DANSBEELD

Association sans but lucratif


Dénomination : DANSBEELD
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 600.802.459

Publication

19/03/2015
ÿþMOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter aiffip

Ncergelead ter griffie van de

REcwrBANK VAN KOnPHANDEL

4 9 t AARS 2415

ANTWERPEN atdenng TURNHOUT De Griffier_



Mien



Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Ondernemingsnr : . 3 Benaming

(voluit) : dAnsbeeLd

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Zandputlaan 36 - 2400 Mol

Onderwerp akte ; Oprichting

Tussen de ondergetekenden:

" MERTENS Victor, geboren op 26.07.1951 en wonende te 2470 Retie, Boesdljk 48

" VERDONCK Bob, geboren op 09.07,1980 en wonende te 2370 Arendonk, Leeuwerfstraat 50

" BOERMANS Tom, geboren op 21.08.1980 en wonende te 2400 Mol, Zandputlaan 36

" MERTENS Katrien, geboren op 10.08.1981 en wonende te 2480 Dessel, Lukasstraat 14 bus 201

wordt overeengekomen een Vereniging zonder Winstoogmerk op te richten onder de naam dAnsbeeLd en waarvan de statuten lulden als volgt.

HOOFDSTUK I: Benaming - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1. Benaming

De vereniging werd opgericht cnder de naam: dAnsbeeLd.

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2400 Mol, Zandputlaan 36 en ressorteert onder het

gerechtelijk arrondissement Turnhout. De zetel kan worden overgeplaatst naar een andere plaats in dit gerechtelijk arrondissement bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur.

Artikel 3. Doei

In het algemeen heeft de vereniging tot doel een artistiek platform te zijn en projecten te ontwikkelen waarbinnen artistieke, sociale, culturele en kunst-educatieve projecten en prccessen binnen de verschillende kunstdisciplines (dans, beeld, beweging, muziek, drama, multimedia) vorm krijgen, begeleid en verspreid worden. En in het bijzonder

" het maken van dansproducties al dan niet op locatie waarbij dans en/of beeld steeds het uitgangspunt zijn

" workshops dans en beeldende kunst ontwikkelen, organiseren en uitvoeren.

" organiseren van cursussen dans/beweging en beeldende kunst

" kunsteducatie in het onderwijs, jeugdwerking, kinderopvang (0 -12 jaar)

" organiseren van tentoonstellingen al dan niet gekoppeld aan performances

" samenwerking met andere kunstdisciplines

" ccmmunity arts vanuit dans en beeld

" aankoop, onderhoud en verbeteren van materiaal dat rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staat met zowel dans als beeldende kunst, zowel op amateursniveau als op professioneel niveau

" het werven van fondsen door middel van subsidieaanvraag, crowd funding, sponsoring,..,

" de vereniging is erop gericht haar activiteiten zowel op nationaal als op internationaal vlak uit te oefenen en zodoende de interculturele uitwisseling te bevorderen,

Zij mag te dien einde alle goederen , zowel roerende als onroerende , aankopen en bezitten in eigendom of vruchtgebruik, vervreemden en huurcontracten afsluiten. Het is de vereniging toegestaan alle verdere handelingen te verrichten, die rechtstreeks of onrechtstreeks haar doelstellingen bevorderen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 4. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan te allen tilde ontbonden worden,

HOOFDSTUK U. Leden

Artikel 5, Categorieën

De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden !eden.

Artikel 6. Effectieve leden

Het aantal effectieve leden van de vereniging is onbeperkt. Het minimum is vastgesteld op 3 en moet steeds groter zijn dan het aantal bestuurders.

De algeheelheid van de rechten verbonden aan het lidmaatschap, inbegrepen het stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk of rechtspersoon, die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. Een rechtspersoon kan maar rechtsgeldig vertegenwoordigd worden door een natuurlijk persoon mits voorlegging van een rechtsgeldig mandaat. Om lid van de vereniging te worden, moet men de statuten van de véreniging onderschrijven en aanvaard worden door de raad van bestuur, bij volstrekte meerderheid van stemmen. De raad van bestuur beslist autonoom over elk verzoek tot opneming van een lid zonder dat deze zijn beslissing met redenen moet omkleden.

Alle effectieve leden betalen dezelfde jaarlijkse bijdrage. Het bedrag hiervan wordt bepaald door de Algemene Vergadering. Wanneer de raad van bestuur een jaarlijkse bijdrageplicht oplegt, wordt een kandidaat lid slechts lid nadat het lidgeld integraal werd betaald.

Artikel 7, Toegetreden leden

De toegetreden leden zijn diegenen die de vereniging wensen verder te helpen om haar doel te verwezenlijken o.a. door actief deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging. Zij dienen hun aanvraag in bij de vereniging en worden aangenomen bij beslissing van de raad van bestuur. De raad van bestuur wordt gemachtigd om via het huishoudelijke reglement een procedure op te leggen voor de kandidaatstelling, de opname, het ontslag en de uittreding van de toegetreden leden.

Artikel 8. Uittreding  Ontslag

Het lidmaatschap geldt voor onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden. Het vrijwillig ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur te worden meegedeeld. Het lidmaatschap van een rechtspersoon eindigt van rechtswege door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement. De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De uitsluiting van een toegetreden lid wordt uitgesproken door de raad van bestuur.

Artikel 9. Afstand van rechten

Geen enkel lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de VZW op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt ten allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de VZW, enz, In het bijzonder zal een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid, betaalde bijdragen niet kunnen terugvorderen en geen aanspraak hebben op enige bezittingen van de vereniging.

HOOFDSTUK Ill. Raad van bestuur

Artikel 10. Samenstelling, benoeming en beëindiging

De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur bestaande uit minstens drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering, voor een duur van maximum zes jaar. Uittredende bestuurders kunnen zich herkiesbaar stellen.

Enkel effectieve leden kunnen zich kandidaat stellen voor een mandaat als bestuurder door middel van een aanvraag gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

De Algemene Vergadering kan te allen tijde een einde stellen aan hun mandaat, die daarover beslist bij 3/4de meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. leder lid van de raad van bestuur kan zelf ook ontslag nemen door (schriftelijke) kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. Een ontslagnemende bestuurder zal slechts verplicht zijn, zijn opdracht te blijven vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien, indien het aantal overblijvende bestuurders ten gevolge van bedoeld ontslag zou dalen beneden het statutaire minimum.

Artikel 11. Verdeling mandaten

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, en eventueel een ondervoorzitter. Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Artikel 12. Vergadering, beraadslaging en beslissing

De raad van bestuur vergadert op voorstel van de voorzitter van de raad van bestuur telkens als de belangen van de vereniging zulks vereisen of op aanvraag van drie bestuurders gericht aan de voorzitter. De raad van bestuur beslist bij gewone meerderheid van stemmen, maar kan slechts dan geldig beraadslagen wanneer tenminste de helft aanwezig is. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend

Artikel 13. Bevoegdheden

De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide macht inzake het beheren van de belangen van de vereniging. Alles wat door onderhavige statuten of door de wet niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering is voorbehouden, valt onder zijn bevoegdheid.

De leden van de raad van bestuur nemen geen persoonlijke verplichtingen ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging; zij zijn enkel verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, tenzij de Algemene Vergadering er anders over beslist. Aile akten die de vereniging verbinden, worden, behoudens bijzondere delegatie door de raad van bestuur, in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter of door 2 bestuurders. De voorzitter kan zijn bevoegdheden delegeren.

HOOFDSTUK IV. Algemene Vergadering.

Artikel 14, Samenstelling  stemrecht

De Algemene Vergadering is samengesteld uit aile effectieve leden. Zij hebben elk één stem. Leden die

belet zijn mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Ieder effectief lid kan slechts één

enkel ander effectief lid vertegenwoordigen. De lasthebber moet een geschreven volmacht voorleggen om

bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

De toegetreden leden kunnen op verzoek van de raad van bestuur deelnemen aan de algemene

vergadering maar deze hebben echter geen stemrecht.

Artikel 15. Jaarlijkse Algemene Vergadering

De algemene vergadering wordt door de zorgen van de raad van bestuur ieder jaar bijeengeroepen binnen

de drie maanden na afloop van het maatschappelijk jaar De oproepingen geschieden bij gewone brief, per

fax of per e-mail minstens acht kalenderdagen voor de vergadering.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis

zijn vervanger.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht, waaronder;

" verslag over de bedrijvigheid gedurende het verlopen jaar,

.goedkeuring van de jaarrekening en de begroting.

Artikel 16. Bijzondere en Buitengewone Algemene Vergadering

Op ieder ogenblik kan een buitengewone algemene vergadering door beslissing van de raad van bestuur of op vraag van tenminste éénfvijfde van de effectieve leden worden bijeengeroepen. De oproepingen geschieden bij gewone brief, per fax of e-mail minstens acht kalenderdagen voor de vergadering; zij bevatten de dagorde.

Artikel 17. Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn

toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1.de wijziging van de statuten;

2.de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3.eventueel de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5.de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

8.de ontbinding van de vereniging;

7.de uitsluiting van een effectief lid;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9.het vastleggen van de jaarlijkse bijdrage van de leden;

10.alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 18. Quorum en stemming

In de Algemene Vergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde effectieve leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Ab De buitengewone Algemene Vergadering, samengeroepen met het oog op een wijziging van de statuten, dient te beslissen in overeenstemming met volgende modaliteiten:

a)Minstens 2/3de van de stemgerechtigde leden moeten op de buitengewone Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. ln geval er op de eerste vergadering minder dan 2/3de van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die rechtsgeldig kan beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

b)De beslissing moet worden goedgekeurd met een meerderheid van 2/3de van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigde leden, onverminderd hetgeen bepaald ter zake een wijziging van doel en ontbinding van de VZW waarvan sprake bij c.

c)Wanneer een wijziging echter betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de VZW is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van 4/5de van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. Tot de ontbinding van de VZW kan eveneens slechts beslist worden mits deze beslissing wordt goedgekeurd door een meerderheid van 415de van stemmen van de aanwezige en stemgerechtigde leden.

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, gewijzigd door de wet van twee mei tweeduizend en zestien januari tweeduizend en drie worden nageleefd.

Artikel 19. Notulen

De besluiten van de Algemene Vergadering worden opgesteld door de secretaris en ondertekend door de voorzitter en een bestuurder evenals door de effectieve leden die dat wensen. De notulen worden bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leden en eventueel belanghebbende derden op hun aanvraag er ter plaatse inzage van kunnen nemen.

HOOFDSTUK V. Rekeningen en begrotingen.

Artikel 20. Boekjaar

Het maatschappelijk jaar begint op één januari eindigt op eenendertig december.

Artikel 21, Jaarrekening en begroting

Op het einde van elk boekjaar zullen de rekeningen worden afgestoten en de raad van bestuur zal de jaarrekening en de begroting opmaken. De jaarrekening en de begroting zullen onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering.

HOOFDSTUK VI. Ontbinding - Vereffening.

Artikel 22 Ontbinding

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan vôôr het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de Algemene Vergadering overeenkomstig artikel 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, gewijzigd door de wet van twee mei tweeduizend en twee en zestien januari tweeduizend en drie of door een gerechtelijke beslissing.

In geval van vrijwillige ontbinding, worden, door de Algemene Vergadering, en bij gebreke daarvan door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

Artikel 23, Bestemming van het vermogen

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, za! de Algemene Vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de Algemene Vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen, of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging,

Hoofdstuk Vil. Algemene Bepalingen

Artikel 24. Algemeen

Iedere bepaling, die in strijd is met de huidige of toekomstige dwingende wettelijke bepalingen, worden

geacht niet te bestaan. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van

27/6/1921, gewijzigd door de wetten van 2/5/2002 en 16/1/2003 van toepassing.

Tot leden van de raad van bestuur worden unaniem gekozen de volgende personen, die hun mandaat aanvaarden en de functies als volgt verdelen;

ivlOD 2.2

Luik E3 - Vervolg

" McRTENS Victor, geboren op 26107/1951 en wonende te 2470 Retie, Boesdijk 48 (voorzitter)

" McRTENS Katrien, geboren op 10/08/1981 en wonende te 2480 Dessel, Lukasstraat 14 bus 201 (penningmeester)

" VERDONCK Bob, geboren op 09/07/1980 en wonende te 2370 Arendonk, Leeuwerfstraat 50 (ondervoorzitter)

" BOERMANS Tom, geboren op 21/08/1980 en wonende te 2400 Mol, Zandputlaan 36 (secretaris)

Opgemaakt te Mot op 2 maart 2015

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voores

behcden

aan het

* Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
DANSBEELD

Adresse
ZANDPUTLAAN 36 2400 MOL

Code postal : 2400
Localité : MOL
Commune : MOL
Province : Anvers
Région : Région flamande