DCA VASTGOED

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : DCA VASTGOED
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 506.692.762

Publication

19/12/2014
ÿþVoor-

behoude aan het Belgiscl

Staatsbh

Ondernemingsar : d 5`0 6. 7*C L

Benaming

(voluit) : DCA Vastgoed

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : 2340 Beerse, Lilsedijk 50

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Uit een akte verleden voor Notaris Luc Mortelmans te Antwerpen-Deurne op 2 december 2014, nog te registreren, blijkt dat de naamloze vennootschap "DCA Vastgoed" werd opgericht , als volgt:

1) Aandeelhouders: 1. De heer VRANCKEN Franciscus Hugo Adèle Herman, bestuurder, wonende te 2970 Schilde, Wittebrug 4.

2. De heer VERELLEN Philippe Robert François, bestuurder, wonende te Antwerpen-

Wilrijk, Sorbenlaan 3.

2) Rechtsvorm en naam: De vennootschap heeft de vorm van een naamloze vennootschap onder de naam "DCA Vastgoed".

3) Maatschappelijke zetel: gevestigd te 2340 Beerse, Lifsedijk 50.

4) Duur: De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur.

5) Doel:

De vennootschap heeft tot doel:

Alle verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het oordeelkundig beheer en in

stand houden van roerende en onroerende goederen, ondermeer door verhuring en andere overeenkomsten met derden in verband met hun gebruik en genot.

De vennootschap mag onder meer roerende en onroerende goederen verwerven, laten maken, laten opschikken, laten uitrusten, laten opbouwen, met het oog op beheer en opbrengst en met het oog op verkoop en wederverkoop; zij mag onroerende en roerende goederen vervreemden met het oog op de wederbelegging en opbrengst.

Het verlenen van bijstand en hulp onder hun meest verschillende vormen aan derden, bijvoorbeeld andere vennootschappen en/of eenmanszaken, en dit op het vlak van het beheer, de controle, het toezicht, de organisatie, de administratie, het waarnemen van mandaten als bestuurder, zaakvoerder, vereffenaar, enzovoort; het verlenen van adviezen en intellectuele bijstand, het ter beschikking stellen aan derden onder welke vorm ook van benodigdheden, materiaal, instrumenten, hard- en software, het uitvoeren in verband met hetgeen voorafgaat van concrete projecten, het dienstbetoon inzake organisatie en toepassing van de meest verschillende wetgevingen, het fer beschikking stellen van management, het uitoefenen van bedrijfsleiding en het organiseren ervan, alsook het waarnemen van het beheer op alle niveaus, zowel voor eigen rekening als voor rekening van of in deelneming met derden, van handels-, nijverheids- of andere ondernemingen, bestaande onder om het even welke vorm, en dit zonder enige beperking.

Het beheer van alle roerende goederen en waarden, het nemen van belangen, op welke wijze dan ook, in andere vennootschappen en ondernemingen.

Zij mag alle commerciële, industriële en financiële activiteiten en alle onroerend en roerend goed verhandelingen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar maatschappelijk doel of deze activiteiten die haar zullen toelaten voordeel te halen voor haar ontwikkeling.

De vennootschap zal de leiding en het toezicht, in haar hoedanigheid van bestuurder, vereffenaar of anderszins, kunnen uitoefenen over, en advies verschaffen aan aanverwante ondernemingen en dochtervennootschappen.

De vennootschap mag bij wijze van inbreng in speciën of in natura, fusie, onderschrijving, deelneming, financiële tussenkomst of anderszins, belangen nemen in andere bestaande of op te richten vennootschappen of ondernemingen, in België of in het buitenland, waarvan het maatschappelijk doel verwant of analoog is met het hare of van aard haar maatschappelijk doel te bevorderen.

Zij kan zich ten gunste van zelfde vennootschap borg stellen of haar aval verlenen, optreden als haar agent of vertegenwoordiger, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Mod wort[ 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

.,,........

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

iuu 1*IA!~iuiuuiiiisN 5146'

f";a:",..f:L" _ . .n

RECHT!`SF.,I" iY VAN KoOpleAN¬ )Eï,

10 DEC. 2014

ANTWEIRPIN amtr;iuxg ^rÛREaIïQUT

Da tele

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Deze opsomming is niet beperkend zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar doel.

6) Kapitaal: Met geplaatst maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 62.000 EUR en wordt vertegenwoordigd door in totaal 6.200 aandelen, waarvan 3.100 aandelen categorie A en 3.100 aandelen categorie B, allen zonder vermelding van nominale waarde.

De oprichters tekenen in op alle in totaal 6.200 aandelen, onderschrijven elk van deze in totaal 6.200 aandelen volledig door middel van inbreng in geld en volstorten elk van deze aandelen volledig, zodat er niets meer te volstorten blijft.

Notaris Luc Mortelmans te Antwerpen-Deume bevestigt dat het gestorte kapitaal overeenkomstig de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen gedeponeerd werd op rekening nummer BE64 3631 4150 4852 bij ING België.

6bis) Bijzondere regeling inzake aandelenoverdracht:Elke overdracht van aandelen geschiedt door een verkla-ring van overdracht, ingeschreven in het aandeelhoudersregister, gedag- en genaamtekend door de overdrager en de ovememer of door hun lastheb ber, of op elke andere manier die door de wet en onderhavige statuten wordt toegestaan.

Overdracht van effecten - mutatie categorieën van aandelen:

Indien aandelen categorie A rechtstreeks of onrechtstreeks overgaan op om het even welke manier aan een aandeelhouder die uitsluitend aandelen categorie B bezit of een met desbetreffende aandeelhouder gelieerde vennootschap, dan worden de overgedragen aandelen categorie A krachtens onderhavige statuten automatisch en zonder vervulling van enige verdere formaliteiten aandelen categorie B.

Indien aandelen categorie B rechtstreeks of onrechtstreeks overgaan op om het even welke manier aan een aandeelhouder die uitsluitend aandelen categorie A bezit of een met desbetreffende aandeelhouder gelieerde vennootschap, dan worden de overgedragen aandelen categorie B krachtens onderhavige statuten automatisch en zonder vervulling van enige verdere formaliteiten aandelen categorie A.

Mutatie van aandelen categorie A naar categorie B en vice versa is enkel automatisch en krachtens onderhavige statuten mogelijk in geval een aandeelhouder van aandelen categorie B aandelen categorie A overneemt en vice-versa.

De raad van bestuur wordt gemachtigd dienaangaande de nodige aanpassingen te doen in het aandeelhoudersregister.

Een overdracht van aandelen aan een derde die nog geen aandeelhouder is en die geen met een aandeelhouder gelieerde vennootschap is, heeft geen mutatie van aandelencategorie tot gevolg.

Onder een met een aandeelhouder gelieerde vennootschap wordt verstaan een vennootschap waarin desbetreffende aandeelhouder een bestuursfunctie bekleedt of een vennootschap waarvan desbetreffende aandeelhouders eveneens aandelen houdt onder welke vorm dan ook.

Overdracht van effecten - voorwaarden en beperkingen:

-Algemene regeling:

Elke overdracht van aandelen, ongeacht wanneer en hoe deze aandelen verworven zijn, ongeacht het aantal aandelen dat wordt overgedragen en ongeacht de wijze van overdracht, is onderworpen aan alle formaliteiten, voorwaarden en overdrachtsbeperkingen met desgevallend de uitzonderingen hierop, opgenomen in onderhavige statuten.

Aandelen kunnen op geen enkele wijze en onder geen enkel beding in pand gegeven worden of met enig zekerheidsrecht bezwaard worden.

-Standstill:

Elke aandeelhouder verbindt zich ertoe om gedurende een periode van vijf (5) jaar te rekenen vanaf 2 december 2014, noch rechtstreeks noch onrechtstreeks over te gaan tot overdracht van enige aandelen (de Standstill) op welke manier dan ook en geen principeakkoorden te sluiten met een potentiële ovememer van aandelen met betrekking tot overdrachten van aandelen dewelke zich pas zouden realiseren onmiddellijk na gemelde periode van vijfjaar.

-Voorkooprecht

De aandeelhouder die een of meer aandelen wenst over te dragen, moet eerst alle andere aandeelhouders uitnodigen hun voorkooprecht uit te oefenen, onder de hierna gemelde voorwaarden en mits vervulling van de hierna gemelde formaliteiten.

