DE GRENSTUUTERKES, AFGEKORT : DE GRENSTUUTERKES

Association sans but lucratif


Dénomination : DE GRENSTUUTERKES, AFGEKORT : DE GRENSTUUTERKES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.792.472

Publication

20/06/2011
ÿþt

Voor-

behoude aan het Belgisct

Staatsbla

MOD 22

Luik B

IN~IWV~NMIIWIIMW~I~I~I~I

*11091378*

tererffeRGELEGD

CRIFFiE RECHTBANK `JAN

Q 7 JUNI 2011

KOOPHANDEL TURNHOUT

De griffier,

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte

Griffie

Ondememingsnr : I 83c. * ,/2.-

Benarning

(voluit) : De Grenstuuterkes

(verkort) : De Grenstuuterkes

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 2381 Ravels, Nieuwe Stationsstraat 90

Onderwerp akte : Oprichting

1.Van Dyck, Andre, Adriaan, Maria, 2381 Ravels, Bredaseweg 61, Belg 2.Cornelissen, Marina, Alberta, Jaqueline, 2381 Ravels, Bredaseweg 61, Belg 3.Verbeek, Mario, Andreas, Petronella 2381 Ravels, Nieuwe Stationsstraat 90, Belg

4.Werrens, Johnny, Jan, Agnes, 2300 Turnhout, Hannuitstraat 14, Belg

5.Aerts Kim, Lisette, Roger, 2380 Ravels, Hoogven 4, Belg

Zijn overeengekomen op 02/0412011 om in overeenstemming met de Wet van 27 juni 1921, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, de vereniging zonder winstoogmerk De Genstuuterkes op te richten waarvan de statuten als volgt luiden:

Statuten

Art. 1. De vereniging draagt de naam De Grenstuuterkes

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2381 Ravels, Nieuwe Stationsstraat 90, in het gerechtelijk arrondissement Turnhout.

Art. 3. De vereniging heeft tot doel:

a) Bij te dragen tot culturele ontplooiing door middel van shows, kaartavonden, playback-acts, dansvoorstellingen, repetities met betrekking tot alle activiteiten, bingo-avonden, artiestengala's, kindershows.

b) Tijdens de voorstellingen tombola verkopen te organiseren.

c) Het bekend maken en uitvoeren van muziek, dans en acteer talenten door middel van publieke en private uitvoeringen, voordrachten, geluid- en beeldopnamen in de meest brede zin.

d) De VZW stelt alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel.

Art 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Art. 5. De vereniging kent werkende leden en toegetreden leden.

Er zijn minstens drie werkende leden. De werkende leden worden verder in de statuten omschreven als leden" of lid". De nieuwe leden worden door de Raad van Bestuur aangenomen. De beslissing van de Raad is zonder verhaal en de reden van een gebeurlijke weigering dient niet opgegeven te worden. De oprichters zijn de eerste werkende leden van de vereniging.

Art. 6. Een lid wordt geacht van rechtswege ontslag te geven, indien hij de voorwaarden

voor het lidmaatschap niet meer vervult of wanneer hij de functie verliest in dewelke

hij als lid werd aanvaard. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering beslist worden indien twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen het voorstel van de Raad van Bestuur goedkeuren. De beslissing moet niet gemotiveerd worden.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Uittredende of uitgesloten leden en rechtverkrijgende van overleden werkende leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit een vergoeding aanbrengen of andere prestaties vorderen.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 7. De eisbare ledenbijdrage wordt vastgelegd door de raad van bestuur, deze bijdrage mag niet meer bedragen dan 10 euro.

Art. 8. De Algemene Vergadering is samengesteld uit al de werkende leden en is bevoegd voor het geen bepaald in de wet van 27 juni 1921.

Art. 9. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, secretaris, ondervoorzitter, en een

penningmeester.

Als secretaris is aangesteld Verbeek Mario.

Als voorzitter is aangesteld Van Dyck Andre

Als penningmeester is aangesteld Comelissen Marina

Als ondervoorzitter is aangesteld Werrens Johnny

Art. 10. De raad van bestuur kan alle handelingen van beheer en beschikking verrichten, van welke aard ook, die voor verwezenlijken van het doel van de vereniging noodzakelijk of dienstig zijn, mits zij niet door de wet of deze statuten bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn opgedragen. De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte, en treedt in rechte op als eiser of als verweerder, door toedoen van de voorzitter die alleen handelt. De raad van bestuur kan tevens een persoon gelasten bevoegd voor het dagelijks bestuur. Hij kan tevens bijzondere en beperkte volmachten geven voor bepaalde rechtshandelingen.

Art. 11. De raad van bestuur besluit in vergadering bij gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Art. 12. De algemene vergadering is zijn bevoegd wat betreft het benoemen en ontslaan van beheerders, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het wijzigen van de statuten, het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het uitsluiten van een werkend lid.

Art. 13. De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar bijeengeroepen.

Alle werkende leden worden schriftelijk, per brief of per mail, opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering, met vermelding van de agenda. De vergadering heeft plaats op de plaats in Vlaanderen die in de oproeping is vermeld.

Art.14. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel van zowel voorzitter als van de gedelegeerde bestuurder.

Art. 15. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, ongeacht het aantal aanwezigen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter van de vergadering. Unanimiteit is vereist bij het uitsluiten van oprichter. De vergadering kan de statuten wijzigen, indien deze wijziging op de agenda vermeld is en indien twee derden van stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dat getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezigen. Voor het wijzigen van het doel of één van de doeleinden is een eenparigheid van stellen vereist.

Art. 16. Eenieder, die van wettelijk belang doet blijken hebben recht om inzage van de notulen te vragen. Deze inzage, zonder verplaatsing van de notulen, kan slechts geschieden op de zetel van de vereniging en in aanwezigheid van de voorzitter en de secretaris, opsteller van de notulen.

Art. 17. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af, en maakt de inventaris en de jaarrekening op evenals een begroting voor het volgend jaar. Deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. De rekeningen en de begroting worden tenminste acht dagen voor de jaarvergadering ter kennis gebracht aan de werkende leden, die dan inzage kunnen vorderen, doch alleen ter plaatse, van alle bescheiden waarop de rekeningen en de begrotingen steunen.

Art. 18. Wat de ontbinding der vereniging betreft gelden de bepalingen zoals voorzien in de wet van 27 juni 1921.

Art. 19. De bestuurders en secretaris zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vereniging. Tegenover de vereniging en tegenover hun derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

M00 2.2

Luik B - Vervolg

Worden heden benoemd tot onbezoldigd bestuurder:

Van Dyck Andre, Adriaan, Maria, 2381 Ravels, Bredaseweg 61, Belg

Verbeek, Mario, Andreas, Petronella, 2381 Ravels, Nieuwe Stationsstraat 90, Belg

Cornelissen Marina, Alberta, Jaqueline, 2381 Ravels, Bredaseweg 61, Belg

Werrens, Johnny, Jan, Agnes, 2300 Turnhout, Hannuitstraat 14, Belg

Aerts Kim, Lisette, Roger, 2380 Ravels, Hoogven 4, Belg

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Ravels op 2 April 2011, in vijf exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de rechtbank van Koophandel te Turnhout.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behóuden

aan \et

Belgisch

Staatsblad

Coordonnées
DE GRENSTUUTERKES, AFGEKORT : DE GRENSTUUTER…

Adresse
NIEUWE STATIONSSTRAAT 90 2380 RAVELS

Code postal : 2380
Localité : RAVELS
Commune : RAVELS
Province : Anvers
Région : Région flamande