het lid schriftelijk in gebreke werd gesteld zijn bijdrage te betalen, of door uitsluiting, waartoe besloten Wordt door de raad van bestuur, die met meerderheid der stemmen dient te beslissen en waarbij bij staking van stemmen die van de voorzitter of degene die hem vervangt doorslaggevend is. In voorkomend geval zal de betrokkene ter zitting van de algemene vergadering, die over de uitsluiting beslist, zijn standpunt kunnen uiteenzetten.

Indien een lid ontslag wil nemen uit de vereniging, dient dit te geschieden bij aangetekend schrijven, gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur op de zetel van de vereniging.

Leden die niet eervol hebben gehandeld, die de statuten of het huishoudelijk reglement niet gerespecteerd hebben of waarvan de houding de verstandhouding tussen de leden onderling in het gedrang brengen, kunnen

uitgeskoten worden mits beslissing van de Algemene Vergadering op voorstel van het bestuur.

Het ledenaantal is beperkt tot twintig en zal nooit minder dan drie bedragen.

Onverminderd de artt.3§2, en 11 W.21.5.1921 gaan de leden in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Titel 5: Raad van bestuur

e Art. 6:

-De vereniging wordt geleid door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden. Zij worden benoemd en afgezet door de algemene vergaderin die beslist met een gewone meerderheid van stemmen.ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde stemmen.Dit moet uitdrukkelijk worden op de agenda van de Algemene Vergadering.Een ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door het ontslag het aantal verplichte bestuurders niet wordt gehaald. in dit geval moet het bestuur binnen de 2 maanden de Algemene Vergadering bijeenroepen welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien.

Hun benoeming geldt voor onbepaalde duur.Het mandaat wordt kosteloos uitgeoefend.

De raad van bestuur oefent alle machten uit, behalve die door de wet aan de algemene vergadering voorbehouden zijn. De leden van de raad van bestuur zijn herverkiesbaar.

Het bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Het treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

N Het bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.Bij staking van stemmen is de stem van

o de voorzitter of degene die hem vervangt doorslaggevend.

c Indien tussentijds een einde komt aan een bestuursmandaat, kan de algemene vergadering in de vervanging voorzien.

-Twee bestuurders vertegenwoordigen de vereniging en kunnen deze binnen en buiten rechte verbinden.

Daarenboven kan i.o.m. art.13,4° W.21.6.1921 het bestuur zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, el dan niet lid van de vereniging.Hun benoeming gebeurt door het bestuur conform lid 1 §5. Hun ambtsbeeindiging geschiedt door gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij het bestuur, door afzetting door het bestuur op de wijze zoals bepaald in lid 1 §5. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van

Cà de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen worden neergelegd op de griffie van de

" Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de 30 dagen na de neerlegging (bij uittreksel} bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belg.Staatsblad.De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of

P: gezamenlijk uit.

l.o.m. art.l3bis,lid 1 W.21.6.1921 kan een dagelijks bestuur samengesteld worden waarvan de benoeming en het ontslag geschiedt op de wijze zoals bepaald in de vorige paragraaf.Dit dagelijks bestuur handelt collegiaal.

-Onverminderd art.26 septies W.21.6.1921 gaan de bestuurders geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake verbintenissen die de vereniging aangaat. Hetzelfde geldt voor personen gelast met het dagelijks bestuur.

P: Titel 6: Algemene vergadering

Art. 7: De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van het bestuur, of door de oudste van de aanweige bestuurders. Zij zal telkens bijeengeroepen worden wanneer een beslissing moet genomen worden over één van de punten, die volgens de wet of de statuten tot haar bevoegdheid behoren.

Zij wordt bij voorkeur gehouden tijdens de maand mei op de zetel van de vereniging of op elke andere in de mondelinge of schriftelijke uitnodiging vermelde plaats.

MOD 22

Luik B Vervolg

De uitnodiging geeft de agenda weer en, voor zover ze schriftelijk geschiedt, dient zij getekend te zijn door één van de leden van de raad van bestuur. Een bijzondere algemene vergadering kan gehouden worden telkens als de raad van bestuur dit nuttig acht.

Bij de jaarlijkse statutaire vergadering worden de rekeningen van de vereniging ter goedkeuring voorgelegd, zo ook de begroting. Dan wordt beslist over de decharge van de bestuurders. De algemene vergadering beschikt minstens over de bevoegdheden voorzien in de wet .

Alle beslissingen, genomen door de algemene vergadering, worden ter kennis gebracht door de voorzitter " van de raad van bestuur of van de secretaris. Deze beslissingen worden genomen op de wijze zoals voorzien in de wet.

Tite! 7: Inwendig reglement

Art. 8: De raad van bestuur kan een reglement van inwendige orde opstellen, waarbij alles kan geregeld worden wat niet in de statuten is voorzien. Het reglement kan door de raad van bestuur steeds gewijzigd worden. Het reglement en alle wijzigingen worden de leden ter kennis gebracht.

Titel 8: Ontbinding

Art. 9: in geval van ontbinding van de vereniging wordt het netto overblijvend actief, na vereffening van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, toebedeeld aan die organisatie(s) of personen, aangeduid door de algemene vergadering, die terzake met een 3/4 de meerderheid der leden dient goed te keuren.

Indien het quota der stemmen niet wordt gehaald wegens onvoldoende aanwezige leden wordt op benaarstigen van de raad de leden aangetekend aangeschreven met kennisgave van de plaats en de nieuwe datum en uur van de vergadering.

De afsdan aanwezige leden zullen mits een 3/4 de meerderheid der stemmen wordt gehaald rechtsgeldig ; kunnen beslissen.

Art. 10: Voor alle gevallen, die niet voorzien zijn door de statuten, zijn de beschikkingen van de wet van toepassing.

Art. 11: Volgende bestuurders worden benoemd als:

- Voorzitter: Willy DEGROEVE, geboren te Antwerpen op 14/01/1953, wonende te 2900 Schoten,:

Churchillaan 152.

- Ondervoorzitter: Hugo CUIS, geboren te Antwerpen op 14/01/1952, wonende te 2550 Kontich,

Mechelsesteenweg 338

- Penningmeester: Dirk HUYS, geboren te Antwerpen op 04/10/1959, wonende te 2990 Wuustwezel, Bleken

6.

Voo r

geRouden

aan het

Belgisch

Staatsbiad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende rtotans, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
D'AMUSANTEN

Adresse
MECHELSESTEENWEG 338 2550 KONTICH

Code postal : 2550
Localité : KONTICH
Commune : KONTICH
Province : Anvers
Région : Région flamande