De aandeelhouder die een of meer aandelen wenst over te dragen, stelt voorafgaand alle andere aandeelhouders en de raad van bestuur in kennis door middel van een aangetekend schrijven of door middel van een schrijven afgetekend door "voor ontvangst", hetwelk minimaal volgende gegevens dient te bevatten:

*vermelding van het aantal aandelen en de precieze omschrijving van de aandelen waarop de voorgenomen overdracht betrekking heeft;

*vermelding van de naam, het adres en/of de zetel en desgevallend de naam en het adres van de vertegenwoordiger en het ondememingsnummer van de kandidaat-ovememer,

*vermelding van de door de kandidaat-overnemer geboden prijs per aandeel, of indien de tegenprestatie niet bestaat in de betaling van een som geld, de tegenwaarde in geld van de geboden tegenprestatie en alle andere voorwaarden en modaliteiten van de beoogde overdracht geboden door de kandidaat-overnemer;

*in bijlage bij gemeld aangetekend schrijven dient: (i) een door de kandidaat-ovememer ondertekend document waarin deze verklaart enerzijds volledig op de hoogte te zijn van het voorkooprecht en volgrecht zoals voorzien in onderhavige statuten en anderzijds waarin deze verklaart de gevolgen ervan te aanvaarden en (ii) een kopie van de overeenkomst met de kandidaat-ovememer of de verklaring van deze laatste waaruit enerzijds de prijs en de ovemamevoorwaarden voor het aantal over te nemen aandelen blijkt en de verklaring

, Lj ,

o.l

0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

dat hij verplicht is onderhavige statuten en eventueel bijhorende aandeelhoudersovereenkomsten integraal en onverminderd te aanvaarden.

Mits zij alle hierboven vereiste vermeldingen en bijlagen bevat en mits zij werd verstuurd door middel van aangetekend schrijven of werd afgetekend "voor ontvangst", geldt voormelde kennisgeving als aanbod

uitgaande van de aandeelhouder die het geheel of een gedeelte van zijn aandelen wenst over te dragen, gericht aan de andere aandeelhouders en dit tegen de voorwaarden en de prijs bepaald in de kennisgeving, Zolang de in onderhavige statuten opgenomen procedure niet volledig afgewikkeld is, kan een aanbod kan niet herroepen, noch gewijzigd worden.

Vanaf datum kennisgeving beschikken de andere aandeelhouders over een termijnvan één maand om hun voorkooprecht uit te oefenen op de aangeboden aandelen, Elke andere aandeelhouder kan het voorkooprecht uitoefenen op alle of op een deel van de aangeboden aandelen met dien verstande dat bij toewijzing van de aangeboden aandelen ingevolge uitoefening van het voorkooprecht voorrang zal worden verleend aan de aandeelhouders die behoren tot dezelfde categorie als de categorie waartoe de aanbiedende aandeelhouder behoort, dit alles zoals hierna nader bepaald,

Een aandeelhouder die zijn voorkooprecht wenst uit te oefenen, brengt binnen de termijn van één maand na het aanbod de aanbiedende aandeelhouder, de andere aandeelhouders en de raad van bestuur hiervan op de hoogte door middel van aangetekend schrijven of door schrijven "voor ontvangst" afgetekend. De poststempel of de datum van aftekening "voor ontvangst" geldt als datum van uitoefening van het voorkooprecht.

Resultaat van de uitoefening van het voorkooprecht:

Indien het voorkooprecht wordt uitgeoefend voor exact alle aangeboden aandelen, worden de aangeboden aandelen toegewezen aan de aandeelhouders die hun voorkooprecht hebben uitgeoefend en dit in zelfde verhouding.

indien blijkt dat de andere aandeelhouders hun voorkooprecht beogen uit te oefenen voor een groter aantal aandelen dan het aantal aangeboden aandelen, dan worden de aangeboden aandelen bij voorrang toegewezen aan de aandeelhouders die behoren tot dezelfde categorie als deze waartoe de aanbiedende aandeelhouder behoort en dit volgens de verhouding die door hen in onderling overleg is afgesproken, of bij gebreke hiervan in evenredigheid met het aantal aandelen dat zij bezitten in verhouding met de andere aandeelhouders van zelfde categorie.

Aandelen waarvoor een voorkooprecht werd uitgeoefend, dewelke niet kunnen toegewezen worden aan aandeelhouders behorende tot dezelfde categorie als de aanbieder, worden toegewezen aan aandeelhouders behorende tot de andere categorie in evenredigheid met het aantal aandelen dat zij bezitten in verhouding met de andere aandeelhouders van dezelfde categorie. De raad van bestuur beschikt over een termijn van vijf (5) werkdagen, ingaande vanaf de dag dat er één maand verstreken is na de kennisgeving/het aanbod uitgaande van de aanbiedende aandeelhouder, om zelfde aanbiedende aandeelhouder en alle andere aandeelhouders in Kennis te stellen van het resultaat van de uitoefening van het voorkooprecht, de toebedeling en de verhouding waarin de overgedragen aandelen aan de respectievelijke aandeelhouders worden toebedeeld.

Indien tijdens voormelde periode van één maand na kennisgeving/aanbieding het voorkooprecht slechts voor een gedeelte van de overgedragen aandelen wordt uitgeoefend, worden de aandelen bij voorkeur toebedeeld aan een aandeelhouder van dezelfde categorie en vervalt het voorkooprecht onherroepelijk met betrekking tot de overige aandelen waarvoor het voorkooprecht niet wordt uitgeoefend en kan de voorgenomen overdracht aan de voorgenomen overdrager voor de voorgenomen prijs met betrekking tot deze aandelen plaatsvinden, mits naleving van hetgeen hieronder gemeld. De raad van bestuur beschikt over een termijn van vijf (5) werkdagen, ingaande vanaf de dag dat er één maand verstreken is na de kennisgeving/het aanbod uitgaande van de aanbiedende aandeelhouder, om zelfde aanbiedende aandeelhouder en aile andere aandeelhouders hiervan in kennis te stellen.

Eigendomsoverdracht aandelen bij uitoefening voorkooprecht:

De overgedragen aandelen worden verkregen tegen de prijs en voorwaarden die aanvankelijk tussen de aanbieder/overdrager en de kandidaat-overnemer werden overeengekomen, zoals gemeld in de kennisgeving verstuurd door de aanbieder/overdrager.

De prijs, zonder intrest, dient aan de overdrager betaald te worden binnen de vijftien (15) dagen na voormelde kennisgeving uitgaande van de raad van bestuur waarin de uitslag van het voorkooprecht werd meegedeeld.

Elke overdracht van aandelen kan slechts plaatsvinden mits volledige betaling van de prijs en kan pas slechts van dat ogenblik ingeschreven worden in het aandeelhoudersregister,

Niet-uitoefening van het Voorkooprecht:

indien geen enkele van de andere aandeelhouders tijdens voormelde periode van één maand na Kennisgeving/aanbieding zijn voorkooprecht uitoefent of indien met betrekking tot de uitgeoefende voorkooprechten de verdere procedure zoals hierboven vermeld ondertussen verlopen is, vervalt het voorkooprecht onherroepelijk en kan de voorgenomen overdracht aan de voorgenomen overdrager tegen de voorgenomen prijs plaatsvinden. De raad van bestuur beschikt over een termijn van vijf (5) werkdagen, ingaande vanaf de dag dat er één maand verstreken is na de kennisgeving/het aanbod uitgaande van de aanbiedende aandeelhouder, om zelfde aanbiedende aandeelhouder en alle andere aandeelhouders hiervan in Kennis te stellen. De overdracht dienaangaande dient plaats te vinden binnen de twee maanden na voormelde Kennisgeving uitgaande van de raad van bestuur, zoniet dient de volledige procedure opnieuw doorlopen te worden. Bovendien dient de aanbieder/overdragende aandeelhouder binnen de tien (10) werkdagen na zelfde voormelde kennisgeving uitgaande van de raad van bestuur, de raad van bestuur in kennis te stellen van de overdracht aan de derde-overnemer.

-Volgrecht

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Alle aandelen, ongeacht tot welke categorie zij behoren, zijn zonder uitzondering onderworpen aan een volgrecht ingeval een aandeelhouder een of meer aandelen wenst over te dragen, en dit volgens de hierna gemelde voorwaarden en mits vervulling van de hierna gemelde formaliteiten.

Ingeval de aanbiedende aandeelhouder middels kennisgeving zijn intentie tot overdracht van een of meer aandelen, in één of meerdere opeenvolgende transacties, kenbaar maakt, kunnen de andere aandeelhouders bekomen dat een proportioneel deel van hun aandelen, hetwelk evenredig is met het aantal overgedragen aandelen ten opzichte van de totaliteit, wordt overgenomen door de persoon die handelt als (derde)-overnemer. De aanbiedende aandeelhouder dient zich in geval van overdracht aan een derde sterk te maken voor de overdracht van aandelen dewelke onder toepassing van onderhavig volgrecht vallen.

Concreet betekent dit dat het volgrecht in hoofde van elke aandeelhouders die hierop beroep doet resulteert in ofwel een overdracht van al zijn aandelen ingeval de derde-overnemer alle aandelen van de overdrager verwerft, ofwel in de overdracht van een aantal van zijn aandelen dat volgens volgende formule wordt berekend:

het percentage van het totaal aantal aandelen dat de respectievelijke aandeelhouder die gebruik maakt van zijn volgrecht bezit gelijk aan en bekomen door het aantal overgedragen aandelen te delen door het totaal aandeel aandelen waarvan de overdrager eigenaar is en dit vermenigvuldigd met honderd,

Uitoefening:

Een aandeelhouder die zijn volgrecht wenst uit te oefenen, brengt binnen de termijn van tien (10) werkdagen volgend op voormelde kennisgeving uitgaande van de raad van bestuur aangaande het resultaat van het voorkooprecht, de aanbiedende aandeelhouder, alle andere aandeelhouders en de raad van bestuur hiervan in kennis door middel van aangetekend schrijven of door middel van een "voor ontvangst" afgetekend schrijven. De poststempel of de datum van aftekening "voor ontvangst" geldt als datum van uitoefening van het volgrecht.

Eigendomsoverdracht:

De prijs waartegen het volgrecht kan worden uitgeoefend is de prijs vermeld in de kennisgeving/aanbod uitgaande van aanbieder en opgestuurd naar aanleiding van het aanbieden van het voorkooprecht.

De prijs, zonder intrest, dient aan de uitoefenaar van het volgrecht/overdrager betaald te worden binnen de vijftien (15) dagen na kennisgeving van de uitoefening van het volgrecht.

Elke overdracht van aandelen kan slechts plaatsvinden mits volledige betaling van de prijs en kan pas slechts van dat ogenblik ingeschreven worden in het aandeelhoudersregister.

-Vrije overdrachten  overdrachten waarop onderhavige overdrachtsbeperkingen niet van toepassing zijn.

In welbepaalde en duidelijk gespecificeerde gevallen is het aan de aandeelhouders toegelaten om aandelen over te dragen zonder dat in onderhavige statuten opgenomen overdrachtsbeperkingen van toepassing zijn.

In afwijking van hetgeen bepaald is in onderhavige statuten is het de aandeelhouders toegestaan om uitzonderingen op de overdrachtsbeperkingen opgenomen in onderhavige statuten na heden overeen te komen mits er voldaan wordt aan hierna opgesomde cumulatieve voorwaarden:

-de overeenkomst houdende de uitzonderingen op de overdrachtsbeperkingen dient schriftelijk opgesteld te worden en dient onderworpen te worden aan de formaliteit van registratie teneinde vaste datum te verkrijgen.

-aile vennoten, gezamenlijk vertegenwoordigend alle aandelen categorie A en alle aandelen categorie B, dienen unaniem akkoord te zijn met de integrale tekst van de overeenkomst, inhoudende uitzonderingen op de overdrachtsbeperkingen.

-deze uitzonderingen op de overdrachtsbeperkingen dienen nauwkeurig omschreven te worden en dienen in geval van betwisting limitatief geïnterpreteerd te worden.

Bij een mogelijke toekomstige aandeelhoudersovereenkomst tussen beide oprichters, te weten voornoemde heer Franciscus Vrancken en voornoemde heer Philippe Verellen zullen afwijkingen/uitzonderingen voorzien op de krachtens onderhavige statuten opgenomen overdrachtsbeperkingen kunnen vastgesteld worden.

-Sancties ingeval van miskenning van voormelde overdrachtsbeperkingen:

Ingeval er aandelen worden overgedragen worden met miskenning van voormelde overdrachtsbeperkingen, geldt er in hoofde van de aandeelhouder, die een overdracht van aandelen met miskenning van voormelde overdrachtsbeperkingen vaststelt, als sanctie een relatieve nietigheid met betrekking tot deze aandelenoverdracht en eveneens een verplichting tot vergoeding van de door desbetreffende aandeelhouder geleden schade.

Te rekenen vanaf het ogenblik waarop een aandeelhouder vaststelt dat er een aandelenoverdracht met miskenning van de overdrachtsvoorwaarden heeft plaatsgevonden, beschikt hij over een periode van twee jaar om de nietigheid van deze aandelenoverdracht te vorderen op alle mogelijke manieren.

Deze nietigheid is evenwel relatief in die zin dat zij steeds gevorderd dient te worden en dat de benadeelde aandeelhouder er steeds kan van afzien, desgevallend mits het stellen van door hem op dat ogenblik nader te bepalen randvoorwaarden.

Alle eventueel door de overnemer geleden schade valt steeds en onder elk beding volledig ten laste van de aandeelhouder die een overdracht van aandelen gerealiseerd heeft met miskenning van de overdrachtsvoorwaarden.

-Voorrangsregeling

Ingeval van onduidelijkheid, tegenstrijdigheid of betwisting hebben de hierboven bepaalde regels aangaande vrije overdrachten voorrang op de hierboven gemelde regeling aangaande de "Standstill", het voorkooprecht en het volgrecht. De regeling aangaande de "Standstill" heeft voorrang op het voorkooprecht en het volgrecht. Tenslotte hebben de regels aangaande voorkooprecht voorrang op de regels aangaande het volgrecht, met dien verstande dat een aandeelhouder die zijn voorkooprecht (succesvol) heeft uitgeoefend geen beroep kan doen op zijn volgrecht en dat een aandeelhouder die zijn voorkooprecht niet (succesvol) heeft uitgeoefend nog steeds beroep kan doen op zijn volgrecht.

n

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

7) Bestuur - vertegenwoordiging: De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur, ten minste bestaande uit het minimum aantal bestuurders voorzien door de wet, waarbij er een gewaarborgde vertegenwoordiging van bestuurders voorgesteld door elke categorie aandelen dient te bestaan, doch waarbij niet noodzakelijk een pariteit dient te bestaan tussen het aantal bestuurders benoemd op voorstel van de aandeelhouders categorie A, bestuurders klasse A genoemd, en het aantal bestuurders benoemd op voorstel van de aandeelhouders categorie B, bestuurders klasse B genoemd, De bestuurders zijn al dan niet aandeelhouders van de vennootschap. Bij elke benoeming van bestuurders wordt uitdrukkelijk gemeld of zij klasse A dan wel klasse B bestuurders zijn.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering der aandeelhouders voor een termijn die zes jaar niet mag overschrijden; zij mag hen te allen tijde afzetten. De bestuurders zijn herbenoembaar. De functies van de uittredende en niet herbenoemde bestuurders eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering, De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter en één of meer ondervoorzitters verkiezen,

a) algemeen:

De raad van bestuur is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Onverminderd de verplichtingen voortvloeiend uit het collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen.

b) dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vennootschap opdragen aan personen al dan niet lid van de raad van bestuur, ongeacht of dit een bestuurder klasse A en/of klasse B is. Zij treden afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college op, zoals bepaald door de raad van bestuur. De raad van bestuur beperkt in voorkomend geval hun vertegenwoordigingsbevoegdheid. Dergelijke beperkingen kunnen aan derden niet worden tegengeworpen.

c) bevoegdheidsdelegatie:

De raad van bestuur, net als degenen aan wie het dagelijks bestuur wordt opgedragen, kunnen, eveneens in het kader van dit bestuur, bijzondere en bepaalde machten delegeren aan één of meerdere personen van hun keuze. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hen verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de lastgever ingeval van overdreven volmacht.

Vertegenwoordiging: .

De raad van bestuur vertegenwoordigt, ais college, de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, wordt de vennootschap in rechte en ten aanzien van derden, hieronder begrepen een openbaar ambtenaar (ondermeer de hypotheekbewaarder), rechtsgeldig vertegenwoordigd:

- hetzij door twee bestuurders, waarvan één klasse A bestuurder en één klasse B bestuurder, die gezamenlijk optreden;-

- hetzij, binnen de grenzen van het dagelijks bestuur, hieronder begrepen alle handelingen inzake aan en

verkoop van vastgoed, door de gedelegeerd-bestuurder/directeur.

Zij dienen geen bewijs van een voorafgaandelijk besluit van de raad van bestuur voor te leggen.

Bovendien is de vennootschap op geldige wijze vertegenwoordigd door speciale lasthebb ers binnen de

grenzen van hun opdracht.

8) Jaarvergadering: Ieder jaar wordt deze gehouden op de laatste donderdag van de maand februari om negentien (19.00) uur. Indien dit een wettelijke feestdag is, dan heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur. De algemene vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel of op een andere plaats, zoals aangeduid in de oproepingen. Elk aandeel geeft recht op één stem.

Om tot de vergaderingen toegelaten te worden, moeten de houders van aandelen op naam of hun vertegenwoordigers kennis geven van hun voornemen om aan de vergadering deel ie nemen bij gewone brief, te richten aan de zetel van de vennootschap.

De vervulling van deze formaliteiten is niet vereist indien ze niet is vermeld in de oproeping tot de vergadering.

9) Boekjaar: Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één oktober en eindigt op dertiog september van het daaropvolgende jaar.

10) Verdeling van de winst Na de wettelijk verplichte voorafname voor de samenstelling van het reservefonds, wordt het overschot van de winst ter beschikking gesteld van de vergadering die, op voorstel van de zaakvoerder, de bestemming ervan bepaalt. De uitbetaling van de dividenden heeft plaats op het tijdstip en op de plaats vastgesteld door de zaakvoerder. Behoudens andersluidende wettelijke bepalingen worden de dividenden die niet worden opgevraagd binnen de 5 jaar vanaf hun eisbaarheid eigendom van de vennootschap.

11) Verdeling van vereffeningsaldo: Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, worden de netto-activa onder de vennoten verdeeld, in verhouding met het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. Indien niet alle aandelen in gelijke verhouding werden volgestort zullen de vereffenaars, alvorens tot de verdeling over te gaan, het evenwicht herstellen door alle aandelen op volledig gelijke voet te plaatsen, hetzij door opvragingen van bijkomende stortingen ten laste van de aandelen die onvoldoende werden volgestort, hetzij door voorafgaande terugbetalingen in geld of effecten ten voordele van de aandelen die in een groter gedeelte werden volgestort, Het saldo wordt evenredig onder alle aandelen verdeeld,

12) Bestuurders - gedelegeerd bestuurder:

,e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Het aantal thans bij oprichting te benoemen bestuurders wordt vastgesteld op TWEE. Tot bestuurders

worden benoemd, voor een termijn, die eindigt onmiddellijk na de algemene jaarvergadering der

aandeelhouders van tweeduizend 2 december 2020:

-de heer VRANCKEN Franciscus, voornoemd

-de heer VERELLEN Philippe, voornoemd

Allen aanvaarden hun mandaat. Tenzij de algemene vergadering er anders over beslist, zijn hun mandaten

niet bezoldigd.

BENOEMING VAN EEN GEDELEGEERD BESTUURDER

Vervolgens zijn alle hiervoren tot bestuurder benoemde personen samengekomen en hebben unaniem

besloten om volgende personen aan te stellen als gedelegeerd-bestuurder van de vennootschap voor een

onbepaalde duur: de heer VRANCKEN Franciscus en de heer VERELLEN Philippe, beiden voornoemd.

Hun mandaat wordt automatisch hernieuwd bij herbenoeming in de functie als bestuurder, behoudens

uitdrukkelijke andersluidende beslissing.

13) Overgangsbepalingen: Het eerste boekjaar zal worden afgesloten op 30 september 2015 en de eerste jaarvergadering zal worden gehouden op de laatste donderdag van de maand februari tweeduizend zestien om negentien uur.

14) Goedkeuring wordt verleend aan alle handelingen, alsook alle verbintenissen die zijn aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting, overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen en meer in het bijzonder voor aile verbintenissen aangegaan sedert 1 oktober 2014.

15) Benoeming commissaris:

Indien de vennootschap hiertoe wettelijk verplicht is, wordt de controle op de financiële toestand van de

vennootschap, op de jaarrekening en op de regelmatigheid, vanuit het oogpunt van de wet op de

handelsvennootschappen en van deze statuten, van de verrichtingen, weer te geven in de jaarrekening, aan

één of meer commissarissen opgedragen. Zij worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden

van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

Indien de vennootschap wettelijk niet verplicht is een commissaris te benoemen, en besluit om er geen te

benoemen, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Gezien er uit ter goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de vennootschap niet zal voldoen aan de

criteria, opgesomd in artikel 64, paragraaf twee, eerste alinea van het Wetboek van vennootschappen, besluit

de vergadering om geen commissaris te benoemen.

Voor ontledend uittreksel

afgeleverd voor registratie

Luc Mortelmans

notaris

Tegelijk hiermede neergelegd:

-uitgifte akte dd. 2 december 2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DCA VASTGOED

Adresse
LILSEDIJK 50 2340 BEERSE

Code postal : 2340
Localité : BEERSE
Commune : BEERSE
Province : Anvers
Région : Région flamande