DANCE!T

Association sans but lucratif


Dénomination : DANCE!T
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.567.070

Publication

25/11/2014
ÿþ MOD 2.2

~1t,t 1_j ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



lala i tlV





19 2699*

NEERG I EGD "

11 4 `11- 2014

F3L`!~l" :; . re:,v~~ ~!. ',L'C)F'iiANi?EL

ANI VUi" }°i~N~fl~tetvfECl4iELEN

__,

Ondernemingsnr : 0537.567.070

Benaming

(voluit) : Dancelt

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Alpenroosstraat 15 - 2590 Berfaar

Onderwerp akte : extra vestiging

Uit het verslag van de algemene vergadering van 18 augustus 2014 blijkt dat met eenparigheid van stemmen beslist is om een extra vestigingseenheid te openen in Kloosterstraat 42 te 2260 Westerco,

Voorzitter

Cindy Van den Boogaert

Op de laatste blz. van Luik B, vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

22/08/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Alpenroosstraat 15 2590 BERLAAR

DANCE !T

Vereniging Zonder Winstoogmerk  VZW

I. OPRICHTING HEDEN, 7 juli 2013, TE BERLAAR

ZIJN OVEREENGEKOMEN:

De heer Hanz THUMAS, Alpenroosstraat 15, 2590 Berlaar, met rijksregisternummer 74.07.02-087.01 Mevrouw Cindy van den Boogaert, Alpenroosstraat 15, 2590 Berlaar, met rijksregisternummer 79.06.10-300.34 Mevrouw Maria VERHEYEN, Cantincrodelaan 18, 2150 Borsbeek, met rijksregisternummer 56.11.24-472.61

Genoemde comparanten zijn bijeen om een onderhandse akte op te maken van de statuten van een Vereniging Zonder Winstoogmerk onder de benaming DANCE !T die zij verklaren te willen oprichten zoals volgt.

OPRICHTING  BENOEMINGEN

De comparanten verklaren dat de statuten van de vereniging zullen luiden als volgt:

II. STATUTEN

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : DANCE!T

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13304670*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Alpenroosstraat 15

0537567070

2590

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Berlaar

Griffie

Neergelegd

20-08-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

TITEL I. NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR.

Artikel 1 - Naam

Er wordt een Vereniging Zonder Winstoogmerk opgericht onder de benaming DANCE !T

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te Alpenroosstraat 15, 2590 Berlaar. De zetel mag overgebracht worden

naar een andere plaats door beslissing van de leden van de raad van bestuur.

Artikel 3 - Doel

Het doel van de vereniging luidt als volgt:

Artikel 4  Duur

Artikel 7

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL II. LEDEN

Artikel 5

De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden (niet-werkende) leden.

Artikel 6

- Het uitbaten van dansscholen, organiseren van danslessen en dansopleidingen in de meest diverse stijlen;

- Het bevorderen van de beoefening van allerhande dans- en podiumactiviteiten, dit zowel bij jeugd als volwassenen, door deelname aan competities, het organiseren en/of ondersteunen van trainingen, wedstrijden en tornooien, dance-acts, muziekprojecten en artiesten;

- Het organiseren van shows en spectakels;

- Het promoten van dans- en podiumkunsten;

- Het creëren van een milieu binnen de wereld van de danssport waarin de leden mogelijkheid krijgen om actief deel te nemen aan evenementen, shows en wedstrijden en contacten te leggen of een sociaal netwerk op te bouwen;

- De vereniging doet aan belangenbehartiging van diegene die zich met bovengenoemde activiteiten bezighouden;

- De vereniging kan alle activiteiten organiseren die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de realisatie van haar doel, inclusief het aantrekken van sponsoring, het stellen van handelsdaden, op bijkomstige wijze, voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht en in geen geval tot voorwerp heeft enig stoffelijk voordeel te verschaffen aan haar leden;

- Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Enkel de werkende leden hebben stemrecht in de algemene vergadering en hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 voorzien.

De raad van bestuur beslist autonoom over het al dan niet aanvaarden van nieuwe werkende leden. Deze laatste kunnen enkel op voordracht van twee werkende leden aan de raad van bestuur worden voorgedragen.

Het intern reglement van de vereniging preciseert de wijze waarop deze voordracht dient te gebeuren, en de geldende toetredingsvoorwaarden.

