DE BACKER

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DE BACKER
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 446.368.363

Publication

28/04/2014 : Statutenwijziging
Het biijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door Jan Stoel, geassocieerd notaris te Merksplas op tien april tweeduizend veertien, neergelegd voor registratie conform artikel 173, 1° bis van het Wetboek Registratierechten dat de buitengewone algemene vergadering van de vennoten van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DE BACKER", met ondernemingsnummer 0446.368.363 en met zetel te 2330 Merksplas, Industrieweg 18, is bijeengekomen en dat zij met eenparigheid van stemmen besloten heeft: 1/ de zevenhonderd vijftig (750) aandelen met nominale waarde om te zetten in zevenhonderd vijftig (750) aandelen zonder vermelding van waarde, zodat het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigd is door zevenhonderd vijftig (750) aandelen zonder vermelding van waarde, die ieder één/zevenhonderd vijftigste

(1/750sfe) van het kapitaal vertegenwoordigen.

2/ dat het kapitaal van de vennootschap achttienduizend vijfhonderd tweeënnegentig euro en één cent (18.592,01 EUR) bedraagt op basis van de omrekeningskoers van de EURO ten opzichte van de Belgische Frank, onherroepelijk vastgesteld door de Raad van Ministers van de Europese Unie op éénendertig december: negentienhonderd achtennegentig, waarbij één euro getîjk is aan veertig komma drieduizend driehonderd negenennegentig Frank (1 Euro = 40,3399 BEF).

3/ de statuten volledig te herwerken teneinde ze aan te passen aan de voormelde beslissingen, aan de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen en waarbij onder meer de regels van bestuur en vertegenwoordiging worden hervormd.

Met eenparigheid van stemmen en na elk artikel afeonderlijk te hebben goedgekeurd, worden de herwerkte statuten als volgt vastgelegd:

STATUTEN

ARTIKEL EEN - Rechtsvorm - Naam

De vennootschap is een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Haar naam luidt: "DE BACKER". ARTIKEL TWEE-Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 2330 Merksplas, Industrieweg 18.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) mag de zetel naar om het even welke plaats in het. Nederiandstalig gedeelte van België ofin het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad worden overgebracht.

bijhuizen mogen oprichten in België en in het buiteniand.

Iedere verandering van zetel wordt door de zorgen van de zaakvoerders) in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt

ARTIKEL PRIE-Doel

De vennootschap heeft tot doel:

- goederenvervoer langs de weg, te water en in de lucht alsmede de expeditie, grensexpeditie, bevrachting en vervrachting, verzekeringen, consignafie, foldectaratie, opslag, goederenbehandeling, en aile nevenactiviteiten, zowel in België als in het buiteniand;

- verhuring van bedrijfsvoertuigen en ander rollend materieel;

- commissionair inzake aile mogelijke vervoer van goederen; - recuperatie en sortering van aile mogelijke afvalstoffen; - tussenpersoon in de handel;

- fabricage en handel in paletten in aile mogelijke materialen; - verhuring van bedrijfsmaterieel;

- handel in hijstoestellen, los- en laadtoestellen en weegtoestellen;

- handel in diverse machines, toestellen en toebehoren allerhande.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders) zal de vennootschap agentschappen, stapelhuizen


Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

•FF

09 u

. fi

î'* jo

[1 3

!-=3

•FF

l-fi

bl es

mod 11.1

Zij kan deelnemen in ofzich op een andere wijze interesseren aan andere vennootschappen, ondememingen, j groeperingen of organisâmes. Zij mag zich hiervoor borg stellen of aval verlenen, voorschotten en kredieten j toestaan, hypothécaire of andere waarborgen verstrekken. Zij mag ook de functie van bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen uitoefenen. j

fn het algemeen mag zij alte verrichtingen u/fvoeren die nodig of dfensô'g zijn voor de verwezen/ijWng vart haar! doel en dit zowel in België afs fn fief buiteniand. i

ARTIKEL VIER-Duur

De duur van de vennootschap is onbepaald.

Behoudens gerechtelijke ontbinding, of door de vaststelling dat ze van rechtswege eindigt, kan vennootschap slechts ontbonden worden door een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders met inachtneming van de bijzondere door de wet voorgeschreven procédures.

TITEL II: MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL ■ AANDELEN ARTIKEL VIJF-Kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is vasfgeste/d op achffJendufeend vijfhonderd tweeënnegentig euro één eurocent (€ 18.592,01) en vertegenwoordigd door zevenhonderd vijftig (750) aandelen met een gelijke fractiewaarde, die ieder éèn/zevenhonderdvijfligste van het kapitaal vertegenwoordigen.

ARTIKEL ZES - Aandelen op naam- Ondeelbaarheid van aandelen

De aandelen zijn op naam en worden ingeschreven in een register van aandelen dat op de zetel van de vennootschap zal worden bijgehouden. Elke overdracht of wijziging van aandelen zal hierin worden ingeschreven. Naar aanleiding van de inschrijving in zulk register, wordt aan de aandeelhouder of bouder van een effect een cerilficaat tot bewijs hiervan overhandigd.

De aandelen zijn ondeelbaar. Ingeval er verschillende rechthebbenden zijn omirent hetzelfde aandeel, kan de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen totdat een enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als vertegenwoordiger van het aandeel is aangewezen.

Wanneer een aandeel in pand gegeven is, zal, tenzij de betrokkenen anders zouden zijn overeengekomen, bij stemming in de algemene vergadering de eigenaar en niet de pandhebbende schuldeiser tegenover de vennootschap optreden.

Wanneer de eigendom van een aandeel is opgesplitst in blote eigendom en vruchtgebruik komen de lidmaatschapsrechten, zoals het stemrecht toe aan de vruchtgebruiker, behoudens andersluldende overeenkomst tussen betrokkenen. Het dividendrecht komt eveneens toe aan de vruchtgebruiker.

De uitoefening van het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in geld komt in eerste instante toe aan de blote eigenaar. Het besluit tot kapitaalverhoging wordt genomen door de algemene vergadering waarop de vruchtgebruiker het stemrecht heeft.

ARTIKEL ZEVEN

De erfgenamen, schuldeisers of rechthebbenden van de vennoten ofvan de zaakvoerders), hebben zich voor de uitoefening van hun rechten te houden aan de goedgekeurde înventarissen en jaarrekeningen, aan de beslissingen van de algemene vergadering en aan de bepalingen vervatin deze statuten.

ARTIKEL ACHT- Overdracht en Overgang van aandelen

A. De enige vennoot kan de aandelen vnj" overdragen.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Tot op de dag van de verdeling van de aandelen of tot het afleveren van de legaten met betrekking tot deze aandelen, worden de aan deze aandelen verbonden rechten uitgeoefend door de regelmatig in het bezit getreden of in het bezit gestelde erfgenamen of legatarissen, naar evenredigheid met hun rechten in de nalafenscfiap.

Hij die het vruchtgebruik erft van deze aandelen, zal de rechten verbonden aan deze aandelen uitoefenen. B. Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, mogen de aandelen van een vennoot, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden, noch overgaan wegens overlijden, dan met de instemming van minstens de helft van de vennoten, in het bezit van minstens drie/vierden van het kapitaal, na aftrek van de rechten waarvan de afstand is voorgesteld,

De instemming is evenwel nietvereist wanneer de aandelen worden overgedragen ofovergemaakt: 1/ Aan een vennoot;

2/ Aan de echtgeno(o)t(e) van de overdrager ofde erflater.

3/ Aan de bloedverwanten in de rechte opgaande ofin de rechte nederdalende lijn.

Elke overdracht of overgang van aandelen aan personen die niet zonder de voormelde toestemming vennoot kunnen worden, zal de vennootschap ter kennis gebracht worden bij aangetekend schrijven, dat naam, voomamen, beroep en woonplaats van de rechtsgevers en verkrijgers, alsmede het aantal betrokken aandelen en wat erop gestort is vermeldt.

De zaakvoerders) is (zijn) dan verplicht het voorstel op te nemen in de agenda van de eerstvotgende algemene vergadering die in elk geval, binnen de drie maanden na postdatum van de aangetekende brief dient gehouden te worden. Tegen de beslissing van deze algemene vergadering of van de andere vennoot indien er slechts twee zijn, is geen verhaal mogelijk.

Wordt de voormelde toestemming niet verieend, dan hebben de belanghebbende vennoten het recht de afkoop van de aandelen te vragen tegen de prijs en onder de voorwaarden die, behoudens minnelijke schikking, zulien worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door elk der partijen benoemd wordt. De deskundigen zulien rekening houden met aile efemenfen die de waarde van de aandelen kunnen beihv/oeden, en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen beslist een derde deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van de partijen, door de Voorzitter van de Rechtbank

van Koophandel van de plaats, waar de vennootschap gevestigd is, zal worden aangesteld. Tegen

beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o)n{en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening


Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

•FF

s -a

fi fi

■t es oc

t» -fi

•FF

bl es

mod 11.1

r/rgL ///: BESTUUR - VERTEGENWOORDIGING

ARTIKEL NEGEN - Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders), vennoten ofniet. Zijn er meer zaakvoerders

dan oefenen zij het bestuur gezamenlijk uit. De duur van hun opdracht is onbeperid.

De zaakvoerders) zal (zulien) aile handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, behoudens die welke de wet aan de algemene vergadering voorbehoudt. Is statutaire zaakvoerder de heer DE BACKER Freddy, wonende te 2330 Merksplas, Industrieweg 18.

ARTIKEL TIEN - Verteoenwoordfqinq

De vennootschap wordt geldig vertegenwoordigd als volgt:

a. door haar zaakvoerder afzonderlijk, indien er slechts één zaakvoerder benoemd is. b. door de zaakvoerders afzonderlijk, indien er meer zaakvoerders benoemd zijn.

c. door de bouder van een volmacht die beperkt is in de tijd en/of bepaald wat betreft het voorwerp.

ARTIKEL ELF - Bezoldjging

De opdracht van zaakvoerders) is onbezoldigd tenzij anders bepaald door de algemene vergadering.

ARTIKEL TWAALF- Bijzondere volmachten

De zaakvoerderfs) kan (kunnen) bijzondere gevolmachtigden aanstellen. Alleen bijzondere of beperkte volmachten voor bepaalde ofeen reeks bepaalde rechtshandelîngen zijn geoorloofd.

De bijzondere gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht. ARTIKEL DERTIEN - Teqenstriidig belang

Het lid van een collège van zaakvoerders dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan het collège van zaakvoerders voorgelegde verrichting, is gehouden de wettelijke bepalingen dienaangaande na te leven.

Is ergeen collège van zaakvoerders en is een zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de beslissing mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebberad hoc.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing of de vem'chting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd. Hij is gehouden, ten aanzien van zowel de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben verkregen. Indien de zaakvoerder de enige vennoot is, worden de tussen hem en de vennootschap gesloten overeenkomsfen, tenzij het courante verrichtingen betreft die onder de normale omstandigheden plaatsvinden, opgenomen in het stuk bedoeld in vorige alinéa.

TITEL IV: CONTROLE

ARTIKEL VEERTIEN - Contrôle

De contrôle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de vem'chtingen weerte geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen, benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren en bezoldigd volgens de regels vervat in het Wetboek van Vennootschappen. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt een bezoldiging vast die de nalevlng van de controlenormen uitgevaardigd door het Instituut der Bedrijfsrevisoren waarborgt. De commissarissen worden benoemd voor een hemieuwbare termijn van drie jaar.

Zo de vennootschap wettelijk vrijgesteld is van de verplichting één of meer commissarissen te benoemen en er ook geen benoemd heeft, heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid die wettelijk

aan een commissaris toekomt.

TITEL V: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL VIJFTIEN - Algemene vergadering - Jaarvergadering

De jaarvergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de eerste dinsdag van de maand december om twintig uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering gehouden op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur. Zij wordt gehouden In de zetel van de vennootschap ofin een in de oproeping aan te duiden plaats. De jaarvergadering wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder(s),

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten, de houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de obligatiehouders, de commissarissen en de zaakvoerders, ten minste vijftien dagen voor de vergadering. Deze wijze van oproeping geldt niet wanneer de enige vennoot tevens enig zaakvoerder is. Ieder aandeel geeft recht op één stem,

De algemene vergadering kan op geldige wijze beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal ter vergadering vertegenwoordigde aandelen. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Van elke afgemene vergadering worden notufert opgemaakt.

Te allen tijde kan er een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen. Gaat het om een wijziging van de statuten, dan worden de wettelijke vereisten inzake quorum en meerderheid nageleefd. Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die bevoegdheid niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt als algemene vergadering, worden vermeld in een register datop de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

TITEL VI: JAARREKENING - WINSTVERDELING ■ RESERVES ARTIKEL ZESTIEN - Boekjaar- Inventaris - Jaarrekening

Het boekjaar loopt van één juli van elk kalenderjaar tot en met dertig juni van het daaropvolgend kalenderjaar. Na afsluiting van elk boekjaar maakt (maken) de zaakvoerders) de inventaris en de jaarrekening op. Deze

jaarrekening bestaat uit balans, resultatenrekening en toelichting en vormt één geheel.

Op de laatste blz. van LuikB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso, : Naam en handtekening


Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

, "3

•-

S i-O

!■<*

;© loo

mod 11.1

Deze bescheiden worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

ARTIKEL ZEVENTIEN- Wettelijk reservefonds - Jaarrekening

Het batig saldo aangegeven door de jaarlijkse resultatenrekening na aftrek van de algemene onkosten, maatschappelijke lasten en noodzakelijke afschrijvingen, vomit de zuivere winst.

Op deze winst wordt jaariijks vijf ten honderd vootbehouden tot de vorming van een wefteJfjk reservefonds. Deze afhouding zal niet meer worden vereist zo het reservefonds êén/tiende van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt, doch moet steeds tot dit bedrag hemomen worden, indien om één of andere reden de reserves worden aangetast.

Het saldo van de winst zal verdeeld worden volgens de beslissing van de algemene vergadering, op voorstel van de zaakvoerders).

De vennootschap kan geen lening aangaan door uitgifte van obligaties aan order of aan toonder of van in aandelen converteerbare obligaties en evenmin kan zij warrants uttgeven.

TITEL Vil: ONTBINDING- VEREFFENING ARTIKEL ACHTTIEN - On.b.ndinq

Het voorstel tot ontbinding van de vennootschap wordt toegelicht in een verslag van de zaakvoerderfs) en dat vermeld wordt in de agenda van de algemene vergadering die zich over de ontbinding moet uitspreken. Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd, die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld. De commissaris of, bij zijn ontstentenis, een bedrijfsrevisor of externe accountant brengt verslag uit over deze staat. De conclusies van zijn verslag worden overgenomen in de akte.

De vennootschap blijft na haar ontbinding als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening en tot de sluiting ervan.

ARTIKEL NEGENTIEN - Benoeming vereffenaars

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van

stemmen een ofmeer vereffenaars benoemen en ontslaan.

De benoeming van de vereffenaar moet aan de voorzitter van de rechtbank ter bevestiging worden voorgelegd. De vereffenaars hebben de verplichting jaariijks rekenschap te geven en de jaarrekening ter goedkeuring voor te Ieggen. Het netto provenu van de vereffening wordt verdeeld onder de aandeelhouders in vertiouding tot hun

aandelenbezit

TITEL VIII: ALGEMEEN

ARTIKEL TWINTIG - Keuze van woonplaats

De zaakvoerders en de vereffenaars, die hun woonplaats in het buiteniand hebben, zijn gehouden ter uitvoering van deze statuten, in België huisvesting te kiezen. Bij gebreke daarvan worden zij geacht voor de gehele duur van hun ambt, woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hen geldig aile dagvaardingen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken der vennootschap.

ARTIKEL EENENTWINTIG-Algemeen

Voor al hetgeen in deze statuten niets is voorzien, verwijzen partijen naar de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

VOLMACHT

Bijzondere volmacht, met recht van indeplaatsstelling, wordt verieend aan van Gestel Accountancy & Tax BVBA te 2330 Merksplas, Wijntuinstraat 32, ten einde de nodige formaliteiten te vervullen bij de Kruispuntbank van ondememingen, de diensten van de Belastingen op de Toegevoegde Waarde en/of bij de

ondernemingstoketten.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

es , -M

•FF

ÎCQ

l-fi

bl es

_-

Tevens neergelegd:

-afschrift van het proces-verbaal;

-hïstoriek en coôrdinatie van de statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

'k
13/12/2013 : TU068601
07/02/2013 : TU068601
07/03/2012 : TU068601
23/02/2011 : TU068601
04/02/2010 : TU068601
31/03/2009 : TU068601
19/12/2007 : TU068601
16/05/2007 : TU068601
03/02/2006 : TU068601
07/03/2005 : TU068601
23/04/2004 : TU068601
09/01/2004 : TU068601
22/04/2002 : TU068601
16/03/2001 : TU068601
12/02/2000 : TU068601
25/02/1999 : TU068601
25/02/1999 : TU068601
22/12/2015 : TU068601
01/01/1995 : TU68601
06/02/1992 : TU68601

Coordonnées
DE BACKER

Adresse
INDUSTRIEWEG 18 2330 MERKSPLAS

Code postal : 2330
Localité : MERKSPLAS
Commune : MERKSPLAS
Province : Anvers
Région : Région flamande