DE GULDEN LEEUW

Association sans but lucratif


Dénomination : DE GULDEN LEEUW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 431.014.946

Publication

06/02/2015
ÿþOndernemingsnr : 0431.014.946

Benaming

(voluit) : DE GULDEN LEEUW

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 2000 Antwerpen, Zand 1

Onderwerp akte : Statutenwijziging + zetelverplaatsing + ontslag en benoeming bestuurders

Er blijkt uit een verslagschrift, opgemaakt door notaris Marnix VAN HERZEELE met standplaats te Antwerpen op 28 november 2014, dragende registratierelaas "geregistreerd op het 1 ste registratiekantoor Antwerpen 1 op 4 december 2014, bladen: 8, verzendingen:geen, Register 5 Boek 224 blad 48 vak 12, ontvangen vijftig euro (506), voor de wn adviseur, de financieel deskundige, (get.) Van Noten Bart", dat de algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk "De Gulden Leeuw" gehouden op zelfde datum heeft besloten:

1) Verplaatsing van de zetel

Om de zetel van de vereniging te verplaatsen van 2000 Antwerpen, Zand 1 naar 2000 Antwerpen,

Jezuietenrui 9.

2) Wijziging van de statuten van de vereniging

Om de bestaande statuten integraal te schrappen en deze volledig door nieuwe statuten te vervangen, dit teneinde deze in overeenstemming te brengen met de genomen beslissingen, de noodwendigheden van de vereniging en de bepalingen van voormelde wet van twee mei tweeduizend en twee en de noodwendigheden van de vereniging en welke zullen luiden als volgt :STATUTEN

TITEL I

BENAMING - ZETEL

Artikel 1. De naam van de vereniging luidt: "DE GULDEN LEEUW",

Aile akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar benaming vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd van de vermelding "Vereniging zonder Winstoogmerk", of in 't kort "V.Z.W.", het adres van de zetel van de vereniging en de vermelding "rechtspersonenregister" of de afkorting "RPR", gevolgd door het ondernemingsnummer van de vereniging.

Artikel 2. De zetel is gevestigd te 2000 Antwerpen, Jezuïetenrui 9.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Iedere verandering van zetel, door de algemene vergadering beslist, moet op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel, waaronder de vereniging ressorteert op de door de wet voorziene wijze worden neergelegd en bekend gemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsbiad.

TITEL II

DOEL DUUR

Artikel 3, De vereniging heeft tot doet het bevorderen van de culturele activiteiten in de ruimste zin van het woord, onder meer het organiseren van concerten, recitals, inrichten van cursussen voor instrumentenbouw, met muziekonderricht, aanmoedigen van binnenlandse en buitenlandse artiesten met bekendmaking van hun werken, het organiseren van tentoonstellingen, het inrichten van feestavonden zoals welkdanige activiteit welke de cultuur kunnen bevorderen, en dit zonder beperking. Dit alles zowel in het binnen- als buitenland.

Zij kan aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar doel, dit

helpen te verwezenlijken of bevorderen. Zij kan in het bijzonder haar medewerking verlenen en deelnemen

aan iedere activiteit die met haar doel overeenstemt.

In deze zin kan zij, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom te verwerven, te behouden of te vervreemden, hetzij er het gebruik van te hebben.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering of door een beslissing van de bevoegde rechter.

TITEL 1(1- LEDEN

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

i-

118

+15020979

Rnuldbank van kooplidrroei

Antwerpen

2 7 JAN. 2G15

afdeling Antwerpen

à

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

. T MOD 2.2

Afdeling I - Toelating

Artikel 5. De vereniging is samengesteld uit effectieve leden en toegetreden leden.

Het minimum aantal effectieve leden wordt vastgesteld op drie en het maximum Is onbeperkt.

Het aantal toegetreden leden is niet beperkt.

De toegetreden leden kunnen, afhankelijk van de bijzondere band die zij hebben met de vereniging en onder vooraf vastgestelde en desgevallend in een reglement van inwendige orde op te nemen voorwaarden, verder onderscheiden worden in gewone leden, steunende leden en beschermende leden,

Tevens kan de algemene vergadering bij éénvoudige meerderheid beslissen om aan bepaalde personen de titel van erelid van de vereniging toe te kennen, dit voor zover voldaan is aan de voorwaarden, die daartoe werden bepaald in het reglement van inwendige orde.

Enkel natuurlijke personen, met uitsluiting van alle rechtspersonen, kunnen als effectief lid deel uitmaken van de vereniging. Deze beperking geldt niet voor andere categorieën van leden.

Alle, zowel de effectieve leden als de toegetreden leden aanvaarden door hun aansluiting onvoorwaardelijk de statuten alsook de reglementen van de vereniging en de besluiten van haar organen daadwerkelijk na te leven en uit te voeren en verbinden zich ertoe de belangen van de vereniging niet te schaden.

Alleen de effectieve leden nemen actief dee! aan de verwezenlijking van het doel van de vereniging. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering komt derhalve uitsluitend aan hen toe.

Toegetreden leden genieten slechts dezelfde rechten als de effectieve leden van de vereniging, voorzover niet anders is bepaald in de statuten en de reglementen van de vereniging. Zij nemen enkel deel aan de verwezenlijking van het doel, onder de voorwaarden bepaald door onderhavige statuten en de daartoe door de vereniging genomen besluiten.

Artikel 6. De effectieve leden van de vereniging zijn;

1) de comparanten bij deze akte, die als dusdanig door de algemene vergadering worden erkend;

2) elke natuurlijke persoon, die de voorwaarden daartoe vervult en op voorstel van twee effectieve leden, als effectief lid wordt aanvaard bij beslissing van de algemene vergadering, genomen bij een meerderheid van twee/derden der stemmen.

Artikel 7. Door betaling van de ledenbijdrage maken de toegetreden leden hun voornemen kenbaar om van de vereniging deel uit te maken. De raad van bestuur onderzoekt de kandidatuur van éénieder die wenst toegetreden lid te worden tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst.

De raad van bestuur zal zich bij het nemen van een beslissing over het al dan niet aanvaarden van iemand ais toegetreden lid dienen te houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het reglement van inwendige orde.

Tegen haar beslissing, die niet met redenen omkleed moet worden is geen beroep mogelijk. De beslissing wordt schriftelijk ter kennis van de kandidaat gebracht.

De niet toegelaten kandidaat kan zich slechts opnieuw voorstellen na verloop van één jaar, te rekenen vanaf de voormelde beslissing.

Afdeling Il - Ontslag, uitsluiting, schorsing

Artikel 8. Elk lid, hoegenaamd ook, kan op ieder ogenblik uit de vereniging ontslag nemen. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis gebracht worden.

Het is een effectief lid evenwel steeds toegestaan om zijn ontslag bij mondelinge mededeling op de algemene vergadering van de vereniging in te dienen.

Elk lid, hoegenaamd ook, dat binnen de maand na de hem bij brief daartoe gedane herin-nering in gebreke blijft om zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen, wordt geacht ontslag te nemen,.

Het lidmaatschap van een natuurlijk persoon neemt van rechtswege een einde ingeval van overlijden, failliet- of enige andere vorm van onbekwaamverklaring of bij plaatsing onder een of andere vorm van bewind.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering met een meerderheid van twee/derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken. Elke beslissing tot uitsluiting is soeverein en moet niet gemotiveerd worden.

De raad van bestuur mag, tot de beslissing van de algemene vergadering, overgaan tot schorsing van effectieve leden die de hun ingevolge de statuten opgelegde verplichtingen niet nakomen.

De schorsing zal per aangetekende brief aan het betrokken effectief lid worden meegedeeld. Zij kan maximaal twee maanden duren, binnen welke termijn - nadat het met uitsluiting bedreigde effectief lid voorafgaandelijk door de raad van bestuur werd gehoord - de algemene vergadering dient bijeen te komen om over de uitsluiting te beslissen.

Het proces-verbaal van zijn verklaringen wordt aan de algemene vergadering voorgelegd.

Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken effectief lid zijn lidmaatschapsrechten. Beslist de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het effectief lid en wordt deze geacht nooit plaats gehad te hebben.

De uitsluiting van een toegetreden lid kan evenwel worden uitgesproken door de raad van bestuur ingevolge een bij gewone meerderheid genomen beslissing, Het lidmaatschap houdt in ieder geval op ingeval van ontbinding, fusie, splitsing of faillietverklaring van het betrokken lid, dat een rechtspersoon is.

Artikel 9. Het ontslagnemend, geschorst of uitgesloten lid en zijn erfgenamen of rechthebbenden, hebben geen enkel recht op het vermogen van de vereniging.

Zij kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Zij kunnen staat, noch rekeningsopgave, noch verzegeling, noch boedelbeschrijving eisen of vorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2015 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Artikel 10. Op de zetel van de vereniging houdt de raad van bestuur een register van de leden op de door de

wet voorziene wijze.

Bovendien worden alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door de

raad van bestuur in dat register ingeschreven binnen de acht dagen, na van de beslissing in kennis te zijn

gesteld.

TITEL IV

BIJDRAGE

Artikel 11. De effectieve leden zijn niet verplicht een aansluitingsrecht of een bijdrage te betalen. Zij zetten

zich actief in voor de vereniging met hun bekwaamheid en toewijding.

Toegetreden leden, weze het gewone, steunende of beschermende leden evenals ereleden, betalen een

jaarlijkse bijdrage, bepaald door de raad van bestuur.

Door betaling van de ledenbijdrage maken de toegetreden en/of ere-leden hun voornemen kenbaar om van

de vereniging deel uit te maken.

De vereniging kan tevens beschikken over vrijwillige bijdragen van leden en niet-leden, over schenkingen en

in het algemeen, over andere inkomsten van welke aard ook, waarvan de aanwending zal geschieden op

voorstel en onder toezicht van de raad van bestuur.

TITEL V

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12. De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden van de vereniging, dit echter

met uitsluiting van de toegetreden leden, die derhalve geen deel uitmaken van de algemene vergadering.

Haar besluiten verbinden evenzeer de toegetreden leden en de effectieve leden die afwezig zijn en degenen

die niet stemmen of tegenstemmen.

Artikel 13. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging.

Zij bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de wet en/of de onderhavige statuten.

Behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid:

1) de wijzigingen van de statuten;

2) de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3) het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging, ingeval deze laatste wordt toegekend;

4) de goedkeuring van de begrotingen, rekeningen en inventarissen;

5) het verlenen van kwijting over het beheer van de bestuurders en de commissarissen;

6) de ontbinding van de vereniging;

7) de aanvaarding en/of de uitsluiting van effectieve leden;

8) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9) het benoemen der vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffenen;

10) het vaststellen van de jaarlijkse bijdrage van de leden;

11) elke aangelegenheid die door de wet en/of onderhavige statuten aan haar is voorbehouden.

Artikel 14. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet minstens één maal per jaar in de maand mei door de raad van bestuur worden bijeengeroepen voor onder andere het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, het verlenen van kwijting aan de

bestuurders en de commissarissen alsmede voor de goedkeuring van de begrotingen van het volgend jaar.

Op ieder ogenblik kan, door de raad van bestuur, een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen, die wordt gehouden op de dag, de plaats en het uur, zoals vermeld in de oproeping.

De vergadering moet door de raad van bestuur worden bijeengeroepen wanneer minstens een/vijfde (1/5de) van de Leden van de algemene vergadering, vastgesteld zoals bepaald onder artikel lien (10) der statuten vragen om de behandeling van een door hen opgeworpen agendapunt. Deze vergadering dient gehouden te worden binnen de maand na het indienen van zulk verzoek bij de raad van bestuur.

Alle effectieve leden moeten er op worden uitgenodigd.

Artikel 15. De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief of elektronische post (e-mail) die, ondertekend door de voorzitter en/of de secretaris in naam van de raad van bestuur, minstens acht (8) werkdagen vóór de vergadering aan ieder lid van de algemene vergadering wordt gestuurd.

De agenda, vastgesteld door de raad van bestuur wordt vermeld in het oproepingsbericht, dat tevens plaats, dag en uur van de vergadering opgeeft. Deze agenda dient tijdens het verloop van de algemene vergadering nageleefd te worden.

Behoudens andersluidende bepaling in de oproeping vermeld, wordt de algemene vergadering gehouden op de zetel van de vereniging.

In voorkomend geval zal gehandeld worden overeenkomstig artikel veertien (14) der statuten.

Behalve in de gevallen voorzien bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig, kan de vergadering geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, mits alle effectieve leden aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn en deze hiermee op de vergadering instemmen bij beslissing, genomen bij unanimiteit.

Artikel 16. leder effectief lid heeft het recht de algemene vergadering bij te wonen.

Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, die zelf een effectief lid van de algemene vergadering dient te zijn en houder van een geschreven en gedateerde volmacht.

Elk effectief lid kan slechts één enkel ander lid vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2015 - Annexes du Moniteur belge MDD 2.2

Elke lasthebber moet, bij de opening van de vergadering, een geschreven en gedateerde volmacht voorleggen en aan de voorzitter overhandigen, die deze aan de notulen van de algemene vergadering zal laten hechten.

Artikel 17. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens ontstentenis of verhindering, door de ondervoorzitter en bij gebreke aan een ondervoorzitter, door de oudste aanwezige bestuurder in dienstjaren en bij gelijkheid aan dienstjaren, door deze onder hen, die het oudste is in leeftijd, dit behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Zij kan een bureau samenstellen bestaande uit de voorzitter, de secretaris en twee personen, leden van de algemene vergadering, die belast worden met het opnemen en tellen der stemmen.

Artikel 18. De algemene vergadering kan, zoals hierna uitvoerig aangegeven, slechts geldig beslissen over de ontbinding van de vereniging of de wijziging van de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig worden nageleefd.

Artikel 19.

1) In de algemene vergadering hebben alle leden een gelijk stemrecht: ieder effectief lid beschikt er over één stem.

De beslissingen worden bij eenvoudige meerderheid van de tegenwoordige en vertegenwoordigde stemmen genomen behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

Haar besluiten verbinden evenzeer de leden die afwezig waren en degenen die niet of tegen stemden.

Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

Elke stemming over personen is geheim.

2) De algemene vergadering kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van haar leden

tegenwoordig of vertegenwoordigd is. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging in de oproeping is vermeld en indien twee/derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden en niet later dan twee maanden daarna.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee/derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering. Een zelfde meerderheid is vereist voor elke beslissing over de aanvaarding en/of de uitsluiting van een effectief lid van de vereniging of bij beslissing over de ontbinding van de vereniging.

Tot wijziging van het doel kan door de algemene vergadering slechts worden overgegaan met een meerderheid vier/vijfden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

3) Bij omzetting in een vennootschap met sociaal doel zullen de aanwezigheidsvereisten, voorzien voor een statutenwijziging dienen nageleefd te worden en dient bovendien de beslissing genomen met een zelfde meerderheid, vereist voor de wijziging van het doel van de vereniging.

Artikel 20. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt in de vorm van een proces-verbaal, dat, na ondertekening door de voorzitter en de secretaris of degene die hen vervangt, ingeschreven wordt in een speciaal daartoe bestemd register.

Dit register wordt bewaard in de zetel, waar alle derden er, zonder verplaatsing, inzage kunnen van nemen. Aan de leden van de vereniging wordt, na iedere algemene vergadering, een kopie van de notulen van de algemene vergadering bezorgd.

Op- en/of aanmerkingen kunnen schriftelijk ingediend worden bij de raad van bestuur. Zij zullen besproken worden op de eerst volgende algemene vergadering.

Alle leden of derden, die van een ernstig belang doen blijken, kunnen, op hun kosten, uittreksels vragen, die worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of een bestuurder.

ledere wijziging van de statuten moet binnen de maand na haar dagtekening worden neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekendgemaakt in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad. TITEL VI

RAAD VAN BESTUUR

Artikel 21. De vereniging wordt bestuurd door een raad samengesteld uit minstens drie (3) gekozen door de algemene vergadering onder haar leden. Zij worden ais bestuurder aangesteld voor een termijn van twee (2) jaar, behoudens andersluidende beslissing omtrent de termijn en zijn te allen tijde door haar afzetbaar.

De bestuurders handelen als college en leggen rekening en verantwoording af aan de algemene vergadering.

Het aantal bestuurders moet in ieder geval altijd lager zijn dan het aantal leden van de vereniging, die deel uitmaken van de algemene vergadering.

Indien bestuurders worden aangesteld voor een andere termijn, dan zal dit in het benoemingsbesluit uitdrukkelijk dienen vermeld te worden.

Slechts natuurlijke personen kunnen tot bestuurder worden verkozen.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Tenzij de algemene vergadering er anders over beslist en behoudens de terugbetaling van gemaakte kosten, wordt het ambt van bestuurder kosteloos uitgeoefend.

Het mandaat van de leden van de raad van bestuur eindigt bij overlijden, ontslag, ontzetting door de algemene vergadering, het verstrijken van de termijn waarvoor dit mandaat gegeven is, door het verlies van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2015 - Annexes du Moniteur belge Moo 2.2

hoedanigheid van effectief lid van de algemene vergadering of door elke vomi van burgerlijke of andere wettelijke onbekwaamheid.

In voorkomend geval en telkens door overlijden, vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn, afzetting of om welke andere reden ook, het aantal bestuurders is teruggevallen onder het wettelijk minimum, zal de algemene vergadering op haar eerstvolgende vergadering, overgaan tot de aanduiding van een nieuwe bestuurder, wiens mandaat zal ophouden bij het beeindigen van de duur van het mandaat van de bestuurder die hij heeft opgevolgd.

Zittende bestuurders blijven in functie, zolang niet in hun vervanging is voorzien.

Elke benoeming, ontslag of afzetting moet worden bekend gemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 22. De kandidaturen voor benoeming tot nieuwe bestuurder worden schriftelijk ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur.

De voorstellen moeten ingediend worden minstens vijftien dagen voor de algemene vergadering, die moet voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders.

De algemene vergadering, die over de benoeming van nieuwe bestuurders moet beslissen, kan, bij bijzonder besluit, genomen bij gewone meerderheid, ontslag verlenen van de voormelde formaliteiten, Indien de toepassing van voormelde alinea tot gevolg heeft dat geen enkele formele kandidatuur werd Ingediend.

Artikel 23. De raad kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter zit de vergadering voor, In geval de voorzitter verhinderd is, wordt zijn taak waargenomen door de oudste der aanwezige bestuurders in dienstjaren en bij gelijkheid aan dienstjaren, door deze onder hen, die het oudste is in leeftijd, dit behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur.

Artikel 24. De raad wordt bijeengeroepen door de voorzitter en/of de secretaris.

Behalve ingeval van dringende noodzaak, die in de notulen dient gerechtvaardigd en bekrachtigd door de raad van bestuur, wordt de oproeping voor deze bijeenkomsten gedaan bij gewone of elektronische brief, minstens tien (10) werkdagen voor de vergadering.

De agenda van elke raad van bestuur wordt bij de uitnodiging voor de desbetreffende raad van bestuur gevoegd. Eventuele wijzigingen of aanvullingen van de agenda worden ten laatste als eerste punt op de zitting meegedeeld.

Ingeval twee bestuurders hierom verzoeken, moet de vergadering gehouden worden binnen de maand na hun schriftelijk verzoek. is de bijeenroeping niet tijdig gebeurd, dan zijn de bestuurders die de bijeenroeping vroegen, gerechtigd zelf de raad van bestuur samen te roepen.

ledere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuurder te vertegenwoordigen, waarbij niemand meer dan één volmacht kan dragen.

De bestuurders handelen als college, waarbij de raad slechts geldig kan beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van diegene die hem vervangt de doorslag. Haar besluiten verbinden evenzeer de leden die afwezig waren en degenen die niet of tegen stemden. Elke stemming over personen is geheim.

Indien er zich in hoofde van een bestuurder een belangenconflict zou voordoen, zal de desbetreffende bestuurder zich dienen te onthouden van deelname aan de beraadslaging en aan de bestemming, nadat hij aan de andere leden van de raad van bestuur melding heeft gemaakt van de aard van het belangenconflict.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt in de vorm van een proces-verbaal, dat door de voorzitter samen met de secretaris of degene die hen vervangt ondertekend wordt en vervolgens ingeschreven wordt in een speciaal daartoe bestemd register,

De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden ondertekend door de voorzitter. Artikel 25. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt haar in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Zij heeft de meest uitgebreide macht voor het beheer en het bestuur van de vereniging en is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van deze die door de wet of onderhavige statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De raad van bestuur is daarbij tevens belast met de uitvoering van de beslissingen van de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van ondermeer het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen en het opheffen van hypotheken.

De raad van bestuur kan, op de wijze zoals hierna vermeld, haar bevoegdheid om de vereniging in en bulten rechte te vertegenwoordigen bij eenvoudig besluit opdragen aan één of meer personen, waarvan zij de machten precies afbakent en die, desgevallend gezamenlijk dienen op te treden.

Artikel 26. De Raad van Bestuur kan bij éénvoudig besluit, het dagelijks bestuur van de vereniging, alsook de vertegenwoordiging met betrekking tot dit bestuur, opdragen, hetzij aan een bestuurder, alsdan afgevaardigde bestuurder genoemd, hetzij aan een intendant, ai dan niet lid van de vereniging.

Zij kan ook bij éénvoudig besluit bijzondere gevolmachtigden van de vereniging aanstellen, die al dan niet lid zijn van de vereniging.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. Deze gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de bestuurders ingeval van overdreven volmacht.

'ti MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2015 - Annexes du Moniteur belge De machten en bevoegdheden van de boven genoemde perso(o)n(en) worden daarbij in alle gevallen precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de gebeurlijke salarissen, wedden, bezoldigingen of vergoedingen vaststelt alsook de duur van het mandaat, dat steeds en te allen tijde en met onmiddellijke ingang door haar zal kunnen ingetrokken worden.

Artikel 27. Behoudens bijzondere delegatie door de raad van bestuur, zoals hiervoor aangegeven, is de vereniging ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de gezamenlijke handtekening van de voorzitter en de secretaris. Zij dienen ten overstaan van derden geen staving van hun machten te geven.

Artikel 28. De raad van bestuur treedt In rechte op in naam van de vereniging als eiser en als verweerder, op vervolging en benaarstiging van de voorzitter of van degene die hem, zoals hiervoor aangegeven, vervangt.

Artikel 29. De bestuurders alsook de personen door hen gemandateerd zoals hiervoor bepaald, gaan geen enkele persoonlijke verplichtingen aan omwille van hun functie; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun mandaat.

De raad van bestuur kan op kosten van de vereniging een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten bij een bij wet erkende verzekeringsinstelling.

Artikel 30. De penningmeester of de secretaris is  mits bijzondere delegatie van de raad van bestuur gemachtigd, ten voorlopige of definitieve titel, de vrijgevigheden en giften te aanvaarden die aan de vereniging werden gedaan en alle nodige formaliteiten te vervullen voor de verkrijging ervan.

Dit alles met de expliciete uitsluiting van de bevoegdheid om nalatenschappen en legaten, geheel of gedeeltelijk te aanvaarden, al dan niet zuiver en eenvoudig of onder het voorrecht van boedelbeschrijving of deze te verwerpen, hetgeen strikt voorbehouden blijft aan de raad van bestuur.

TITEL VII

REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

Artikel 31. De algemene vergadering kan, al dan niet op voorstel van de raad van bestuur een reglement van inwendige orde opmaken.

Wijzigingen aan het reglement van inwendige orde kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering, die zal beslissen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Bij dit reglement van inwendige orde mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en kan ln het algemeen aan de leden, hoegenaamd ook, of hun rechtverkrijgenden, alles wat in het belang van de vereniging wordt geacht, opgelegd worden en kunnen alle maatschappelijke zaken geregeld worden.

TITEL VIII

BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 32. Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot éénendertig december van hetzelfde jaar.

Artikel 33. Bij het einde van elk boekjaar, maakt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar en de begroting van het volgend jaar op overeenkomstig de wijze door de wet voorzien om ze vervolgens jaarlijks ter goedkeuring voor te leggen aan de algemene vergadering.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, spreekt de algemene vergadering zich bij afzonderlijke stemming uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend aan de commissaris(sen), indien deze zijn aangesteld.

De rekeningen en begroting worden ten minste acht dagen vóôr de jaarlijkse algemene vergadering ter kennis gebracht aan de leden van de algemene vergadering, die alsdan inzage kunnen vragen, zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begrotingen gesteund zijn.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding, bij wijze van dividend of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk vermelde stukken binnen de dertig dagen (30) na goedkeuring worden neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel of indien de wet dit vereist, op de Nationale Bank van België.

Artikel 34. Indien de vereniging, op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, worden opgedragen aan één of meer commissarissen, die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het instituut van Bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast.

De commissarissen worden benoemd voor een hemieuwbare termijn van drie (3) jaar.

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

TITEL IX

ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 35. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een effectief lid, in zover het aantal effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan de vereniging vóór het verstrijken van haar duur slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering, Handelend overeenkomstig artikel 20 van de Wet op de verenigingen zonder winstoogmerk.

In geval van ontbinding worden door de algemene vergadering, en in voorkomend geval door de rechtbank, een of meer vereffenaars benoemd met bepaling van hun bevoegdheden alsook van de vereffen ingsvoorwaarden,

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

3a If r

1 Voor-

behouden

aan biet

Belgisch

Staatsblad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/02/2015 - Annexes du Moniteur belge



In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan één of meer verenigingen, stichtingen, instituten of instellingen, hoe genaamd ook, van publiek en/of privaat recht, die een gelijkaardig doel als de huidige vereniging nastreven.

De algemene vergadering beslist over deze toewijzing van goederen, derwijze dat, indien er verschillende dergelijke werken zijn, het louter aan de algemene vergadering zal zijn om de goederen te verdelen onder de werken die in aanmerking komen,

Indien geen enkel werk gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere werken die een doel nastreven dat verwant is met het doel van onderhavige vereniging.

De beslissingen van de rechter, de algemene vergadering of van de vereffenaars betreffende de ontbinding of de nietigheid van de vereniging, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming, de bevoegdheden en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden binnen de maand na dagtekening neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel en bekend gemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

TITEL X

ALGEMENE BEPALING

Artikel 36. Alles wat in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk voorzien of geregeld werd, wordt geregeld overeenkomstig de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig of de wetgeving, die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, de algemene wettelijke bepalingen, het reglement van inwendige orde en de gebruiken terzake.

Artikel 37, Alle activiteiten onder de naam van de vereniging of met gebruik van de voormelde naam van de vereniging mogen slechts uitgevoerd worden mits schriftelijke toestemming van de voorzitter van de raad van bestuur, die hierover ook het toezicht uitoefent.

Het zal de voorzitter steeds vrij staan zijn toestemming slechts te geven na een goedgunstige beslissing van de raad van bestuur, die hieromtrent wordt samen geroepen.

3) Ontslag effectieve leden en bestuursleden -- décharge

De effectieve leden in buitengewone vergadering verenigd, beslissen met éénparigheid van stemmen om het ontslag te aanvaarden van de heer Theo NUYTS en mevrouw Greta WUYTS, beiden voornoemd, en om aan ieder der bestuurders, bij afzonderlijke stemming, eervol décharge te verleden over de door hen in de loop van het voorbije en afgesloten boekjaar vervulde opdracht.

Tevens nemen voomoemde leden, de heer Theo NUYTS en mevrouw Greta WUYTS ontslag als lid van de vereniging. Dit wordt met eenparigheid van stemmen aanvaard.

f) Benoeming nieuwe leden

Om de hierna vernoemde personen als effectieve leden te aanvaarden:

a) De heer DEVOS Bruno Ghislaine Ferdinand;

5) Mevrouw ALONSO GOMEZ Sara;

Samenstelling raad van bestuur

Om het aantal bestuurders te bepalen op twee (2):

Om Tot bestuurders te benoemen voor een periode van twee (2) jaar, waarbij hun mandaat een einde zal

nemen na de jaarvergadering van 2016:

a) de heer Bruno DEVOS, voornoemd;

b) de heer Walter WUYTS, voornoemd;

Die ieder verklaren het hun toevertrouwde mandaat te aanvaarden en niet getroffen te zijn door enige

maatregel die zich daartegen verzet.

Deze mandaten zijn onbezoldigd.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL

DE NOTARIS,

Tegelijk met dit uittreksel werden neergelegd: een uitgifte van de akte; gecoördineerde statuten en de

ledenlijst.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE GULDEN LEEUW

Adresse
ZAND 1 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande