DE NACHTEGAAL

Association sans but lucratif


Dénomination : DE NACHTEGAAL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.194.717

Publication

10/08/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



beh, Itl

aai

Bel

Staa



r ~ r

I' I..» I.. " i" .,.i 1.~ L. 1- ' ...a l...a

GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 9 JULI 2011

KOOPEL TURNHOUT

_De griffier

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge Ondememingsnr: 0832 )f59. 71 ?

Benaming

(voluit) : VZW De Nachtegaal

(verkort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Cardijnstraat 17, 2400 MOL

Onderwerp akte :

Titel 1 Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1

Heden, 20 maart 2011 is de VZW opgericht. De vereniging draagt de naam "De Nachtegaal". Deze naam moet steeds door de woorden Vereniging zonder winstoogmerk' of de afkorting "VZIM', of in het Frans "association sans but lucratif' of de afkorting "ASBL", worden voorafgegaan of vervolgd. Alle officiële akten en . stukken uitgaande van de vereniging dragen deze benaming, alsook het adres van de zetel van de vereniging,

Artikel 2

§1. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2400 Mol, Cardijnstraat 17, gelegen in het gerechtelijk, arrondissement Turnhout Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel voor het voornoemd gerechtelijk arrondissement

§2. De zetel kan worden overgebracht naar een ander adres binnen de gemeente Mol, op voordracht van de raad van bestuur en met goedkeuring door de algemene vergadering conform de bepalingen van artikel 24§§2 en 3.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel het onderhouden van de lokalen van de Chiromeisjes van Millegem, deze, chirogroep steunen en te helpen, om het even welke bedrijvigheid van materiële of liedadige aard, die kan bijdragen tot het welzijn van de groepen. zij is bevoegd om alle roerende en onroerende groederen die zij nodige heeft voor het verwezenlijken van haar doel in eigendommen-rechten of andere zakelijke rechten uit te oefenen.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur,

Titel Il

Artikel 5 Leden en stemrecht

§1. De vereniging telt werkelijke leden en eventueel toegetreden leden, welke overeenkomstig de bepalingen van arikel 6, §3 worden toegelaten tot de vereniging, met het begrip "lid'" wordt hierna zowwel het werkelijk als het toegetreden lid bedoeld, tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat het uitsluitend over de ene of de andere categorie van leden gaat



§2. De vereniging telt ten minste drie leden en het maximum aantal leden is onbeperkt. De volheid van het, lidmaatschap met stemrecht en toegang tot de algemene vergadering komt uitsluitend toe aan de werkelijke, ; leden en niet aan de toegetreden leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§3. De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd door de algemene vegadering der werkelijke leden.

Artikel 6 Voorwaarden van lidmaatschap

§1. Ais werkelijk lid tot de vereniging kan toetreden, iederen natuurlijke persoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissingen houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglementen aan de volgende cumulatieve Iidmaatschapsvoarwaarden: het kandidaat-lid moet

1° zich houden aan de wettelijke bepalingen, de statuten en het huishoudelijke reglement, 2° leider en leidster zijn of geweest zijn van de Chiromeisjes van Mol-Millegem (KM/0303)

§2. De vrijwillige toetreding van een werkelijk lid, dat voldoet aan alle cumulatieve lidmaatschapsvoorwaarden (artikel 6§1, 1°, 2°, 3°) kan niet worden geweigerd, noch door de algemene vergadering, noch de raad van bestuur.

§3. Als toegetreden lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon, die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon vertoont met de verwezenlijking van de doelstellingen van de vereniging. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend zijn opgenomen in het huishoudelijk reglement.

§4. Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als werkelijk lid of toegetreden lid. De raad van bestuur beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging uiterlijk drie maanden nadat het verzoek hem heeft bereikt en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. Slechts indien hij de toetreding van een kandidaat-lid weigert, moet hij zijn motivering kenbaar maken aan de verzoeker. Tegen zijn beslissing staat enkel voor een kandidaat-lid beroep open bij de eerstvolgende algemene vergadering. Dit beroep moet worden ingediend bij de raad van bestuur binnen de maand na de kennisgeving van de weigering.

§5. De raad van bestuur zal de formaliteiten van het lidmaatschap schriftelijk uitwerken in het kader van het huishoudelijk reglement, hefwerk wordt voorgelegd aan en goedgekeurd door de algemene vergadering.

§6. De raad van bestuur zal op de zetel van de vereniging een register van de leden bijhouden.

Artikel 7 Verplichtingen

De leden van de vereniging zijn verplicht:

a. de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven;

b. de belangen van de verenigingen of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 8 Ontslag-uittreding - uitsluiting - schorsing - overlijden

§1. Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het schriftelijk in kennis stellen van de raad van bestuur, die het ontslag ter kennis brengt aan de algemene vergadering.

§2. Het verlies van één van de cumulatieve voorwaarden van lidmaatschap brengt van rechtswege ook het verlies van het lidmaatschap mee.

§3. Het lidmaatschap eindigt door het overlijden van het lid.

§4. Ontslagen overeenkomstig §1 gaan in vanaf de eerstvolgende vergadering na ontvangst van de ontslagbrief van het lid door de raad van bestuur. Het ontslag van een lid overeenkomstig §2 en §3 gaat in vanaf de datim dat het lidgeld opeisbaar was, hetzij het lid niet langer voldoet aan de voorwaarden voor lidmaatschap van de vereniging.

§5. De uitsluiting van een werkelijk lid vereist de beslissing van de algemene vergadering, na advies van de raad van bestuur, mits vermelding op de agenda en genomen bij tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een aanwezigheidsquorum is niet vereist.

§6. De raad van bestuur is verplicht het betrokken werkelijk lid voorafgaandelijk op te roepen voor verhoor en vervolgens een omstandig gemotiveerd advies aan de algemene vergadering te formuleren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§7. De rechten van de verdediging van het betrokken werkelijk lid worden gerespecteerd, onder andere door het voorafgaand aanhoren door en het noodzakelijk advies van de raad van bestuur.

§8. De uitsluiting treedt onmiddellijk in op de datum van de algemene vergadering die hierover beslist heeft en wordt aan de betrokkene per aangetekend schrijven medegedeeld.

§9. In Afwachting van de beslissing omtrent de uitisuiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon:

-die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 7, op ernstige wijze schendt;

-dien ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen

tegenover de vereniging na te komen.

§10. De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken diren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

§11. De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van een toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

§12. Ontslagnemende, uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdragen of gedane inbrengen, tenzij dit door beide partijen anders werd overeengekomen.

Tite! III Raad van bestuur

Artikel 9 Samenstelling - benoeming

§1. De algemene vergadering benoemt onder haar werkelijke leden de leden van de raad van bestuur, die verder als bestuurder vermeld worden.

§2. De raad van bestuur is samengesteld uit minstens drie bestuurders. Ze oefenen dit mandaat onbezoldigd uit, behoudens een billijke vergoeding voor kosten en vacaties, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

§3. Bij de samenstelling van de raad van bestuur kunnen maximaal twee derde van de mandaten opgenomen worden door personen van hetzelfde geslacht Indien de algemene vergadering onmogelijk aan die voorwaarde kan voldoen, wordt de motivering daartoe opgenomen in het verslag van de aanstellingsvergadering.

§4. De bestuurders kunnen geen personeelsleden zijn van de vereniging.

Artikel 10 Duur - ontslag - beëindiging van mandaat - afzetting

§1. De raad van bestuur wordt verkozen voor een periode van vijf jaar en de bestuurders zijn herverkiesbaar.

§2. De bestuurders zijn ten allen tijde door de algemene vergadering afzetbaar.

§3. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

§4. Het ontslag van een bestuurder wordt schriftelijk gemeld aan de raad van bestuur die het ontslag ter kennis brengt aan de algemene vergadering. De algemene vergadering kan een nieuwe bestuurder aanstellen die het lopende mandaat van de ontslagnemende bestuurder beëindigd.

§5. De afzetting van een bestuurder vereist de beslissing van de algemene vergadering en de voorafgaande vermelding op de agenda. Deze beslissing dient opgenomen bij tweederde meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een aanwezigheidsquorum is niet vereist.

§6. Het mandaat van een bestuurder eindigt wanneer deze niet meer voldoet aan de cumulatieve lidmaatschapsvoorwaarden. Het ontslag wordt door de raad van bestuur aan de betrokkene schriftelijk

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Mop 2.2

medegedeeld. Het ontslag gaat in op de datum van verzending van de voornoemde brief door de raad van bestuur.

Artikel 11 Werking

§1. De raad van bestuur kiest uit zijn bestuursleden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze functies zijn onverenigbaar. Andere bestuursfuncties kunnen omschreven worden in het huishoudelijk reglement.

§2. De voorzitter of de secretaris roept de raad bijeen. De raad van bestuur kan ook door twee bestuurders gezamenlijk worden bijeengeroepen. De bijeenroeping gebeurt bij gewone brief of via elektronische post. De oproeping bevat de dag, het uur, de plaats en de agenda van de vergadering.

§3. De voorzitter zit de vergadering voor. Indien de voorzitter belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door diens plaatsvervanger.

§4. De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien de quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (is de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

§5. Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht genen aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

§6. De raad van bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie. De regels opgenomen onder punten §3 tot §5 hierboven zijn van overeenkomstige toepassing.

§7. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram, telefax of per elektronische post met leesbevestiging. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening.

§8. Van elke jaarvergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uitreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of een bestuurder.

Artikel 12 Bevoegdheden

§1. De raad van bestuurd leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

§2. Binnen de vereniging zonder winstoogmerk geldt de regel dat de raad van bestuur in beginsel de vereniging geldig verbindt door de handtekening van de voorzitter en de secretaris of de penningmeester, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerecgtelijke handelingen, inbegrepen daden van beschikking en al wat niet volgens de wet of statuten tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort.

§3. Aldus kan de raad van bestuur alle roerende en onroerende handelingen stellen, verkopen, aankopen, ontlenen; samengevat: de vereniging verbinden in alle omstandigheden en op de meest uitgebreide wijze voor zover verenigbaar met het doel.

§4. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamelijke handtekening van twee bestuurders. Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

§5. Binnen het kader van de normale uitoefening van zijn/haar functie geeft de raad van bestuur de bevoegdheid aan de penningmeester om autonoom en onbeperkt financiële transacties te verrichten of te beschikken over de tegoeden op de rekeningen. In geval van tijdelijke onbeschikbaarheid van de penningmeester, kan de raad van bestuur deze taak onder dezelfde voorwaarden toevertrouwen aan een andere bestuurder totdat deze taak opnieuw kan uitgevoerd worden door de penningmeester.

§6. De raad voert de geldige besluiten van de algemene vergadering uit en bereidt de samenkomst van de algemene vergadering voor.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

§7. De raad van bestuur heeft de bevoegdheid personeelsleden aan te werven en te ontslaan. Hij oefent er gezag, leiding en toezich over uit en bepaalt hun taken en bezoldigingen.

§8. Tegenover derden wordt door de bestuurders geen persoonlijke verplichting noch aansprakelijkheid aangegaan nopens verbintenissen van de vereniging.

Artikel 13 Overdracht bevoegdheden

§1. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan mits de machtiging van de algemene vergadering door de raad van bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan één of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaald. Het mandaat kan met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken. De aanvaarding van de opdracht, de inhoud van de opdracht en de omvang van hun bevoegdheden, alsook de ambtsbeëindiging en/of afzetting, worden in de notulen van de algemene vergadering opgenomen.

§2. Mits uitdrukkelijk akkoord van tenminste twee derde van zijn leden, kan de raad van bestuur voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur zijn bevoegdheid of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan een dagelijks bestuur bestaande uit één of meer van de bestuurder. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaatsgrijpt is beperkt tot de tijdsduur van hun geldig bestuursmandaat en kan met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur. Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit onder hen moet leveren.

Artikel 14 Huishoudelijk reglement

§1. De algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde huishoudelijk reglement. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering.

§2. Bij dit huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeluing van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel IV Algemene vergadering

Artikel 15 Samenstelling

§1. De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden.

§2. Toegetreden leden kunnen, wanneer zij dit wensen en dit volgens de voorwaarden bepaald door de algemene vergadering, ook aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

§3. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudst aanwezige ondervoorzitter, of bij afwezigheid van voornoemde personen, door de oudste aanwezige bestuurder.

§4. Elk werkelijk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering en aile werkelijke leden hebben gelijk stemrecht.

§5. Een werkelijk lid kan zich bij geschreven volmacht geldend voor één vergadering door een ander werkelijk lid laten vertegenwoordigen. Elk in persoon aanwezig werkelijk lid kan evenwel slechts één ander volmachtgevend werkelijk lid vertegenwoordigen. De volmachtgever wordt als aanwezig geteld voor de behandeling en de beslissing over het punt of de punten in de volmacht vermeld.

Artikel 16 Bevoegdheden

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en het afzetten van bestuurders;

c. desgevallend de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegrekend;

d. de kwijting aan de bestuurders en desgevallend aan de commissarissen;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

AAOD 2.2

e. het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen;

f. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

g. het uitsluiten van een lid;

h. de omzetting van de vereniging en een vennootschap met sociaal oogmerk;

I. en alle gevallen waarin onderhavige statuten de algemene vergadering uitdrukkelijk bevoegd verklaren.

Artikel 17 Bijeenroeping

§1. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen datum, die voor 30 juni van dat jaar valt.

§2. Wanneer één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt, is de raad van bestuur verplicht om een bijzondere algemene vergadering samen te roepen, binnen de termijn van één maand, en met toevoeging van de agendapunten door de verzoekende leden voorgesteld.

§3. Alle leden en toegetreden leden worden minstens acht kalenderdagen voor de algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd op de algemene vergadering. De brief wordt ondertekend door de voorzitter en/of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

§4. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk voorstel ondertekend door ten minste 1/3 van de werkelijke leden wordt op de agenda geplaatst.

Artikel 18 besluitvorming

§1. Behalve wanneer bij de wet van 2 mei 2002 of deze statuten het uitdrukkelijk anders vermelden, wporden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid (=de helft plus één, onthoudingen worden niet meegeteld) van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§2. ln geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd. Bij de stemming omtrent statutenwijziging of ontbinding, worden onthoudingen geteld als tegenstem.

§3. De stemming over personen is geheimen. De algemene vergadering kan de stemmodaliteiten bepalen en kan één of meer stemopnemers aanduiden.

§4. De algemene vergadering kan geldig beslissen over punten die niet op de dagorde worden vermeld wanneer twee derde van de aanwezige leden hiermee instemt Deze bepaling kan niet worden toegepast om agendapunten toe te voegen waarover een buitengewone algemene vergadering moet beraadslagen overeenkomstig de bepaling van de VZW-wet.

Artikel 19 Notulen - jaarverslag - bekendmaking van beslissingen

§1. Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris en/ of een bestuurder en door de leden die dit wensen.

§2. In relatie met haar doelstellingen en/of de eventuele wettelijke opdrachten wordt door de raad van bestuur gerapporteerd in een jaarverslag. De notulen van elke algemene vergadering en het jaarverslag worden onder de verantwoordelijkheid van de secretaris opgenomen en bewaard in een hiertoe bestemd register. Uitreksels daarvan worden ondertekend door twee bestuurders.

§3. De beslissingen van de algemene vergadering worden aan de werkelijke leden en eventueel naar goeddunken van de raad van bestuur aan de toegetreden leden en derden per gewone post of per elektronische post ter kennis gebracht.

§4. De voorzitter of de secretaris zorgt voor de publicatie in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van de volgende door de algemene vergadering genomen beslissingen: in geval van wijziging van de statuten, de benoeming en het ontslag van bestuurders of de ontbinding van de vereniging.

Titel V lnzagerecht leden en derden

Artikel 20 inzagerecht leden en derden - Bewaring notulen, registers en ...

~ , c MOO 22

§1. Werkelijke leden hebben het recht om op de zetel inzage en/of een afschrikft van de notulen en/of het jaarverslag van de algemene vergadering te vragen voor zover geen commissaris in de vereniging werd benoemd. Zij richten hiertoe een schriftelijk gemotiveerd verzoek aan de raad van bestuur om het moment van de raadpleging overeen te komen. Eventuele afschriften van deze stukken kunnen worden aangevraagd bij de raad van bestuur die naar goeddunken kan besluiten al dan niet afschriften toe te kennen. Dergelijke afschriften worden ondertekend door twee bestuurders.

§2. Alle werkelijke leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede aile notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging voor zover geen commissaris in de vereniging werd benoemd.

§3. Het register van de notulen, de jaarverslagen en de boekhoudkundige stukken van de vereniging worden op de maatschappelijke zetel bewaard, waar alle werkelijke ledden er kennis van kunnen nemen, zonder het echter te verplaatsen.

Titel VI Inkomsten - begrotingen - rekeningen - contrôle

Artikel 21 Inkomsten - begrotingen - rekeningen - contrôle

§1. De geldelijke middelen en het vermogen van de vereniging bestaan onder andere uit

inkomsten uit giften, schenkingen, gelaten en leningen

inkomsten uit eigen activiteiten

- normale belegging van inkomsten

- inkomsten uit de verkoop van obligaties

- inkomsten uit de verhuring van onroerend goed en de uitlening van roerend goed

- eventuele subsidies, in het bijzonder de financiering(en) door de overheid

§2. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december

§3. De raad van bestuur bereidt de jaarrekeningen en begrotingen voor en legt ze VOOR 30 JUNi van het jaar volgend op het afgelopen boekjaar ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de algemene vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend, de commissaris.

§4. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd bij de griffie van de rechtbank van koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de National Bank van België.

§5. De boekhouding wordt bijgehouden door de penningmeester of desgevallend door een gemachtigd vertegenwoordiger.

Titel ViI Ontbinding - vereffening

Artikel 22 Vrijwillige ontbinding en vereffening

§1. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

§2. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur, of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 23 Toewijzing van activa en vereffeningssaldo

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan één of meer verenigingen dewelke een gelijkaardig doel ter bevordering van de ontplooiing van de jeugd van Mol nastreven. De algemene vergadering die tot ontbinding besluit, zal aanduiden aan welke vereniging(en) het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Vpor-,behouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Titel Vill Algemeen

Artikel 24 Statuten - wijziging - goedkeuring

§1. Voor ailes wat in deze statuten en/of in het huishoudelijk reglement niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, gewijziging door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen en de gebruiken terzake.

§2. Tot de wijziging van de statuten kan slechts worden beslist indien die wijziging in de veranda van de oproeping gedocumenteerd vermeld is, en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig en/of vertegenwoordigd is. Wordt dit quorum niet bereikt, dan kan een tweede vergadering na 15 dagen worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen ongeacht het aantal aanwezigen.

§3. Voor elke statutenwijziging is bovendien een twee derde der aanwezige en/of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

§4. Tot wijziging van het doel en/of de doeleinden van de vereniging kan slechts met 4/5 van stemmen worden besloten.

Opgemaakt in drie exemplaren en met eenparigheid van stemmen der aanwezige werkelijke leden aanvaard op de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Mol, op 27 juli 2011.

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/08/2011 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE NACHTEGAAL

Adresse
CARDIJNSTRAAT 17 2400 MOL

Code postal : 2400
Localité : MOL
Commune : MOL
Province : Anvers
Région : Région flamande