DE BURGEMEESTER VOOR EEN GOED DOEL

Association sans but lucratif


Dénomination : DE BURGEMEESTER VOOR EEN GOED DOEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 597.705.090

Publication

09/02/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

oprichting vzwTussen de ondergetekenden

" Duchateau, Alfons Irène, Neptunusstraat 52, 2600 Antwerpen, Geboren te Sint-Truiden op 7 februari 1972.

" Dogge, David Anthony, Roederdelft 3, 2170 Antwerpen, Geboren te Merksem op 23 september 1974.

" Klaps, Johan Michel, Ruytenburgstraat 12, 2600 Berchem, Geboren te Maaseik op 19 augustus 1970.

" Nielandt, Rosalinde, Molenberg 51, 9150 Kruibeke, Geboren te Beveren op 24 mei 1964.

Allen van Belgische nationaliteit is op haar stichtingsvergadering van 1 februari 2015 overeengekomen

met elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten

overeenkomstig met de wet van 2 mei 2002.

HOOFDSTUK 1  Naam, zetel, duur, doel.

Artikel 1.

Artikel 2. De maatschappelijke zetel van de vzw is gevestigd te Neptunusstraat 52, 2600 Antwerpen, Gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3. De vzw is opgericht voor onbepaalde duur. Ze kan ten allen tijde ontbonden worden.

Artikel 4. De vzw heeft tot doel: het creëren van een positief samenhorigheidsgevoel bij alle Antwerpenaars door middel van sociale, culturele en aanverwante activiteiten. Mogelijke middelen daartoe zijn organisatie van bijeenkomsten, lezingen, debatten, symposia organisatie of mede-organisatie van socio-culturele manifestaties, deelname aan socio-culturele evenementen, bevordering van creatie en promotie van kunst en cultuur in alle vormen en via alle mogelijke dragers. Het schenken van eventuele opbrengsten uit activiteiten aan goede doelen, verwerven van inkomsten, giften, subsidies, mecenaat en fondsen om het gestelde doel te bereiken. De vzw mag alle werken doen, welke rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op het doel of van aard zijn de verwezenlijking ervan te

begunstigen.

Artikel 5. De vzw bestaat uit werkende en niet-werkende leden. Enkel de werkende leden genieten de volheid van lidmaatschap en kunnen dus deelnemen bij de stemmingen binnen de algemene vergadering. De stichtende leden zijn de eerste werkende leden. De vzw is samengesteld uit ten minste drie leden. Nieuwe leden worden aanvaard bij besluit van de raad van bestuur.

Naast de werkende en niet werkende leden kan de vereniging ook ereleden en steunende leden toelaten. Steunende leden en ereleden kunnen desgevallend de volheid van lidmaatschap als werkend lid verkrijgen mits toestemming van de raad van bestuur.

Artikel 6 1° De hoedanigheid van lid wordt verloren

a) Door ontslagname van het lid. Dit ontslag dient schriftelijk aan de voorzitter meegedeeld te worden.

b) Door overlijden of rechtsonbekwaamheid.

De vzw draagt de naam De burgemeester voor een goed doel

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : De burgemeester voor een goed doel

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Neptunusstraat 52

*15302431*

Luik B

2600

België

0597705090

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Antwerpen (Berchem)

Griffie

Neergelegd

05-02-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

c) Door uitsluiting die geschiedt onder voorwaarden bepaald door de wet van 2 mei 2002.

Artikel 6 2° Degene die, om welke reden ook, zijn hoedanigheid van lid verliest, alsmede zijn erfgenamen, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vzw, noch op de door hem of haar afgestane voorwerpen of goederen, noch op de terugbetaling van de eventuele gestorte bijdragen. De erfgenamen mogen geen rekeningen eisen, noch de zegels doen leggen, noch het opmaken van een boedelbeschrijving of een inventaris uitlokken, behoudens hetgeen bepaald is in de wet van 2 mei 2002. Artikel 7. Het lidgeld wordt jaarlijks bepaald door de raad van bestuur. Dit lidgeld kan niet hoger liggen dan EUR 100 voor werkende leden, EUR 250 voor niet werkende leden, EUR 500 voor steunende leden en EUR 1000 voor ereleden. De leden zijn in geen geval aansprakelijk voor de verbintenissen van de vzw. Het niet betalen van het lidgeld na zes maanden (in de loop van het jaar waarin het bedrag verschuldigd is) en na een aanmaning vanwege de voorzitter of vertegenwoordiger van de raad van bestuur, wordt aanzien als een vraag om ontslag en zal automatisch het voorstel van ontslag op de raad van bestuur inhouden.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK 2  Algemene vergadering

Artikel 8. De algemene vergadering bestaat uit alle leden en is het hoogste gezagsorgaan van de vzw. Zij

is bevoegd inzake

a) De goedkeuring van de begroting en de rekeningen.

b) Het benoemen en afzetten van de bestuurders

c) Het wijzigen van de statuten overeenkomstig de wet van 2 mei 2002

d) De vrijwillige ontbinding van de vzw

e) De uitsluiting van de leden

Artikel 9. De leden worden ieder jaar tenminste eenmaal bijeengeroepen in de gewone vergadering. Op deze bijeenkomsten dienen de werkingsverslagen en de rekeningen van het afgelopen jaar, evenals de begroting en de werkingsvooruitzichten voor het komende jaar, ter goedkeuring voorgelegd te worden. De goedkeuring der rekeningen geldt als ontlasting aan de raad van bestuur.

Artikel 10. De raad van bestuur kan buitengewone algemene vergaderingen beleggen telkens als hij dit nodig acht. Hij moet daartoe overgaan wanneer één vijfde van de stemgerechtigde leden van de algemene vergadering daarom schriftelijk verzoekt bij de voorzitter, met opgave van de te bespreken agenda. De gevraagde bijeenkomst dient plaats te vinden binnen de maand na het indienen van het verzoek.

Artikel 11 1°. De oproepingsbrieven worden ondertekend door de voorzitter of bij ontstentenis door de secretaris-penningmeester en ten minste één week voor de samenkomst verstuurd per gewone post naar alle leden. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en behelst de dagorde die opgesteld wordt door de raad van bestuur.

Artikel 11 2°. Op de dagorde moet elk voorstel worden ingeschreven dat minstens veertien dagen voor de vergadering schriftelijk door een lid van de algemene vergadering wordt ingediend bij de voorzitter. Artikel 11 3°. Over onderwerpen die niet op de agenda komen kan niet geldig beraadslaagd worden tenzij mits akkoord van twee derde van de aanwezige leden.

Artikel 12. De samenkomsten van de algemene vergadering worden voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de secretaris-penningmeester.

Artikel 13. Behoudens de gevallen waarin de wet van 2 mei 2002 er anders over beschikt, beslist de algemene vergadering geldig, welk ook het aantal aanwezigen zijn. Elk stemgerechtigd lid beschikt over één stem. Er kan bij volmacht worden gestemd. Ieder aanwezig lid kan slechts beschikken over maximum 1 volmacht.

Artikel 14. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van geldig uitgebrachte stemmen, behalve in gevallen bepaald door de wet van 2 mei 2002 of onderhavige statuten. Als er gestemd wordt over personen of functies, of op verzoek van minstens één derde van de aanwezige stemgerechtigde leden gebeurt de stemming geheim. Bij staking van stemmen is, behoudens bij geheime stemming, de stem van de voorzitter beslissend. In geval van staking van stemmen bij geheime stemming is het voorstel verworpen.

Artikel 15. Bij elke zitting van de algemene vergadering wordt een beknopt verslag opgesteld. Elk lid ontvangt een verslag voor de volgende samenkomst. Dit beknopt verslag bevat de besluiten. Het wordt door de voorzitter en de secretaris-penningmeester ondertekend na goedkeuring door de volgende vergadering. Deze notulen liggen ter inzage in het daartoe voorziene register bij de secretaris.

HOOFDSTUK 3  Raad van bestuur

Artikel 16. De raad van bestuur bestaat uit minimum een voorzitter en een secretaris-penningmeester, met gewone meerderheid benoemd uit eigen schoot door de algemene vergadering.

Artikel 17. De hoedanigheid van lid van de raad van bestuur wordt verloren onder dezelfde voorwaarden als deze gemeld onder artikel 6 1°.

Artikel 18. De raad van bestuur bestuurt de vzw en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij is verantwoording verschuldigd aan de algemene vergadering. Hij treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor de handelingen van beheer en beschikking.

De raad van bestuur is verplicht jaarlijks de rekening en de begroting voor te leggen. De secretaris-penningmeester voert het secretariaat, doet de boekhouding en leidt de financiële verrichtingen. Alle

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

akten en andere documenten die de vzw verbinden worden getekend door de voorzitter en bij diens afwezigheid door de secretaris-penningmeester. Voor de lopende briefwisseling, alsmede voor kwijtingen, bank- en kasverrichtingen en ontlastingsstukken tot een door de raad van bestuur vastgesteld bedrag volstaat de handtekening van de secretaris-penningmeester.

Artikel 19. De raad van bestuur vergadert zo dikwijls mogelijk als de belangen van de vzw het vereisen. De oproepingsbrieven worden samen met de dagorde per gewone post verstuurd aan ieder lid van de raad van bestuur ten minste één week voor de vergadering. De helft van de leden van de raad van bestuur kan de bijeenroeping van de raad van bestuur eisen met een door hem opgestelde dagorde door daartoe schriftelijk bij de voorzitter een verzoek in te dienen. De gevraagde samenkomst dient plaats te vinden binnen de maand na het indienen van het verzoek.

Artikel 20. De artikelen 11, 2° en 11 3°, 12, 13, 14 en 15 van onderhavige statuten zijn ook toepasselijk op de samenkomsten van de raad van bestuur. Hierbij dienen de waarden  algemene vergadering vervangen te worden door de woorden  raad van bestuur .

Artikel 21. De raad van bestuur kiest onder zijn leden één voorzitter en de secretaris-penningmeester.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

HOOFDSTUK 4  Commissies, deskundigen

Artikel 22. De raad van bestuur en de algemene vergadering mogen, zo zij het noodzakelijk achten, op hun samenkomst personen uitnodigen omwille van hun bijzondere bevoegdheid. Zij hebben slechts een raadgevende stem.

HOOFDSTUK 5  Algemene bepalingen

Artikel 23. Al de ontvangsten die voortspruiten uit bijdragen of toelagen aan de vzw en uit de werking van de vzw in het algemeen zullen gebruikt worden voor het dekken van de lasten die deze werking zal meebrengen. Het eventueel overschot mag nooit verdeeld worden tussen de leden, maar zal overgedragen worden op het volgende dienstjaar.

Artikel 24. In geval van ontbinding van de vzw zal het vermogen toekomen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft, bepaald door de algemene vergadering.

Artikel 25. Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden voorzien zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet van 2 mei 2002.

Artikel 26. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Rekeningen en begrotingen worden door de raad van bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering. De algemene vergadering kan eventueel een commissaris aanduiden om toezicht uit te oefenen op de financiën.

Raad van bestuur

In diezelfde zitting van 1 februari 2015 besliste de algemene vergadering volgende personen aan te duiden als leden van de raad van bestuur, de raad van bestuur die daaropvolgend bijeen kwam verdeelde de functies als volgt:

Voorzitter: Duchateau, Alfons Irène, Neptunusstraat 52, 2600 Antwerpen, Geboren te Sint-Truiden op 7 februari 1972

Secretaris Penningmeester: Dogge, David Anthony, Roederdelft 3, 2170 Antwerpen, Geboren te Merksem op 23 september 1974.

De stichtende leden en leden van de raad van bestuur verklaren dat deze statuten en akten volledig en correct zijn.

Gedaan te Antwerpen op 1 februari 2015

Getekend,

Fons Duchateau (voorzitter), David Dogge (Secretaris Penningmeester), Johan Klaps en Rosalinde

Coordonnées
DE BURGEMEESTER VOOR EEN GOED DOEL

Adresse
NEPTUNUSSTRAAT 52 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande