DANSSTUDIO KICK-IT

Association sans but lucratif


Dénomination : DANSSTUDIO KICK-IT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 534.860.671

Publication

12/06/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

- 3G>!NL 2013

130 90

ri !^ 7 'Lw"

KOOPHANDELte MECHELEN

Ondernemingsnr: r5 3LI g (o e 7-1

benaming

(voluit) : vzw Dansstudio Kick-IT

(verkort)

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Moretuslaan 17 bus 1 - 2220 Heist-op-den-Berg

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit de onderhandse akte van 28/05/2013 blijkt dat volgende natuurlijke personen zijn bijeengekomen en is

het volgende overeengekomen

Tussen onderstaande natuurlijke personen :

-Verheyden Hélène, Moretuslaan 17/1, 2220 Heist-op-den-Berg, geboren op 03.06.1955 te Lier;

-Nagels Tim, Kleine Steenweg 46, 2221 Booischot, geboren op 01,05,1981 te Lier

-Nagels Nick, lsschotweg 163/a, 2222 Itegem, geboren op 01.05.1981 te Lier;

is overeengekomen wat volgt, onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921, onder de volgende voorwaarden :

TITEL I

NAAM  ZETEL -- DOEL  DUUR

Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam VZW Dansstudio Kick-iT.

Art. 2, De VZW heeft haar maatschappelijke zetel te 2220 Heist-op-den-Berg, Moretuslaan 17 bus 1, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Mechelen.

Art. 3. De VZW heeft tot doel de beoefening van de danssport te bevorderen.

Onder deze doelstelling dient onder meer begrepen te worden: het nemen van initiatieven of verlenen van', ondersteuning aan initiatieven van derden in het kader van de uitwerking, de beoefening en de, kwaliteitsverhoging van de danssport, onder meer door het organiseren van danscursussen, workshops, seminaries, opleidingen, shows en optredens. De VZW mag hiervoor zowel zelf organisaties en manifestaties opzetten ais deelnemen aan activiteiten georganiseerd door derden.

Art. 4, De VZW mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het rechtstreeks of onrechtstreeks verwezenlijken van het maatschappelijk doel van de VZW. De vereniging kan onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. De VZW kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst van deze activiteiten integraal naar de realisatie van het statutair doel gaat.

Art. 5. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL p

LIDMAATSCHAP

Art, 6. De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden, Het aantal leden bedraagt maximum 12, maar moet ten minste 3 bedragen. De leden van de vereniging zijn de oprichters en de leden aanvaard krachtens artikel 7.

Het aantal toegetreden leden is onbeperkt.

Art. 7. Als lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder, vermelding van naam, voornamen en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel.

De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk drie maanden nadat' het verzoek de raad heeft bereikt. Slechts indien de raad de toetreding van een kandidaat-lid weigert, moet de: motivering worden kenbaar gemaakt aan de verzoeker. Tegen de beslissing van de raad van bestuur kan een

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

kandidaat-lid beroep aantekenen; het beroep moet worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering. Het beroep zal worden behandeld bij de eerstvolgende algemene vergadering; zij beslist bij gewone meerderheid, Tegen haar beslissing is geen beroep meer mogelijk.

De leden betalen geen jaarlijks lidgeld.

Stemrecht op de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de leden.

Het lidmaatschap van de leden is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief, geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Een lid dat ontslag neemt of wordt uitgesloten, alsook de erfgenamen van een overleden lid kunnen geen aanspraak maken op het bezit van de vereniging. Zij kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen,

Art. 8, De leden en de toegetreden leden van de vereniging zijn verplicht de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging, alsook de besluiten van haar organen na te leven; zij mogen de belangen van de vereniging of één van haar organen niet schaden.

Art, 9, Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden is vastgesteld op maximum ¬ 100,00. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd bij het begin van het boekjaar op basis van de gezondheidsindex. De basisindex zal deze zijn van de maand december 2013. De nieuwe index is deze voorafgaand aan de aanpassing.

De algemene vergadering bepaalt binnen voormelde grens, jaarlijks en op voorstel van de raad van bestuur, het lidgeld van de toegetreden leden.

Een toegetreden lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een toegetreden lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op emstige wijze schendt.

De schorsing zal schriftelijk aan het betrokken lid worden meegedeeld; zij kan maximum zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen.

TITEL III

ALGEMENE VERGADERING

Art. 10, De algemene vergadering is samengesteld uit aile leden.

Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij beschikken niet over

stemrecht op de algemene vergadering.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of , bij afwezigheid,

door de oudste aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene

vergadering.

Art. 11. Uitsluitend de algemene vergadering is bevoegd voor

-goedkeuring en wijziging van de statuten;

-(her)benoeming van de bestuurders, vaststelling van de (ev.) vergoeding van de bestuurders, kwijting van

de bestuurders en instellen van een vordering tegen de bestuurders wegens foutief beheer en het afzetten van

de bestuurders;

-(her)benoeming van de commissaris(sen), vaststelling van de (ev.) vergoeding voor de commissaris(sen), kwijting van de cornmissaris(sen) en het instellen van een aansprakelijkheidsvordering tegen de commissaris(sen);

-goedkeuring van de jaarrekeningen en de goedkeuring van de begroting;

-goedkeuring van het principe van de ontbinding van de vereniging, benoeming van de vereffenaar naar aanleiding van de vereffening in het kader van de ontbinding, beslissing tot het bepalen van de vergoeding van de vereffenaars bij een vrijwillige ontbinding en bestemming van het actief van de vereniging naar aanleiding van de ontbinding;

-beslissing tot uitsluiting van een lid;

-aile andere door de statuten aan de algemene vergadering expliciet toegekende bevoegdheden.

Art. 12. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de leden er om vraagt. Zij moet ten minste één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

Alle leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris; ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering. Toegetreden leden worden of mondeling verwittigd, of door e-mail of via sms,

De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan enkel geldig beslissen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 13. De algemene vergadering kan geldig besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Besluiten in verband met een statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts worden genomen mits de voorwaarden bepaald in de wet in acht worden genomen.

Een statutenwijziging vereist een aanwezigheidsquorum van 2/3 en een beslissing genomen door 213 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen; uitsluiting van leden vereist geen aanwezigheidsquorum maar een beslissing van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen; ontbinding of omzetting van een VZW of aanpassing van het doel van een VZW vereist een aanwezigheidsquorum van 213 en een beslissing genomen door 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of penningmeester. Het verslag wordt aan alle leden bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

Toegetreden leden krijgen op eenvoudig verzoek inzagerecht in de beslissingen van de algemene vergadering.

TITEL 1V

RAAD VAN BESTUUR

Art. 14. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit minstens drie leden, al dan niet lid van de vereniging.

De bestuurders handelen als een college; zij worden benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde duur, en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Zo door vrijwillig ontslag of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art, 15. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of de secretaris roepen de raad bijeen, minstens acht dagen voor de vergadering. De uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering; de voorzitter zit de vergadering voor, In geval van zijn/haar afwezigheid wordt hij/zij vervangen door de oudste aanwezige bestuurder.

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, wordt een nieuwe raad bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien minstens twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Onthoudingen worden niet meegeteld. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem/haar vervangt, doorslaggevend.

Art. 16. ledere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem/haar op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

De notulen van de vergadering worden opgenomen in een register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris of penningmeester. Het verslag wordt aan alle bestuurders bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende vergadering van de raad van bestuur.

Art. 17. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad kan daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...

Art. 18. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

TITEL V

BEGROTINGEN - REKENINGEN

Art. 19. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot 31 december 2013.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend, de commissaris,

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

TITEL VI

ONTBINDING - VEREFFENING

Art. 20. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebrek daaraan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

MOD 2.2

Luik B -vervolg

Art. 21, In geval~ van ontbinding wordende~activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft, De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen,

Art. 22. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging,van toepassing.

Voor.. behouden aan het Belgisch Staatsblad

Benoemingen :

Onmiddellijk na de oprichting van de vereniging is de buitengewone algemene vergadering samengekomen

en zijn volgende bestuurders benoemd

1. Verheyden Hélène, Moretuslaan 17 bus 1 te 2220 Helst-op-den-Berg, bestuurder, die aanvaardt.

2. Nagels Tim, Kleine Steenweg 46 te 2221 Booischot, bestuurder, die aanvaardt.

3. Nagels Nick, lsschotweg 1631a te 2222 Itegem, bestuurder, die aanvaardt.

De raad van bestuur heeft benoemd:

als voorzitter ; mevrouw Verheyden Hélène die aanvaardt,

als secretaris : de heer Nagels Tim die aanvaardt,

ais penningmeester : de heer Nagels Nick die aanvaardt.

Gedaan te Heist-op-den-Berg op 2810512013.

Verheyden Hélène

bestuurder - voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DANSSTUDIO KICK-IT

Adresse
MORETUSLAAN 17, BUS 1 2220 HEIST-OP-DEN-BERG

Code postal : 2220
Localité : HEIST-OP-DEN-BERG
Commune : HEIST-OP-DEN-BERG
Province : Anvers
Région : Région flamande