De VZW wordt aangegaan voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Bij hun toetreding tekenen de werkende leden een verklaring, waarin zij bevestigen kennis te hebben genomen van de statuten van de vereniging en ermee akkoord zijn. Deze verklaring vormt een onderdeel van het ledenregister.

Artikel 8

De vereniging moet ten allen tijde minstens drie werkende leden tellen. Het aantal werkende leden is beperkt tot honderd, er is geen beperking voor het maximaal aantal toegetreden leden.

Artikel 9

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Toegetreden leden mogen deelnemen aan de activiteiten, ingericht door de vereniging. Zij hebben toegang tot en mogen gebruik maken van de infrastructuur en de faciliteiten die in het kader van deze activiteiten door de vereniging ter beschikking worden gesteld. Verdere voorwaarden tot lidmaatschap, alsook de rechten en plichten van de toegetreden leden worden vastgesteld in het intern reglement.

Artikel 10

Binnen de categorie van toegetreden leden kan de raad van bestuur tevens ereleden en steunende leden in de vereniging opnemen. Deze hebben, zoals de gewone toegetreden leden, geen zitting of stemrecht in de algemene vergadering, maar kunnen door de raad van bestuur bepaalde voordelen of privileges worden toegekend bij wedstrijden, shows en andere evenementen. De specifieke rechten en plichten, voorwaarden tot toetreding en eventueel toegekende voordelen worden door de raad van bestuur bepaald.

TITEL III. LIDGELD  WERKING  VERGOEDINGEN

Artikel 11

Artikel 12

Artikel 13

Artikel 14

Artikel 15

Artikel 16

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Alle communicatie van de vereniging naar de werkende leden zal gebeuren via e-mail en/of telefoon. Alle werkende leden zijn er toe gehouden te beschikken over, of tenminste bereikbaar zijn via, een actief e-mail adres of telefoonnummer.

Toegetreden leden betalen jaarlijks lidgeld, waarvan het bedrag door de raad van bestuur wordt bepaald en opgenomen in het intern reglement. Voor gewone toegetreden leden mag dit bedrag niet hoger zijn dan ¬ 100.

Voor bepaalde evenementen, shows, wedstrijden en andere kan de raad van bestuur voor toegetreden leden eveneens een tijdelijk lidmaatschap met aangepast lidgeld voorzien in de vorm van een ééndags-, seizoens-, of evenement-gebonden lidmaatschap. Indien toepasselijk worden de voorwaarden van dit tijdelijk lidmaatschap gepreciseerd in het intern reglement.

Van de werkende leden wordt geen lidgeld gevraagd. Zij zijn er echter toe gehouden zich actief in te zetten voor en mee te werken aan de activiteiten van de vereniging.

Elk werkend lid zal zich derhalve jaarlijks minimum 10 uur ter beschikking stellen voor het uitvoeren van een inschrijvingssecretariaat, bij wedstrijden, het zetelen in een jury, het optreden als begeleider, het openhouden van een kantine, onderhoudswerken aan materialen, toestellen gebouwen of terreinen, enz. De taken zullen worden verdeeld en toegewezen door de raad van bestuur, die daarbij zoveel mogelijk rekening zal houden met de mogelijkheden, kennis, ervaring en persoonlijke wensen van de leden.

De raad van bestuur kan, maar is daartoe niet verplicht, een forfaitaire onkostenvergoeding toekennen aan de werkende leden die de taken vervullen bedoeld onder artikel 13. Indien toegepast, mogen deze vergoedingen in geen geval het karakter van  verloning aannemen en worden zij derhalve beperkt volgens de wettelijk bepalingen i.v.m. de onkostenvergoedingen door vrijwilligerswerk.

TITEL IV. ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, en heeft alle bevoegdheden opgesomd in de wet van 27 juni 1921.

Artikel 17

Jaarlijks wordt een  gewone algemene vergadering van de werkende leden gehouden. Deze behandelt uitsluitend zaken waarover met een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden kan worden gestemd en heeft volgende vast agenda:

- goedkeuring van de begroting en rekening - kwijting aan de bestuurders

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

- benoeming en ontslag van de bestuurders en opvolgers - varia

Onder varia kunnen alleen voorstellen worden opgenomen die geen of slechts beperkte invloed hebben op de interne werking, de werking naar de buitenwereld toe, en de financiële toestand van de vereniging. In voorkomend geval beslist de raad van bestuur of aan deze voorwaarden is voldaan.

De gewone algemene vergadering zal doorgaan op de maatschappelijke zetel van de vereniging, jaarlijks op de tweede zaterdag van juni, te 16 uur.

Artikel 18

Door ondertekening van de in artikel 7 genoemde verklaring, bevestigen de werkende leden voor de duur van hun lidmaatschap te zijn uitgenodigd op deze jaarlijkse algemene vergadering en op de hoogte te zijn van de plaats, datum en agenda.

Artikel 21

Artikel 22

Artikel 23

Artikel 24

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 19

Een verslag van de algemene vergadering zal steeds ter beschikking zijn op de maatschappelijke zetel.

Artikel 20

Alle werkende leden worden op de buitengewone algemene vergadering uitgenodigd, uiterlijk acht dagen voor deze plaatsvindt. De oproeping vermeldt de plaats, datum het uur van aanvang en de agenda.

Artikel 25

Een verslag van de buitengewone algemene vergadering zal ter inzage liggen op de maatschappelijke zetel.

Artikel 26

Buiten de jaarlijkse statutaire algemene vergadering kan een buitengewone algemene vergadering worden samengeroepen op initiatief van de raad van bestuur, of indien één vijfde van de werkende leden daar om verzoekt.

De agenda van de buitgewone algemene vergadering wordt opgesteld door de raad van bestuur. Alle werkende leden kunnen bijkomende punten laten opnemen mits het voorstel daartoe uiterlijk twee weken voor de vergadering bij de raad van bestuur wordt voorgedragen door minstens één twintigste van de werkende leden.

Indien niet geldig kan worden gestemd omdat een onvoldoend aantal leden aanwezig of vertegenwoordigd is dan wordt binnen de drie maanden, doch niet vroeger dan na vijftien dagen, opnieuw een buitengewone algemene vergadering gehouden, waarop de agendapunten, waarover op de eerste algemene vergadering niet geldig kon worden gestemd, bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen zullen worden aangenomen of verworpen.

Een buitengewone algemene vergadering wordt samengeroepen als er beslist moet worden over een of meerdere voorstellen, die een ingrijpende wijziging inhouden of zouden kunnen inhouden van de organisatie en/of werking van de vereniging, en in alle gevallen waarvoor de wet op de vzw s een uitzonderlijke meerderheidsregering voorziet (wijziging statuten, uitsluiting van een lid, ontbinding).

Elke algemene vergadering zal voorgezeten worden door de voorzitter van de raad van bestuur of een door hem aangeduide plaatsvervanger. Indien de voorzitter niet aanwezig is en geen plaatsvervanger werd aangesteld, wordt een waarnemend voorzitter aangeduid door de aanwezige leden van de raad van bestuur.

Artikel 27

De algemene vergadering is geldig samengesteld indien minstens één lid van de raad van bestuur en twee werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Artikel 28

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De voorzitter van de algemene vergadering beslist in welke volgorde de agendapunten worden behandeld.

Artikel 29

Ingeval een voorstel een gelijk aantal voor- en tegenstemmen haalt, is de stem van de voorzitter beslissend.

Artikel 30

Elk werkend lid mag zich op een algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een schriftelijk gevolmachtigde derde. Deze gevolmachtigde hoeft niet zelf werkend lid van de vereniging te zijn, maar kan slechts één lid vertegenwoordigen. Elk werkend lid mag maximaal drie andere leden vertegenwoordigen.

Artikel 32

Artikel 33

Artikel 34

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

TITEL V. DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 31

De raad van bestuur, hierna afgekort "RVB", is samengesteld uit ten minste drie en maximum vijf leden.

De leden worden voor onbepaalde tijd benoemd door de algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Behalve bij overlijden of ontslagname eindigt hun mandaat enkel bij ontheffing door de algemene vergadering.

Gelijk met de bestuursleden benoemt de algemene vergadering één of twee opvolgerbestuursleden. Een opvolger maakt geen deel uit van het bestuur, maar heeft de opdracht en aanvaardt de taak om. Indien door overlijden of ontslagname het aantal bestuurders zakt tot onder het minimum vastgesteld in artikel 31, onmiddellijk tot het bestuur toe te treden ter vervanging van het weggevallen lid en dit minstens tot de eerstvolgende algemene vergadering, waarna hij door de algemene vergadering wordt bevestigd of op eigen verzoek door een andere kandidaat worden vervangen.

De resterende leden van het oorspronkelijk bestuur herverdelen in deze situatie de taken, functies en verantwoordelijkheden.

Enkel werkende leden kunnen in de raad van bestuur worden opgenomen. Hun kandidatuur wordt door ten minste één vijfde van de werkende leden bij de RVB voorgedragen, waarna op de volgende algemene vergadering hun benoeming bij gewone meerderheid van stemmen wordt bevestigd of afgewezen.

Indien één of meerdere geldige kandidaturen worden ingediend bij de RVB reeds uit het maximum van vijf leden bestaat en geen van de zittende bestuursleden ontslagnemend is, dan duidt de algemene vergadering bij stemming een nieuw bestuur aan, waarbij de vijf met het hoogste aantal stemmen worden benoemd. Individueel moeten deze vijf geen gewone meerderheid van stemmen behalen.

De RVB verkiest onder haar leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris en bepaalt hun bevoegdheden. In voorkomend geval en indien de statuten of het intern reglement die niet anders bepalen, wordt de voorzitter automatisch geldig vervangen door ofwel, in eerste lijn, de penningmeester, ofwel, in tweede lijn, door de secretaris. Een eventueel vierde of vijfde lid van de RVB kan de voorzitter niet vervangen tenzij mits specifieke volmacht van deze laatste.

De RVB moet minstens één lid minder tellen dan het aantal werkende leden. Het mandaat van bestuurder wordt niet bezoldigd.

Artikel 35

De RVB heeft alle bevoegdheden, die niet wettelijk of statutair aan de algemene vergadering of een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Elk lid van de RVB heeft afzonderlijk handtekeningbevoegdheid om de VZW te verbinden t.a.v. derden tot een maximumbedrag van ¬ 2.500. Alle verbintenissen die dit bedrag overschrijden dienen door de voltallige RVB ondertekend te zijn.

Artikel 36

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De RVB voert het dagelijks bestuur van de vereniging. De raad kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan een van haar leden of aan een derde, en diens bevoegdheden bepalen. Indien de RVB geen gebruik maakt van deze mogelijkheid, wordt de vereniging tegenover leden en derden wettelijk vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Artikel 37

De RVB komt minstens viermaal per jaar bijeen, op uitnodiging van de voorzitter of zijn plaatsvervanger, of op een datum, vastgesteld in gezamenlijk overleg. Indien de raad wordt opgeroepen op uitnodiging van de voorzitter, worden de uitnodigingen minstens vijf dagen voor de vergadering verstuurd.

Bovendien kan de RVB geldig vergaderen bij elke willekeurige gelegenheid, wanneer alle leden van de raad van bestuur aanwezig zijn en zich unaniem akkoord verklaren om de samenkomst als geldige bestuursvergadering te erkennen.

Artikel 38

TITEL VI. DIVERSEN

Artikel 41

Artikel 44

WAARVAN AKTE,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 39

De besluiten van de RVB worden neergeschreven In de notulen, die op het secretariaat ter inzage liggen.

Artikel 40

De aansprakelijkheid van de bestuurders wordt geregeld overeenkomstig artikel 14 van de wet van 27 juni 1921.

Artikel 42

Wijzigingen aan de statuten wordt geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Artikel 43

De RVB kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Voor alles wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de wet van 27 juni 1921.

Elk jaar stelt de RVB de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering, die ontlasting verleent aan de bestuurders.

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een gelijkaardige vereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

opgemaakt te Berlaar op datum van 7 juli 2013, op acht bladzijden, in zoveel exemplaren als er comparanten zijn en met een extra exemplaar voor de neerlegging op de griffie van de rechtbank van koophandel.

NA VOORLEZING PARAFEREN COMPARANTEN IEDERE BLADZIJDE EN TEKENEN ZIJ DEZE AKTE:

De Raad van Bestuur, bestaande uit:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Cindy van den Boogaert Maria Verheyen Hanz Thumas

Alpenroosstraat 15 Cantincrodelaan 18 Alpenroosstraat 15

2590 Berlaar 2150 Borsbeek 2590 Berlaar

10/06/1979 24/11/1956 02/07/1974

Voorzitter pennningmeester secretaris

Coordonnées
DANCE!T

Adresse
ALPENROOSSTRAAT 15 2590 BERLAAR

Code postal : 2590
Localité : BERLAAR
Commune : BERLAAR
Province : Anvers
Région : Région flamande