DE SCHRIJVERIJ

Société en commandite simple


Dénomination : DE SCHRIJVERIJ
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 841.540.326

Publication

15/12/2011
ÿþ~

ilod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voor h Rt3Atkd

SteatsbtaBaan het

behouder

elgisch .IIIlIIIil l l il1 Il1Illllll

~llllllll

*11188347*

ll ```` ll `` ll ~~~~11~ ten. td~~~~~F.T~ yJ 1.1rái.'ief65elI, op

Gulfee

0 5 DEC. 2011

Ondernemingsnr : Oó4 A . 5-4o , 3 2G

Benaming De Schrijverij

(voluit) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Van den Nestlei 9 bus 11, 2018 Antwerpen 1, België

®rt1e7vue eCcle Uittreksel uit oprichtingsakte

Heden 1 december2011 zijn samengekomen met als bedoeling een vennootschap op te richten onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap voor onbepaalde duur:

Als beherend vennoot:

1) Ines Minten, van Belgische nationaliteit, wonende te Van den Nestlei 9 bus 11, te 2018 Antwerpen, geboren te Sint-Truiden op 10 januari 1978;

Als stille vennoot:

2) Maarten Smolders, van Belgische nationaliteit, wonende te Van den Nestlei 9 bus 11, te 2018 Antwerpen, geboren te Hasselt op 9 april 1979;

De vennootschap wordt opgericht onder de naam "de schrijverij ", niet maatschappelijke zetel te 2018 Antwerpen, Van den Nestlei 9 bus 11.

TITEL I : OPRICHTING

VORM VAN DE VENNOOTSCHAP

De comparanten richten bij deze een gewone commanditaire vennootschap op. De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

NAAM - ZETEL

Haar naam luidt: de schrijverij

Zij wordt gevestigd te 2018 Antwerpen, Van den Nestlei 9 bus 11.

GECOMMANDITEERDE EN STILLE VENNOTEN

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bilhet.11Plgisch_Staatsblad_-_1SI_iZ12Q11-.Annexes slxlYlon.it.euxbelge_

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Comparant sub I neemt deel aan de oprichting als gecommanditeerde vennoot voor de duur van de vennootschap. Comparant sub 2 treedt op als sti ]]e vennoot.

KAPITAAL - AANDELEN

Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op vijfhonderd euro (¬ 500), vertegenwoordigd door honderd aandelen zonder nominale waarde. De beherende vennoot doet een inbreng van vierhonderdvijf en negentig euro (E 495) door storting op rekening van de vennootschap en waarvoor hij 99 aandelen zonder nominale waarde krijgt. De stille vennoot doet een inbreng van vijfeuro (f 5) door storting op rekening van de vennootschap waarvoor hij 1 aandelen zonder nominale waarde krijgt. De stille vennoot draagt voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in tot het bedrag dat hij heeft ingebracht.

TITEL II : STATUTEN VAN DE VENNOOTSCHAP

HOOFDSTUK I : VORM-NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

ARTIKEL 1 : VORM

De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap.

ARTIKEL 2 : NAAM

Haar naam luidt: de schrijverij

De woorden "gewone commanditaire vennootschap" of de afkorting "GCV" moeten in alle akten, facturen en documenten uitgaande van de vennootschap haar naam onmiddellijk voorafgaan of volgen.

ARTIKEL 3 : ZETEL

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd 2018 Antwerpen, Van den Nestlei 9 bus 11.

De zetel moet in alle bekendmakingen nauwkeurig aangeduid worden.

De zetel kan ten allen tijde, zonder statutenwijziging, door een beslissing van de zaakvoerder overgebracht worden naar elke andere plaats in België binnen het Nederlandse taalgebied of het tweetalige gebied Brussel- Hoofdstad, mits bekendmaking van deze verplaatsing in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Bij beslissing van de zaakvoerder kunnen in België en in het buitenland bijkantoren of agentschappen opgericht en gesloten worden.

ARTIKEL 4 : DOEL VAN DE VENNOOTSCHAP

De vennootschap heeft tot doel :

Het schrijven, vertalen, redigeren, corrigeren en/of persklaar maken van teksten

van allerlei aard (journalistiek, fictie enzovoort), het verschaffen van tekstadvies;

Het ontwerpen van publicitaire teksten en slogans (copywriters);

Het verrichten van journalistieke opdrachten in de ruimste zin van het woord;

Het creëren van scheppende kunst en ambacht in welke vorm of welk genre dan

ook;

Begeleiding en coördinatie e van publicaties;

Het uitoefenen van alle activiteiten van (pers)fotografen;

Verkoop van eigen werk.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Deze opsomming is niet beperkend.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

De vennootschap mag rechtstreeks of onrechtstreeks via inbreng, fusie, inschrijving of iedere andere manier deelnemen of belangen nemen of optreden als bestuurder, zaakvoerder oflid van het directiecomité van andere rechtspersonen ofburgerlijke vennootschappen met een gelijkaardig doel.

De vennootschap mag optreden als vereffenaar van andere vennootschappen.

De vennootschap kan alle verrichtingen (met inbegrip van financiële roerende en onroerende verrichtingen) uitvoeren die nodig ofdienstig zijn tot de verwezenlijking van haar doel.

De vennootschap is verbonden door de rechtshandelingen verricht door haar organen van vertegenwoordiging, zelfs indien die handelingenbuiten haar doel liggen, tenzij de vennootschap bewijst dat de derde daarvan op de hoogte was of er, gezien de omstandigheden, niet onkundig van kon zijn; bekendmaking van de statuten alleen is echter geen voldoende bewijs.

De vennootschap kan alle handelingen stellen die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

ARTIKEL 5 : DUUR

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur en bekomt rechtspersoonlijkheid met ingang vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Zij kan slechts door de wil van de vennoten ontbonden worden bij besluit van de algemene vergadering genomen volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

HOOFDSTUK 2 : KAPITAAL - AANDELEN

ARTIKEL 6 : KAPITAAL

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt vijfhonderd euro (E 500,00) en is verdeeld in 100 aandelen.

ARTIKEL 7 : VENNOTEN

7.1. De gecommanditeerde vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk vooralle verbintenissen van de vennootschap.

7.2. De stille vennoten staan voor de schulden en verliezen van de vennootschap slechts in ten belope van hun inbreng, op voorwaarde dat zij geen enkele daad van bestuur verrichten, zelfs niet krachtens volmacht.

De stille vennoten mogen zich niet mengen in het bestuur van de vennootschap, maar zullen het recht hebben op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van alle registers en maatschappelijke geschriften en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

ARTIKEL 8 : AANDELEN

8.1. Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap niet overdragen onder levenden aan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

6

een medevennoot of aan een derde, zonder het voorafgaandelijk en geschreven akkoord van alle andere vennoten. Elke overdracht of overgang van aandelen geschiedt bij toepassing van artikel 1690 B.W.

8.2. Het aandeel of de aandelen van een overleden vennoot gaan over op zijn erfgenamen of rechtverkrij gend en, onder voorbehoud van de geschreven goedkeuring door alle andere vennoten.

HOOFDSTUK 3 : BESTUUR

ARTIKEL 9 : BESTUUR

9.1. De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, natuurlijke en of rechtspersonen,bezoldigd ofonbezoldigd. Iedere zaakvoerder heeft de bevoegdheid om alleen alle handelingen te verrichten die nodig ofnuttig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel met als uitzondering die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoerders hebben de meest uitgebreide macht om te handelen in naam van de vennootschap, in alle omstandigheden en om at de daden te stellen of toe te laten, die betrekking hebben op het doel der vennootschap.

Zij hebben allen de maatschappelijke handtekeningen en mogen samen of afzonderl ijk optreden.

is er slechts één zaakvoerder aangesteld, dan treft hij besluiten naar eigen inzicht, en vertegenwoordigt hij de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte.

9.2. De zaakvoerder kan slechts ontslagen worden door een besluit van de algemene vergadering, genomen met eenparigheid van stemmen van de gecommanditeerde vennoten, met inbegrip van de Taakvoerder.

9.3. De zaakvoerder(s) is (zijn) bevoegd om alles te doen wat nodig is of nuttig ken zijn om het doel van de vennootschap te realiseren, met uitzondering van die verrichtingen of besluiten waarvoor krachtens de wet of de statuten alleen de algemene vergadering bevoegd is.

9.4. De zaakvoerder(s) van de vennootschap kan (kunnen) het dagelijks bestuur toevertrouwen aan een directiecomité of aan één of meer directeuren die onder het toezicht en volgens de richtlijnen van dit bestuur aan wie de verantwoording verschuldigd is, handelen binnen de perken van de hen toevertrouwde machten.

9.5. De zaakvoerder(s) kan (kunnen) met behulp van een bijzondere volmacht een gedeelte van hun rechten overdragen aan iedere vennoot of aan een derde.

Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

ARTIKEL 10 : CONTROLE

ledere vennoot, zowel de gecommanditeerde als de stille vennoot, heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid. Hij kan op de zetel van de vennootschap inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van elle geschriften van de vennootschap.

ARTIKEL Il : ALGEMENE VERGADERING DER VENNOTEN

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste btz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

11.1. Jaarvergadering - Bijzondere ofbuitengewone algemene vergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste vrijdag van juni van ieder jaar om 19u00. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden.

De zaakvoerder(s) kan. (kunnen) ten allen tijde een buitengewone of een bijzondere algemene vergadering beleggen. Deze wordt gehouden op de dag en het uur aangeduid in de uitnodigingen.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergadering worden gehouden op de maatschappelijke zetel van de vennootschap afin een andere plaats in België, door de vennoten aangeduid en vermeld in de oproeping.

11.2. Bijeenroeping

De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de statutaire zaakvoerder, het college van

zaakvoerders of van de gecommanditeerde vennoten. De jaarvergadering moet worden bijeengeroepen op de

daartoe bepaalde plaats, dag en uur, en dit binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar. De zaakvoerder is verplicht een algemene vergadering bijeen te roepen binnen de drie weken na het daartoe

strekkende verzoek, indien ten minstens de helft van de gecommanditeerde vennoten hierom verzoeken per aangetekende brief aan de zaakvoerder, met opgave van de te behandelen onderwerpen.

De vennoten warden opgeroepen tot een algemene vergadering door middel van een uitnodigingsbriefdie ten minste achtdagenvoor de vergadering aangetekend verzonden wordt naar het adres van de vennoten, zoals dit in het vennotenregister is genoteerd.

11.3. Stemrecht - bedluiten

Elk aandeel geeft recht op een stem.

De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van

stemmen, tenzij

anders is bepaald in onderhavige statuten. Bij staking van stemmen is het voorstel

verworpen.

Tot een wijziging van de statuten kan maar besloten warden mits eenparigheid van

stemmen van de gecommanditeerde vennoten.

HOOFDSTUK 4 : VARIA

ARTIKEL 12 : BOEKJAAR

Het boekjaar loopt telkens tot 31 december van ieder jaar.

ARTIKEL 13 : JAARREKENING - INVENTARIS

Op het einde van elkboekjaar zal (zullen) de zaakvoerder(s) een inventaris opstellen van het vermogen van. de vennootschap, de jaarrekening voorbereiden en de boekhouding afsluiten. De jaarrekening zal bestaan uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting. Zij vormt één geheel.

ARTIKEL 14 : VERDELING VAN HET RESULTAAT

De resultatenrekening geeft aan welke winst of welk verlies de vennootschap heeft gemaakt in het afgesloten boekjaar.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Het batig saldo dat de balans aanwijst, nadat alle lasten, algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de nettowinst uit van de vennootschap. Van deze winst wordt ten minste één twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

De algemene vergadering zal met gewone meerderheid van stemmen besluiten over de aanwending van de winst, conform de wettelijke bepalingen en de waarderingsregels van de vennootschap.

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden volgens dezelfde verhouding als deze die voorzien is voor de verdeling van de winsten.

Nochtans zal de bijdrage in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng mogen overtreffen.

ARTIKEL 15 : ONTBINDING EN VEREFFENING

15.1. Ontbinding

De vennootschap wordt ontbonden in de gevallen bepaald door de wet.

Met uitzondering van de gerechtelijke ontbinding of de ontbinding van rechtswege, zal de

ontbinding van de vennootschap enkel kunnen gebeuren na beslissing van de algemene

vergadering.

15.2. Vereffening

Met het oog op de vereffeningsactiviteiten benoemt de algemene vergadering één ofineer vereffenaars. Indien de algemene vergadering geen vereffenaars benoemt, worden de zaakvoerder(s) van rechtswege aangesteld als vereffenaar(s).

Hun mandaat treedt maar in werking na de bevestiging van hun mandaat door de rechtbank van

koophandel. De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide bevoegdheden die de wet hen toekent. De algemene vergadering bepaalt de bezoldiging van de vereffenaars. Het batig saldo van de vereffening zal onder de vennoten verdeeld warden in functie van hun aandelenbezit

in de vennootschap.

TITEL HII : SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar begint op heden en eindigt op 3 I december 2012.

EERSTE JAARVERGADERING

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op vrijdag 7 juni 2013 . ZAAKVOERDER

Wordt tot niet-statutaire zaakvoerder benoemd voor onbepaalde duur en met volle externe vertegenwoordigheidsbevoegdheid overeenkomstig artikel 9 van onderhavige statuten :

Mevrouw Ines Minten, voornoemd, die hier tussenkomt en verklaart dit mandaat te aanvaarden.

Het mandaat van Mevrouw Minten is bezoldigd.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste biz. van , uik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

BEKRACHTIGING

Overeenkomstig artike 160 van het Wetboek van Vennootschappen verk 1 aren de oprichters dat de vennootschap alle verbintenissen bekrachtigt door één van hen aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vennootschap in oprichting en alle verbintenissen en verplichtingen die daaruitvoortvloeien overneemtsinds 1 juli 2011.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

29/07/2015
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/07/2015 - Annexes du Moniteur belge

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111111111

510 532

Ondememingsnr : 0841.540.326

Benaming

(voluit) : De Schrijverij

(verkort) :

Rechtsvorm : Gewone commandaire vennootschap

Zetel : Van Den Nestlei 9 bus 9, 2018 Antwerpen 1

(volledig adres)

Onderwerp akte : wijziging van de statuten

De nieuwe maatschappelijke zetel is 3010 Kessel-Lo, Ketelmakerij 12.

Gedaan te Kessel-Lo op 26 juni 2015

Ines Minten

Zaakvoerder

iVSONITEL R BELGE

Rechtbank van koophandel

21 -0?- 2015 BELGISCH STAATSBL

Antwerpen

14 JULI 2015

Da¬ deli,{rerpen

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
DE SCHRIJVERIJ

Adresse
VAN DEN NESTLEI 9, BUS 11 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande