DE SPEELFABRIEK

Association sans but lucratif


Dénomination : DE SPEELFABRIEK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 533.807.826

Publication

09/12/2014
ÿþ fi J-ia`M I% ! MOD p a

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

!Ij §1111,

1_

. i Ondernnemingsnr.: 0533807826

Benaming de Speelfabriek (voluit) :

(afgekort) : Speelfabriek

Rechtsvorm : vzw

Zetel : violetstraat 29/2, Antwerpen X cGo

Onderwerp akte : Ontbinding

Uit de notulen van de algemene ledenvergadering van 22/11/2014 blijkt dat besloten is de vzw te ontbinden. Als vereffenaar wordt aangesteld mevrouw R.M. Van der Schans, Sint dansplein 8, 2060 te Antwerpen.Er zijn activa noch passiva aanwezig, dus de vereffening wordt onmiddellijk gesloten.

Met de opheffing is het mandaat van de bestuurders beëindigd. De officiële documenten van de Speelfabriek zullen gedurende de wettelijke bewaartermijn van 7 jaar beschikbaar blijven op het adres van dhr. M Horstink, zwart jasstraat 80b te Rotterdam, Nederland.

Mevr. R.M. Van der Schans,

vereffenaar

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd

de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

2 8 NOV. 201t

afdelingr bpen

14/05/2013
ÿþmoo 2 ?.

In de bidagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

RECH l BANK KOOPHANDEL

02 MEI 2013

AUWERPEN

L5l°]!Jc Q

Voort

behoud

aan ht

Belgisc

Staatsb

1111111

*13073543*



Ondernemingsnr. : 0 5 3.3 07.

Benaming de Speelfabriek

(voluit) :

(afgekort) :

Rechtsvorm : VZVI!

Zetel : Violetstraat 29/2, 2060 Antwerpen

Onderwerp akte : Oprichting

Heden, op 29 april 2013, zijn samengekomen de hierna vermelde oprichters:

de heer Merijn MULLER, wonende scheldestraat 89 te 2000 Antwerpen, geboren op 18 januari 1981 te Assen;

mevrouw Rosa Maria VAN DER SCHANS, wonende scheldestraat 89 te 2000 antwerpen, geboren op 18 februari 1983 te Rotterdam;

de heer Rob Johannes Maria WIEHINK, wonende Terninckstraat 19 te 2000 Antwerpen, geboren 10 juli 1982 te Losser;

de heer Maarten HORSTINK, wonende te zuider ijdijk 26 te 1095KN Amsterdam, geboren 27 maart 1981 te Nijmegen.

Er wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004 (hierna genoemd "V&S-wet").

STATUTEN

Rechtsvorm en naam

1. De vereniging zonder winstoogmerk wordt 'de Speelfabriek' genoemd.

Maatschappelijke zetel

2. De zetel van de vzw is gevestigd op Violetstraat 29/2 te 2060 Antwerpen, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

i Maatschappelijk doel

3. De vereniging zonder winstoogmerk heeft tot doel, kinderen, met name van 5 tot 12 jaar, hun ouders docenten en andere betrokkenen, te enthousiasmeren voor wetenschap, techniek, voedselbereiding en ambacht.

4. Zij tracht dit doel te bereiken door a) de inrichting van een "speelfabriek"/atelierwerkplaats waar kinderen zelf dingen kunnen maken b) het geven van voorlichting c) het ontwikkelen en uitgeven van leermiddelen.

5 De vereniging zonder winstoogmerk mag alle handelingen verrichten ten bate van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

r..oa22

Luik - vervolg

doelstellingen.

6, De vereniging zal daarnaast worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen,

schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de vereniging te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project.

7. de vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

ie

Ir oor-behouâbn

aan het <. elgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Leden

S. De vereniging telt enkel werkende leden (hierna genoemd 'leden').

9. Het aantal leden van de vereniging bedraagt minimum drie. De oprichters zijn de wettelijke leden. Indien het aantal wettelijke leden minder dan drie bedraagd, dient de vereniging onverwijld en ten laatste binnen één maand na het wegvallen van het derde lid in diens vervanging te voorzien.

10. Nieuwe leden kunnen aanvaard worden op hun schriftelijk verzoek door de raad van bestuur, die het op de agenda plaatst van de algemene vergadering. Deze beslist over het lidmaatschap zonder verhaal en zonder motivatie in geval van weigering. Het lidmaatschap is persoonlijk en kan niet worden overgedragen aan rechtsopvolgers of derden.

11. Kandidaat-leden dienen akkoord te gaan met de doelstelling van de vereniging.

12, Aan de leden kan een ledenbijdrage worden gevraagd. De algemene vergadering beslist op voordracht van de raad van bestuur over het bedrag en de periodiciteit van de bijdrage, Deze bijdrage kan niet meer dan 200 euro per jaar bedragen.

13. De leden zijn vrij om op ieder ogenblik uit de vereniging te treden door hun ontslag schriftelijk aan de raad van bestuur mee te delen, behalve wanneer daardoor het aantal leden minder wordt dan drie; in dat geval moet het ontslagnemend lid een opzegtermijn van drie maanden eerbiedigen.

14. Een lid dat driemaal na elkaar zonder schriftelijke verwittiging afwezig blijft op de algemene vergadering, wordt geacht ontslag te nemen.

15. Als een Lid in strijd handelt met de doelstellingen van de VZW, kan deze, op voorstel van het Bestuur of op verzoek van minstens 1/5 van alle Werkende leden, worden uitgesloten door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarbij voor de beslissing een 2/3 meerderheid van de

stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden vereist is.

16. Het Lid waarvan de uitsluiting wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Algemene vergadering

17. Er zal tenminste eenmaal per jaar, binnen zes maanden na afloop van het boekjaar, één algemene vergadering gehouden worden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar. De bijeenroeping voor deze gewone algemene vergadering gebeurt schriftelijk door de voorzitter of de secretaris van de raad van bestuur, ten minste acht dagen voor de vergadering.

18. De raad van bestuur heeft het recht een bijzondere algemene vergadering bijeen te roepen. Hij kan dit doen wanneer de omstandigheden dit vereisen. Hij heeft de plicht dit te doen als ten minste één vijfde van de leden erom verzoekt. De bijzondere algemene vergadering wordt schriftelijk bijeengeroepen, ten minste acht dagen op voorhand, met vermelding van de agenda,

19. De algemene vergadering bestaat uit alle leden. Om rechtsgeldig te vergaderen moet minstens de helft plus één van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn,

20. Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

21. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen mits schriftelijk bewijs; een lid mag niet meer dan één ander lid vertegenwoordigen.

22. Op uitnodiging van de raad van bestuur of de algemene vergadering kan de algemene vergadering worden bijgewoond door niet-leden vanwege hun kennis of ervaring. Deze niet-leden hebben geen - stemrecht.

23. De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de Algemene Vergadering uitgeoefend worden:

" de wijziging van de statuten;

" de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

" de benoeming en de afzetting van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging;

" de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

" de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

" de ontbinding van de vereniging;

" de uitsluiting van een lid;

" de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Op de laatste blz. van Luik R vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Po4OD 2 2

..eik e 7 vervolg

24, De voorzitter van de raad van bestuur is de voorzitter van de algemene vergadering, tenzij de Algemene vergadering dit bij aanvang anders besluit.

25. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien de stemming een persoon betreft, door geheime stemming.

26. Bij staking van stemmen zal de stem van de Voorzitter doorslaggevend zijn,

27. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Leden.

voorbehouden

aan het  ' Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bestuur en vertegenwoordiging

28, De vzw wordt geleid door een raad van bestuur, samengesteld uit tenminste drie en ten hoogste vijf leden die benoemd worden door de algemene vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal leden van de vereniging. Wanneer de vzw slechts het wettelijk bepaald minimum van drie werkende leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan,

29. Bestuurders worden benoemd door een Algemene Vergadering, bij gewone meederheid van stemmen, herbenoembaar en te allen tijde door haar afzetbaar. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit. De kosten die zij maken in het kader van de uitoefening van hun bestuursmandaat worden vergoed.

De raad van bestuur vergadert geldig indien de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid. De raad van bestuur oefent haar bevoegdheden uit als college. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, mits schriftelijk bewijs. Geen bestuurder mag echter beschikken over meer dan één volmacht.

31. De raad van bestuur beschikt over alle wettelijke bevoegdheden voor het bestuur en het beheer van de vereniging voor zover deze niet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden, De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Ze treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

32. De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de VZW, Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht overeenkomstig het gemeen recht, het bepaalde in de wet en in de statuten. Ze zijn aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun (dagelijks) bestuur.

33. De raad van bestuur kan onder zijn leden een afgevaardigd bestuurder aanstellen en stelt onder zijn leden een voorzitter, secretaris en penningmeerster aan. De raad van bestuur kan een algemeen coordinator benoemen die evenwel geen lid mag zijn van de algemene vergadering noch van de raad van bestuur.

34, De algemeen coordinator woont de vergaderingen van de raad van bestuur en de algemene vergadering bij en heeft een adviserende stem. De raad van bestuur behoudt het recht om zonder algemeen coordinator te vergaderen. De raad van bestuur kan ook andere personeelsleden uitnodigen wanneer zij dit wenst,

35.. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter, de afgevaardigd bestuurder, of twee bestuurders.

36. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd Bij staking van stemmen beslist de stem van de afgevaardigd bestuurder.

37, Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering bij gewone meerderheid, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettige onbekwaamheid.

38. Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het aantal bestuurders onder het wettelijke minimum is gedaald. In dit geval moet de raad van bestuur binnen twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien

Gemachtigden

39, Indien de raad van bestuur een afgevaardigd bestuurder aanduidt, dan handelt deze in opdracth van de algemene verdagering en/of de raad van besuur. In opdracht van de raad van bestuur en het dagelijks bestuur heeft de afgevaardigd bestuurder de bevoegdheid om via zijn handtekening de vereniging rechtsgeldig te vervinden en ondertekent hij/zij geldig alle stukken van dagelijks beheer zowel in administratieve als in financiele transacties, beheert hij/zij dan de financiele middelen die hem/haar door de goedgekeurde begroting of volgens de dringende noodwendigheden van de vereniging zijn

oe de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

30.

f,C 22

L!llt ' - vervolg

toevertrouwd, De afgevaardigd bestuurder tekent geldig narrend de raad van bestuur in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten  met inbegrip van de notariële akte. De afgevaardigd bestuurder dient alle verslagen van de raad van bestuur te tekenen, dan wel schriftelijk te bevestigen dat hij/zij deze gelezen heeft.

40. Op uitdrukkelijke vraag van de raad van bestuur kan de algemeen coördinator belast worden met het handtekenrecht en ondertekent hij/zij geldig alle stukken van dagelijks beheer zowel iur

administratieve als in financiële transacties, en alle gerechtelijk en buitengerechtelijke akten, met uitzondering van de notariële akten. De algemeen coordinator handelt binnen de marges van beslissingen genomen door de algemene vergadering en/of de raad van bestuur en/of het dagelijks bestuur.

41, De algemeen coördinator is verplicht op regelmatige wijze de handelingen die verband houden met dit artikel te vermelden en te verantwoorden aan de raad van bestuur. De algemeen coördinator voert zijn/haar opdracht uit in samenspraak met de raad van bestuur.

42. De ambtsbeëindiging van de gemachtigde personen kan geschieden op a) vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur b) door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid

van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. De beslissing hierover dient binnen de zeven '

kalenderdagen ofwel per aangetekend schrijven, ofwel persoonlijk, ter kennis te worden gebracht van de betrokkene.

43. De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van koophandel en binnen de dertig dagen na de neerlegging bekendgemaakt worden in de bijlagen van het belgisch staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

S. Belgisch

Staatsblad

Financieel beleid

44. Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar. Rekeningen en begrotingen worden door de raad van bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering,

45. De vereniging kan comissarissen benoemen waneer de algemene vergadering hieromtrent rechtsgeldig een beslissing heeft genomen.

46. Bij ontbinding van de vereniging van de vereniging zal na aanzuivering van het passief, het netto-actief worden overgemaakt aan een vereniging zonder winstoogmerk met gelijkaardig doel als de Speelfabriek. De algemene vergadering beslist over de toewijzing van goederen.

Slotbepalingen

47, In deze statuten wil 'schriftelijk' zeggen: bij brief, telefax of email of bij boodschap die via een ander

gangbaar communicatiemiddel wordt overgebracht en op schrift kan worden ontvangen, mits de identiteit van de verzender met afdoende zekerheid kan worden vastgesteld.

48. Alles wat in bovenstaande stukken niet uitdrukkelijk werd voorzien, zal geregeld worden volgens de

wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004.

Proces-verbaal van de algemene vergadering van de Speelfabriek op 29 april 2013

De algemene vergadering belast de heer Maarten HORSTINK met het vervullen van de benodigde formaliteiten verkrijging van de rechtspersoonlijkheid en ter publicatie van de genomen besluiten. De hierna volgende personen worden benoemd tot bestuurders:

" mevrouw Rosa Maria VAN DER SCHANS;

" de heer Rob Johannes Maria WIEHINK;

" de heer Merijn MULLER

proces-verbaal van de raad van bestuur van de Speelfabriek op 29 april 2013 De raad van bestuur beslist tot de volgende taakverdeling:

" mevrouw Rosa Maria VAN DER SCHANS, secretaris;

" de heer Rob Johannes Maria WIEHINK, penningmeester;

" de beer Merijn MULLER, voorzitter,

De heer merijn MULLER wordt benoemd tot afgevaardigd bestuurder .

Merijn MULLER, afgevaardigd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso ; Naam en handtekening

Coordonnées
DE SPEELFABRIEK

Adresse
VIOLETSTRAAT 29, BUS 2 2060 ANTWERPEN 6

Code postal : 2060
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande