DE SPEELVOGELS

Association sans but lucratif


Dénomination : DE SPEELVOGELS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 589.953.802

Publication

03/02/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Statuten

I. NAAM-ZETEL-DOEL-DUUR

Art. 1. - De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam:  De speelvogels .

Art. 2. - De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Kerkstraat 111 GLVL, 2640 Mortsel, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De algemene vergadering kan met een meerderheid de zetel overbrengen naar een andere plaats. Dit besluit moet binnen de maand bekend gemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Art. 3. - § 1. De vereniging heeft tot doel buiten iedere religieuze, filosofische of politieke aanhorigheid, om de sportieve, sociale, culturele en creatieve ontwikkeling van kinderen te bevorderen en aan te moedigen.

§ 2. De vereniging heeft tot doel, om zowel voor haar leden, voor gemeentebesturen en publieke overheden, voor groeperingen, verenigingen en scholen alsmede voor individuele belangstellenden volgende activiteiten te organiseren:

- Het inrichten van kinder, sport-, culturele en creatieve manifestaties,

- Het verzorgen van kinder-, sport, culturele en creatieve animatie,

- Het organiseren van vakantiekampen en sportkampen voor kinderen

- Organisatie van voor- en naschoolse opvang van kinderen.

§ 3. De vereniging kan deze activiteiten zowel alleen als in samenwerking met derden organiseren.

§ 4. De vereniging mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

Art. 4. - De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk moment ontbonden worden.

II. LEDEN

Art. 5.  De vereniging is samengesteld uit minstens 3 effectieve leden. De oprichters zijn de wettelijke leden. Aan hen komt de volheid van lidmaatschap toe, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering. Art. 6. - Alle personen begaan met jeugdwerking, ouders en personen welke het ouderlijk gezag over deelnemende kinderen uitoefenen, kunnen toegetreden lid worden van de vereniging.

Art. 7. - Nieuwe reglementaire leden kunnen aanvaard worden op hun schriftelijk verzoek door de raad van bestuur, die het op de agenda plaatst van de algemene vergadering. Deze beslist over het lidmaatschap zonder verhaal en zonder motivatie in geval van weigering. Het lidmaatschap is persoonlijk en kan niet worden overgedragen aan rechtsopvolgers, noch aan derden.

Art. 8. - Elk lid kan ten allen tijde de vereniging verlaten. Het ontslag dient per aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht en gaat in daags na ontvangst van de aangetekende brief. Art. 9 - Een lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : De speelvogels

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kerkstraat 111 GLVL

*15302065*

Luik B

2640

België

0589953802

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Mortsel

Griffie

Neergelegd

30-01-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

III. ALGEMENE VERGADERING

Art. 10  De leden van de algemene vergadering zullen ten minste éénmaal per jaar in vergadering bijeenkomen, op een schriftelijke uitnodiging van de raad van bestuur met vermelding van de datum, uur en plaats. Dit zal plaatsvinden op de laatste zaterdag van de maand januari. De leden worden minimum acht dagen voor de vergadering schriftelijk verwittigd.

Art.11  Enkel de wettelijke leden hebben toegang tot en stemrecht in de algemene vergadering. Ieder lid heeft gelijk stemrecht en beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art.13 - De beslissingen worden genomen, bij gewone meerderheid, onder voorbehoud van de artikelen 8, 12 en 20 van de wet 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002. Er wordt geen rekening gehouden met ongeldige of blanco stemmen, noch met onthouding bij de berekening van de meerderheid.

Art. 14  De beslissingen worden neergelegd in de beslissingen van de verslagen. De verslagen worden opgesteld door de secretaris of door een ander aangesteld bestuurder. De beslissingen worden ondertekend door de voorzitter, secretaris en een derde lid en bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Zij zijn voor de leden ter inzage beschikbaar en de leden kunnen op aanvraag een afschrift ontvangen. Art. 15  §1. De volgende bevoegdheden kunnen door de algemene vergadering uitgeoefend worden:

1. De wijziging van de statuten;

2. De benoeming en de afzetting van de bestuurders en het bepalen van diens bezoldiging;

3. Kwijting geven aan de bestuurders;

4. De goedkeuring van de begroting en van de rekening;

5. De ontbinding van de vereniging;

6. De uitsluiting van een lid;

7. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

8. De aanvaarding van nieuwe leden;

9. De vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage;

10. De verkiezing van de voorzitter, de ondervoorzitters, de penningmeester en de secretaris.

§2. Alles wat in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002 of de statuten niet is toegekend

aan de algemene vergadering, valt onder de bevoegdheden van de raad van bestuur.

IV. RAAD VAN BESTUUR

Art. 16  §1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit ten minste drie bestuurders, al dan niet leden van de vzw. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal leden van de vereniging. Wanneer de vzw slecht het wettelijk bepaald minimum van drie leden heeft, mag de raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde lid wordt aanvaard, zal een algemene vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

Art. 17 - De bestuurders gaan uit hoofde van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting aan en zijn ten opzichte van de vereniging enkel aansprakelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Art.18 - De leden van de raad van bestuur krijgen een bezoldiging voor hun mandaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Art. 19 - De raad van bestuur kan de bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen naar één of meerdere leden. De raad van bestuur kan een afgevaardigd bestuurder aanduiden. De afgevaardigd bestuurder kan de organisatie rechtsgeldig verbinden en alle handelingen stellen die nodig zijn om de dagelijkse werking te garanderen. De omvang van de volmacht van de gevolmachtigde(n) evenals de duur van het mandaat wordt nader omschreven.

Art. 20 - De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze, die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Art. 21 - De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Art. 22 - §1. De raad van bestuur stelt in zijn schoot een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan, die het bureau zullen vormen.

§2. De voorzitter is onder meer gelast met het voorzitterschap van de raad van bestuur.

§3. De secretaris is gelast met het oproepen van de raad van bestuur, het opstellen van de verslagen, te waken over het bewaren van de documenten.Hij legt zo spoedig mogelijk de akte neer ter griffie van de Handelsrechtbank.

§4. De penningmeester is met name gelast met het bijhouden van de rekeningen, van de aangiften bij de belastingen, de formaliteiten van de kwijting en van de B.T.W.

§5. Bij tijdelijk belet van de voorzitter, de secretaris of de penningmeester, kan de raad van bestuur een bestuurder aanstellen met het oog op een vervanging ad interim. Art. 23 - §1. De algemene vergadering benoemd de bestuurders. De benoeming gebeurt bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

§2. Het mandaad van bestuurder is van onbepaalde duur.

§3. Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vzw. Dit gebeurt per aangetekend schrijven en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Er wordt door de raad van bestuur en opzegtermijn bepaald. Indien door het ontslag de werking van de vzw in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

§4. Een uittredende bestuurder is herkiesbaar.

§5. Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de algemene vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Art. 24 §1. De bestuurders vergaderen zo dikwijls als het belang van de vzw het vereist om onder hen, bij geheime stemming, aangezien het een personenkwestie betreft, een voorzitter, een secretaris en een

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

penningmeester aan te stellen, die het bureau zullen vormen.

§2. De raad beslist geldig als de helft van de bestuurders aanwezig is.

§3. De beslissingen van de raad worden genomen bij absolute meerderheid van de aanwezige bestuurders.Blanco of ongeldige stemmen of onthoudingen worden niet in aanmerking genomen voor de berekening van de meerderheden.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

V. DIVERSE BEPALINGEN

Art. 25  Alle akten facturen, aankondigingen, publicaties en andere documenten uitgaande van de vzw, vermelden de maatschappelijke benaming van de vereniging, onmiddellijk gevolgd door of voorafgegaan door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of de afkorting  vzw , evanals het adres van de maatschappelijke zetel.

Art. 26  Het boekjaar begint telkens op 01.01 en eindigt op 31.12 daaropvolgend. Met uitzondering van het eerste boekjaar dat begint op de dag van oprichting van de vzw en eindigt op 31.12 daaropvolgend. Art. 27 - §1. In geval van ontbinding van de vereniging, stelt de algemene vergadering de vereffenaar(s) aan, bepaalt hun bevoegdheid en de bestemming van het netto actief van het maatschappelijk bezit van de vereniging.

§2. Elke beslissing betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de stopzetting van de functie van de vereffenaar(s), de afsluiting van deontbinding, evenals de bestemming van het netto actief worden neergelegd en gepubliceerd overeenkomstig de wet op de vzw.

Art. 28  Al wat niet uitdrukkelijk is voorzien in de statuten wordt geregeld overeenkomstig de wet op de vzw. Art. 29  De raad van bestuur, ter benaarstiging van zijn secretaris, moet erover waken dat het gecentraliseerde dossier bij de griffie van de rechtbank steeds compleet is en het volgende bevat:

1. De statuten van de vereniging

2. De akten betreffende de benoemingen of de ambtsbeëindigingen van de bestuurder en de commisarissen,

3. Een kopie van het bijgewerkte ledenregister in geval van wijzigingen.

TITEL 6 - BENOEMING BESTUURDERS EN LEDEN ALGEMENE VERGADERING

De leden van de algemene vergadering zijn:

- Sels Kimberly Kampstraat 9, 2070 Zwijndrecht

- Meyvis Maria Kerkstraat 111, 2640 Mortsel

- Keersmaekers Matteo Kerkstraat 111, 2640 Mortsel

De hierna volgende personen worden benoemd tot bestuurders en zijn verantwoordelijk voor het dagelijks

bestuur van de vzw:

- Sels Kimberly Kampstraat 9, 2070 Zwijndrecht 23.01.1990, Lier

- Meyvis Maria Kerkstraat 111, 2640 Mortsel 31.05.1991, Antwerpen

27/05/2015
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0589.953.802

Benaming

(voluit) : De Speelvogels

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Kerkstraat 111 GLVL, 2640 Mortsel

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurders

Wordt benoemd tot bestuurder Keersmaekers Matteo, Kerkstraat 111, 2640 Mortsel geboren op 19.09.1990 te Wilrijk. Dit ter vervanging van Kimberly Sels die ontslagen wordt al bestuurder en dagelijks bestuurder, Kampstraat 9, 2070 Zwijndrecht geborden op 23.01.1990 te Lier.

Gedaan te Mortsel op 26.04.2015

Maria Meyvis,

Dagelijks bestuurder

ec

Antwerpen

15 MEI 2015

afdeling Antwerpen

" 150749 5F

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
DE SPEELVOGELS

Adresse
KERKSTRAAT 111, BUS GLVL 2640 MORTSEL

Code postal : 2640
Localité : MORTSEL
Commune : MORTSEL
Province : Anvers
Région : Région flamande