DE NIETJESFABRIEK

Association sans but lucratif


Dénomination : DE NIETJESFABRIEK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 836.757.929

Publication

17/06/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



NEEIRCáELEGD

O LJ "~- 2011

GRIFI'iL~~e..;MTBANK Var

L/f'v^t7, i A1r" " " " -, .r+-" , ,r. ,-a .

.\ti- /I 3 II-\. Ir Y.J 1Y

I II 11111111 III I 1 II I II IIl

*11090595"

Vc behc aar Bel! Stag. oi

Ondernemingsnr : g3

Benaming

(voluit) : de nietjesfabriek

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kapoenenweg 15, 2800 Mechelen

Onderwerp akte : Oprichting

OPRICHTERS

De oprichters van de vzw zijn:

Freek Mariën, Kapoenenweg 15, 2800 Mechelen

Ruth Mariën, Pyckestraat 7, 2018 Antwerpen

Sarah Van Overwaelle, Hof Somergem 20, 9300 Aalst

DE VERENIGING

Artikel 1

De naam van de vereniging zonder winstoogmerk is "de nietjesfabriek".

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd in Mechelen, Kapoenenweg 15 in het gerechtelijk arrondissement

Mechelen. Een adreswijziging kan gebeuren door beslissing bij gewone meerderheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 3

Het doel van de vereniging bestaat uit het produceren (of reproduceren) en presenteren van abstracte denkbeelden, gevoelens en esthetische concepten door middel van traditionele of vernieuwende kunstmedia, voornamelijk deze waarbij de presentatie aan een publiek gebruikelijk is (bvb. theater, film en video, plastische kunstvormen).

De activiteiten van de vereniging bestaan uit artistieke activiteiten zoals onder meer theatervoorstellingen, film- en videoproducties, plastische kunstvormen en alle mogelijke intermediale en andere artistieke varianten.

De vereniging bestaat voor onbepaalde duur.

DE LEDEN

Artikel 4

De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Enkel de effectieve leden (hierna verder

aangeduid als leden) maken deel uit van de algemene vergadering. Er wordt een ledenregister gehouden.

Artikel 5

Het aantal leden is onbepaald, doch mag niet minder bedragen dan drie.

Om als lid te worden aangenomen, dient het kandidaat-lid een schrijven te richten aan de Raad van Bestuur

van de vereniging.

De Raad van Bestuur legt alle kandidaturen voor aan de Algemene Vergadering die over de aanvaarding van het kandidaat lid beslist bij gewone meerderheid.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

...

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De leden dienen hun ontslag in per aangetekend schrijven gericht aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur op de zetel van de vereniging. Het ontslag gaat in op de eerste dag van de maand volgend op de datum van ontvangst van de brief.

Een lid dat twee opeenvolgende keren afwezig is of zich niet laat vertegenwoordigen op een Algemene Vergadering zonder voorafgaandelijke verontschuldiging wordt automatisch als ontslagnemend aanzien. In voorkomend geval zal de Voorzitter van de Raad van Bestuur een brief richten aan het betreffende lid waarin het ontslag bevestigd wordt.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering plaatsvinden. Het voorstel tot uitsluiting van een lid moet expliciet op de agenda van de Algemene Vergadering worden opgenomen. Het uit te sluiten lid moet tot deze Algemene Vergadering worden uitgenodigd en heeft er spreek- en stemrecht. De Algemene Vergadering kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen. Omtrent de uitsluiting wordt beslist bij twee derde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 7

De maximale financiële bijdrage die aan de leden kan worden gevraagd, bedraagt 150 euro.

DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 8

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de leden en oefent de bevoegdheden uit die de Wet van

27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, art 4 haar toekent, zo ondermeer

- goedkeuring van de begroting en de rekeningen

- benoeming en afzetting van de bestuurders en desgevallend commissarissen

- kwijting aan de bestuurders en commissarissen

- uitsluiting van de leden

- de ontbinding van de vereniging

- wijziging van de statuten

- in voorkomend geval de benoeming en afzetting van commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

- alle bevoegdheden haar door de statuten toegekend

De Algemene Vergadering keurt desgevallend het huishoudelijk reglement goed.

Artikel 9

Elk jaar moet tenminste een Algemene Vergadering gehouden worden, zij kan evenwel in buitengewone zitting bijeengeroepen warden telkens als het belang van de vereniging dit vereist. Ze moet bijeengeroepen worden wanneer minsten een vijfde van de leden hierom verzoekt.

Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats die op de uitnodiging vermeld staan. Alle leden moeten ertoe uitgenodigd worden.

De uitnodigingen worden per e-mail verstuurd door de Raad van Bestuur, minstens acht dagen voor de

datum van de Algemene Vergadering. De uitnodiging vermeldt de agenda van de vergadering.

Afwezigen kunnen zich door een ander lid van de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen.

De Algemene Vergadering vergadert geldig met het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden, met uitzondering van de gevallen waarin de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, bijzondere regels voorziet. Deze uitzonderingen hebben ondermeer betrekking op een statuten- en/of doelwijziging (art.8) en de ontbinding van de vereniging (art.20), waarbij minimaal twee derde van de leden moet aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

De Algemene Vergadering beslist bij gewone meerderheid van stemmen (d.i. wanneer er meer ja- dan nee-stemmen zijn, onthoudingen worden niet meegerekend om de meerderheid te bepalen).

De Algemene Vergadering beslist bij bijzondere meerderheid in de in art.8, art.12 en art.20 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 bepaalde gevallen en in deze aangegeven statuten. Voor een statutenwijziging en de uitsluiting van een lid houdt dit een meerderheid in van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, voor een doelwijziging of een ontbinding een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Van de besluiten van de Algemene Vergadering wordt een verslag bijgehouden op de zetel van de vereniging. De verslagen zijn voor de leden en de belanghebbende derden ter inzage beschikbaar. Op aanvraag kunnen ze een afschrift ontvangen.

DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 10

De Raad van Bestuur bestaat uit minimum drie leden, door de Algemene Vergadering aangesteld bij gewone meerderheid voor een maximum termijn van tien jaar. Indien de vereniging slechts drie leden telt, volstaat een Raad van Bestuur van twee leden. Een meerderheid van de bestuurders moet lid zijn van de vereniging.

Een bestuurder kan schriftelijk ontslag indienen op het adres van de zetel van de vereniging gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslagnemend lid blijft zijn mandaat opnemen tot in zijn vervanging wordt voorzien tenzij zijn ontslag wordt aanvaard met onmiddellijke ingang door een beslissing van de Raad van Bestuur. De voorzitter of secretaris bevestigt schriftelijk het ingaan van het ontslag.

Een bestuurder kan worden afgezet door een beslissing van de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid.

Artikel 11

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet of de statuten niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur.

De rechtsvorderingen, als eiser dan wel als verweerder, worden in naam van de vereniging door de Raad van Bestuur ingespannen of doorgevoerd. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van minstens één bestuurder.

Artikel 12

De Raad van Bestuur vergadert als een college en kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van

de bestuurders aanwezig is.

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij een staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 13

De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Artikel 14

De Raad van Bestuur benoemt onder haar leden een voorzitter, ondervoorzitter en penningmeester.

De Raad van Bestuur kan omschreven bevoegdheden delegeren aan één of meer bestuurders, leden of derden. Deze gemachtigden worden benoemd door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid. De gemachtigden kunnen hun ambt beëindigen mits schriftelijk ontslag in te dienen op de zetel van de vereniging. gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan bij gewone meerderheid de gemachtigden afzetten. De gemachtigden hebben de bevoegdheden in functie van de opdracht die ze krijgen van de Raad van Bestuur, en zoals deze ze omschrijft. Ze oefenen hun functie uit alleen of gezamenlijk, naargelang het geval en zoals nader omschreven in de beslissing van de Raad van Bestuur.

De gemachtigden hebben volmachten voor alle administratieve en financiële verplichtingen en kunnen de vereniging rechtsgeldig verbinden, telkens tot een bedrag van 7.500 Euro.

De Raad van Bestuur kan een dagelijks bestuur benoemen bij gewone meerderheid. De gemachtigden kunnen hun ambt beëindigen mits schriftelijk ontslag in te dienen op de zetel van de vereniging, gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan bij gewone meerderheid de gemachtigden of het volledige dagelijks bestuur afzetten. De gemachtigden hebben de bevoegdheden in functie van de opdracht die ze krijgen van de Raad van Bestuur, en zoals deze ze omschrijft. Ze oefenen hun functie uit als college.

Artikel 15

De Raad van Bestuur kan aan de Algemene Vergadering een huishoudelijk reglement voorleggen. Het huishoudelijk reglement wordt steeds goedgekeurd door de Algemene Vergadering die wijzigingen kan aanbrengen met een gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 16

Het lidmaatschap van de vereniging sluit de aanvaarding van de statuten en het huishoudelijk reglement in.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Artikel 17

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Artikel 18

Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluiting van het boekjaar, legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt overeenkomstig art.17 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Artikel 19

Bij ontbinding van de vereniging zal zij haar actief bestemmen voor een vereniging zonder winstoogmerk die

gelijkaardige doelstellingen nastreeft, aangeduid door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid.

Artikel 20

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk gezegd is, blijft de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd

door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

Akte betreffende de benoeming van de bestuurders

De oprichtende leden van vzw de nietjesfabriek benoemen onderstaande personen tot de Raad van Bestuur.

In de functie van voorzitter:

Ruth Mariën - Pyckestraat 7, 2018 Antwerpen

Rijksregistemummer: 860606 126 87

In de functie van ondervoorzitter:

Henri De Jonghe - Pieter Pourbusstraat 5, 8000 Brugge

Rijksregistemummer: 571103 01307

In de functie van penningmeester:

Herman Van Overwa elle - Hof Somergem 20, 9300 Aalst

Rijksregistemummer: 590930 29510

In de functie van secretaris:

Lies Timperman - Landbouwstraat 145, 2800 Mechelen

Rijksregistemummer: 820804-288.12

Opgesteld te Mechelen op 23/02/2011.

Ondertekend door Ruth Marian

in hoedanigheid van bestuurder.

Tegelijk hiermee neergelegd zijn de notulen van de Algemene Vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Voor' beha}iden áan hete ' Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting_of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

08/05/2015
ÿþ MOD 2,2

" 1[ ~jhf In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



Ih~V~ll I~IIIIII~~VV~I NPI

*15066093

Ondernemingsnr : 835.75729 Benaming

(voluit) : De Nietjesfabriek

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

NEERGELEC- ~M 2 7 APL 2015

REC>FCBANK vnANTWERPEN, atd,~f~i~l-ft:.'AN~e1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : Kapoenenweg 15, 2800 Mechelen

Onderwerp akte : Naamswijziging, Wijziging maatschappelijke zetel, Wijziging Raad van Bestuur en Algemene Vergadering, Benoeming Dagelijks Bestuur & Algemene statutenwijziging

Tijdens de bijzondere algemene vergadering van vzw De Nietjesfabriek, gehouden op 14/04/2015 te' Mechelen, werd tot een naamswijziging, zetelwijziging en wijziging van raad van bestuur en algemene. vergadering besloten als volgt:

NAAMSWIJZIGING

" De naam van vzw De Nietjesfabriek wordt, met ingang van 14/04/2016, gewijzigd in vzw Het Kwartier.

ZETELWIJZIGING

De maatschappelijke zetel van vzw Het Kwartier bevindt zich, met ingang van 14/04/2015, te Kapoenenweg

17, 2800 Mechelen, in het gerechtelijk arrondissement Mechelen,

ONTSLAG LEDEN en BESTUURDERS

De Algemene Vergadering aanvaardt het ontslag van Ruth Mariën (86060612687 - Lamorinièrestraat 159/8, 2018 Antwerpen) als voorzitter van de Raad van Bestuur en lid van de vereniging. Herman Van Overwaelie' (59039029510- Hof Somergem 20, 9300 Aalst) neemt ontslag als penningmeester van de Raad van Bestuur en lid van de vereniging.

Freek Mariën (88080307788 - Kapoenenweg 17, 2800 Mechelen) en Sarah Van Overwaelle (88021617246  Singelweg 47, 9200 Mespelare) nemen ontslag als leden van de Algemene Vergadering.

BENOEMING BESTUURDERS EN LEDEN

Lies Timperman (functiewissel) wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van Het Kwartier, Henri De Jonghe (functiewissel) wordt ondervoorzitter in de Raad van Bestuur. Klaartje Brouns wordt aangenomen als nieuwe bestuurder (penningmeester) en als nieuw lid van de vzw. Els Pas en Peter Anthonissen worden aangenomen ais nieuwe leden van de Algemene Vergadering van vzw Het Kwartier,

De Raad van Bestuur van Het Kwartier wordt nu gevormd door:

- Lies Timperman (82080428812), wonende te Landbouwstraat 145, 2800 Mechelen

- Henri De Jonghe (57110301307), wonende te Pieter Pourbusstraat 5, 8000 Brugge

Klaartje Brouns (7706261879), wonende te Lange Leemstraat 2 bus 7, 2018 Antwerpen

De Algemene Vergadering van Het Kwartier wordt nu gevormd door:

- Lies Timperman (82080428812), wonende te Landbouwstraat 145, 2800 Mechelen

- Henri De Jonghe (5711(5301307), wonende te Pieter Pourbusstraat 5, 8000 Brugge

- Klaartje Brouns (7706261879), wonende te Lange Leemstraat 2 bus 7, 2018 Antwerpen

- Els Pas (77032240687), wonende te BrouWerijstraat 18, 1840 Londerzeel - Peter Anthonissen (69090701526), wonende te Oude Godstraat 29, 2220 Helst-op-den-Berg

De ledenlijst wordt bijgéhouden op de maatschappelijke zetel van devzw en wordt jaarlijks geactualiseerd, BENOEMING DAGELIJKS BESTUUR

Op de laatste blz_ van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzijvan de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Mon 2.2

Freek Mariën (88080307788 - Kapoenenweg 17, 2800 Mechelen) wordt aangesteld als artistiek leider van vzw Het Kwartier. Ruth Mariën (86060612687 - Lamorinièrestraat 159/8, 2018 Antwerpen) wordt aangesteld als zakelijk leider van vzw Het Kwartier.

Tijdens de algemene vergadering van vzw De Nietjesfabriek, vereniging zonder winstoogmerk, gehouden op 14/04/2015 te Mechelen, werden de statuten unaniem gewijzigd en goedgekeurd als volgt:

Benaming, zetel, doel

Artikel 1 (gewijzigd). De naam van de vereniging luidt vzw Het Kwartier.

Artikel 2 (gewijzigd). De zetel van de vzw is gevestigd te Kapoenenweg 17, 2800 Mechelen, gelegen in het gerechterlijk arrondissement Mechelen. Een adreswijziging kan gebeuren door beslissing van gewone meerderheid van de Raad van Bestuur.

Artikel 3 (gewijzigd). Het Kwartier stelt zich tot doel te fungeren als professionele en interdisciplinaire artistieke organisatie. Het artistiek werk van theatermaker en auteur Freek Mariën staat hierin centraal.

Het doel van de vereniging bestaat uit het produceren (of reproduceren) en presenteren van abstracte denkbeelden, gevoelens en esthetische concepten door middel van traditionele of vernieuwende kunstmedia, voornamelijk deze waarbij live presentatie aan een publiek gebruikelijk is (bvb. theater, film en video, plastische kunstvormen) en deze waarbij presentatie aan een publiek via schriftelijke artistieke uitingen gebeurt (bv.

d1D theaterteksten, proza, poëzie). De activiteiten van de vereniging bestaan uit artistieke activiteiten zoals onder

meer theatervoorstellingen, literaire creaties, film- en videoproducties, plastische kunstvormen en alle mogelijke

o vereniging te verlaten. Daartoe schrijft hij een eenvoudige ontslagbrief, gericht aan de voorzitter van de Raad

van Bestuur op de zetel van de vereniging. Het ontslag gaat in op de eerste dag van de maand volgend op de

cieD

datum van ontvangst van de brief.

Een lid dat daden stelt die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging of die de vereniging

et op enigerlei wijze schade kunnen toebrengen, kan door een 2/3e meerderheid van de algemene vergadering

worden uitgesloten. De uitsluiting van het betreffende lid moet als agendapunt vermeld staan in de oproeping

van de algemene vergadering. Het lid moet voor de stemming de kans krijgen gehoord te worden. Het elidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid of' toegetreden lid' overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat

ri) van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld,

Het lidmaatschap van de vereniging, sluit de aanvaarding van de statuten en het huishoudelijk reglement in.

P: Bestuurders

Artikel 5 (gewijzigd) De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur met minstens drie leden, door de Algemene Vergadering aangesteld bij gewone meerderheid voor een maximum termijn van tien jaar. De Raad van Bestuur benoemt onder haar leden een voorzitter, ondervoorzitter en penningmeester. De leden van de Raad van Bestuur worden vermeld in de statuten van de vzw. Zij zijn geen lidgeld verschuldigd.

et Deze mandaten zijn niet bezoldigd, tenzij de Algemene Vergadering hier anders over beslist. De besjaurders worden minstens om de zeven jaar verkozen door de Algemene Vergadering, bij geheime stemming. De Algemene Vergadering heeft te allen tijde het recht om een einde te stellen aan een bestuurdersmandaat bij gewone meerderheid.

Het staat een bestuurder op elk moment vrij de vereniging te verlaten. Een bestuurder kan schriftelijk ontslag indienen op het adres van de zetel van de vereniging gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het ontslagnemend lid blijft zijn mandaat opnemen tot in zijn vervanging wordt voorzien tenzij zijn ontslag wordt" aanvaard met onmiddellijke ingang door een beslissing van de Raad van Bestuur. De voorzitter of secretaris bevestigt schriftelijk het ingaan van het ontslag. Een bestuurder kan worden" afgezet door een beslissing van de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid.

ïntermediale en andere artistieke varianten.

e De vereniging bestaat voor onbepaalde duur.

Leden

e

Artikel 4 (gewijzigd) Het minimum aantal leden van de vzw bedraagt vier.

wl . De aanvraag tot lidmaatschap voor eventuele toetredende leden dient gericht aan de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur legt alle kandidaturen voor aàn de Algemene Vergadering die over de aanvaarding van het kandidaat lid beslist in het belang van de vzw, bij gewone meerderheid.

De bestuurders en toetredende leden vormen samen de Algemene Vergadering. Zij staan vernield in de ledenlijst die op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. Zij zijn geen lidgeld verschuldigd. Zij hebben alleen de rechten en verplichtingen bepaald door de wet van 27 juni 1921 en het huishoudelijk reglement. in Ngeen geval zijn zij aansprakelijk voor de verbintenissen van de vzw. Het staat een lid op elk moment vrij de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Moo2.2

Het lidmaatschap van de Raad van Bestuur impliceert het lidmaatschap van de vereniging. Het lidmaatschap van de vereniging sluit de aanvaarding van de statuten en het huishoudelijk reglement in.

Bevoegdheden van de Raad van Bestuur en van de Algemene Vergadering

Artikel 6 (gewijzigd), De Raad van Bestuur oefent alle macht uit, behalve deze die door de wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad van Bestuur kan evenwel bevoegdheden delegeren aan één of meer bestuurders, leden of derden. Deze gemachtigden worden benoemd door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid. De gemachtigden kunnen hun ambt beëindigen mits schriftelijk ontslag in te dienen op de zetel van de vereniging, gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan bij gewone meerderheid de gemachtigden afzetten. De gemachtigden hebben de bevoegdheden in functie van de opdracht die ze krijgen van de Raad van Bestuur, en zoals deze ze omschrijft. Ze oefenen hun functie uit alleen of gezamenlijk, naargelang het geval en zoals nader omschreven in de beslissing van de Raad van Bestuur.

Het dagelijks bestuur van de vereniging op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging wat betreft dat dagelijks bestuur kan door Raad van Bestuur worden opgedragen aan één of meer personen. Deze benoeming gebeurt bij gewone meerderheid, De gemachtigden kunnen hun ambt beëindigen mits schriftelijk ontslag in te dienen op de. zetel van de vereniging, gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan hij gewone meerderheid de gemachtigden of het volledige dagelijks bestuur afzetten. De gemachtigden hebben de bevoegdheden in functie van de opdracht die ze krijgt.

De Raad van Bestuur kan een deel van zijn beslissingsbevoegdheden overdragen delegeren aan een algemeen directeur, die bezoldigd kan worden, zonder dat deze opdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur kan eveneens beslissen (Ever het ontslag van deze algemeen directeur.

De artistieke en zakelijke leiding wordt gedelegeerd aan een of meerdere door de Raad van Bestuur aan te duiden artistieke leider(s). De artistiek en zakelijk leider(s) kan bezoldigd worden. De Raad van Bestuur kan beslissen over het ontslag van deze artistiek en zakelijk leider(s).

Artikel 7 (gewijzigd). De Raad van Bestuur vergadert als een college en kan slechts geldig beraadslagen en besluiten indien minstens de gewone meerderheid van de bestuurders aanwezig (of vertegenwoordigd) is op de vergadering. Beslissingen worden genomen met de gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige (en vertegenwoordigde) stemmen. Bij een staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in en buiten rechte. Alle bevoegdheden die de wet of de statuten niet uitdrukkelijk verleent aan de Algemene Vergadering, worden toegekend aan de Raad van Bestuur. De rechtsvorderingen, als eiser dan wel als verweerder, worden in naam van de vereniging door de Raad van Bestuur ingespannen of doorgevoerd. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van minstens één bestuurder.

De raad van bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in aile handelingen en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging en in buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door de algemeen directeur en de voorzitter samenhandelend. De raad van bestítur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigerh kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en bèperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 8 (gewijzigd). De Algemene Vergadering is samengesteld uit al de leden en is bevoegd voor hetgeen

bepaald in de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, onder

andere, maar niet beperkt tot:

1. het wijzigen van de statuten

2, het benoemen en afzetten van bestuurders

3. het kwijten aan de bestuurders

4. het goedkeuren van begrotingen en rekeningen

5. het machtigen aan de Raad van Bestuur zijn bevoegdheden over tE; dragen aan een derde 6, het uitsluiten van een lid

7. het ontbinden van de vereniging

8. het omzetten van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk g. de bestemming van de goederen bij ontbinding

e MOD 2,2

10. alle bevoegdheden die door voorliggende statuten worden toegekend.

leder lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander lid, die het correlerend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Artikel 9 (gewijzigd). Elk jaar moet tenminste een Algemene Vergadering gehouden worden. Zij kan evenwel in buitengewone zitting bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vereniging dit vereist. Ze moet bijeengeroepen worden wanneer minstens een vijfde van de leden hierom verzoekt. Iedere vergadering wordt gehouden op de dag, het uur en de plaats die op de uitnodiging vermeld staan. Aile leden moeten ertoe uitgenodigd worden. De uitnodigingen worden per e-mail verstuurd door de Raad van Bestuur, minstens acht dagen voor de datum van de Algemene Vergadering. De uitnodiging vermeldt de agenda van de vergadering. Afwezigen kunnen zich door een ander lid van de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden

In geval van stemming zijn alle leden op gelijke wijze stemgerechtigd, beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid, mits ten minste de helft van de leden aanwezig af vertegenwoordigd is, tenzij de wet, de statuten of het huishoudelijk reglement het anders bepaalt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur belge De Algemene Vergadering beslist bij gewone meerderheid van stemmen (d.t. wanneer er meer ja- dan nee-stemmen zijn, onthoudingen worden niet meegerekend om de meerderheid te bepalen). De Algemene Vergadering beslist bij bijzondere meerderheid, in de in art.8, art,12 en art.20 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, bepaalde gevallen en in deze aangegeven statuten. Voor een statutenwijziging en de uitsluiting van een lid houdt dit een meerderheid in van twee derde van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, voor een doelwijziging of een ontbinding een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend, met dien verstande dat de voorzitter ook steeds lid is.

Een verslag van de vergadering ligt ter inzage op de zetel van de vereniging. Van de besluiten van de Algemene Vergadering wordt een verslag bijgehouden op de zetel van de vereniging. De verslagen zijn voor de leden en de belanghebbende derden ter inzage beschikbaar. Op aanvraag kunnen ze een afschrift ontvangen.

Artikel 10 (gewijzigd), De Raad van Bestuur kan aan de Algemene Vergadering een huishoudelijk reglement voorleggen. Het huishoudelijk reglement wordt steeds goedgekeurd door de Algemene Vergadering die wijzigingen kan aanbrengen met een gewone meerderheid van stemmen.

Begrotingen en rekeningen

Artikel 11 (gewijzigd). Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. leder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluiting van het boekjaar, legt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, opgemaakt overeenkomstig art.17 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Ontbinding en vereffening

Artikel 12 (gewijzigd). In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

In geval van ontbinding van de vzw neemt de Algemene Vergadering de beslissing het nettovermogen van de vereniging te schenken aan een organisatie met een gelijkaardig doel. De activa worden, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft. Zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

Artikel 13 (gewijzigd) Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals van tijd tot tijd gewijzigd, toepasselijk,

Artikel 14 (gewijzigd) De Raad van Bestuur verbindt zich ertoe deze statuten binnen de kortst mogelijke tijd te laten publiceren in de bijlage van het Belgisch staatsblad

Mechelen, 14/04/2015

Ruth Mariën, bestuurder

MOD 2.2

x `f

Luik B - Vervolq

Lies Timperman, bestuurder

, Voor-

" behouden

aap het Belgisch Staatsblad









Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2015 - Annexes du Moniteur b

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE NIETJESFABRIEK

Adresse
KAPOENENWEG 15 2800 MECHELEN

Code postal : 2800
Localité : MECHELEN
Commune : MECHELEN
Province : Anvers
Région : Région flamande