DE KOMPANIE

Association sans but lucratif


Dénomination : DE KOMPANIE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 534.969.351

Publication

17/06/2013
ÿþ MOD 2,2

J 1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

MI9orgeteed cella Refirbgnf

van Koopharldef -te, en. op

2013

Griffie

Ondernemingsnr : 5.3 4 " 9 6 9

Benaming

(voluit) : De Kompanie

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Singel 38 - 2640 Mortsel

Onderwerp akte : Statuten

Onderhandse akte tot oprichting en vaststelling van de statuten van de vzw "De Kompanie" De ondergetekenden:

VAN DER SPIEGEL Rita, Belg, geboren op 4 mei 1966 te Duffel en wonende te 2640 MORTSEL, Singel 38; VAN DEN VREKEN Liesbeth, Belg, geboren op 9 april 1985 te Dendermonde en wonende te 2140 BORGERHOUT, Karel Van de Woestijnelei 3;

BEUGNIES Annelles, geboren op 4 februari 1992 te Wilrijk en wonende te 2640 MORTSEL, Singel 38

Zijn overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en waarvan de statuten de volgende zijn:

TITEL I. -- BENAMING  ZETEL DOEL  DUUR

Art. 1. NAAM

De vereniging draagt de naam "De Kompanie", v.z.w. Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging zonder winstoogmerk, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw".

Eenieder die in naam van de vereniging meewerkt aan een in het vorige lid vermeld stuk waarop één van de vermeldingen niet is aangebracht, kan aansprakelijk gesteld worden voor alle of voor een gedeelte van de verbintenissen die de vereniging krachtens dit stuk heeft aangegaan.

Art. 2. ZETEL

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Singel 38, 2640 Mortsel in het gerechtelijk

arrondissement Antwerpen.

Art. 3. DOEL

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk :

initiatieven te nemen ten voordele en ten behoeve van personen met een mentale, motorische en/of sensoriële beperking; het organiseren van creatieve activiteiten als zinvolle dagbesteding; het organiseren van enkele uitstappen per jaar; het organiseren van enkele ontspannende vrijetijdsactiviteiten. Steeds strevend naar zelfstandigheid, zelfredzaamheid en integratie In de maatschappij.

Deze opsomming is niet limitatief. Zij mag alle activiteiten ondernemen om werkingsmiddelen te verzamelen.

Zij mag eigendommen bezitten of huren en personeel in dienst nemen. De vereniging kan daartoe alle activiteiten ondernemen die het doel kunnen bevorderen. Zo zal zij ook kunnen beschikken over alle overheids  en privésubsidies alsook over giften en legaten; zo zal zij ook leningen en kredieten mogen aangaan of toestaan om de verwezenlijking van haar doel te bevorderen.

Art. 4, DUUR

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, Zij kan te allen tijde ontbonden worden,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

r"

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

" TITEL Il, -- LIDMAATSCHAP  AANVAARDING  UITSLUITSEL

Art. 5. LEDEN

Het aantal effectieve leden is onbeperkt, het bedraagt minstens drie. Volgens de oorspronkelijke oprichtingsakte waren de oprichters de eerste leden. Zowel fysische personen als rechtspersonen kunnen lid zijn van de vereniging. Elke natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering aanvaard wordt, kan toetreden tot de vereniging. De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. De effectieve leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering. De toegetreden leden hebben krachtens de wet géén stemrecht in de Algemene Vergadering.

Art. 6. LIDMAATSCHAPSBIJDRAGE

De jaarlijkse bijdrage voor de leden kan niet meer bedragen dan honderdvijftig euro (¬ 150). De jaarlijkse

bijdrage wordt bepaald door de Raad van Bestuur.

Art. 7. EINDE LIDMAATSCHAP

De ontslagneming en uitsluitingen van effectieve leden gebeuren zoals bepaald door artikel 12 van de wet

van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art. 8. VERMOGENSRECHTELIJKE AANSPRAKEN

Het ontslagnemend of uitgesloten effectief lid en de rechthebbenden van een ontslagnemend, uitgesloten of overleden effectief lid kunnen geen enkel recht doen gelden op het bezit van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbreng of gestorte lidgelden terug te vorderen.

Art, 9, VERMOGEN

Het batig saldo van de vereniging mag niet aan de leden worden uitgekeerd doch blijft verworven voor de vereniging en wordt uitsluitend aangewend tot de verwezenlijking van haar doel, dit alles behoudens aansluitende beslissing van de algemene vergadering en binnen de mogelijkheden toegestaan door de wetgeving. Bij ontbinding gaat het batige saldo naar een vereniging die dezelfde doelstellingen nastreeft.

Art. 10. RECHTEN

Geen enkel effectief of toegetreden lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vwz op grond van enkele hoedanigheid van Lid. Deze uitsluiting geldt ten alle tijd; tijdens het lidmaatschap, bij de beëindiging van het lidmaatschap om welke reden dan ook, ontbinding van de vzw, enz...

Art. 11. AANSPRAKELIJKHEID

De aansprakelijkheid van de leden wordt gereged door de Wet van 2 mei 2002 betreffende de vereniging

zonder winstoogmerk, de internationale vereniging en zonder winstoogmerk en de stichtingen.

TITEL III. -- ALGEMENE VERGADERING

Art. 12. SAMENSTELLING

De algemene vergadering wordt samengesteld uit aile effectieve leden. Zij wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur en bij ontstentenis door de jongste bestuurder. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook toegetreden leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

Art. 13. BEVOEGDHEID

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn :

1. Wijziging van statuten;

2. Benoeming en afzetten van de bestuurders en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

3. Goedkeuring van begrotingen en rekeningen;

4. Het verlenen van kwijting aan de bestuurders;

5. Vrijwillige ontbinding van de vereniging;

6. Het uitsluiten van effectieve leden;

7. Het aanvaarden van nieuwe effectieve leden;

8. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

9. Het ontbinden van de vereniging;

10. Alle gevallen waarin de statuten dit vereisen.

Art. 14. VERGADERINGEN

De effectieve leden worden opgeroepen door de voorzitter voor de algemene vergadering door middel van een rondschrijven minimum 8 werkdagen voor de vergadering. Er dienen minimum 213 van de effectieve leden aanwezig te zijn of vertegenwoordigd bij volmacht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen van volgend jaar. Zij heeft plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het vorige boekjaar. In afwachting van die vergadering mag de Raad van Bestuur, per maand, één twaalfde uitgeven van de ontwerpbegroting,

Bijzondere algemene vergaderingen worden gehouden wanneer de omstandigheden dit vereisen, onverminderd artikel 5 van de wet van 27 juni , gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, wanneer drie effectieve leden niet behorend tot de Raad van Bestuur, hierom verzoeken. De effectieve leden worden samen uitgenodigd op de algemene vergadering door de voorzitter van de Raad van Bestuur. De voorzitter deelt plaats, dag, uur en dagorde van de algemene vergadering schriftelijk aan alle effectieve leden mee. Een meerderheid van twee derde van de stemmen is vereist voor alle onder artikel 13 van deze statuten bepaalde punten en mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, en 20 van de wet van 27 juni , gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, in acht worden genomen.

Art. 15. STEMRECHT

Op de algemene vergadering heeft ieder effectief lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda afgeweken worden, tenzij 2/3 van de aanwezige leden instemmen met de behandeling van dit niet voorziene punt op de agenda.

Art. 16. VERSLAGGEVING

De algemene vergadering maakt haar adviezen en besluiten onder de vorm van verslag bekend. Dit verslag

ligt ter inzage bij de secretaris.

TITEL IV. -- RAAD VAN BESTUUR

Art. 17. SAMENSTELLING

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande ten minste uit 3 effectieve leden benoemd door de algemene vergadering.

De vaststelling van het aantal bestuurders en hun benoeming geschiedt door de algemene vergadering met een bijzondere meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Zij worden benoemd voor een hernieuwbare termijn die wordt vastgelegd door de algemene vergadering bij hun benoeming. De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar.

leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen. Een bestuurder die ontslag neemt, dient dit per brief al of niet aangetekend of per e-mai! mee te delen aan de voorzitter of de secretaris. De ontslagneming van een bestuurder (ambtsbeëindiging) wordt pas van kracht op de eerstvolgende algemene vergadering of bijzondere algemene vergadering.

Bij overmacht wordt de taak bij overleg overgenomen door een andere bestuurder tot de volgende algemene vergadering of bijzondere algemene vergadering.

De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De oproepingsbrief behelst de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere bestuurders.

De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig zijn.

De bestuurders nemen, in uitoefeningen van hun functie, geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Art. 18. VERGADERINGEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

De Raad van Bestuur kiest onder zijn effectieve leden een voorzitter, eventueel een ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. Deze zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, aangetekend brieven en dergelijke gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen.

De Raad van Bestuur kan alleen geldig beraadslagen en beslissen wanneer de meerderheid van zijn leden aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Art. 19. BEVOEGDHEID

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgestrekte machten om de vereniging te beheren of te besturen. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn effectieve leden. Derden kunnen slechts volmacht ontvangen voor een duidelijk omschreven opdracht en mits deze in de tijd beperkt is.

Art. 20. DAGELIJKS BESTUUR

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meerdere bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijkse bestuur wordt

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

Art. 21. VERTEGENWOORDIGI NGSBEVOEGDHEID

De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of ander personen, al dan niet bestuurder, die ,desgevallend gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt . Het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

TITEL V. -- FINANCIEEL BELEID

Art, 22. BOEKJAAR

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar. Bij Afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar vanaf de oprichting tot en met 31 december 2014.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor, Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd. Het batig saldo van de rekening komt de vereniging toe en wordt toegevoegd aan de reserves.

TITEL VI, -- ONTBINDING EN VEREFFENING

Art. 23. ONTBINDING

Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en de ontbinding van rechtswege, kan tot de ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikelen 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921 en zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en overeenkomstig deze statuten.

Art. 24. VEREFFENAAR(S)

Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meer vereffenaars; bij gebreke daaraan kan de rechtbank

tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Art. 25, BESTEMMING VAN HET NETTO-ACTIEF

Bij het bepalen van de bestemming van eventueel resterende gelden en goederen moet de algemene

vergadering rekening houden met het doel van onderhavige vereniging.

TITEL Vll.  OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Art, 26. ALGEMENE BEPALING

Voor alles wat deze statuten niet inhouden geldt de wet van 27 juni 1921 en zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 of andere wetten betreffende verenigingen zonder winstoogmerk en aanvullende wettelijke bepalingen.

BIJZONDERE BEPALINGEN

Volgende stichtende leden werden tijdens de oprichtingsvergadering tot bestuurder gekozen:

1.Rita Van der Spiegel

2.Liesbeth Van den Vreken

3.Annelies Beugnies

4.Xavier Van Dessel

5.Anne Van der linden

6.Kathleen Van Wijnsberghe

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Allen Or-geremde ten hoofde

Die hebben aangesteld:

Als voorzitter: Rita Van der Spiegel

- Liesbeth Van den Vreken

-Als secretaris: Annelies Beugnies

- Ais penningmeester: Xavier Van Dessel: geboren op 23 april 1969 te Assebroek en wonende te 2610

Wilrijk, Sterrenlaan 56

- Anne Van der linden : geboren op 16 maart 1958 te Wilrijk en wonende te 2970 Schilde, Kasteeldreef

30

- Kathleen Van Wijnsberghe: geboren op 14 januari 1963 te Wilrijk en wonende te 2640 Mortsel,

Fredericusstraat 29

Alle zes belast met het dagelijks bestuur

Allen voorgenoemde ten hoofde

Aldus opgemaakt te Mortsel, op 5 juni 2013 in evenveel exemplaren als er stichtende (eden zijn, plus twee (één te bewaren op de zetel van de vereniging en één bestemd voor het staatsblad).

Voorzitter,

Rita Van der Spiegel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het , Belgisch Staatsiilad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE KOMPANIE

Adresse
SINGEL 38 2640 MORTSEL

Code postal : 2640
Localité : MORTSEL
Commune : MORTSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande