DE NIEUWE VREDE

Association sans but lucratif


Dénomination : DE NIEUWE VREDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 848.373.480

Publication

28/10/2013
ÿþra

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0848.373.480 Benaming

(voluit) ; De Nieuwe Vrede

REG`i'iTekANK

KOOPHANDEL

17 Oiii, 2013

Griffie

P. EN

A

1 163910*

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Vredestraat 16-22 te 2600 Berchem

Onderwerp akte : Ontslag bestuurder

Ingevolge de buitengewone Algemene vergadering gehouden ten zetel van de Vereniging op 3 oktober 2013 werd het ontslag van de heer Wim Vervaart, geboren op 10/08/1970 te Turnhout, wonende te 2300 Turnhout - Bareelstraat 51, als bestuurder te aanvaarden. Zijn mandaat eindigt op 3 oktober 2013.

Er werd kwijting verleend aan zijn mandaat,

Bestuurder - Voorzitter Marco Harmsen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

12/09/2012
ÿþ MOD 2,2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken Kopie na neerlegging van de akte ter griffie

(LY1\

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad







*iaisae~o~





RECHTBANK

KOOPHANDEL

0 3 SEP. 2012

Griffie



ANTW-ERPEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr: . 0 8 4 8 .373.480

Benaming

(voluit) : DE NIEUWE VREDE

(verkort) :

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : Vredestraat 16-22 - 2600 Berchem

Onderwerp akte : OPRICHTING

Marco Harmsen, wonende te 2600 Berchem  Uitbreidingstraat 332 en geboren op 30101(1969 te Doetinchem

Karen Gysbrechts, wonende te 2600 Berchem  Uitbreidingstraat 332 en geboren op 16/10/1972 te Handel

Olivier Meyskens, wonende te 2600 Berchem  Vredestraat 55 en geboren op 03/04/1967 te Sint-Agatha-E3erchem

Peter Melis, wonende te 2600 Berchem  Generaal Drubbelstraat 135 en geboren op 29/11/1956 te Schoten

Ronny Pringels, wonende te 2600 Berchem  Wasstraat 42 en geboren op 15/04/1964 te Sint-Amandsberg Geerdt Magiels, wonende te 2018 Antwerpen  Peter Benoitstraat 26 en geboren op 22/11/1956 te Wilrijk Wim Vervoort, wonende te 2300 Turnhout  Bareelstraat 51 en geboren op 10/08/1970 te Turnhout

Zij hebben beslist een vereniging zonder winstoogmerk op te richten waarvan de hierna geschreven statuten door hen unaniem werden goedgekeurd.

ARTIKEL 1. DE VERENIGING

§1. De VZW draagt de naam De Nieuwe Vrede.

§2.Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

§3.De zetel van de VZW is gevestigd op Vredestraat 16-22, 2600 Berchem, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Binnen het wer-'kings-'gebied kan de maatschappelijke zetel verplaatst worden bij beslissing van de algemene vergadering.

§4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2. DOELSTELLINGEN EN ACTIVITEITEN

§1. De vereniging heeft tot doel het bevorderen, propageren, organiseren en produceren van bestaande, nieuw aan te maken en experimentele muziek, theater, film, beeldende kunst en andere expressievormen, alsook het geven van vorming- en expressie kansen aan individuen en groepen.

Om dit doel te bereiken kan de vereniging alle benodigde initiatieven nemen, zoals: het zoeken naar en verwerven van financiele middelen voor de verwezenlijking van de gestelde doelen; culturele activiteiten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

opzetten, eventueel in samenwerking met andere stichtingen en ondernemingen; organiseren van vcrmingsactiviteiten op cultureel gebied; het groeperen van verschillende muziek- en theatergroepen en belangen vertegenwoordigen

De vereniging mag om dit doel te bereiken het nodige onroerend goed bezitten, pachten, huren en verhuren.

§2.De verenging heeft tot doel het gebouwencomplex als artistieke ruimte te doen uitgroeien tot een interculturele ontmoetingsplaats van waaruit rond literatuur, cultureel erfgoed, theater, kunst, muziek, film, beeldende kunst en wetenschappen wordt gewerkt.

§3.De vereniging mag eveneens alle activiteiten ondernemen die het doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook handelsdaden stellen, zoals het uitbaten van horeca activiteiten, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt om het doel van de vereniging te realiseren.

§4.De vereniging draagt in haar doelstellingen het respect voor de Universele Rechten van de Mens .

ARTIKEL 3. LEDEN

§1.Er zijn minstens 3 werkende leden met alle rechten zoals omschreven voor de leden in de Verenigingen an Stichtingenwet van 2 mei 2002 en 16 januari 2003, afgekort V&S-wet. Het aantal werkende leden is onbeperkt.

§2. Het aantal werkende leden is onbeperkt. Beslissing over toetreding van nieuwe leden, kunnen alleen door de Raad Van Bestuur met eenparigheid van stemmen. Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad Van Bestuur een ledenregister gehouden, Dit register vermeldt de volledige naam en woonplaats van de leden. Alle beslissingenbetreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door de Raad van Bestuur, worden in het register ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis werd gesteld. Bij wijziging van hun in het register opgenomen gegevens, dienen de leden de nieuwe gegevens binnen dezelfde periode kenbaar te maken aan de Raad van Bestuur

§3.De volgende oprichters zijn de eerste werkende leden:

Marco Harmsen, Uitbreidingstraat 332, 2600 Berchem,

Karen Gysbrechts, Uitbreidingstraat 332, 2600 Berchem,

Olivier Meyskens, Vredestraat 55, 2600 Berchem,

Peter Melis, Generaal Drubbelstraat 135, 2600 Berchem,

Ronny Pringels, Wasstraat 42, 2600 Berchem,

Geerdt Magiels, Peter Benoitstraat 26, 2018 Antwerpen,

Wim Vervoort, Bareelstraat 51, 2300 Turnhout

§4. Er wordt geen lidgeld betaald.

§5. Ontslagnemende of uitgesloten leden, hebben geen recht op het bezit of een gedeelte van het bezit van de vereniging. Hetzelfde geldt voor erfgenamen, schuldeisers, of rechthebbenden van een overleden lid.

ARTIKEL 4. RAAD VAN BESTUUR, ALGEMENE VERGADERING

§1. De Algemene Vergadering bestaat uit de werkende leden.

Alle werkende Leden hebben gelijk stemrecht. Elk werkend Lid heeft een stem.

§2. De Raad van Bestuur bestaat uit minstens drie leden, waarvan een voorzitter, een penningmeester, een secretaris. De leden van de raad van bestuur worden tenminste om de zeven jaar verkozen door de algemene vergadering. De VZW wordt vertegenwoordigd tegenover derden door 1 bestuurder alleen handelend. De handelingen die de vereniging verbinden boven de E 5.000,- worden behoudens bijzondere delegatie van de raad van bestuur ondertekend door twee bestuurders,

§3. De algemene vergadering is uit alle werkende leden samengesteld.

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering

uitgeoefend worden:

-de wijziging van de statuten;

~

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de benoeming en de afzetting van de commissaris of bedrijfsrevisor en het bepalen van diens bezoldiging;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen; "

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-de ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van een lid;

-de aanvaarding van nieuwe werkende Leden;

-de goedkeuring van het eenjarig of meerjarig aotieprogramma voor de komende periode opgesteld door de

Raad van Bestuur;

-de goedkeuring van het werkingsverslag van de voorbije periode opgesteld door de Raad van Bestuur.

§4. De bijeenkomsten van de Gewone Algemene Vergadering zullen gehouden worden op de datum en de plaats die vermeld wordt in de uitnodiging. De uitnodiging wordt minstens 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende Leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het werkend Lid daartoe laatst heeft opgegeven aan de VZW.

§5.Een werkend Lid dat niet aanwezig kan zijn op de Algemene Vergadering kan zich laten vertegenwoordigen door een ander werkend Lid van de vereniging. Elk werkend Lid kan ten hoogste één volmacht dragen.

§6. De vergaderingen worden door de Raad van Bestuur samengeroepen. Aan de uitnodiging wordt een ontwerp van agenda toegevoegd, waarbij elk punt dat door minstens 2 bestuurders wordt aangebracht of dat door minstens 1/20 van de werkende Leden minstens 14 dagen voor de vergadering aangebracht werd, op de agenda wordt geplaatst.

§7. Bijzondere bijeenkomsten in een Buitengewone Algemene Vergadering kunnen worden samengeroepen door de Voorzitter of op verzoek van minstens 2 bestuurders alsook op verzoek van minstens 1/5 van de werkende Leden. De uitnodiging wordt minstens 21 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle werkende Leden verstuurd per e-mail of per gewone post op het adres dat het werkend Lid daartoe laatst heeft opge-ge-ven aan de VZW.

§8. Aan het begin van een Algemene Vergadering kunnen punten aan de agenda toegevoegd worden indien een meerderheid van de werkende Leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is daarmee instemt, behalve wanneer de V&5-wet of de statuten dit anders voorzien.

§9. Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft van de werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

§10. De wijziging van de statuten of de ontbinding van de vereniging vereist een beraadslaging in een vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de Werkende Leden dat aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de Werkende Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeen-tge-7roepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. De tweede vergadering mag niet binnen 15 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden.

§11. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens 1/3 van de Werkende Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

§12. Bij staking van stemmen wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

§13. De algemene vergadering heeft de bevoegdheid om binnen de vereniging werk- en studie-gnoe-pen op te richten. Ze stelt daarbij een Werkend Lid aan als voorzitter van de werkgroep. De aldus opgerichte groepen blijven steeds onderworpen aan de be-islis-isingen van de algemene verga-'de-ring.

i

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

§14.De Algemene vergadering kan een Huishoudelijk Reglement aannemen om de werking van de vereniging verder te regelen. Hierin kan ook bepaald worden hoe dit Huishoudelijk Reglement gewijzigd kan worden.

§15. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de bij K.S. vastgelegde modaliteiten.

§16. De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

§17.Personen die een politiek mandaat uitoefenen of zich hiervoor verkiesbaar stellen, verliezen de mogelijkheid om lid te zijn van de Raad van Bestuur. Zij dienen ontslag te nemen uit de Raad van Bestuur, doch blijven wel Werkend Lid.

§18. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten, wanneer ten minste de meer-'der-'heid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de vergadering. De besluiten wonden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegen-'woondigde bestuurders. Bij staking van stemmen, wordt het voorstel geacht verworpen te zijn.

§19. Er worden notulen, opgesteld en ondertekend door de Voorzitter en een ander lid van de Raad van Bestuur, bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de door bij K.B. vastgelegde modaliteiten.

§20. De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt open-baar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koop-handel en van een uittreksel daarvan bestemd om in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt.

ARTIKEL 5. FINANCIERING EN BOEKHOUDING

ART. 5. Eerste lid. Financiering

§1. De vereniging zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteu-ning van een specifiek project.

§2. Daarnaast kan de vereniging fondsen verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet. ART. 5. Tweede lid. Boekhouding

§1. Het boekjaar begint op 1 september en eindigt op 31 augustus.

§2. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig tiet bepaalde in artikel 17 V&S-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

§3. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies V&S-wet. Voor zover van toe-pas-sing wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 V&S-wet.

§4. De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering.

a

MOD 2,2

"

ARTIKEL 6. ONTBINDING

§1. De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door een meerderheid van alle Werkende Leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in deze statuten.

§2. De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid gesteld in deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

§3. Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering een vereffenaar waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

§4. Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de buitengewone Algemene Vergadering over de bestemming van het vermogen van de VZW dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zondèr winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

§5. Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het werkend worden neergelegd ter griffe en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26 novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

ARTIKEL 7. ALGEMEN BEPALINGEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge Al hetgeen niet uitdrukkelijk voorzien is door de statuten, wordt geregeld door de wet van02 mei 20002 op de verenigingen zonder winstoogmerk. Bijgevolg zullen de beschikkingen van deze wet hiervoor niet uitdrukkelijk worden afgewezen, geacht deel uit te maken van deze statuten en bepalingen die afwijken van de dwingende bepalingen van de wet worden geacht niet geschreven te zijn.

Vervolgens nemen partijen, verenigd in algemene vergadering éénparig de volgende beslissingen waarvan zij erkennen dat deze pas uitwerking zal krijgen vanaf de datul waarop de vereniging rechtspersoonlijkheid zal hebben :

In afwijking van Artikel 5, zal het eerste boekjaar van de vereniging beginnen te lopen vanaf de hiervoor voormelde datum om te eindigen op 31 augustus 2013.

De Stichters van de vereniging zijn de eerste effectieve leden :

Marco Harmsen, wonende te 2600 Berchem  Uitbreidingstraat 332

Karen Gysbrechts, wonende te 2600 Berchem  Uitbreidingstraat 332

Olivier Meyskens wonende te 2600 Berchem  Vredestraat 55

Peter Melis, wonende te 2600 Berchem  Generaal Drubbelstraat 135

Ronny Pringels, wonende te 2600 Berchem  Wasstraat 42

Geerdt Magiels, wonende te 2018 Antwerpen  Peter Benoitstraat 26

Wim Vervoor,t wonende te 2300 Turnhout  Bareelstraat 51

t

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

De Raad van bestuur en de functies werden als volgt samengesteld

Voorzitter : Marco Harmsen

Secretaris : Olivier Meyskens

Penningmeester : Karen Gysbrechts

Bestuurslid : Peter Melis

Bestuurslid : Ronny Pringels

Bestuurslid : Geerdt Magiels

Bestuurslid : Wim Vervoort

ANTWERPIN U5 JUL 2012

De Voorzitter

Marco Harmsen

Op de laatste blz. Van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

. ~

MOD 2.2

04/06/2015
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Rç httagrnF vare içgophandel

An tivarpen

2 s MEI 2015

afdeling Antwerpen

Griffie

Ondememingsnr : 0848.373.480

Benaming

(voluit) : DE NIEUWE VREDE

(verkort)

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Vredestraat 16-22 te 2600 Berchem

Onderwerp akte : Ontslag bestuurder

Ingevolge de buitengewone Algemene vergadering gehouden ten zetel van de vereniging op 2 maart 2015 werd beslist het ontslag van de heer Geerdt Machiels, geboren op 22/11/1956 te Wilrijk, wonende te 2018 Antwerpen- Peter Benoitstraat 26, ais bestuurder te aanvaarden. Zijn mandaat eindigt op 2 maart 2015.

Er werd kwijting verleend aan zijn mandaat.

Bestuurder - Voorzitter Marco Harmsen

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

06/08/2015
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Rechtbank van koophandel Aniweroen

28JULi2015

afdeel tvrrerpenI

r

beh aa Be Stat

IA













Ondernemingsnr : 0848.373.480

Benaming

(voluit) De Nieuwe Vrede



(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Vredestraat 16-22 te 2600 Berchem

Onderwerp akte : Ontslag bestuurder en Benoeming [eden

Ingevolge de buitengewone Algemene vergadering gehouden ten zetel van de Vereniging op 1 februari 2013 werd het ontslag van de heer Peter Melis, geboren op 29/11/1956 te Schoten, wonende te 2600 Berchem - Generaal Drubbelstraat 135, als bestuurder te aanvaarden. Zijn mandaat eindigt op 31 januari 2013,

Er werd kwijting verleend aan zijn mandaat.

Ingevolge de buitengewone Algemene Vergadering gehouden ten zetel van de vereniging op 25 juni 2015 werd beslist om volgende personen te benoemen als lid van de vereniging en dit vanaf 25 juni 2015.

Marc Timmers, geboren op 2/07/1957 te Bree, wonende te 2600 Berchem - De Lescluzestraat 38 Sofie Vreys, geboren op 24/03/1982 te Lommel, wonende te 2600 Berchem - Sint-Hubertusstraat 5

Bestuurder - Voorzitter

Marco Harmsen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE NIEUWE VREDE

Adresse
VREDESTRAAT 16-22 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande