DE NIEUWE KUNSTSCHOOL, AFGEKORT : DNKS

Association sans but lucratif


Dénomination : DE NIEUWE KUNSTSCHOOL, AFGEKORT : DNKS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 561.808.063

Publication

12/09/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 1  Naam

De vereniging wordt  De Nieuwe KunstSchool VZW» genoemd.

Als officiële afkorting kan  DNKS VZW» worden gebruikt.

Als subnaam zal o.a. worden geopteerd voor  De Nieuwe MuziekSchool» (DNMS),  De Nieuwe DansSchool»

(DNDS), ...

Artikel 2  Adres

Artikel 3  Doel

TITEL I : VOORAF

Tussen de ondergetekenden:

Wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL II : NAAM  ADRES  DOEL - DUUR

De vereniging heeft tot doel voor eigen rekening of voor rekening van derden als tussenpersoon:

Het organiseren van muziekonderricht met o.a.: notenleerlessen, instrumentenopleiding, samenspelklassen, individuele & groepsbegeleiding, ... Het organiseren van dansonderricht zowel individueel als in groep Het organiseren van acteer/theateronderricht zowel individueel als in groep Culturele ontplooiing op muzikaal, creatief en expressief vlak De steun aan of organisatie / coördinatie van maatschappelijke, sociale, culturele activiteiten en events in de ruimste zin van het woord, van en/of voor haar leden De verenging kan meer algemene middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan

Dhr. Verhelst Steven, Oude Steenweg 136, 2530 Boechout, Rrnr. 810930 031 57 Mevr. Van Rompaey Reinhilde, Scheidingstraat 13, 2610 Wilrijk, Rrnr. 511118 348 66 Dhr. Verhelst Luc, Scheidingstraat 13, 2610 Wilrijk, Rrnr. 461126 391 66

Mevr. Luyckx Monique, Torenstraat 17, 2160 Wommelgem, Rrnr. 550522 336 97

De zetel van de vereniging is gevestigd te 2530 Boechout, Oude Steenweg 136. De vereniging resorteert aldus onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : De Nieuwe Kunstschool

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : DNKS

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Oude Steenweg 136

*14308027*

Luik B

2530

België

0561808063

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Boechout

Griffie

Neergelegd

09-09-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

tot uitvoering van hetgeen voorgaand is bepaald ondermeer alle roerende en onroerende verrichtingen stellen, zakelijke rechten verwerven, huren, verhuren, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, fondsen verzamelen... Kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het realiseren van het kader van haar doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend besteed wordt aan het doel waarvoor zij is opgericht. De vereniging kan alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de realisatie van haar doel. Zij kan daartoe ook lid worden van of samenwerkingsovereenkomsten afsluiten met andere organisaties en verenigingen, die dezelfde of gelijkaardige doelstellingen nastreven. Deze opsomming & aanduiding is niet beperkend doch enkel van aanwijzende aard.

Artikel 4  Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL III : LIDMAATSCHAP

Artikel 5  Algemeen

Artikel 9  Bijdrage

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6  Effectieve leden

Als effectieve leden worden aangenomen de hierboven genoemde oprichters, alsook diegenen die later op voorstel van de raad van bestuur worden aangenomen bij beslissing van de algemene vergadering, genomen met een meerderheid van twee/derde van al de effectieve leden.

Artikel 8  Uittreding en uitsluiting

Artikel 7 : Toegetreden leden

Toegetreden leden zijn zij die zich als lid bij de raad van bestuur hebben aangemeld en door de raad als zodanig tot de vereniging zijn toegelaten. Ingeval van niet-toelating door het bestuur, kan de algemene vergadering alsnog tot toelating besluiten.

Zowel de effectieve als toegetreden leden kunnen op ieder ogenblik ontslag nemen uit de vereniging door middel van een aangetekend schrijven, gericht aan de raad van bestuur.

Het effectief of toegetreden lid dat de door hem verschuldigde bijdrage niet heeft betaald, binnen de maand na de herinnering die hem bij ter post aangetekende brief werd toegezonden, wordt geacht ontslag te nemen.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts worden uitgesproken door de algemene vergadering met een meerderheid van twee/derde van al de effectieve leden, behoudens het effectieve lid omtrent wie gestemd wordt. Een effectief lid kan slechts worden uitgesloten wanneer daartoe grondige redenen aanwezig zijn, waardoor een bepaald lid redelijkerwijze niet meer aanvaard kan worden als lid.

De raad van bestuur kan zowel effectieve als toegetreden leden die zich aan een zware overtreding schuldig hebben gemaakt schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering.

Wanneer de raad van bestuur een jaarlijkste bijdrageplicht oplegt, wordt een kandidaat-effectief lid of een kandidaat-toegetreden lid slechts lid nadat het lidgeld integraal werd betaald.

TITEL IV : ALGEMENE VERGADERING EN BESTUUR

De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden.

Het aantal leden is niet beperkt. Het minimum aantal effectieve leden wordt bepaald op het wettelijk minimum.

De door de verschillende soorten leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage wordt vastgesteld door de raad van bestuur. Zij mag evenwel het maximum van 350,00 euro niet overtreffen.

Artikel 10  Algemene vergadering

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn toegekend door de wet en door de onderhavige statuten.

Behoren in zonderheid tot haar bevoegdheid:

de wijziging van de statuten de benoeming en de afzetting van de bestuurders en van de leden van de toelatingscommissie. Desgevallend de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend. de kwijting an de bestuurders en commissarissen de goedkeuring van de begroting en van de rekening de ontbinding van de vereniging de uitsluiting van een lid de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De algemene vergadering, genaamd jaarvergadering, moet eenmaal per jaar worden bijeengeroepen in de loop van de maand december.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur bij gewone brief, ondertekend door de secretaris in naam van de raad van bestuur, die minstens acht dagen voor de vergadering aan ieder effectief lid wordt opgestuurd. De oproeping kan ook via email, indien het lid dat dit wenst dit schriftelijk ter kennis geeft aan de secretaris.

De agenda wordt vermeld in het oproepingsbericht.

De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Dit register wordt bewaard in de zetel van de vereniging waar alle leder er ter plaatse inzage kunnen van nemen.

Alle leden of derden, die van een belang doen blijken, kunnen uittreksels vragen die worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

Artikel 11  Bestuur

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Als selchts 3 personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit 2 personen. Het aantal bestuurders moet altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door 2 bestuurders samen handelend, waaronder de voorzitter.

Deze moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enig besluit van de raad of van enige machtiging. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte.

Artikel 12  Boekjaar

Artikel 13  Goedkeuring

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging. Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging, met uitzondering van de handelingen die voorbehouden zijn aan de algemene vergadering of die strijdig zijn met de wet.

TITEL V : BOEKJAAR  BEGROTING - REKENINGEN

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste 3 leden, gekozen door de algemene vergadering. De algemene vergadering kan te allen tijde een einde stellen aan hun mandaat.

Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting, legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zicht uit over de kwijting aan de bestuurders. Dit gebeurt bij afzonderlijke stemming.

De raad kan zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één van de bestuurders of zelfs aan derden, niet-leden van de vereniging.

Het boekjaar van de VZW loopt van 1 juli XX tot en met 30 juni X1, daaropvolgend.

Uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van oprichting van de VZW en zal eindigen op 30 juni 2015.

TITEL VI : ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 14  Ontbinding

De VZW kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidsquorum van twee/derde vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van vier/vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De rechtbank van eerste aanleg kan op verzoek van een lid, een belanghebbende derde of van het openbaar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

ministerie de gerechtelijke ontbinding van de VZW uitspreken die:

niet in staat is haar verbintenissen na te komen haar vermogen of inkomsten uit dat vermogen voor een ander doel gebruikt dan waarvoor zij is opgericht in ernstige mate in strijd handelt met de statuten of de wet op openbare orde gedurende 3 opeenvolgende boekjaren niet heeft voldaan aan de verpichting om de jaarrekening neer te leggen, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gesloten minder dan 3 leden telt

Artikel 15  Bestemming vermogen

In geval van ontbinding zal over het actief, na aanzuivering der schulden, worden beslist door de algemene vergadering. Zij zal op dat ogenblik de goederen en gelden toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten.

TITEL VII : SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 12/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Nadat de algemene vergadering was samengesteld heeft deze beslist te benoemen:

tot voorzitter van de raad van bestuur: dhr. Verhelst Steven, voormeld tot penningmeester: mevr. Van Rompaey Reinhilde, voormeld tot ondervoorzitter: dhr. Verhelst Luc, voormeld tot secretaris: mevr. Luyckx Monique, voormeld

Het aantal bestuurders werd bepaald op 3 en vervolgens werden tot bestuurders benoemd voor een periode van 6 jaar tot aan de jaarvergadering van 2020:

dhr. Verhelst Steven, voormeld mevr. Van Rompaey Reinhilde, voormeld mevr. Luyckx Monique, voormeld De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in de maand december van 2015. Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de VZW-wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

Waarvan akte

Verleden te Boechout op 30 augustus 2014.

Dhr. Verhelst Steven Dhr. Verhelst Luc

Voorzitter Ondervoorzitter

Na voorlezing hebben de verschijners deze akte ondertekend.

Mevr. Van Rompaey Reinhilde Mevr. Luyckx Monique

Penningmeester Secretaris

Coordonnées
DE NIEUWE KUNSTSCHOOL, AFGEKORT : DNKS

Adresse
OUDE STEENWEG 136 2530 BOECHOUT

Code postal : 2530
Localité : BOECHOUT
Commune : BOECHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande