DE BLEIDENHOEK

Association sans but lucratif


Dénomination : DE BLEIDENHOEK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 507.757.089

Publication

30/12/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

1. de heer De Roy Jan wonende te 2860 Sint-Katelijne-Waver, Mechelsesteenweg 224

2. mevrouw Gysemans Kristiane wonende te 2860 Sint-Katelijne-Waver, Mechelsesteenweg 224

3. de heer De Roy Wim wonende te 2800 Mechelen, Milsenstraat 7

4. mevrouw De Roy Eline wonende te 2860 Sint-Katelijne-Waver, Mechelsesteenweg 224

Art. 1 Naam, zetel en duur

De vereniging draagt de naam  De Bleidenhoek .

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of de afkortingen  V.Z.W. of  vzw , met nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de vereniging en onder toevoeging van de afkorting  RPR , gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van koophandel in welk rechtsgebied de vereniging haar zetel heeft, en het inschrijvingsnummer.

Art. 2 Doel

De vereniging heeft tot doel aan haar leden vorming en bijstand te verlenen op het gebied van fauna en flora en de voortplanting en instandhouding daarvan in de ruimste zin. Ze heeft tot doel de brede bevolking op een educatieve wijze in contact te brengen met de hedendaagse land- en tuinbouw, maar ook oude gebruiken en technieken. Ze kan activiteiten organiseren met het oog op het in stand houden en verfraaien van het domein De Bleidenhoek. De vereniging kan eveneens onderzoek doen en eventuele lezingen en cursussen houden om haar leden te onderrichten.

Op heden 16 november 2014 zijn de partijen:

overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten.

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2570 Duffel, Kraanstraat 62.

De zetel kan verplaatst worden naar elke andere plaats in België, zonder dat hiertoe een statutenwijziging vereist

is, door een beslissing van de zaakvoerder.

Elke verplaatsing van de zetel van de vereniging zal bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch

Staatsblad.

HOOFDSTUK I  NAAM, ZETEL, DUUR, DOEL

De vereniging is opgericht voor onbepaalde tijd, doch kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden.

OPRICHTINGSAKTE DE BLEIDENHOEK VZW

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : De Bleidenhoek

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kraanstraat 62

*14313389*

Luik B

2570

België

0507757089

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Duffel

Griffie

Neergelegd

24-12-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De vereniging kan eveneens overgaan tot het oprichten van, het op enigerlei wijze deelnemen in, het besturen van en het toezicht houden op ondernemingen en vennootschappen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, in zoverre dat de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het realiseren van het maatschappelijk doel. De vereniging mag voor eigen rekening of voor rekening van derden financiële verrichtingen stellen, alsmede alle roerende en onroerende verrichtingen die rechtstreeks of onrechtreeks, geheel of gedeeltelijk, zouden kunnen verband houden met de verwezenlijking van haar doel of de uitbreiding ervan kunnen bevorderen of vergemakkelijken.

HOOFDSTUK II  LEDEN

Art. 3 Categorieën

De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon. De aanvraag tot toetredeing als effectief lid dient te geschieden aan de raad van bestuur. Over de aanvaarding van de effectieve leden wordt beslist door de raad van bestuur zonder dat deze zijn beslissing met redenen moet omkleden.

Art. 6 Verplichtingen van de leden

De effectieve en toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag hievan wordt bepaald door de Algemene Vergadering. Het kan zijn dat de effectieve leden vrijwillig een hogere bijdrage betalen dan de toegetreden leden. Wanneer de raad van bestuur een jaarlijkse bijdrageplicht oplegt, wordt een kandidaat-effectief lid of een kandidaat-toegetreden lid slechts lid nadat het lidgeld integraal werd betaald.

Art. 4 Effectieve leden

Het minimum aantal effectieve leden mag niet minder bedragen dan drie en moet steeds groter zijn dan het

aantal bestuurders.

De algeheelheid van de rechten verbonden aan het lidmaatschap, inbegrepen het stemrecht op de algemene

vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Art. 5 Toegetreden leden

De toegetreden leden zijn diegenen die de vereniging wensen te helpen om haar doel te verwezenlijken o.a. door actief deel te nemen aan de activiteiten van de vereniging. De toegetreden leden dienen hun aanvraag in bij de vereniging en worden aangenomen bij beslissing van de raad van bestuur in de hoedanigheid van ereleden, steunende leden of beschermende leden. De toegetreden leden hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering. De toetredingsvoorwaarden, evenals de rechten en plichten, kunnen door de raad van bestuur worden vastgelegd in het reglement van inwendige orde.

Art. 7 Uittreding - ontslag

Zowel de effectieve als toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik ontslag nemen uit de vereniging door het indienen van hun ontslag gericht aan de raad van bestuur.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts worden uitgesproken door de Algemene Vergadering met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden, behoudens het effectief lid omtrent wie gestemd wordt.

De uitsluiting van een toegetreden lid wordt uitgesproken door de raad van bestuur bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen.

De raad van bestuur kan effectieve leden die zich aan een zware overtreding schuldig hebben gemaakt schorsen tot aan de beslissing van de Algemene Vergadering.

Worden geacht ontslagnemend te zijn, de effectieve leden die de door hen verschuldigde bijdrage niet hebben betaald na aanmaning tot betalen binnen de termijn die door de raad van bestuur is bepaald. Een lid is tevens ontslagnemend wanneer het door zijn gedragingen hiertoe aanleiding heeft gegeven.

In dit geval bezit de raad van bestuur uitsluitend en soeverein de bevoegdheid om over deze maatregel te beslissen.

De leden van de vereniging zijn tevens verplicht:

- de statuten en het reglement van inwendige orde van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven,

- actief deel te nemen aan de activiteiten ingericht door de vereniging,

- de belangen van de vereniging of een van haar organen te eerbiedigen.

Art. 8 Afstand van rechten

Het lid dat ontslag heeft genomen of uitgsloten werd, heeft niet het minste recht op het maatschappelijke bezit en kan de terugbetaling niet eisen van de bijdrage die het heeft gestort. Een ontslagnemend of uitgesloten lid of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekeningen van de verenigin noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

HOOFDSTUK III  BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art. 9 Samenstelling, benoeming en beëindiging

De vereniging wordt beheerd door een raad van bestuur bestaande uit tenminste drie leden en maximum tien leden, gekozen door de algemene vergadering onder de effectieve leden, voor een duur van maximum zes jaar. Als slechts drie personen effectief lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit twee personen. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. Uittredende bestuurders kunnen zich herkiesbaar stellen.

Enkel effectieve leden kunnen zich kandidaat stellen voor een mandaat als bestuurder door middel van een aanvraag gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur, uiterlijk 15 dagen voor de Algemene Vergadering die bijeengeroepen wordt met het oog op de benoeming van bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur bezit de meest uitgebreide macht inzake het beheren van de belangen van de vereniging. Alles wat door onderhavige statuten of door de wet niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering is voorbehouden valt onder zijn bevoegdheid.

Alle akten die de vereniging verbinden, worden behoudens bijzondere delegatie door de raad van bestuur, in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter. De voorzitter kan zijn bevoegdheden delegeren. De raad van bestuur is bevoegd om op een voor alle leden bindende wijze een reglement van inwendige orde op te stellen en eventueel aan te vullen of te wijzigen. Dit reglement is niet aan bijzondere publicatievoorschriften onderworpen maar is ter inzage van alle leden op de zetel van de vereniging.

De Algemene Vergadering kan ten allen tijde een einde stellen aan hun mandaat. Deze beslist daarover bij 3/4de meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. Ieder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door (schriftelijke) kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een ontslagnemende bestuurder zal slechts verplicht zijn zijn opdracht te blijven vervullen todat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien, indien het aantal overblijvende bestuurders ten gevolge van bedoeld ontslag zou dalen beneden het statutaire minimum.

Art. 10 Mandaatverdeling

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter en een secretaris, eventueel een ondervoorzitter en een penningmeester. Ingeval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de ondervoorzitter of door de oudste der aanwezige bestuurder.

Art. 11 Vergadering, beraadslaging, beslissing

De raad van bestuur vergadert op voorstel van de voorzitter van de raad van bestuur telkens als de belangen van de vereniging zulks vereisen of op aanvraag van drie bestuurders gericht aan de voorzitter. De raad van bestuur beslist bij gewone meerderheid van stemmen maar kan slechts dan geldig beraadslagen wanneer tenminste de helft aanwezig is. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Art. 12 Bevoegdheden

De leden van de raad van bestuur nemen geen persoonlijke verplichtingen ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging; zij zijn enkel verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Art. 13 Samenstelling - Stemrecht

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden. Zij hebben elk één stem. Leden die belet zijn mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. Ieder effectief lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen. De lasthebber moet een geschreven volmacht voorleggen om bij het begin van de vergadering aan de voorzitter overhandigd te worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

HOOFDSTUK IV  ALGEMENE VERGADERING

De toegetreden leden kunnen op verzoek van de raad van bestuur deelnemen aan de Algemene Vergadering maar deze hebben echter geen stemrecht.

Art. 14 Jaarlijkse Algemene Vergadering

De Algemene Vergadering wordt door de zorgen van de raad van bestuur ieder jaar bijeengeroepen bij gewone

brief of email, acht kalenderdagen voor de vergadering, in de loop van de maand juni. De Algemene Vergadering

wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij ontstentenis zijn vervanger.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht, waaronder

- verslag over de bedrijvigheid gedurende het verlopen jaar

- goedkeuring van de jaarrekening en de begroting

Art. 15 Quorum en stemming

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

In de Algemene Vergadering hebben alle effectieve leden een gelijk stemrecht. De besluiten worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de tegenwoordige of vertegenwoordigde effectieve leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

HOOFDSTUK V  JAARREKENING

Art. 16 Boekjaar

Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Het eerste maatschappelijk jaar loopt uitzonderlijk tot 31 december 2015.

Art. 17 Jaarrekening en begroting

Op het einde van elk boekjaar zullen de rekeningen worden afgesloten en de raad van bestuur zal de jaarrekening en de begroting opmaken. De jaarrekening en de begroting zullen onderworpen worden aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Art. 18 Ontbinding - vereffening

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan voor het verstrijken van haar duur ontbonden worden door een besluit van de Algemene Vergadering.

In geval an vrijwillige ontbinding, worden door de Algemene Vergadering en bij gebreke daarvan, door de rechtbank, een of meer vereffnaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld.

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan de vereniging, stichting of instituut die hetzelfde doel als de heden opgerichte vereniging nastreeft. Indien er verschillende dergelijke instellingen zijn, zal de Algemene Vergadering een keuze maken, of naar haar goedvinden de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de Algemene Vergadering de goederen toewijzen aan een of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

Art. 19 Algemeen

Iedere bepaling, die in strijd is met de huidige of toekomstige dwingende wettelijke bepalingen, worden geacht niet te bestaan Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijft de wet van 27/06/1921, gewijzigd door de wet van 02/05/2002 van toepassing.

Na beraadslaging werden op de Algemene Vergadering van 16/11/2014 aangeduid als bestuurders:

- de heer De Roy Jan wonende te 2860 Sint-Katelijne-Waver, Mechelsesteenweg 224

- mevrouw Gysemans Kristiane wonende te 2860 Sint-Katelijne-Waver, Mechelsesteenweg 224

- de heer De Roy Wim wonende te 2800 Mechelen, Milsenstraat 7

- mevrouw De Roy Eline wonende te 2860 Sint-Katelijne-Waver, Mechelsesteenweg 224

HOOFDSTUK VI  ALGEMENE BEPALINGEN

Goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 16/11/2014.

De oprichtende leden,

Jan De Roy Kristiane Gysemans Wim De Roy Eline De Roy

Coordonnées
DE BLEIDENHOEK

Adresse
KRAANSTRAAT 62 2570 DUFFEL

Code postal : 2570
Localité : DUFFEL
Commune : DUFFEL
Province : Anvers
Région : Région flamande