DE REMIENS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DE REMIENS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 841.696.813

Publication

26/06/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 25.04.2014, NGL 21.06.2014 14206-0276-011
28/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 26.04.2013, NGL 27.06.2013 13219-0205-011
13/12/2011
ÿþMod 2.0

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*11307314*

Neergelegd

09-12-2011

Griffie

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit): De Remiens

0841696813

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel: 2160 Wommelgem, Roosekapellaan 10

Onderwerp akte: Oprichting  aanstelling zaakvoerder

Het blijkt uit een akte verleden voor notaris Paul Van Roosbroeck te Mol op 8 december 2011, dat er door De heer DE REMIENS Tom, geboren te Antwerpen op 1 maart 1983, houder van identiteitskaart met nummer 590-5774536-55, gekend onder rijksregisternummer 83.03.01-225.54, ongehuwd, wonende te 2020 Antwerpen, Tentoonstellingslaan 51/3, een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht waarvan de statuten bij uittreksel luiden als volgt.

Op de aandelen wordt ingetekend aan pari, zegge voor een waarde van honderd euro (¬ 100,00) per aandeel. De heer De Remiens tekent in op het volledig kapitaal, door middel van contanten, voor achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) hetzij voor honderd zesentachtig aandelen. Het kapitaal werd volledig volgestort.

Overeenkomstig de bepalingen van artikel 69,14° van het Wetboek van Vennootschappen, werd het volledig bedrag van de volstorting in contanten gedeponeerd op rekening nummer BE 72 7310 2137 3216 bij de vennootschap KBC Bank, geopend op naam van de vennootschap in oprichting. Hieruit blijkt dat vanaf heden het volledig bedrag van het volgestorte kapitaal in contanten ter beschikking staat van de vennootschap. Het bankattest wordt aan de notaris overhandigd, met het oog op de bewaring ervan in het dossier van de vennootschap.

Artikel 1.

De vennootschap wordt opgericht onder de juridische vorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en onder de naam  De Remiens .

Artikel 2.

De maatschappelijke zetel is gevestigd in het Vlaams Gewest, met name te 2160 Wommelgem, Roosekapellaan 10.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België bij besluit van de zaakvoerder, dat voorafgaand zal bekendgemaakt worden aan de Gewestelijke Raad van de Orde der Dierenartsen, waartoe de vennoot en vennoten behoort of behoren, alsook in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3.

De vennootschap heeft tot doel zowel in België, de Europese Unie en derde landen:

- het beoefenen van de diergeneeskunde volgens de wettelijke voorschriften, volgens de bepalingen van de Code der Plichtenleer van de Orde der Dierenartsen en volgens de prestaties in de klinische biologie;

- het inrichten van algemene diensten en een secretariaat die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteit;

- het verwerven en/of huren van alle apparatuur en begeleidende accommodaties die nuttig of nodig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteit;

- het uitbouwen van een eerste- en tweedelijnspraktijk, diagnose, behandeling en eventuele chirurgie. Dit alles in de meest ruime zin.

De vennootschap beoogt aan de vennoot of de vennoten de uitoefening van het beroep te vergemakkelijken, de kwaliteit van de prestaties en de doeltreffendheid van de verleende diensten te verbeteren.

Ten dien einde mag de vennootschap alle financiële activiteiten en alle onroerende en roerende verrichtingen stellen welke rechtstreeks verband houden met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, doch erover wakend dat het burgerlijk karakter van de vennootschap behouden blijft.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de eisen van de wetenschappelijke discipline.

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot of van de vennoten in de uitoefening van zijn beroep blijkt en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de dierengeneeskunde.

De vennootschap kan zonder afbreuk te doen aan de Code der Plichtenleer van de Orde der Dierenartsen ter zake, onder het normaal beheer als goede huisvader, een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten van welke aard ook.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 4.

De vennootschap ontvangst rechtstreeks verschuldigde honoraria en dit voor eigen rekening.

Zij mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, maar overeenkomsten die

dierenartsen niet mogen afsluiten met andere dierenartsen of met derden zullen ook door de vennootschap niet

mogen afgesloten worden.

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van dierenartsen.

Artikel 4.

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur, bij akte verleden voor notaris Paul Van

Roosbroeck te Mol op acht december tweeduizend elf.

Artikel 5.

Het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR)

en is verdeeld in honderd zesentachtig aandelen met een nominale waarde van honderd euro (¬ 100,00) per

aandeel. De aandelen werden bij de oprichting elk volgestort ten belope van twee/derde, zoals blijkt uit het

vennootschapsregister. Eventuele aanvullende stortingen blijken uit het vennootschapsregister.

Artikel 7.

De aandelen van de enige vennoot mogen, op straffe van nietigheid, slechts worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden aan dierenartsen van dezelfde of aanverwante disciplines die in het kader van een vennootschap hun volledige activiteit uitoefenen of zullen uitoefenen.

Elke overdracht moet voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde Gewestelijke Raad van de Orde der Dierenartsen.

Indien de aandelen aan een ander persoon worden overgedragen dan een dierenarts van dezelfde discipline of aanverwante discipline en/of die zijn activiteit niet volledig in een vennootschap uitoefent, dient voorafgaandelijk het doel van de vennootschap te worden gewijzigd derwijze dat de vennootschap geen diergeneeskundige activiteiten meer stelt.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot toegelaten zijn, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen.

Nochtans, indien zij de vennootschap wensen te behouden, zijn zij verplicht om binnen de maand na het overlijden van de enige vennoot, over te gaan tot een wijziging van het doel, derwijze dat de vennootschap geen diergeneeskundige activiteiten meer stelt.

Splitsing van de eigendom van aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom is verboden. Indien een aandeel met erfrechtelijk vruchtgebruik bezwaard is, moet de blote eigenaar dit vruchtgebruik afkopen of andersom en de uiteindelijke vennoot moet dierenarts zijn conform de deontologische regels betreffende professionele dierenartsenvennootschappen die in de vennootschap zijn praktijk uitoefent of zal uitoefenen.

Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het recht van voorkeur toe aan de blote eigenaar tenzij anders is overeengekomen.

Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker het uitoefenen.

De uiteindelijke vennoot dient te voldoen aan de voorwaarden gesteld door de deontologische regels inzake professionele dierenartsenvennootschappen om vennoot te kunnen worden.

Artikel 12.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, die daarenboven steeds dierenarts-vennoot moeten zijn, welke bevoegd zijn om alleen en in naam van de vennootschap op te treden en die worden aangesteld voor onbepaalde duur.

Alle handelingen die door de wet of de statuten niet verboden zijn, behoren tot de bevoegdheid van de zaakvoerders.

Ingeval er meer dan één zaakvoerder is, heeft ieder van hen afzonderlijk alle macht om in naam van de vennootschap te handelen.

Voor de niet-diergeneeskundige zaken kan de algemene vergadering één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen of rechtspersonen, benoemen welke bevoegd zijn om alleen en in naam van de vennootschap op te treden in verband met de niet-diergeneeskundige zaken. Zij kunnen noch andere beslissingen nemen noch de vennootschap binden inzake deze beslissingen.

Artikel 14.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Artikel 15.

Is er een college van zaakvoerders, dan is het lid van het college dat bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap, gehouden artikel 523 van het Wetboek van Vennootschappen na te leven.

Is er slechts één zaakvoerder en is hij voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, kan hij de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen, welk verslag tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Artikel 16.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd en geldig verbonden door iedere zaakvoerder afzonderlijk.

Artikel 18.

Een gewone algemene vergadering zal jaarlijks worden gehouden op de maatschappelijke zetel op de laatste vrijdag van de maand april om 19.00 uur.

Indien dit een feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de volgende werkdag, op hetzelfde uur. Zij wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder(s) en wordt gehouden op de zetel van de vennootschap. Artikel 25.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

volgt:

1. ten minste vijf ten honderd (5%) wordt voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve totdat die één/tiende (1/10) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt;

2. over het saldo wordt op voorstel van de zaakvoerder(s) door de algemene vergadering beslist, dit alles met inachtname van de wettelijke bepalingen betreffende de voor uitkering vatbare bedragen, en van de normale vergoeding voor het door de dierenartsen-vennoten gepresteerde werk.

3. Voor het aanleggen van een conventionele reserve is het eenparig akkoord van alle dierenartsen-vennoten vereist.

1. Eerste maatschappelijk boekjaar.

Het eerste maatschappelijk boekjaar zal lopen vanaf de neerlegging van de statuten ter griffie van de

Rechtbank van Koophandel tot eenendertig december tweeduizend twaalf.

2. Aanstelling zaakvoerder.

Worden tot zaakvoerder benoemd, voor de duur van de vennootschap :

- De heer Tom DE REMIENS, gekend onder rijksregisternummer 830301-225-54, wonende te 2020 Antwerpen, Tentoonstellingslaan 51;

3. Vaststelling maatschappelijke zetel.

De zaakvoerders stellen het adres van de maatschappelijke zetel vast te 2160 Wommelgem,

Roosekapellaan 10.

4. Bekrachtiging daden gesteld voor de vennootschap in oprichting.

Alle daden die werden verricht voor rekening van de vennootschap in oprichting, in het bijzonder alle

verrichtingen in het kader van de dierengeneeskundige beroepsactiviteit van de oprichter vanaf 1 november 2011

worden overgenomen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL.

Get. notaris Paul Van Roosbroeck.

Wordt hiermede neergelegd:

- Afschrift van de akte;

Het maatschappelijk boekjaar neemt een aanvang de eerste januari en eindigt op eenendertig december

van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt (maken) de

zaakvoerder(s) de inventaris op, alsmede de jaarrekening.

De jaarrekening wordt binnen zes maanden na de afsluiting van het boekjaar door de zaakvoerder(s) aan

de algemene vergadering voorgelegd.

Ten minste één maand voor de algemene vergadering overhandigt (overhandigen) de zaakvoerder(s) deze

stukken met het jaarverslag aan de commissarissen. De jaarrekening, het jaarverslag en desgevallend het verslag

van de commissarissen worden aan de vennoten gezonden, samen met de oproeping voor de jaarvergadering.

De jaarrekening wordt door de algemene vergadering vastgesteld.

Artikel 27.

Het te bestemmen resultaat van het boekjaar wordt, na aftrek van de overgedragen verliezen, verdeeld als

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

23/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 29.05.2015, NGL 19.06.2015 15185-0423-010

Coordonnées
DE REMIENS

Adresse
ROOSEKAPELLAAN 10 2160 WOMMELGEM

Code postal : 2160
Localité : WOMMELGEM
Commune : WOMMELGEM
Province : Anvers
Région : Région flamande