DE PROEFKONIJNEN

Association sans but lucratif


Dénomination : DE PROEFKONIJNEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.760.926

Publication

25/02/2011
ÿþln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1100 22

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2011- Annexes du Moniteur belge

+uosi33a

~~s'~T`~ANK KOOPHANDEL

î 5 FER, 2C8i

AR1T EÉd

Ond l

Benaming o g 2 6  ~

~~~~oü~®

(voauit) : De Proefkonijnen

(ver kort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Wapenstilstandlaan 10/22 2600 Berchem

Onderwerio akte : Oprichting van de vzw

Op de oprichtersvergadering van 12/0212011 hebben de stichters volgende stichtingsakte met unanimiteit goedgekeurd Deze stichtingsakte bevat de statuten van de wzw De Proefkonijnen.

L Vooraf

Tussen ondergetekende, zijnde natuurlijke personen:

1. Van Duytekom Randall Frank Christiane, wonende in de Wapenstilstandlaan 10122 te 2600 Berchem. Geboren te Mortsel op 25/041988

2. Wielandt Myriam Henriëtte, wonende in de Wapenstlistandlsan 10/22 te 2600 Berchem. Geboren te Brugge op 08/10/1960

3. Goossens Chris Silvain Emilila, wonende in de Frans Theyslei 7 te 2150 Borsbeek Geboren te Mortsel op` 03/06/1957

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 21: juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

II. NaamltAdresl/DoeUlDuur

Art. 1. De vereniging draagt de naam " De Proefkonijnen vzw", en is opgericht voor onbepaalde dut,. Ze kan daarom op elk moment ontbonden worden.

AR. 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd in de Wapenstilstandlaan 10 bus 22 te 2600 Berchem,, Antwerpen gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De zetel kan binnen het gerechtelijke arrondissement gewijzigd worden bij eenvaudge beslissing van de raad van bestuur.

Art. 3. De vereniging stelt zich tot doel:

-Nieuwe theaterteksten creëren en deze tot uitvoering brengen.

-Daarmee poogt de vereniging vooruitstrevend en vernieuwend te zijn.

-Beoogde doel is mensen in contact te brengen met toegankelijk, kwalitatief, hedendaags theater.

De meeste activiteiten zullen dan ook beire)ddrtg hebben op het organiseren en maken van theatervoorstellingen.

De vereniging kan aile handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrp van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wetteiijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tilde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van haar doel

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MtOD 2.2

III. De leden

Art. 4. In de vzw zijn er enkel werkende leden, met een minimum van drie personen. Er is geen maximumaantal bepaald. Volgende persoon wordt statutair als !id benoemd: Randall Van Duytekorn.

M. 5. Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Iedereen die bereid is de doelstellingen van de vereniging te helpen realiseren, kan toetreden tot de vereniging als werkend lid. De raad van bestuur beslist echter autonoom of een kandidaat-werkend lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet als werkend lid tot de vzw wordt toegelaten. Een kandidaat werkend lid moet hiervoor schriftelijk een vraag indienen bij de raad van bestuur. De raad van bestuur dent zijn beslissing niet te motiveren en tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk

Art. 6. Werkende leden hebben alle bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen. Een werkend lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Een werkend Ild wordt geacht ontslag te nemen wanneer hij of zij niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om werkend lid te worden in de vzw. Een lid kan op elk moment uitgesloten worden door de algemene vergadering met 213-meerheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Het lidmaatschap van een werkend lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat werkend lid.

De werkende leden in de vzw zijn geen bijdrage verschuldigd.

De stichters van de vereniging zijn de eerste werkende leden, met name:

Van Duytekom Randail, Wapenstiistandlaan 10/22, 2600 Berchem.

Wielandt Myriam, Wapenstilstandlaan 10122, 2600 Berchem.

Goossens Chris, Frans Theyslei 7, 2150 Borsbeek

Art 7. De raad van bestuur van de vzw is verplicht een ledenregister bij te houden. Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden van de vzw, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan een de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd Het origineel ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de vzw. De werkende leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen, indien er geen commissaris werd aangesteld in de vzw. Zij richten hiervoor schriftelijk een aanvraag aan de raad van bestuur. De vzw moet, bij mondeling af schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of wittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

IV. De algemene vergadering

Art. 8. De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden, wordt voorgezeten door de voorzitter van

de raad van bestuur en heeft de bevoegdheden opgesomd in artikel 4 van de wet van 27 juni 1921:

-De goedkeuring en wijziging van de statuten;

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-de ontbinding van de vereniging;

-de benoeming van de vereffenaars, wanneer de vzw ontbonden zal worden;

-de uitsluiting van een werkend lid;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerlç

-alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

M. 9. De algemene vergadering komt minstens één maal per jaar samen, op uitnodiging van de voorzitter of de plaatsvervanger. Deze AV. komt samen in binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

Art 10. Elk voorstel, ondertekend door minimum 1/20 van de werkende leden, moet op de agenda worden geplaatst. Deze voorstellen moeten uiterlijk 5 dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering gestuurd worden naar de raad van bestuur.

Art. 11. De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen en op twee manieren aan de leden en aan derden bekendgemaakt per e-mal en door opname in het verslag dat ter inzage ligt in het secretariaat. Het verslag wordt ondertekend door de voorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 12. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds samengeroepen worden, hetzij op initiatief van de raad van bestuur, hetzij op aanvraag van één vijfde van de leden. Dit moet schriftelijk of per email gevraagd worden aan de raad van bestuur.

Art. 13. De raad van bestuur roept alle werkende leden op voor de algemene vergadering. De uitnodiging voor de algemene vergadering komt per e-maí1. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de algemene vergadering. De uitnodigingen worden minstens acht dagen ver de algemene vergadering verstuurd. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of een plaatsvervanger.

Art. 14. De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezigen. Beslissingen worden genomen bij een gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en de ontbinding van de vereniging geldt de wet op de vzw's.

Art. 15. Elk lid mag zich op de Algemene Vergadering door een ander lid laten vertegenwoordigen bij schriftelijke volmacht. Elk lid heeft één stem. De voorzitter bezit een meervoudig stemrecht Hij bezit drie stemmen.

Art. 16. De beslissingen van elke algemene vergadering worden opgenomen in de notulen. De originele notulen van de algemene vergaderingen worden samengebracht in het notulenboek. De werkende leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen van de algemene vergadering door toezending van een kopie van de originele verslagen van de algemene vergadering per e-mail.

V. De raad van bestuur

Art. 17. De raad van bestuur is samengesteld uit ten minste drie leden en maximum negen leden. De raad van bestuur moet minstens één lid minder tellen dan het aantal werkende leden van de vereniging. indien het aantal werkende leden slechts drie bedraagt, volstaan twee bestuurders.

De leden worden voor onbepaalde duur benoemd door de algemene vergadering en dit bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bestuurders zijn herldesbaar. Bij overlijden, ontslag of afzetting van een bestuurder wordt een vervanger aangeduid door de volgende algemene vergadering. Het mandaat van bestuurder is niet bezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders zou bepalen.

Art. 18. De raad van bestuur verkiest onder haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester, een secretaris, e.a. naar gelang het aantal bestuursleden en bepaalt hun bevoegdheden.

Art. 19. De raad van bestuur bestuurt en vertegenwoordigt de vzw in en buiten rechte. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet wettelijk of statutair aan een ander orgaan van de vereniging zijn toegewezen. Hij ken bepaalde van deze bevoegdheden delegeren.

De raad van bestuur is onder meer bevoegd voor het inrichten van werkgroepen en adviesraden, het aannemen en ontslagen van personeel, het opstellen van de nodige interne reglementen, het aannemen van giften, het aanvaarden van werkende leden, het aangaan van hypothecaire leningen, het uitgeven van obligaties en het instellen van rechtsvorderingen.

Art. 20. De bestuurders oefenen hun bevoegdheden alleen uit.

Art. 21. De raad van bestuur komt bijeen telkens het belang van de vereniging dit vereist, op uitnodiging van de voorzitter of plaatsvervanger, met een minimum van één maal per jaar. Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter. De uitnodiging voor de raad van bestuur komt per e-mail. Deze vermeldt datum, plaats en agenda van de raad van bestuur. De uitnodigingen worden minstens acht dagen vôér de raad van bestuur verstuurd.

M. 22. De raad van bestuur kan slechts beslissingen nemen wanneer een gewone meerderheid aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissingen worden genomen door een eenvoudige meerderheid van de aanwezige of door volmacht vertegenwoordigde leden. Elk bestuurslid kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een ander bestuurslid. Bij gelijkheid van stemmen, is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Bij beslissingen i.v.m. het aanwerven of ontslaan van personeel is wel een 2(3e aanwezigheid vereist Deze beslissingen worden genomen bij een 2(3e meerderheid van de aanwezige en bij volmacht vertegenwoordigde leden.

Art. 23. De besluiten van de RVB worden neergeschreven in de notulen, die op het secretariaat ter inzage liggen van de leden. T.a.v, derden liggen enkel die beslissingen ter inzage die neergelegd worden in het verenigingsdoder.

Art 24. indien een bestuurder een bestuursfout begaat, ken er geen interne aansprakelijkheidsvordering vanuit de vzw tegen hem of haar worden ingesteld.

1100 2.8

Art. 25. Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Dit gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Indien door dit ontslag de werking van de vzw in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld. Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen wanneer hij of zijn niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om bestuurder te worden van de vzw. Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de algemene vergadering met een bijzondere meerderheid, zijnde 213. Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overtijden van de bader.

VI. Het dagelijks bestuur

Art. 28. De taken in verband met het dagdagelijks bestuur kunnen worden overgedragen aan een dagelijks bestuur. De dagelijks bestuurders worden benoemd door de raad van bestuur. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de bestuurders. De Dagelijks bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Art. 27. Het dagelijks bestuur kan de dagdagelijkse handelingen, de handelingen van minder belang en de dringende handelingen binnen de vzw stellen. Binnen deze bevoegdheid kan het dagelijks bestuur de vzw in en buiten rechte vertegenwoordigen. De dagelijks bestuurders oefenen hun bevoegdheden alleen uit

Art. 28. Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege. Elke dagelijks bestuurder kan op elk moment ontslag nemen. Er dient wel rekening gehouden te worden met de verplichtingen die volgen uit contracten met de vzw. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Indien door het ontslag, de werking van de vzw in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de dagelijks bestuurder opgeschort tot er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld. Een dagelijks bestuurder wordt geacht ontslag te nemen wanneer blijkt dat hij zijn bevoegdheden onterecht overschreden heeft of hij niet meer bekwaam wordt geacht deze taak te vervullen. De afzetting van een dagelijks bestuurder gebeurt bij gewone meerderheid van de bestuurders. Het mandaat van een dagelijks bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de dagelijks bestuurder.

VII. Vertegenwoordiging

Art. 29. De vzw wordt vertegenwoordig in rechte of ten overstaan van derden door het orgaan van vertegènwoordiging. De leden van het orgaan van vertegenwoordiging worden benoemd door de raad van bestuur. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de bestuurders. De leden van het orgaan van vertegenwoordiging worden benoemd voor onbepaalde duur. De leden oefenen hun bevoegdheden alleen uit

Art. 30. Indien de termijn van het mandaat verstreken is, eindigt het mandaat van rechtswege. Elk lid kan op elk moment ontslag nemen. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Indien door het ontslag, de werking van de vzw in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van het lid van het orgaan van vertegenwoordiging opgeschort tot er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld. Een lid wordt geacht ontslag te nemen wanneer blijkt dat hij zijn bevoegdheden onterecht overschreden heeft of hij niet meer bekwaam wordt geacht deze taak te vervullen. De afzetting van een lid van het orgaan van vertegenwoordiging gebeurt bij gewone meerderheid van de bestuurders. Het mandaat eindigt van rechtswege bij het overlijden van een lid van het orgaan van vertegenwoordiging.

VIII. Begroting en rekeningen

Art. 31. Elk jaar stelt de Raad van Bestuur de rekeningen en begroting op van respectievelijk het afgelopen en komend boekjaar, lopend van 1 januari tot en met 31 december. Deze worden binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering. Een exemplaar van de begroting en jaarrekening wordt aan de uitnodiging voor de algemene vergadering gehecht

Art. 32. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting legt de raad van bestuur verantwoording af voor het beleid in het voorgaande jaar en spreekt de algemene vergadering zich uit over de kwijting aan bestuurders.

IX. Ontbinding, nietigheid en verzeffening

Art. 33. De vzw kan op elk ogenblik vrijwillig worden ontbonden. Hiervoor is een aanwezigheidquorum van 3 vereist De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 415 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aan, bepaalt hun bevoegdheden, en geeft het netto-actief van het maatschappelijk bezit aan een geljkaardige vereniging met belangeloze doelstelling, die zij zal aanduiden in de ontbindingsbeslissing.

IItOD 2.2

Luik B - Vervolg

X. Slot

Art. 34. Wijzingen in de statuten worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 jure 1921.

Art 35. Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkngen van de wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Op de eerste algemene vergadering ven 12/0212011 werden volgende personen aangesteld ais bestuurder ven vzw De Proefkonijnen.

Uittreksel uit de notuelen van de algemene vergadering van 1210212011. De algemene vergadering heeft tijdens de oprichtingsvergadering en overeenkomstig de statuten de volgende personen aangesteld als bestuurder.

Van Duytekom Randall Frank Christiane, wonende in de Wapenstilstandlaan 10/22 te 2600 Berch Geboren te Mortsel op 25104/1988

Wlelandt Myriam Henriëtte, wonende n de Wapenstilstandlaan 10122 te 2600 Berchem. Geboren te Brugge op 0811011980

Op de eerste raad van bestuur van 14102/2011 werd volgende persoon aangesteld als vertegenwoordiger.

Uittreksel uit de notuelen van de algemene vergadering van 14/02/2011. De raad van bestuurd heeft overeenkomstig de statuten de volgende persoon aangesteld ais vertegenwoordiger.

Van Duytekom Randall Frank Christiane, wonende in de Wapenstilstandlaan 10/22 te 2600 Berchem. Geboren te Mortsel op 2510411988

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekenina

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

(~.eesF~Mden,

Coordonnées
DE PROEFKONIJNEN

Adresse
WAPENSTILSTANDLAAN 10, BUS 22 2600 BERCHEM(ANTW)

Code postal : 2600
Localité : Berchem
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande